Звездни Цивилизации

четвъртък, 3 март 2016 г.

Свеж дъх, който разболява! Дъвката: Един от най-токсичните продукти в търговската мрежа


Колко от вас/нас са поглеждали съставките, описани на пакетчето дъвки?
Ако сте го правили, знаете ли какво означава всяка една от тях?
Дали една дъвка, не е нищо повече от "ракова лентичка ", наравно с цигарата, която палите сутрин с кафето си?
Както ще прочетете по-надолу, употребата на дъвките е една от най- токсичните  субстанции, на която излагате своето тяло и буквално отдавате тялото си на едни от най-опасните зарази на планетата....
Ето за какво ви говоря: списък от най-често срещаните съставки, в най- известните марки дъвки за дъвчене, продавани днес на пазара:
- Сорбитол, Ксилитол, Манитол, Малтитол
- Гумена Основа
- Естествени и Изкуствени Вкусове
- Хидрогенизирано кокосово масло и нишесте
- Аспартам/Ацесулфам
- Соев лецитин
- Оцветители: титаниев оксид, ред 40
- Една съставка с инициали : BHT /англ./
- Яблъчена киселина и лимонена киселинаНека сега да разтълкуваме всяка една от тях и да прочетем повече за техния произход, влияние и  благоприятно действие върху ни:1.Гумена основа:
Представете си, че при вас дойде някой и ви каже: "Хей, ще подъвчеш ли малко гума или пластмаса? " Най-вероятно ще му откажете, нали? И ще му препоръчате да отиде на доктор или психолог...Гумената основа е съставка, изградена от еластомери, пластификатори, пълнители и смола.Други съставки, които са част от дъвчената основа са поливинилов ацетат, който най-често се среща под друго име- "лепило за дърводелски нужди" или "бяло лепило". Парафиновият восък е друга съставка, която имаме и се добива като вторичен /остатъчен/ продукт от петрола. Дали вече дъвката не ви прилича на опасна микстура от пластмаса, петрол и гума? И докато я дъвчете, мислейки, че си освежавате дъха, през устата ви /и то доброволно/ влизат отрови в тялото!!!! Вкусно, нали?

2. Аспартам:
За този "наемен убиец" съм изписал доста и всекидневно агитирам моите познати да гледат за него в продуктите и да не купуват такива, в които той се съдържа...Това е една от най-токсичните съставки, която е със широка употреба в производствената и търговска мрежа у нас. Да ви споделя, че зад този продукт стоят дълги километри политическа корупция и парични потоци, само и само, за да се продава свободно и да бъдем тровени ежечасно...Та така, Аспартамът е директната връзка към повечето мозъчни заболявания, едно от които е болестта на Алцхаймер. Също така е проводник на много зарази и болести като: диабет, множествена склероза, астма и прочие. Иронията е, че се съдържа в много диетечни продукти, които със сигурност не ни пазят от напълняване /да не кажа "дебелеене"/, поради силната му киселинност. Аспартамът е ексидотоксин, който атакува невроните в мозъка ни и ги убива със страшна скорост!

3. Хидрогенизирано Кокосово Масло:
Хидрогенизирането е химически процес, при който се добавя водород към двойно свързан въглерод /може и да греша при описанието, но не съм химик все пак/. Това се прави, за да се увеличи срока на годност на продукта, превръщайки маслото в повече пластмаса като вещество. Този процес също така създава и транс-мазнини, за които сега се знае, че са много вредни за здравето.

4. Оцветители: Титаниев Оксид, Ред 40
Титаниевият оксид е наночастица, която е градивна част от  слънцезащитните и много други продукти - за здравето уж, включително синтетични хранителни добавки. Нови доказателства на водещи специалисти в тази посока на това вещество, твърдят че е силно канцерогенно и води до заболявания от  рак. Знаете, че хората и най-вече децата се привличат от цветни продукти. Изкуствените оцветители за  храни, като например Ред 40, са направени от нефт и са опасни за нашето здраве. Много хора имат екстремни алергии към тези вещества и те в основата на много заболявания и разстройства на физиологията.

5. Сорбитол, Ксилитол, Манитол, Малтитол
Тези захарни алкохоли се добиват от захарта, но са агитирани като съставки, несъдържащи захар....Като общо правило, когато "природата" на един продукт се променя на молекулярно ниво, за да направи "по-добър" продукт,  резултатът е нещо, което не е здравословно и опасно...Ето в този случай, тези съставки водят до наддаване на тегло и стимулират натрупването на вредни мазнини. Страничните им ефекти са наблюдавани като: болки в корема и диария. Дали захарните алкохоли са по-добри от самата захар? Отговорът е Не, не са..и всяко сравнение е безсмислено...!!!

Финални заключения:
Дъвката за дъвчене и Храненето:
Всеки път, когато дъвчем дъвка, мозъкът ни е прилъгван, че приема храна. И по този начин мозъчните импулси пращат лъжливи сигнали до стомаха ни, панкреаса и другите органи, включени в храносмилането и приготвящи се за приемане на храна. Слюнчените жлези и панкреаса ще започнат да отделят ензими, които са необходим за разграждането на храната и за усвояване на  хранителните вещества в приетата храната. Но, Неприемайки храна, а дъвчейки дъвка и залъглайки органите, по този начин се увреждат стомашните сокове и ензимите им, а това е предпоставака за сериозни болести на стомаха: гастрити и колити....

Един Препоръчван Метод за Свеж Дъх:
Алтернативен метод, вместо да дъвчете дъвка за свеж дъх, е да приготвите в малко шишенче  ментов екстракт и когато желаете да имате свежест в устата, просто капнете една капка на езика си и ще постигнете много приятен ефект!
Също така, може да намерите доста свежи, натурални масла в магазините за биохрани, а вече такива има доста.
Приятели, осъзнайте едно важно нещо:
Нищо в дъвката не е естествено!Това е химически сбор от боклуци и по никакъв начин не помага на здравето ни и първото нещо, което ще ви се случи, е да увреди зъбите ви. Не се заблуждавайте от скъпите и достъпни рекламни послания. Прочетохте по- горе  за петте опасни съставки, които се съдържат в дъвките. Пазете Здравето си, защото и без това не е евтино да бъдем здрави...Наистина ли искате да се изложите на риск, само заради един свеж дъх?!!! Сигурен съм, че дъвченето на дъвка е почти толкова опасно, колкото пушенето, но на този проблем никой на дава гласност....Защо ли? Защото са  вложени милиарди и защото Някои ни искат все по- болни и манипулирани..

Няма коментари:

Публикуване на коментар