Звездни Цивилизации

четвъртък, 3 март 2016 г.

Пророчествата на Ванга с коментари: Вода, злато, болки, билки, разни

Встъпление от Стопанина: Повечето от извадките по-долу са от книгата „Пророчествата на Ванга“ на журналистката Жени Костадинова и разбира се – от книгите на Красимира Стоянова, племенница на Ванга. За мен тези автори, особено г-жа Стоянова, са единствените, които (в малка или по-голяма степен) са достоверни източници на завещаното от Ванга.

Това са все пророчества, които и г-жа Стоянова, и г-жа Костадинова, а и мнозина други, вече са тълкували. Запазвам си правото на мнение, че някои от „общоприетите“ тълкувания подлежат на известна критика или нямат реални основания. Затова предлагам моите алтернативни възгледи. Те могат да се сторят еретически за много от вас. Всеки е свободен да приеме или да отхвърли моите вметки.

Това е третата част на пророчествата.

Първата част е тук, а втората – тук.

* * *

ЗА ВОДАТА И ЗЛАТОТО

Всичко скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено.
(Красимира Стоянова, Истината за Ванга)
* * *

Водата ще стане по-скъпа от черното злато, а един ден тя напълно ще изчезне.
(Казано пред Мариана Конова)
* * *

В България има много злато и един ден то ще бъде открито.
(Казано пред Мариана Конова)
* * *

Ке дойде ден – в златни паници ке ядете и в медени чаши ке пиете, но вода нема да имате.
(Казано пред Ценка Георгиева от Рупите)
* * *

Водата, която е на Рупите, е много целебна. […] Но пари от този извор не търсете! Дошли тука, ровят, копаят… Да знаете ,че от тази вода бизнес не става. Почнете ли да я продавате, ще изчезне оттука и един Господ знае къде ще се появи. Пазете я тази вода! Откога ви говоря, че ще дойдат времена, златни бижута ще продавате за вода!
(Казано пред Ценка Георгиева от Рупите)
Попадал съм на тълкуватели, които според мен прибързано обявяват, че пророчествата за изчезването на водата вече се сбъдват. Каквито и проблеми да има сега с водата в България и по света, все още са незначителни пред проблемите, които се очакват в бъдеще и за които най-вероятно предупреждава Ванга.

Все пак не е дошло времето, когато ще затваряме вода в буркани и ще продаваме злато за вода. Времето, когато водата, годна за пиене, ще стане рядкост, е описано и от други пророци. Мама Шиптън, която условно можем да наречем Британската Ванга, свързва изчезването на питейната вода с появата на астероид („дракон с опашка“ по нейните думи).

За този астероид има предсказание също в новозаветните книги, в есхатологията на северноамериканските индианци, а някои го сочат и като знамение за скорошното избухване на Третата световна война. При самата Последна война също ще има отравяне на водата и храната – вижте например завещаното от Алоис Ирлмайер и Митар Тарабич.

Пророчество от Беинса Дуно:

„За хората, които не искат да слушат, идва един Божествен Ден. Тогава всичко ще бъде тъмно! И Луната, и Слънцето, всичко ще потъмнее – ще има такъв мрак, че хората едни други няма да могат да се виждат, няма да знаят къде е изток, запад! Мрак ще бъде! И хляб няма да има, и вода няма да има. Вода ще има, но няма да може да се пие. Хляб ще има, но няма да може да се яде. Въздух ще има, но няма да може да се диша.“ (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ, Лекции пред Общия окултен клас, 1936-37)

* * *

ЗА БОЛКИТЕ И БИЛКИТЕ

Много и незнайни болести ще се явят. Хората ще падат по улиците без видима причина и без видимо да са боледували. А това е все още предотвратимо, защото е във вашите ръце.
(Сп. Родолюбие, 1989 г.)
* * *

След 40 години няма да има сегашните болести, но ще се появят нови. Те ще са свързани с мозъка.
(Пред Анна Караангелова)
Сравнете с тези думи на Учителя:

„Туй разстройство на нервната система, което е обхванало света, е огнената пещ, в която ще горим. Огън, а не потоп, ще бъде наказанието. За тези, които вървят по Божия Път, този Огън ще бъде благословение.“ (УЧИТЕЛЯ ЗА СЕБЕ СИ, 22.IХ.1936 г.) (Още за Огъня)

* * *

Лекарство против СПИН ще излезе и от желязо ще бъде. Защото този елемент намалява в човешкия организъм. Но ще дойде друга болест, по-страшна от рак и от СПИН.
(Казано пред Катя Чапкънова, 1995 г.)
За новата болест – „чумата“ в Последните времена – се говори в „Откровение“ на Йоан Богослов. Също и в пророчествата на А. Ирлмайер и М. Тарабич, на Мама Шиптън и др.

* * *

Светът е започнал с билките и с билките ще свърши. Но билките от една страна лекуват само хората, които живеят в нея. Така е определено. Всеки да се лекува със своите билки.
(Сп. Родолюбие, 1989 г.)
* * *

В Природата е написано кой как да се лекува. Четете езика на Природата – чрез нея Бог говори.
(Казано пред Мариана Конова)
* * *

Лекарствата затварят вратата, през която може да влезе природата чрез билките и да излекува болния организъм. За всяка болка има билка.
(Казано пред Магдалена Шумарова от Петрич)
* * *

РАЗНИ

„Ще настъпят големи промени в живота на хората. Очаква ги един прекрасен живот. Хората ще се променят до неузнаваемост. Новото време е белязано с много знамения, които ще се проявят през 1990 година.”
(Ванга – ясновидката, Кр. Стоянова)
Любимото пророчество на отец Висарион Зографски. И той, досущ другите тълкуватели-буквалисти, очаква прекрасния живот веднага след 1990 година. Направо от 1991-ва, ако може… Простете за сарказма.

Простено да му е на отецът. За мен е напълно разбираемо, че щом някой очаква да умре и един да възкръсне наготово в Царството Божие, закономерно ще очаква и други чудеса от днес за утре – от 1990 година за 1991-ва.

* * *

„През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне.“
Това пък е мое любимо пророчество, като особено любими са ми неговите тълкувания:

„Всъщност учените в света отсега се готвят да започнат добиването на хелий-3 от Луната и подобните й планети. Хелий-3 е продукт на слънчевата дейност и е гориво за термоядрените реактори. Те всъщност самите са „малки слънца“. Така може да се осъществи предсказанието, че Слънцето ще осигури движението на превозните средства на планетата.“
Или поне в това ни уверява в. „Комсомолская правда“, като това нелепо тълкуване е приемано на юнашко доверие и от българските анализатори. Поне аз не разбрах кой ще построи железницата до Луната или до Слънцето. Как точно ще стане това? И колко ще струва проектът? Има ли държава, готова да заплати това, което „учените в света отсега се готвят да започнат“.

Ами дали няма да излезе твърде скъп добивът и преносът на това гориво до Земята, ако дори за миг допуснем, че устремът на учените към висините е възможен? Материалистичното (не)мислене и съответното символ верую на някои учени може би ще ме изненадват до гроб.

Тълкуванията настрана, не знам дали сериозно да разглеждам пророчеството в „Комсомолская правда“, приписвано на Ванга. Ако нямах лична опитност с духовния свят, може би щях да го зачеркна с лека ръка – особено споменатата нереалистична година.

Но не мога да го пренебрегна изцяло: В духовния свят наистина може да се наблюдава нещо, което наподобява описаното. Слънцето и планетите там изглеждат така, сякаш са свързани с двойки „лъчи“ – нещо като успоредни снопове светлина. В някакъв смисъл действително наподобяват златисти влакови релси.

А по тези релси се носят „кълба“ (с библейския термин: „огнени колесници“), с които се придвижват обитателите на оня свят – нетленните същества. Когато тези кълба се движат близко едно до друго, не мога да отрека, че наподобяват влакова композиция с до пет-шест вагончета. Щъкат от и към Слънцето, както и между Земята и Луната. За други места не съм сигурен.

Просто интересно… съвпадение? Вие преценете.

За мен обаче е сигурно, че ако пророчеството наистина е на Ванга, тя е имала предвид нещо, което е видяла в духовния свят и за далечното бъдеще, когато хората ще ходят там с астрални тела. Определено не става дума за нищо материалистично. Повече за тези мои, да ги наречем видения „оттатък“, в третия дял на „Пътят към слънцето“.

* * *

(За остров Самотраки) Този гръцки остров е населен с души, които са го обитавали и преди хилядолетия. Съвременните хора още не знаят много неща за него. Близо до бреговете на острова, но на голяма дълбочина, има много интересни неща за археолозите. Виждам ги – това са парчета от мраморни колони, изработени с голямо майсторство. Били са част от големи храмове и дворци. Още не са открити, но ще дойде ден, когато ще бъдат извадени от морето и ще предизвикат голяма сензация. След много години островът няма да бъде част от гръцката държава, а ще принадлежи на Италия.
(К. Стоянова, Истината за Ванга)
Лично аз с нетърпение очаквам находките от мястото, където в древността са се провеждали прочутите самотракийски мистерии. И с още по-голям интерес очаквам да разбера какво ще да е събитието, при което части от Гърция ще станат италиански. В тази връзка вижте и пророчеството от Учителя:

„Какво ще стане с България? Тя е посята и ще трябва да поникне – да пострада. […] Какво ще стане с Румъния? Каквото става с някой разбойник, когато го пуснат от затвора – отива си вкъщи. Румъния ще бъде заобиколена със славянството и ще остане като островче в море. Виж, друг е въпросът с гърците – те имат култура, но трябва да се държат добре със славяните, за да имат благословение. Иначе Господ ще им прати старите господари, италианците. Сега културата се пренася в славянството. Българите и останалите славяни трябва да се съединят.“ (ИСКАЙТЕ СИЛА, ИМАЙТЕ ВЯРА, Извънредни беседи, 1914-19)

* * *

Запомни! След двеста години човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове. Унгарска апаратура ще улови първа разумни сигнали от космоса… А истината за този космос трябва да се търси в старите свещени книги!
(Красимира Стоянова, Ванга-ясновидката)
Вероятно отново ще разсърдя много народ, като кажа, че Ванга едва ли говори за контакт със сивите човечета – онези с черните бадемообразни очи. Едва ли говори и за контакт от холивудски тип. Нещо ми подсказва, че говори за слизането на Шестата (светещата) раса. Тази интерпретация се отнася за вариант, при който приемем, че контактът изобщо ще прерастне в истинска среща – както се казва: очи в очи.

Но Ванга не уточнява дали ще се осъществи контакт, който да бъде нещо повече от размяна на сигнали в космоса. За мен е безусловно сигурно, че хората няма да ходят на други планети с физическите си тела. Ако от други места идват насам, това е по-вероятно. Ето един стих от Мама Шиптън за периода след Апокалипсиса, който се връзва и с Вангините „след 200 години“:

Ще се яви една змия сребриста на небето,
преди да почнат новите градежи на полето.
От нея същества с лик невиждан ще слязат.
И в общение с хората поумнели ще влязат.
Тези създания и по своя разум са различни,
ще просветят човека, всички ще са прилични.

Новата раса ще говори, а човек ще се учи
как с любов се живее и че така ще сполучи.
Ще дойдат децата със второто зрение,
Божествен дар за новото поколение, което
ще расте красиво, скромно и когато е готово,
Златната епоха ще е почнала наново.

Определено ще да става дума за Шестата раса. И то за единични представители, тъй като новата раса ще идва предимно чрез вселяване, а не по физически път.

* * *

Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живеят в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си го представим!
(Записано от Красимира Стоянова, Ванга-ясновидката)
* * *

Свидетели сме на бурни събития. Промени настъпват във всички области на живота, разтърсват земята. Падат доктрини и диктатори, развенчават се стари митове, променят се понятията, разкрепостява се консервативното мислене. Всеки изминал ден е наситен с нови неща до краен предел. Но това не е случайно – нищо не е случайно. Затова съзнанието ни трябва да се променя към добротата. Земята навлиза в нов отрязък от време – времето на добротата. Това ново състояние на планетата не зависи от нас. То идва независимо дали го желаем, или не! Новото време изисква и ново мислене, друго съзнание, качествено нови хора, за да не се нарушава хармонията във вселената.
(Красимира Стоянова, Ванга-ясновидката)
Горните две пророчества опровергават мнения като това, че българите и изобщо България ще се „оправят“, ако дойде някой да реши икономическите проблеми на страната. За някого оправянето може да е синоним на опаричване и материално охолство за всеки (каквото не е възможно, защото за да може някой да е богат, друг трябва непременно да е беден).

Схващанията на икономистите и изобщо на повечето светски хора не съвпадат с мирогледа на Ванга. Нито с моя – затова, колкото и упорити да стават критиките, държа на всяка дума от тълкуванията ми в първата част на пророчествата. За мен е безразлично дали икономистите са съгласни с тях – важното е, че са в съгласие с пророчицата и нейните разбирания.

* * *

Много хора се стремят да се нагодят към днешните промени, но това няма да им помогне да влязат в бъдещето. Те са били нужни за времето, което си отива. Други, добри хора сега ще служат на бъдещето и на опазването и развитието на живота.
(Красимира Стоянова, Ванга-ясновидката)
Ето какви са хората на бъдещето според Ванга.

Поне аз не виждам никъде в пророчеството да се говори за икономисти.

* * *

От 1992 година земята ще засияе в нова, добра светлина. Ще я населят нови души и някои от тях ще бъдат видяни. По-ярка светлина ще засвети в Йерусалим. Ще дойдат хора не с култура, а със знания. Очаквайте промени за добро.
(Красимира Стоянова, Ванга-ясновидката)
Дори сегашните катаклизми и предстоящата страховита кулминация на Последните времена са за добро. Може би необходимо уточнение за онези, които под „добро“ разбират безгрижен живот и материална осигуреност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар