АНТИБИОТИЦИТЕ В МЕСОТО, МЛЯКОТО, ЯЙЦАТА
Антибиотиците се използват широко в животновъдството, защото животните се отглеждат в крайно лоши условия, които предразполагат към различни заболявания. Освен това за бърз растеж на животните за месо и увеличаване на млечния надой се използват различни хормони, от които животните започват да боледуват. И отново възникват условия за използването на антибиотици.
Без антибиотици съвременното животновъдство не може да съществува. Те се съдържат във всички животински продукти - месо, риба в развъдници, мляко и яйца.
Антибиотиците, които се намират в организма на животните, естествено остават в месото им, млякото и яйцата.
Има данни, че при топлинна обработка, антибиотиците в животинските продукти се разрушават частично. Изследване показва, че ако едно пиле се вари 30 минути, тетрациклинът в мускулите му се запазва частично.
Част от антибиотиците попада в човешкия организъм.
Когато получаваме постоянно антибиотици с храната, организмът става невъзприемчив към много антибиотици. Така организмът става податлив на различни заболявания, предизвикани от болестотворни микроорганизми, които не могат да бъдат излекувани с антибиотици, тъй като организмът е свикнал с тях.
За да се неутрализират антибиотиците, които са попаднали в организма ни с месото, млякото и яйцата, е необходимо той да се пречистват.
Подходящи за пречистване на организма са соковетет ряпа, от цвекло, зеле, моркови, ябълки и др.
Сокът от ряпа е силно действащ. Започва се с една супена лъжица три пъти на ден, постепенно дозата стига до 100 мл; употребява се преди ядене.
Сокът от цвекло също е много силен. Употребява се по 100 мл три пъти на ден преди ядене.
Сокът от зеле е подходящ за хора с наднормено тегло. Приема се преди ядене, по 100 мл, три пъти на ден.
Смес от морковен и ябълков сок – употребява се преди ядене, три пъти на ден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар