Звездни Цивилизации

събота, 7 септември 2019 г.

НЯМА СМИСЪЛ ОТ НОВИ СКЪПИ ЖИЛИЩА КОГАТО ВЕЧЕ СВЕТА ВЪРВИ КЪМ ГЛОБАЛЕН ФАЛИТ И  ХАОС


По-малките от вас не помнят, но имахме един неадекватен премиер преди години, който в пика на ценовия скок на хранителните продукти и услугите, се изцепи в новините: "За Бога, братя, не купувайте !"
Как да живеем без да се храним, той така и не ни подсказа ...
Жилищата обаче не са храна. Без да ги купуваме може да изкараме месеци, години, а дори и цял живот, с оглед на това, че огромна част от хората примерно в Западна Европа живеят под наем през целия си живот.
Темата не е от най-актуалните за спортен форум, но считам, че е време някой да повдигне булото на заблудата и спекулата с недвижими имоти в България.
Цените на жилищата в България бяха изкуствено надувани почти десетилетие. Така в един момент към 2006-2007 г. се стигна до куриозната ситуация 1 кв.м. в София или Варна да струва по-скъпо, отколкото в Лондон или Мадрид ! :o :shock:
Обясненията за това са много. Аз бих дал само едно от тях. Много от мръсните пари у нас бяха вкарани и изпрани именно чрез строителство на недвижими имоти.
Така противно на всякаква логика апартаментите и къщите продължаваха да поскъпват, въпреки, че населението ни се топеше.
Народът обедняваше, а цените на имотите растяха противно на всякакви закони на пазарната икономика.

Строеше се като за световно ! Цялото ни Черноморие беше залято с бетон. Банско и другите ни зимни курорти също не бяха пожалени ...
Банките раздаваха безпроблемно заеми. Хората масово теглиха и купуваха жилища. И мнозина попаднаха в капан ...
Дойде кризата и масово не успяват да си покриват вноските по заемите. Не са малко хората, които вече загубиха жилищата си. Други тепърва ще последват нерадостната им съдба.
Брокери, банкери, строителни предприемачи и инвеститори създадоха истинска имотна мафия, която ограби паричките на страшно много българи.
Нямаше кой да каже на обикновения човек, че купувайки си апартамент за 85 000 евро в България си вкарва зрелищен автогол. Защо ли ? Защото този апартамент реално не струва и 35 000 евро ! Останалите 50 000 си поделяха вече изброените гилдии, а сиромахът ще изплаща заема си, докато е жив заради наивността си ... :(
Днес се прави нов опит за реанимиране на измамата !
В последните няколко дни платени репортажи и статии безпардонно ни убеждават, че пазара на имоти се съживявал. Лъжа !

Други по-умерени манипулатори ни намекват, че сега цените на имотите били стигнали дъното си и видиш ли, не купиш ли сега - губиш ! Манипулация !
Като човек, който е наясно с материята, искам да предупредя, че цените на жилищата ще продължат да падат и през 2019 година !
Няма никакви обективни причини да не е така !
Безработицата се увеличава, доходите са замразени, банките не отпускат кредити, пазарът пращи от оферти, търсене няма ...
Затова не повтаряйте грешката от предишни години. Не купувайте !
Така ще принудим имотната мафия да свали още цените.
Имат спад и цените на жилищата в градовете ... Това трябва да продължи !
Затова ще ви призова: "За Бога, братя, не купувайте жилища !!!"
Тарифи за жилищно и бизнес строителство
Окончателният икономически маркер, който трябва да знаете, е жилищният и бизнес процент на строителство. Темпът на жилищно строителство е особено силно реагиращ на икономическите условия на населението.

Колкото повече пари правят хората и колкото по-уверени са в бъдещето, толкова по-вероятно е да купуват имоти. Строителните темпове нарастват по време на добри времена и те са първите, които рухват, когато икономиката започне да се разпада. Така повличат в бездната всички строители както и тези които са допуснали грешката да теглят кредити за да си купят имоти които после ще бъдат разграбени и запалени или отнети от банките.
От върховете на след рецесионното съживяване на пазара на жилищно строителство през 2016-17, нивата на жилищно строителство в САЩ днес са намалели с цели 85% .
Пазарите на недвижими имоти и строителство са пулса на една икономика - ако те са бавни до почти несъществуващи или пред банкрут и рухване на пазара, то това винаги означава, че катастрофата вече е близо.По време на рецесии и депресии престъпността винаги се покачва, затова се уверете, че имате добре подготвени мерки за сигурност за вашият живот и семейство Можете също така предварително да си изкарате разрешително за пистолет или други оръжия за защита .
Ако нещата станат наистина лоши и искате да се спасите, със сигурност ще ви се наложи да напуснете града и дома си и да се изтеглите в планините. И без това при предстоящата криза няма да имате работа нито спестявания или заплата. В случай, че това се случи, уверете се, че имате добре подготвени предварително раници и място, където да се изтеглите заедно с други верни и надеждни приятели с които да се защитавате, сражавате и да оцелеете когато всички други ще са загинали.
Времето Ви за подготовка изтича. Не го губете в надежди че ще ви се размине или, че някои друг е длъжен да ви спасява докато вие спите или бездействате..
ТАЗИ КРИЗА ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПО РАЗЛИЧНА И СТРАШНА ОТ ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ, ЗАЩОТО Е ОРГАНИЗИРАНА ОТ СВЕТОВНИТЕ КУКЛОВОДИ КОИТО ТАКА ИСКАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ РАЗПАДАНЕ НА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ И САМО ИЗБИВАНЕ НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ.
ТОЗИ ПЪТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДИШНИТЕ КРИЗИ НЯМА ДА ИМА НИТО РАБОТА И ПАРИ, НИТО ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ. А ТОВА ЩЕ ПРИНУДИ ВСИЧКИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ, БАНДИ И РАДИКАЛНИ МИГРАНТИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА НАПАДАТ И ИЗБИВАТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ЗА НЕГОВА СМЕТКА ДА СИ ОСИГУРЯВАТ НУЖНАТА ИМ ВОДА, ХРАНА И РЕСУРСИ.

Света е пред глобален Фалит, когато избухне хаоса всеки град ще плъзнат размирици , граждански бунтове, палежи, убииства за храна и вода.Затова помислете си имали  смисъл да си купувате сега скъпи  жилища , къщи  дори и коли в градовете които  близко бъдеще ще бъдат разграбени  и подпалени от свирепите и гладни банди, ще убиват всеки за храна. По добре сега си ремонтираите апартамента и къщата отколкото да купувате скъпо имущество което ще изгори дори което ще се разруши и от идващите природни стихии. Ако искате къща вземете си високо в Балкана в планината в защитена зона, но и там не толкова сигорно зависи от мястото но все пак там е по добре от хаоса в градовете. Хаос, убииства, палежи природни стихии всичко това ще доиде на куп да причисти света от злото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар