Тефлонът е вреден за здравето!
Някои заедно да претеглят предимства и недостатъци върху тефлона във домакинството и сами да вземат решение, да продължат да го използват или да изхвърлят всички тефлонови съдове и да ги заменят с керамични или поне чугунени, или от неръждаема стомана. Основното предимство на тефлона е, че храната не залепва по него и наистина се почиства изключително лесно, дори и само с мокра кърпа. Но дали това наистина е основателна причина?
Сега малко история и повече за участие в тефлона в нашето ежедневие. Тефлонът е търговско наименование на полимерното съединение политетрафлуоретилен (ПТФЕ), което е открито през 1938 г. от Рой Планкет и се показва най-хлъзгавата свързана субстанция. Тефлонът се комерсиализира през 1946 г. и много бързо завършва домакинствата. Освен това той се използва и в комуникации, космически съоръжения, електроника, промишлени процеси и архитектура. Тефлонът се съдържа в много различни препарати, използвани за препращане на петна от дрехи и килими и по тази причина е наречен най-добрият приятел на домакините. Той променя завинаги и пластмасова индустрия, фирмата производител - Дюпон печели много награди и признания в сферата на полимера.
Как може тефлонът да бъде насочен към хората, животните и околната среда?
Надали могат да получат политетрафлуоретилен в сутрешната си порция яйца! Всички често се споменават думата канцерогенен, когато възникне въпрос за тефлона и вие бихте попитали защо не се изваждате от употреба. Всички знаем, че това е свързано с много пари (2 милиарда долара годишно), реклами, платени публикации и т.н. Вместо да забраните, различни асоциации с поставени условия за производителите и търговците, които използват тефлон, например в готварските съдове, дрехи, опаковките на пуканките за микровълнова, кутиите за пица, за да се контролира разпространението на средни емисии и това трябва да се случи най- късно до 2015 година. Какъв е друг химически заместител с десетки средни въздействия ще открият учениците?
В рамките на 2 до 5 минути на печат, домакински съд, покритие с тефлон, се нагрява до такива температури, при които покритието се разрушава и излъчва средни токсични емисии, потърсете със смърт при стотици, а може да бъдете хиляди птици (най-ниската температура, при което отделно от незалепващо покритие на веществата може да се убие птица е 202 градуса) и с неизбежно количество човешки болести. В случаите на „тефлонова токсикоза”, дробовете върху птиците, изложени на средни емисии, се изпълняват с течност и това води до задушаване. При хора може да се наблюдава, така наречена „треска от полимерни изпарения”, която има симптоми на обикновена грип (зачервено гърло, стягане в областта на гърдите, висока температура, втрисане, кашлица).
Тефлонът съдържа амониев перфлуороктаноат, който се свързва със заболявания, като рак, нарушаване на функциите на органите и други заболявания, наблюдение при тестове, извършени от Агенцията за защита на околната среда (АЗОС). Най-страшното е, че най-голямото количество от C-8 може да се открие в детските организми, което на своя ред може да доведе до дългосрочни проблеми при подрастващите поколения, сблъскващи се навсякъде с тефлона. За да получите това, можете да се свържете с намалено ниво на репродуктивни хормони, тумори на дробовете, панкреаса, репродуктивни органи и нарушена имунна защита. Изследвани са жени, които имат трудност със забременяване. При голям процент от тях, в организма им се наблюдава повишено съдържание на емисии, които се отделят от тефлона. А чували ли сте, че има и производители, които изработват дрехи, покрива с тефлонов слой (например ски екипировки), за да не се капат и мачкат. По този начин вредните вещества проникват през кожата, директно в организма ни!
Незалепващите покрития достигат състояние при отделяне на токсични емисии за броени минути. Само при 360 ° C тефлоновият тиган изпуска поне 6 токсични газа. АЗОС разглежда 16 проучвания, проведени през последните 50 години, потвърждаващи, че нагряват до различни температури тефлон, изваждат 15 токсични газа и частици. Много от изследванията са проведени от самите ученици във фирмата Дюпон още в далечната 1950 година, когато средно работят във фабриката, за да се наблюдава „треската от полимерни изпарения“, което в последствие може да доведе до потенциално фатално състояние, наредено едема (натрупано на течности в дробовете). Отделянето на тефлоновите вещества може да причини и инсулинови проблеми, риск от допълнителен рак на щитовидната жлеза.
Предлагаме ви и още малко статистика за видовете токсични частици и газове и температура, които се излъчват. Статистиката е зловеща, но не преценихме, че е добре преди да поставите тигана в рамките на печатането, за да знаете точно какви са варните вещества, които се добавят към вашата и храната на най-близките си.
240 ° C - Тефлонът излъчва ултрафини частици, които са много токсични и могат да причинят проблеми на дихателния тракт.
360 ° C - Хексафлоропропен (ХФП): Излагането на флуоркарбони като ХФП при хора, може да доведе до раздразнения на очите, носа и гърлото, свободното, нарушаване във всякакви ритъм, едема и възможна смърт. Дългосрочното излагане на покритие може да доведе до намалени двигателни способности и памет.
360 ° C - Трифлуороцетна киселина (ТФО): Твърде токсична е за растенията, както и такава е вредна за озоновия слой. Използвайте като озонови изпарители в хладилни системи, аерозоли и други продукти.
360 ° C - Монофлуороцетна киселина (МФО):
Тази киселина е изключително токсична и доза от 0.7-2.1 mg/kg може да убие човек. Първоначално симптомите са повръщане, неспокойство, ниско кръвно действие и замъглено виждане, като при продължително излагане може да се стигне до неравномерно засегнати ритъм и потенциални удари. МФА лесно може да се разпадне във флуорацетат, който може да причини депресии и да повреди функциите за тестване.
360 ° C - Перфлуороктанова киселина (ПФОА, известна като C8): Никога не се разпада в природата и се открива в кръвта над 92 процента от американците. Силен канцероген, който се свързва с рака на дробовете, тестисите и панкреаса. Със силно токсичен състав. Установено е, че е отчетено 4,4 години, за да може хората да елиминират половината от съдържанието се в телата им количество.
Освен това при тази температура се отделя тетрафлуоретилен (ТФЕ) и дифлуорацетилова киселина (ДФА).
470 ° C - Силикон тетрафлуорид (SiF4): Това е единствено високо токсичен, корозивен газ. Влагата в дробовете причинява разделяне на силиконовите частици и отделянето на токсична киселина. Вдишването на тази киселина може да доведе до откриване на очите и гърлото, кашлица, затруднено дишани, зачервяване на кожата срещу липида на кислород и натрупване на течности в дробовете. По-дългото излагане може да причини загуба на тегло, намаляване на количеството на белите и червени кръвни телца и нетипично във вторникване на костите (остеосклероза).
475 ° C - Перфлуороизобутан (ПФИБ): Той е изключително токсичен и вдишването му може да доведе до едема, състояние, което на свой ред може да доведе до смърт. Може да се използва за химическо оръжие. Кратковременното излагане на ПФИБ води до лош вкус в устата, повръщане и слабост. Едема се появява от един до четири часа след излагането и е животозастрашаващо само в някои случаи. При приемането на хора се изчисляват около три дни.
500 ° C - Карбонил флуорид (COF2): Той се разпада на хидроген флуорид и въглероден диоксид. Може да дразни очи, учи и носа. По-сериозните прояви са с болки в гърдите, затруднено дишане, събиране на течности в дробовете, слабост, повишаване върху нивото на глюкозата.
500 ° C - Флуороводород: Може да причини смърт във всеки орган, който да влезе в контакт, включва и дробовете. Вдишването му може да предизвика проблеми с дробовете (например едема) и помощта (пневмония). Флуоридът напада и минава лесно през клетъчните мембрани, причинявайки смъртта им. Флуоридният йон, който е отрицателно зареден и е много токсичен, се свързва със положително заредените йони на магнезия и калция. Стига се допринася за увеличаване на количеството на калция във вашия организъм (хипокалцемия), което на свой ред води до нарушаване на необходимите ритъм, задействащи удари, мускулни спазми и смърт. За по-високи температури ще се запознаете с кратката с някои факти. С увеличаване на температурата, съответно растение и количество и сила на средно влияние върху излъчване на емисии.
600 ° C - Флуорирана трифлуороцетна киселина (CF3COF): Много токсичен, тъй като може да се разпадне върху флуороводород.
600 ° C - Октафлуорциклобутан: Един газ, който се използва в полупроводникова индустрия. Вдишването на големи количества може да причини нерегулярен сравнителен ритъм, без съзнание и смърт.
600 ° C-Перфлуоробутан (ПФБ, Търговско наименование CEA-410): ПФБ има дълъг живот в горните слоеве на атмосферата и има над 8000 пъти по-голямо влияние върху глобалното затопляне от въглероден диоксид.
650 ° C-Въглероден тетрафлуорид (CF4, тетрафлуорометан): Също така е над 6000 пъти по-високо влияние върху глобално затопляне от въглероден диоксид и може да остане в природата над 50000 години. Вдишването му може да причини раздразнения на очите, ушите и носа, нерегуларен засечен ритъм, главоболие, а вън и кома.
Здравословни съвети от нас. Списъкът със значителни влияния, както бяха те, така и евентуални, е ужасяващо дълъг и мрачен. Всички ние от екипа на ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, вечерта са прехвърлили тефлонови съдове от кухни и ги замениха основно с модерни съдове от керамика, поради което в тях храната е по-вкусна, те са напълно здравословни. Наистина по-трудно се почива, но не се налага да знаем, че ястията не са подправени спрямо химикали, не са причинени смъртта на птици и не са замърсени допълнително въздух със средни емисии.
Вредни ли са наистина тефлоновите съдове за готвене
Въпреки че, тефлоновите съдове са едни от най - често използвани за готвене днес, не се отдават се появяват твърдости, че тефлонът е вреден за здравето. Основно им предимство, което ги прави точно предпочитани е, че храната не залепва по тях и се почива лесно.
Какво е тефлон?
Тефлонът е търговско наименование за свързване на политетрафлуоретилен. Това бързо навлизане в домакинства, а също и в съоръжения за готвене се използва в Производство на дрехи, опаковки на продукти за бързо хранене, електрическа промишленост и други.
Вредни ли са наистина такива популярни съдове за готвене?
Еднозначен отговор всичко още няма. Срещат се привърженици на тефлонови съдове, които са уверени, че са безопасни, както и много технически противници. Ще ви представим някои от фактите за и против тефлоновите съдове, като решението остави на вас:
Против:
Как точно не са вреди тефлонът?
Няколко минути след това са поставени на печат, домакински съд, покритие с тефлон, се нагрява до температури, при които покритието започва да се разрушава и освобождава токсични вещества в хранителни продукти и във въздуха.
Освен това тефлоновите съдове отделят ценни микроскопични частици, които могат да заседнат в белия дроб и да го уредят.
Тефлонът съдържа перфлуороктанова киселина, която се свързва със засистелите случаи на ракови нарушения, затлъстяване, диабет, безплодие. Тъй като можете да попитате перфлуороктановата киселина далеч не се съдържа само в тефлона, не може да кажем, че домакинските съдове със съответните виноградни площи за повишаване на риска от подобни видове.
При нагряване до 360 градуса тефлоновия тиган отделя поне 6 токсични и опасни газове. Те могат да причинят проблеми на дихателната система, сърцето, щитовидната жлеза, обмяната на веществата в организма и не само.
За:
Тефлоновите тегини всички заедно остават единствено от най - разпространените и предпочитани съдове за готвене. Това е основно основно за незащитаващо покритие и лесно почистване. Всички пакети имат и изследват, които се използват, за да се използва правилната употреба на тефлон за безопасност. Това означава, че не се нагрява прекалено силно и покрива му, че е достатъчно качествено, за да не се рони. Освен това не трябва да се използва прекалено дълго време.
Ако всички пак предпочитат да готвите във тефлонов съд, това да избягвате евтините варианти, както и всеки друг с изработени от неустойчив и лесно топим материал. Използвайте ги само с дървени бъркалки и внимавайте да не ги надраскате при миене. Не използвайте абразивни препарати! Подменяйте ги често и при най - малкия признак за огъване или надраскване на дъното. Съвременните телонови съдове могат да бъдат използвани за продължаване на най - много 5 години.
Ако сте решили да изхвърлите тефлонови тигани от кухнята, можете лесно да ги замените с керамични или дори чугунени, които се считат за безопасни за здравето.
Знаете ли, че:
Тефлонът е продукт на Монсанто и е покрит с химикал, който при готвене преминава в храната и във вас чрез нея, причинявйки необратими щети на мозъчната дейност.
Филм Dark Waters / Тъмни води (2019)
ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ....
Робърт работи за прочутата корпорация DuPont Chemical, но се натъква на мрачна тайна, която работодателите му се стараят всячески да укриват. Тази тайна е свързана със смъртта на много хора и животни. Сега адвокатът трябва да направи своя избор и да рискува всичко – своето бъдеще, своето семейство и живота си – за да разкрие истината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар