СЪВРЕМЕННАТА ХРАНА Е ОРЪЖИЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ХОРА
Фосфатите, които хранителната промишленост използва като стабилизатори, са заплаха за здравето ни
Защо боледуват нашите кости и стави
Съвременното мляко и млечни продукти съдържат много фосфати, които са заплаха за здравето ни
Фосфатите са соли стабилизатори, които производителите на храни широко използват. Те имат много различни функции. В млякото ролята им е да удължат срока му на годност и да придадат на продуктите по-привлекателен вид. С тяхната помощ производителите осигуряват еднородна структура, плътност и сочност на продукта.
Фосфатите широко се използват в рибната и месната консервна промишленост, заводското краве масло, маргарина, някои видове кашкавали.
Изследвания установиха, че фосфорът и фосфатите в днешната хранителна продукция се употребяват в големи количества, което нанася вреда на здравето ни. Постъпващото количество калций и фосфор в организма трябва да бъде почти еднакво. Допуска се употребата на 1,5 част фосфор и една част калций.
Когато купуваме хранителни продукти, трябва задължително да четем етикетите им и да изострим вниманието си, ако те съдържат:
- Ортофосфорна киселина, обозначена като Е338;
- Натриев фосфат – Е339;
- Калиев фосфат – Е340;
- Калциев фосфат – Е341;
- Амониев фосфат – Е342;
- Магнезиев фосфат – Е343.
Когато фосфорът и фосфатите са повече в организма, паращитовидните жлези синтезират усилено хормона калцитонин, който отмива от костите калция и пречи на усвояването му. Това предизвиква чупливост на костите, развива се остеопороза.
Според някои изследвания излишъкът от фосфати в организма повишава вероятността от инфаркти и други болести на сърдечно-съдовата система. Сериозна последица от излишъка фосфор е калцификацията, която поразява вътрешността на съдовете. Те се покриват с плътни плаки, образувани от неусвоения калций. Това състояние е характерно за болни с бъбречна недостатъчност.
Излишъкът от фосфати и фосфор в организма повишава нуждите му от калций. При липсата на баланс между фосфора и калция при пациентите намалява плътността на костната тъкан и възниква риск от остеопороза.
Симптоми на излишък от фосфор в организма: повишена възбудимост, тремор, спазми, стомашно-чревни кръвотечения, повръщане, тахикардия и др.
Учените откриха, че мазнините, които се съдържат в месото, замърсяват организма и сгъстяват нашата кръв.
Прасетата, кравите и птиците имат температура на тялото – по-висока от човешката и тя е около 38,5-40 градуса. При тази температура тяхната мазнина има нормална консистенция. Когато тази мазнина попадне в човешкия организъм, който има по-ниска температура, тя се слепва, сгъстява кръвта, образува плаки и тромби и предизвиква затлъстяване.
Фосфатите са навсякъде
Съдържат ги хлябът, безалкохолните напитки, готовите супи, сиропите, някои видове кашкавал, саламите, сладоледите, прясното и киселото мляко, сметаната.
Защо са опасни фосфатите?
Фосфатите, както натриевите соли и фосфорната и ортофосфорната киселина стимулират процесите на отмиване на калция от организма.
Т.е. те са основната причина за ставните и костните заболявания и остеопорозата.
Млякото е натъпкано и с хормони на растежа – най-често става дума за рекомбинантния бичи хормон на растежа (RGBH), който фермерите използват, за да увеличат млеконадоя. Този хормон е свързан с другия хормон, който е инсулиноподобен фактор на растежа 1 (ИФР-1). Доказано е, че този хормон предизвиква някои видове тумори.
Концентрацията на 1 (ИФР-1) е по-висока в млякото на крави, които получават рекомбинантния хормон. Много хора са наясно, че тези два хормона могат да създадат сериозни проблеми със здравето им.
Отделно трябва да споменем, че млечните продукти могат да предизвикат сърдечно-съдови заболявания, тъй като са пълни с наситени мазнини, които повишават нивото на „лошия“ холестерин.
Млякото съдържа 80% казеин, който може да бъде опасен за здравето. Възможно е да има връзка между него и диабет-1 и рак.
Установено е, че 75% от хората имат непоносимост към лактозата.
В Китай и Япония, където никой не пие мляко, не познават това заболяване.
Тъмнокожите жени в Африка също не употребяват краве мляко за разлика от американките. Африканките получават с други видове храна 350 мг калций на ден, американките – 1400 мг, от млякото и други храни и страдат от остеопороза, а африканките – не.
Не е тайна, че дори идеалното мляко е вредно за здравето на възрастния организъм
Нито един от видовете в естествени условия не се храни с мляко на друг вид животно.
Кравето мляко е предназначено за хранене на малки телета, но не е подходящо за хранене на деца…
Ако искате да знаете повече за полезните и вредните храни, за здравословното хранене, четете книгите на издателство "Распер":
"ХРАНАТА, КОЯТО НЕ Е ХРАНА"
"ОТРОВА В ЧИНИЯТА"
"КАКВО ЯДЕМ: ХРАНА ИЛИ ОТРОВА"
"ГМО: ДИАБЕТ, РАК, СМЪРТ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар