Звездни Цивилизации

четвъртък, 3 март 2016 г.

Пророчества на Едгар Кейси за нашето време и бъдещето


Едгар Кейси е американец, прочул се в страната си като медиум и лечител. Чрез самовъвеждане в хипнотично състояние, подобно на транс, е можел да отговаря на въпроси, свързани със здравето или далечното минало на Земята. Кейси се е определял като практикуващ християнин, но ортодоксалните християни са оспорвали отговорите му по религиозните въпроси – например тези, свързани с прераждането и Акашовата летопис.

Приживе Едгар Кейси става знаменитост в родината си заради популярността на неговите пророчества. Той обаче със съжаление е отчитал, че много по-голямо внимание заслужават вижданията му за здравето и теологията. До наши дни са изписани над 300 книги за американския пророк, а в над 35 държави има центрове, които проповядват неговите възгледи.

Сред по-значимите пророчества на Кейси, които междувременно са се сбъднали, са: 1) Крахът на стоковия пазар и Голямата депресия в САЩ през 20 век; 2) Възходът и падението на Адолф Хилтлер; 3) Началото на Втората световна война (и коя от страните ще я загуби); 4) Смъртта на щатския президент Франклин Рузвелт и убийството на Джон. Ф. Кенеди; 5) Независимостта на Индия от Великобритания; 6) Откриването на Скрижалите от Мъртво море (Една от любимите теми на Кейси е била тази за есеите и ролята им за въплъщението на Христос – бел. Стопанина); 6) Разпадането на Съветския съюз и колапсът на комунизма; 7) Изобретяването на устройства, работещи с инфрачервена светлина, която ще позволява по-добро виждане на тъмно, и др. Кейси предсказва и деня на смъртта си.

Едгар Кейси
(18.3.1877 – 3.1.1945)

Пророчества, които предстоят да се сбъднат

1. Битката на Армагедон

Кейси предсказва, че т.нар. битка на/при Армагедон започва през 1999 г. Той смята, че тази битка няма да е на Земята, а по-скоро е алегорично представяне на духовен конфликт между висшите Сили на Светлината с низшите сили на тъмнината. Битката се води за контрол на следващите 1000 години от времето на Земята.

Целта на това сражение е да попречи на душите от долните области в астралния свят да се прераждат на Земята, което ще позволи само на напредналите души да се прераждат за следващите 1000 години. Едва след изтичането на тези 1000 години душите от долните области на астралния свят ще могат отново да се прераждат, но междувременно на Земята ще се е установило Царството Божие.

Едгар Кейси казва:

“Човечеството живее в последните мигове преди Исус Христос да се върне на Земята. Земята се подготвя за това събитие. Войната между Силите на Светлината и силите на мрака става все по-интензивна. Човечеството е изправено пред опасността да бъде погълнато от силите на мрака.”
Тълкуватели на Кейси правят връзката със следното пророчество на Нострадамус:

“В седмия месец на година 1999 от небето ще дойде Великият цар на злото (англ. ориг.: The Great King of Terror). Той ще върне великия вожд на монголците. Преди и след това (1999 г.) ще царуват необуздани войни.”
Коментар от Стопанина: 1999 година изрично е посочвана като важна и от други пророци. Беинса Дуно (Петър Дънов) казва:

“Тази година (1939) вие искате да си я изкарате, както досега сте си карали. Условията, които досега сте имали и не сте използвали както трябва, ще ги имате пак чак след 1999 година.” (Мисли за всеки ден)
“Сегашните дългове са направени от по-рано и сега ги изплащате. Има минали дългове, които са правени преди хиляди години и там е всичкото зло. Сега трябва да се живее добре, за да можем да влезем в Новата епоха без дълг. През малкото години, които ви остават тук, до 1999 година, какво ще правите? Защото епохата е изтекла вече. Колко години остават до 1999 година? Шестдесет. Значи, каквото направите в този живот, това е.” (Мисли за всеки ден)
“Законът на Истината ще бъде закон на разбирателството. Този Закон трябва да се приложи още през тази година. Не се ли приложи през тази година, ще чакате 1999 година и ще започнете отново.” (Езикът на любовта, Съборни беседи, 1939)
Защо Беинса Дуно набляга, че между 1939-а и 1999-а няма да има благоприятни условия:

“От 1945 г. започва друг период, който също ще трае 45 години до 1990 г. Идват такива времена и такава власт, че който й се противопостави, ще положи костите си на земята. Настава една голяма диктатура, която е допусната, за да се изчисти застоялата тиня… След този период ще има кратка почивка до 1999 г., която ще е най-благоприятна в духовно отношение за Бялото Братство. А след това ще дойде нов период, с още по-страшна диктатура от тази (комунистическата), която има да дойде. Tя също ще трае 45 години.”
В статията “Идването на Ариман”, основаваща се върху антропософията и пророчествата на Рудолф Щайнер, беше отбелязано, че Ариман (или Антихриста) си пада по числото 666 и кратните на него. Числото 666, умножено по 3, дава 1998 (година). Човек, заченат в края на 1998 г., може да се роди (въплъти) в седмия месец на 1999-а, както предрича Нострадамус. Прозвището, дадено от Нострадамус за Великият цар на злото, е Мабус (Mabus).

Накратко, пророчествата на Едгар Кейси са в унисон с по-ранни пророчества или такива, правени по негово време. Хилядагодишното царство на Христос, след което “злото ще бъде развързано” за кратко, е в съгласие и с новозаветните пророчества.

2. Третата световна война

Въпреки че Кейси разглежда битката на Армагедон преди всичко като символично представяне на битката в духовния свят между Светлината и мрака, той не изключва възможността и за земен конфликт. Предрича размирици в областта на пролива Дейвис, в Либия, Египет, Анкара и Сирия. Пророчеството му за размирици в Персийския залив вече е факт, който ни занимава и ще ни занимава години напред.

3. Важни археологически открития

Американският медиум посочва три значими археологически открития, които ще са свързани с изключително древни обекти. Те ще са толкова важни по своята същност, че ще преобърнат представите на хората за техния произход, за космологията и за религията. Кейси обаче уточнява, че тези открития ще бъдат направени едва когато човечеството се повдигне духовно.

Трите древни тайни, за които говори, са в Египет (недалеч от Голямата пирамида); в областта на о. Бимини от Бахамските острови; в Юкатан – мястото, където се смята, че е паднал астероидът, сочен за убиец на динозаврите. Българските пророчици Слава Севрюкова и Ванга също говорят за значими археологически открития, като уточняват, че те ще преобърнат не само представите за произхода на човечеството, но в частност и за потеклото на българите.

4. Китай ще стане християнска държава

Според Кейси днешната комунистическа държава Китай ще стане “люлката на християнството, приложено в живота на хората”.

Коментар от Стопанина: На пръв поглед това пророчество звучи съвършено невероятно, но Кейси уточнява, че вижда духовния възход на китайците “след много години”. Българската пророчица Слава Севрюкова също предрича, че китайците ще се върнат към духовността и Мъдростта във време, когато войните ще са отдавна забравени. (Христо Нанев, “Слава Севрюкова – Зеница към Вселената”)

С други думи, това, че китайските земи ще станат “люлка на християнството”, не трябва да се разбира буквално. Не е задължително да си представяме бъдещ Китай като място, където ще строят църкви и ще целуват кръста. Това не е християнство! Християнството е начин на мислене и начин на живот, а не култ към историческа личност или комплект от догми и ритуали.

Ще има ли граници Божието Царство?

5. Вулкани, земетресения и наводнения

Кейси предрича засилена активност на вулканите Везувий и Пелея. Той предупреждава, че в рамките на три месеца след тяхната активност могат да се очакват наводнения между Солт Лейк и южните части на американския щат Невада, както и на южните крайбрежни ивици на Калифорния. Тези наводнения ще са следствия от земетресения.

В други негови пророчества, отнесени приблизително към 2100 година, той вижда голяма част от сегашните крайбрежни области на САЩ под вода – за постоянно. Сред градовете, които ще изчезнат за сметка на океаните, са Лос Анджелис и Сан Франциско. Сериозни географски промени очакват и централните области на Северна Америка.

6. Новият релеф и Новият световен ред

През 1941 г., броени години преди смъртта си, Кейси казва:

“Що се отнася до географията на света и на нашата страна (САЩ), задават се постепенни промени… Много части от източното крайбрежие, но и от западното, пък и от централните области на САЩ, през идните години ще изчезнат за сметка на Атлантическия и Тихия океан. Това, което сега са брегове на сушата, ще бъдат дъната на океаните. Дори много от днешните бойни полета ще са (дъната на) океани, ще са морета, заливи – земите, на които тези от Новия световен ред (ориг. The New World Order) ще продължават сделките си (търговията си) едни с други.”
Коментар от Стопанина: Нямам подробности за смисъла, който Кейси е влагал в термина “Нов световен ред”. Но самият факт, че ползва точно този термин, е впечатляващ. Още от него за новия релеф на Северна Америка:

“Части от сегашното източно крайбрежие на (щата) Ню Йорк, както и самия град Ню Йорк, почти изцяло ще изчезнат. Но това ще стане след повече от едно поколение. Южните части на Каролина и Джорджия – те също ще изчезнат. Това ще стане в по-близко време. Водите на езерата ще се изпразнят в Залива. […] Областта на Вирджинския плаж (Virginia Beach) ще е сред земите, които ще се запазят, както (ще се съхранят) и части от това, което днес са Охайо, Индиана и Илинойс. Ще оцелеят и много от южните и източните части на Канада, но западните ще претърпят промени.”

Светлото бъдеще:
„Не човечеството е в опасност, а людете изгубили човечност.“
(Слава Севрюкова)

7. Епохата на мира и Светлината

Както повечето пророци, цитирани в съответния раздел на “От извора”, Едгар Кейси също е категоричен, че след разрушителните промени и времето на тежките изпитания ще настъпи нова ера на просветление и мир за човечеството. Той казва:

“Ще възникне нов ред (new order) с нови условия; трябва да има прочистване по високите, но и по ниските места; и трябва да има по-голямо внимание за всеки индивид – всяка душа да бъде пазителка на своя брат. Ще възникнат известни обстоятелства в политиката, икономиката и отношенията като цяло, заради които ще се променят схващанията за нуждата от това (духовно братство).”
И още:

“Нашата Америка, която трудно можем да оприличим на нова Атлантида, я чакат хиляда години на мир, още един милениум. Някога молитвите на десетима спасиха цял град – така ще се постигне (спасението на Америка). А после делата и молитвите на верните (праведните) ще славят Отеца, докато мирът и любовта ще царуват над тези, които възлюбят Господа.”
Амин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар