Звездни Цивилизации

петък, 4 март 2016 г.

Пророчество на инуитски шаман за Последните временаЕскимосите са коренните жители по крайбрежието на Арктика и суб-арктичните части на Северна Америка и североизточните покрайнини на Сибир. Територията, която обитават, се разпростира в 4 страни – САЩ, Канада, Русия и Гренландия. Общата бройка на ескимосите е около 90 000 души. По-голямата част от тях живеят на юг от полярната окръжност, като приблизително 28 000 населяват Алеутските острови и Аляска, 17 000 – Канада, 1 500 живеят в Сибир и 45 000 в Гренландия. Името ескимоси не е самоназвание. То произлиза от думата „ескимасен“, означаваща „хора, хранещи се със сурово месо“, с която ги наричали техните южни съседи: индианците-алгонкини. Думата започва да се употребява и от европейските изследователи, а днес е масово използвана дори от самите ескимоси. Иначе те се самонаричат с думата „инуити“, която означава „истински хора“ и в наши дни също се използва в повечето езици по света. Един от най-странните аспекти на традиционната ескимоска култура е нейната относителна хомогенност, макар да е разпростряна на площ от 8000 километра по протежение на Арктика.
Основните психологически особености на културата – религиозни, социални и икономически, са еднакви за всички племенни групи. Инуитите вярват, че някои животни, особено тези, които не се групират в стада, имат собствена душа. По тази причина ловците извършват ритуали, които позволяват на животинската душа да се върне на мястото, откъдето е дошла. Арктическите племена правят разлика между земните и морските животни, като ловуването на някои видове е строго забранено.
Косатките са на почит сред инуитите.
Инуитите нямат строго определена система от вярвания за живота след смъртта. Но е общо схващането им, че душите на покойните предци могат да се връщат за нови животи в телата на новородени – били те човешки, или животински тела. Често на децата се дават имена на покойници, тъй като се смята, че това са преродените души на починали роднини, които са се върнали, носейки своите специфични качества и таланти.
Шаманите имат важна роля в ескимоските племена. Те изпадат в транс и получават послания от духове – насоки за по-добър лов, такива за най-удачен брак или за успешно лечение на болен човек. Племенните шамани могат да разпознават и противодействат на зловредните влияния от черните магьосници. Сред главните духове се откроява този на Седна (Жената от морето) – вярва се, че този дух управлява морските животни и изпраща посланията си чрез тях.
Записани са пророчествата на една жена от инуитите, родена на 5 ноември 1877 година – тя е била шаман на племе, обитаващо района на Гренландия. В нейните съновидения духът на Седна се явявал като голяма косатка (орка; вид кит), а повечето предупреждения били за световни събития. Прави впечатление, че някои от пророчествата са за християните, макар самата шаманка да не е била покръстена. Едни от най-точните и междувременно сбъднали се предсказания са за събития като: Първата световна война и годината на нейното избухване; появата на Дева Мария от Фатима; едно от последните пророчества на инуитката е за покушението над президента Дж. Ф. Кенеди, направено две години преди да се случи; години след смъртта на шаманката се сбъдна и точното й описание на трагедията със совалката “Челинджър”.
* * *
Пророчество за събития, които предстоят
В превод от английски.
С [цифри в скоби] отбелязвам неща, които ще коментирам по-долу.
“Видях косатката, моят брат сред китовете, който (отново) ми се яви насън. Косатката ми се яви през зимата, като носеше вести за идването (пришествието) на Спасителя. Студени ще са водите на Тихия океан, когато Мамутските планини [1] се пробудят. Косатката казва, че когато водите на Пасифика изстинат много, а зимното слънце изгрее като отразено от вода, планината, която хората наричат Мамутска, ще избухне и ще запрати километрични пушеци и пламъци към небето. Планините ще разцъфват с огньове, една по една, но много скоро – това ще е преди зимните снегове да се стопят, а косатките да се върнат в открито море. [2]
Един лекар с чуждоезично име ще ползва растения като незабравката [3], за да лекува много болести. Ракът и грипът никога вече няма да убиват хора. Изтощителната болест, която първо порази мъжете, любещи други мъже, най-сетне ще изчезне. [4]
Стоковите пазари ще се сринат с 1000 пункта за един ден – това ще е най-голямото пропадане в историята им.
Русия ще се върне към комунизма [5] и повече от 20 милиона души ще умрат в концентрационни лагери, докато загива крехката демокрация. Статуите на Сталин отново ще се извисят над този народ, а призракът на ядрената война пак ще плаши целия свят.
Израел ще открие големи петролни залежи до Мъртво море, които ще са достатъчни да посрещнат нуждите на света за 500 години [6], като това (откритие) ще направи тази войнолюбива страна една от най-великите икономически сили на земята.
Един огромен златен кръст ще се появи на върха на Голямата пирамида на Гиза в Египет, като ще остане там в продължение на седем дни и седем нощи. Той (кръстът) ще послужи за вдъхновение на добрите сили преди началото на битката при Армагедон. [7]
В часовете преди завръщането на Христос на земята целият свят ще мирише на рози [8]. Косатката каза, че Господ ще направи това, за да укрепи вярата на хората, че това време наближава.
А този ден ще дойде много скоро.”
* * *
Бележки и коментари от Стопанина:
[1] Мамутските планини са народно име за планините в Лонг вали, Калифорния, САЩ.
[2] Разбирам го като насока, че изригването на вулкана в тази планина ще е през някоя зима. Вероятно това пророчество е в основата на очакваното изригване на супервулкана Йелоустоун, но напълно погрешно се приписва на по-прочутите “пророчества” от календара на маите. Любопитна е аналогията, която шаманката прави за облика на слънцето, което щяло да е като отразено във вода. В други пророчества, някои от които тепърва ще публикувам, се казва, че ще се появят петна по слънцето – тези петна ще могат да се наблюдават и с невъоръжено око, като ще са знамение за последната опустошителна война на земята и свършека на Последните времена.
Изригването на Йелоустоун, представено като едно от „пророчествата“ на маите. Съответно без никакви основания се свързва и с 2012 година. Кадър от филма „2012“ на Р. Емерих.
[3] В англ. текст името на растението е ‘Forget-Me-Not’. То е известно с лат. име Alyosotis palustris, а по нашенски е незабравка.
[4] Според описанието може би трябва да се разбира СПИН. Успешното лечение на СПИН е предречено от Ванга и други пророци, като те също предричат лечение чрез цяр, изготвен от природни съставки.
[5] Най-интересното в тези думи е, че са записани във време, когато Русия все още е СССР и никой не е подозирал, че някой ден в тази страна ще има демократични промени. Доколкото изобщо промените, които наблюдаваме, са различни от “Светлината на Сталиновото учение” и “духът на безбожието”, но просто в една тяхна модерна форма на проявление.
[6] Споменатите 500 години едва ли трябва да се разбират буквално. С тях по-скоро се обозначава колко големи ще са откритите залежи. Но това, че петролът ще е достатъчен за 500 години, не значи непременно, че човечеството ще ползва петрол за такъв период.
[7] Срещат се мнения, че силите на доброто (вдъхновени от кръста) ще участват в битката при Армагедон – нещо като футуристичен кръстоносен поход. Намирам това тълкуване за повърхностно, тъй като а) доброто не воюва в битки, независимо дали става дума за Армагедон, или друго място; б) спорно е дали изобщо ще има битка при Армагедон, тъй като е предречено, че още в началото на тази битка доброто ще дойде “от горе” и ще сложи край на насъбралите се армии; в) кръстът по-скоро трябва да се разбира като знамение за истинското добро, което ще обедини праведните около способите за духовно (вътрешно, езотерично) воюване – това ще ги научи да пазят от военните действия при Армагедон и изобщо да опазят от злото, което ще царува и върлува по света.
[8] На пръв поглед знамението за аромата на рози не изглежда като важно послание и често остава без коментари от изследователите. Вашият (винаги) аналитичен Стопанин смята, че всяка дума от пророчествата е важна, като важността на конкретното знамение ще се разбере, ако бъде поставено в контекста на други събития от времето, за което се отнася. От други пророчества се знае, че в последните дни и часове преди свършека на Тъмната епоха (Кали Юга) на места няма да има вода и хората ще измират от жажда; казва се още, че въздухът ще е отровен и мнозина ще умират от това; Митар Тарабич и други предричат, че храна ще има, но тя също ще е натровена, като щели да оцелеят само онези, които “постят и изпостят” до свършека на трудните времена. В такава мъчителна ситуация ароматът от рози може да послужи за лечение на обезверяването, което несъмнено ще обземе мнозина. И разбира се, под „идване на Христос“ едва ли се разбира буквалното Второ пришествие на светските църкви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар