Звездни Цивилизации

сряда, 2 март 2016 г.

Статуята на свободата в Ню Йорк дадена от френски масони


Вавилонската богиня Ищар и римската Либертас - "майка на блудниците и на гнусотиите на земята" са шаблон за американската Статуя на свободата.
Едно от многото доказателства за култа към масонството е Статуята на свободата. Този колос в пристанището на Ню Йорк е замислен от масони, финансиран от масони, построен е от масони и е инсталиран от масони в масонска церемония. Стихотворението за "сгушените маси", изписана върху основата и е написана от американска еврейка, Ема Лазарус.
Производителят на статуята е масонът Фредерик-Огюст Бартолди. Той вече е направил статуята на друг масон- Маркиз дьо Лафайет за град Ню Йорк, по повод на стогодишнината от подписването на Декларацията за независимостта.
Бартолди успява да набере голяма част от сумата от 3500000 френски франка за изграждането на статуята чрез масонска пропаганда. Това е много голяма сума за 1870. За лицето на "Богинята на свободата" той избра това на собствената си майка.
Структурна рамка е предоставена от масон Густав Айфел, по-късно известен с високата Айфелова кула.
На рождения ден на Вашингтон през 1877 г., Конгресът приема статуята като подарък от френския народ. Междувременно в Париж работата постепенно напредва.

Статуята е завършена на 21 май 1884 г. и монтирана 1886г.
Всъщност Америка е потопена в идоли на масонството. Създаването на статуята на свободата е пропагандирано от масони, които искат да почетат масонската доктрина, датираща от преди много години.
Статуята на свободата подчертава символ на братството- запалената факла. Статуята на свободата всъщност олицетворява Статуята на свободите – тези, дадени на американския народ от Братството. Американците смятат, че тя е символ на тяхната свобода в земята на свободните.
Нищо не би могло да бъде по-далеч от истината. Статуята на свободата в Ню Йорк, направена от френски масони е огледален образ на тази, която стои на остров в река Сена в Париж.
Тези две статуи всъщност представляват Ищар и Изида, с лъчите на Слънцето около главата си. Древните символизирали Слънцето по този начин. И те не се държат факела на свободата, а символа на масонството, който казва:
Ние контролираме тази страна ви го казваме, но вие сте прекалено слепи за да го видите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар