Звездни Цивилизации

петък, 4 март 2016 г.

Пророчествата на Стареца Лаврентий (+1950)
Ужасно време
“Не много преди антихристът да бъде поставен на престола, дори тези църкви, които са били затворени, ще бъдат поправени и възстановени – не само отвън, но и отвътре. Ще позлатят куполите и на камбанарии, и на катедрали, а когато завършат главната, тогава ще е дошло времето антихристът да бъде поставен на престола. Молете се Господ да удължи това време, да бъдем насърчени и подкрепени; ужасно време ни очаква. Възстановяването на катедралите ще продължи до самия момент, в който антихристът бъде коронясан. Ще имаме невиждан блясък,” казвал старецът Лаврентий.
“Виждате ли колко умело и коварно се подготвя всичко това?” продължавал батюшката, просълзен. “Всички катедрали ще бъдат превъзходно прекрасни, както никога преди, но не трябва да посещавате тези катедрали, защото безкръвната жертва на Господа Иисус Христос няма да се принася там. Помнете, ще има църкви, но православните християни не трябва да ги посещават, защото цялата “синагога на Сатаната” (Апок. 2.9) ще бъде събрана там! Повтарям ви пак, че човек не трябва да посещава тези катедрали, няма да има благодат в тях!”
Относно антихриста
“Антихристът ще бъде коронясан цар в прекрасен, възстановен храм в Йерусалим, а духовенството и патриархът на Русия ще участват [в неговата коронация]. Тогава ще има свободно влизане и излизане от Йерусалим за всеки, но не опитвайте да ходите там тогава, защото всичко ще бъде направено, за да 'измамва' (Мат. 24:24). Той [антихристът] ще бъде изключително обучен във всички сатанински измами и ще покаже големи знамения. Целият свят ще го чуе и ще го види. Той ще 'подпечата' своите хора със сатанинския печат; ще мрази православна Русия”, казвал достопочтеният старец Лаврентий.
Не трябва да се страхувате
Към определен дякон, който е още жив, но в момента е доста възрастен, батюшка Лаврентий направо казал:
“Ще доживееш да видиш времето, когато антихристът ще дойде на власт. Не се плаши, а кажи на всички, че това е той – и че не трябва да се плашат!
Ще има война и откъдето мине тя, никой няма да остане жив!
Но преди това време Господ ще прати малки болести на слабите и те ще умрат, защото по антихристово време няма да има вече смърт. Третата световна война няма да бъде за разкаяние, а за унищожение; но Господ ще остави най-силните живи, за да могат да му се противопоставят [на антихриста].
Върховният “миротворител”
Достопочтеният старец Лаврентий Черниговски често говорел за антихриста, казвайки:
“Ще дойде време, когато те ще се бият и бият, и ще избухне световна война. И в самия разгар на войната ще си кажат: “Хайде да си изберем един цар на цялата населена земя.” И ще го изберат! Ще изберат антихриста за световен цар и върховен миротворител на света. Ще трябва да се слуша внимателно; ще трябва да се внимава! Веднага щом започнат да гласуват за един мъж по целия свят, знайте, че това не е друг, а самият той, и че е забранено [на православните християни] да гласуват [за него].
Всичките ми думи са истина!
Батюшка Лаврентий стоял на балкона за църковния хор, говорейки за последните дни и за края на света, предавайки подробностите по антихристовото въздигане на престола над тези, които са се отчуждили от Бога... И свещениците Никифор, Григорий и Василий Ганзин възразил на отец Лаврентий, че говорел противоречиво за тези неща. Но той им отговорил: “Отци и братя, има едно нещо, което нито знаете, нито разбирате; аз не говоря само за Русия, а за целия свят! Всичките ми думи за бъдещите събития са истина; защото Светият Дух ми ги е открил, чрез Неговата благодат.”
За кратко
Схима-Архимандрит Феофан разказвал как батюшка Лаврентий казвал радостно с усмивка:
“Руснаците ще се разкаят за смъртните си грехове: че са позволили… [антихристиянско] безбожие да властвува в Русия; че не са защитили помазания от Бога цар, православните църкви и манастири и всичко, което е свято и свещено в Русия. Те презряха благочестието и възлюбиха демоничното безбожие. Но ще има духовно съживление!
И Русия, заедно с всички славянски народи и земите им, ще съставлява могъщо царство. Ще бъде ръководена от православен цар, от Божия помазаник. Заради него всички схизми и ереси ще изчезнат от Русия. Няма да има преследване на православната църква. Господ ще има милост към светата Русия, защото ужасните времена, предхождащи тези на антихриста, вече са настанали в нея. Дори самият антихрист ще се страхува от руския православен цар-самодержец [цар автократ]. Но всички други нации освен Русия и славянските земи ще бъдат управлявани от антихриста и ще преминат всички ужасии и мъчения, за които пише в Светите писания. В Русия обаче ще има ликуване и разцъфване на вярата – но само за кратко време, защото страшният Съдия ще дойде да съди делата и на живи, и на мъртви.
Относно личността на антихриста в светото място
“Благословен и триж благословен (преблагословен) е човекът, който няма да пожелае да види и затова няма и да види богоотвратителниата личност на антихриста.
Който го види и чуе неговите богохулни думи, обещаващи всички земни блага, ще бъде прелъстен и ще отиде да му се кланя. И те ще изчезнат, заедно с него, що се отнася до вечния живот; и ще горят във вечен огън!”.
“Питахме достопочтения: “Как ще стане това?” И той ни отговори през сълзи, [казвайки]: “Мерзостта на запустението ще стои в светото място и ще покаже отвратителни прелъстители на света, които, правейки лъжовни чудеса, ще измамят всички тези хора, отрекли се от Бога.
И след тях ще се яви антихристът! Целият свят ще го види по едно и също време.” На въпроса: “Къде в светото място – в църквата?”, преподобният Лаврентий отговори: “Не в църквата, а вкъщи! Преди време в ъгъла е стояла маса, на която са били светите икони. Тогава обаче това място ще бъде заето от съблазнителни инструменти за измамване на човека. Много хора, които са се отклонили от Истината, ще казват: “имаме нужда да гледаме и слушаме новините.” И именно в новините ще се яви антихристът и те ще го приемат.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар