Звездни Цивилизации

петък, 4 март 2016 г.

Пророчество на иеросхимонах Серафим Вирицки(1866-1949)
На въпроса на своя духовен син за бъдещето на Русия стареца Серафим отговори: "Ще дойде време, когато Русия ще е в духовен разцвет. Тогава ще се отворят много храмове и манастири, дори езичниците ще дойдат при нас да се кръщават на тези кораби. Но не за дълго - петнадесет години, след това ще дойде Антихриста.
Ще дойде време, когато Русия ще бъде разкъсана на парчета. Първо, ще я разделят и след това ще започнат да грабят богатството й. Западът ще направи всичко, за да се улесни унищожаването на Русия и тя ще бъде завладяна в източната си част от Китай. На Далечния Изток ще прострат ръцете си на японците, а на Сибир - китайците, които ще се преместват в Русия, ще се женят за руски жени и в крайна сметка с хитрост и лукавство ще си присвоят територията на Сибир до Урал. Но когато Китай пожелае да отиде по-далече, тогава Запада ще се противопостави и няма да позволи.
Много страни ще се опълчат срещу Русия, но тя ще оцелее, след като е загубила голяма част от земите си. Тази война, за която е записано в Свещеното Писание и предсказано от пророците, ще доведе до обединението на човечеството. Хората ще осъзнаят, че е невъзможно да се живее, или всички живи същества ще умрат, тогаво ще се избере правителство на националното единство - това ще бъде на прага на възцаряването на Антихриста на неговия трон.
Ще започне преследване на християните, и когато тръгнат ешелони в Русия по градовете трябва да бързате към вътрешността за да бъдете сред първите, тъй като много от тези, които останат, ще загинат. "

Из "Старецът иеросхимонах Серафим Вирицки(1866-1949) – Живот, чудеса, иеросхимонах Серафим Вирицки(1866-1949), изцеления" автор Александър Трофимов

********************************************************************************

Старецът Гавриил (Ургебадзе) - 1929-1995

Стареца учеше: „ В последните времена хората ще ги спасява любовта, смирението и добротата. Добротата ще отвори вратите на Рая, смирението ще ги въведе там, а любовта ще им покаже Бога”.
Всички които идваха при него за благословение,той със сълзи умоляваше: „Правете добро, та добротата да ви спаси. Земята наполовина е станала ад, антихриста стои при вратата и вече не само чука, а блъска. Вие ще видите антихриста, той ще се постарае да се възцари на цялата планета. Гонения ще има навсякъде. В Грузия ще има по-малко гонения: тя е дял на Божията Майка. Само не се отделяйте, дръжте се заедно, по десет- петнадесет човека. Помагайте си едни на други. Не се бойте: в трудните моменти ще бъда с вас и ще ви помогна, макар че вие няма да ме видите. По-рано макар и да се говореше за идването на антихриста, но тогава нямаше такива знамения. Имаше войни, но нямаше небесни чудеса и всеобщо отчуждение. В последните времена не гледайте небето: можете да се прелъстите от чудесата, които ще стават там – ще сгрешите и ще погинете.
Антихристът вече се е родил. Печата му ще поставят явно на ръката и на челото. Продуктите не могат да ви причинят вреда. Макар и на тях да поставят числото на антихриста – това още не е печатът. Трябва да кажете молитвата „Отче наш”, да прекръстите, да поръсите със светена вода – и така храната ви ще се освети.”
Старецът ни разказа: „През младостта си седях в килията си и по различни начини исках да изчисля идването на антихриста. Молех Бог да ми открие за него. Изведнъж над мен се появи Ангел Господен, помоли за хартия и написа на нея: „Ще покажат борбата на пророците Енох и Илия с антихриста по телевизора. Когато настане времето Иверската икона на Божията Майка да напусне Света Гора Атон, ще започне да бие камбана, храмовете видимо ще се поклонят в знак на сбогуването. Милост Божия е, че всичко ще бъде показано по телевизора и ще го види целия свят.
Дяволът има 666 капана. Във времената на антихриста хората ще чакат спасение от космоса. Това и ще бъде най-голямата уловка на дявола: човечеството ще моли за помощ извънземните, без да знае, че те са демони”.
....................................................................................................................................................
Запомни: Христос е Един, втори няма да има. По-рано, макар и да говореха за идването на антихриста, но тогава нямаше такива знамения. Имаше войни, но нямаше небесни чудеса и всеобща разединеност.
В Грузия се променят нравите. Онези, които ще се увлекат в мирските съблазни, ще разпознаете така: те ще ходят разсъблечени. Християните ще бъдат облечени прилично. По каноните на Църквата жената не трябва да носи панталони. По дрехите на човека се вижда и духовното му състояние.
Продуктите, върху които поставят числото на антихриста, не могат да ви причинят вреда. Това още не е печатът. Трябва да кажете молитвата "Отче наш", да се прекръстите, да поръсите със светена вода - и така ще се освети всяка храна.
Не яжте хляба на човека, който е приел печата на антихриста.
В последното време привържениците на антихриста ще ходят на църква, ще се кръстят и ще проповядват евангелските заповеди. Но не вярвайте на онези, които нямат добри дела. Само по делата може да се разпознае истинския християнин.
Истинската вяра намира място в сърцето, а не в разума, а на когото е вярата в сърцето, ще го разпознае.
Мястото, където ще поставят печата на антихриста, не е дланта, а показалецът. Ще го вкарват с компютър под кожата и той няма да се вижда. Отначало - по желание. А когато антихриста се възцари и стане властелин на света, ще принуждава всички да приемат този печат. Онези, които не го приемат - ще ги обявят за предатели. Тогава ще трябва да се отива в гората по десет-петнадесет човека заедно. По един или двама няма да се спасите. Каквото и да се случи, не губете надежда в Бога. Господ ще ви вразуми как да постъпите. Който бъде твърд във вярата - няма да почувства нито глад, нито жажда и стихийните бедствия няма да го доскоснат.
Ако откраднеш, ще нарушиш една от десетте заповеди. Който постъпи така - антихриста и така ще приеме. Вярващия човек се уповава на Бога. А Господ през последните времена ще извърши такива чудеса за своя народ, че едно листенце от дървото ще стига за цял месец. Истинския вярващ човек ще прекръсти земята и тя ще му даде хляб.
През последните времена не гледайте небето: можете да се прелъстите от чудесата, които ще станат там.
Из "Диадемата на Стареца - Спомени за грузинския подвижник отец Гавриил" Издателство Славянобългарски Манастир "Св.Вмчк. Георги Зограф" Света Гора Атон

Няма коментари:

Публикуване на коментар