Звездни Цивилизации

петък, 6 септември 2019 г.

СВЕТА Е ПРЕД ГЛОБАЛЕН ФАЛИТ


https://www.youtube.com/watch?v=KAqBl7SGmy4

ПЕТТЕ ПРИЗНАКА, ЧЕ СЛЕДВАЩАТА ПОМИТАЩА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, ВЕЧЕ Е ТУК........
От всички начини, по които обществото може да спре внезапно или да се срине зрелищно, пълният икономически КОЛАПС е един от най-вероятните, смъртоносни и най-бързи начини, по които една страна може да бъде поставена на колене.
Историята е пълна с примери, които можем да потърсим за това, което може да се случи в случай на пълен икономически колапс - Ваймарска Германия и Голямата депресия в САЩ накараха засегнатите страни да изпаднат в хаос и насилие.
Най-модерният пример, Венецуела, ни показва точно какво можем да очакваме да се случи в случай на внезапен икономически срив. Мащабните повишения на инфлацията (Венецуела поради тоталното американско ембарго понастоящем изпитва 1000% инфлация) унищожава спестяванията за една нощ, води до национализация на индустриите и бизнеса в опит да се справи със ситуацията, а когато това не работи и до репресии срещу нарастващото недоволство.
Най-ужасяващ аспект на икономически срив е колко бързо и неочаквано може да се случи това. Един ден животът е нормален а изведнъж на следващият ще видите как всичко, което познавахте се разпада пред очите ви. Рафтове със стоки в магазините ще опустят или ще бъдат разграбени за минути, банките ще си затворят вратите и услугите, от които зависим като електричество, гориво и течаща вода, просто изчезват, защото няма да има пари и заплати. Без подходящо съзнание и подготовка, вие и вашето семейство лесно можете да се превърнете в жертва на хаоса и да бъдете унищожени от всеки по силен и гладен от вас.
За да сте подготвени за внезапен икономически срив, трябва да сте наясно със знаците по които може да го предвидите. Какви неща могат да ви покажат, че колапса приближава и колко лошо ще стане? Нека да разгледаме най-често срещаните и най-изненадващи знаци за икономически колапс, финансово рухване и настъпващото бедствие:
1. ИНВЕРСИИ НА КРИВАТА НА ДОХОДНОСТ
Това е един от най-точните прогнози за рецесията и на която трябва да обърнете най-голямо внимание.
Типичната крива на доходност има краткосрочни дългови облигации, изплащащи по-малко от дългосрочни облигации (IE 2-годишна облигация, предлагаща 2% лихва и 10-годишна оферта 5%). Инверсия настъпва, когато краткосрочните облигации започват да се оценяват по-високо от дългосрочните облигации.
Тази инверсия се дължи на по-голямото търсене на дългосрочни облигации над краткосрочните облигации, което означава, че инвеститорите смятат, че по-дългосрочната доходност ще ги предпази от входяща рецесия.
Инверсиите предвиждаха почти всяка рецесия и депресия в Съединените щати от края на 18-ти век. Инверсиите през 1968, '73, '78, '80, '88, 2000 и '06 предшестваха предстоящата рецесия от средно 14 месеца и те отново се обърнаха към март 2019 година
2. ПОЛИТИКИ НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА
Проследяването на решенията на често укротяваната централна банка е друга съществена част от икономическата бдителност - Федералният резерв в САЩ контролира редица различни аспекти на икономиката и неговите решения могат лесно да предизвикат икономически хаос.
Централната банка отговаря за лихвените проценти и паричното предлагане за страната. Когато времената са трудни, ФЕДЕРАЛНАТА РЕЗЕРВА СИСТЕМА понижава лихвените проценти, за да стимулира икономическия растеж с „безплатни“ пари. Когато времето е добро, ФРС увеличава лихвените проценти, за да контролира инфлацията.
Увеличаването на тези лихвени проценти обикновено води до значително забавяне на икономиката, така че федералният резерв го прави само когато смята, че икономиката е достатъчно силна, за да се справи с повишенията или когато инфлацията започне да излиза извън контрол.

Когато Федералният резерв обяви план за увеличаване на лихвените проценти, а след това се отказва от тези планове, много често това е знак, че икономиката е в неравномерно море и че в най-близко бъдеще ще се срине И тази година Федералният резерв реши да спре да повишава лихвите.
3. НЕСТАБИЛНОСТ НА ФОНДОВИТЕ ПАЗАРИ
Фондовият пазар е най-видимият икономически индикатор, макар че обикновено не е полезен за прогнозиране, тъй като пазарът е реакционен субект, а не предсказуем. След като пазарът падне, вече е твърде късно за подготовка.
Силно нестабилният пазар обаче е силно показателен за дълбоки проблеми и сривове в една икономика. 2018 бележи една от най-нестабилните пазарни години в скорошната памет, с рекордно високи оценки, последвани от бързи катастрофи и фалити, преди новото бързо изкачване да надмине предишните си върхове и още по страшно да се срине. Тази волатилност сочи до голяма степен несигурност от страна на инвеститорите. Решенията на ФРС, нарастващото ниво на конфликти и политически вълнения по света, противоречивите икономически доклади и гео политическото движение правят инвеститорите нервни. Има едно нещо над всички, което причинява пазарни катастрофи, а това е несигурност. Инвеститорите са развълнувани от това че всички индикации показват, че нещата ще се влошат, ще ги накарат да се блъскат като стадо диви коне.
ИЗОСТАВЕНОТО СТРОИТЕЛСТВО И ИМОТИ
4. Тарифи за жилищно и бизнес строителство
Окончателният икономически маркер, който трябва да знаете, е жилищният и бизнес процент на строителство. Темпът на жилищно строителство е особено силно реагиращ на икономическите условия на населението.
Колкото повече пари правят хората и колкото по-уверени са в бъдещето, толкова по-вероятно е да купуват имоти. Строителните темпове нарастват по време на добри времена и те са първите, които рухват, когато икономиката започне да се разпада. Така повличат в бездната всички строители както и тези които са допуснали грешката да теглят кредити за да си купят имоти които после ще бъдат разграбени и запалени или отнети от бланките.
От върховете на след рецесионното съживяване на пазара на жилищно строителство през 2016-17, нивата на жилищно строителство в САЩ днес са намалели с цели 85% .
Пазарите на недвижими имоти и строителство са пулса на една икономика - ако те са бавни до почти несъществуващи или пред банкрут и рухване на пазара, то това винаги означава, че катастрофата вече е близо.

ЛИПСАТА НА ХРАНА ЗАРАДИ ПРИРОДНИТЕ БЕДСТВИЯ В САЩ
5. Локализирани природни бедствия или насилие в силно продуктивни райони
Това означава че ще е особено трудно да оцелеем, тъй като светът е насилствено място и в постоянни сътресения. Някои области са високопродуктивни линии на световната икономика, и съдържат редица ресурси, от които се нуждаем за своя съвременен начин на живот. Те може да бъдат минерали, редки земни елементи, или дори нещо толкова просто като храна. Пример за това е зимата от 2018-2019 г., която засегна Средния регион на САЩ. По време на първоначалното размразяване, фермерите започнаха процеса на отелване за говеждото стопанство за следващата година, и започнаха да пълнят силози със зърно за засяване. Неочакваната и мощна късна зимна буря донесе в района няколко метра сняг и дъжд в рамките на няколко дни.
През следващите седмици размразяването пък предизвика леден поток, който унищожи всичко по пътя си, причинявайки щети от стотици милиарди долари и убивайки над един милион новородени телета. Това събитие със сигурност ще покачи цените на храните в САЩ и в чужбина , което ще доведе до почти глобално намаляване на търсенето на стоки, което е признак на нова и още по голяма депресия.
За да прогнозирате най-добре тези видове икономически рецесии, анализирайте определени местоположения с ресурси, които са необходими за съвременния живот за да може бързо да се изтеглите там и приспособете своя информационен канал, за да бъдете в крак с текущото състояние.
КАКВО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗА ДА СЕ СПАСИТЕ?
Просто продължавайте да се подготвяте. Уверете се, че имате добре подготвен предварителен план, много храна и лекарства, и че ако настъпи голям срив, ще има какво да ядете. Но дори ако се появи по лека а не глобална рецесия, наличието на храната ще ви помогне да успеете да се справите, ако цените се покачат или банките, пак ви задигнат парите. И не забравяйте за подслон и вода защото без нея няма да оцелеете повече от три дни.
По време на рецесии и депресии престъпността винаги се покачва, затова се уверете, че имате добре подготвени мерки за сигурност за вашият живот и семейство Можете също така предварително да си изкарате разрешително за пистолет или други оръжия за защита .
Ако нещата станат наистина лоши и искате да се спасите, със сигурност ще ви се наложи да напуснете града и дома си и да се изтеглите в планините. И без това при предстоящата криза няма да имате работа нито спестявания или заплата. В случай, че това се случи, уверете се, че имате добре подготвени предварително раници и място, където да се изтеглите заедно с други верни и надеждни приятели с които да се защитавате, сражавате и да оцелеете когато всички други ще са загинали.
Времето Ви за подготовка изтича. Не го губете в надежди че ще ви се размине или, че някои друг е длъжен да ви спасява докато вие спите или бездействате..
ТАЗИ КРИЗА ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПО РАЗЛИЧНА И СТРАШНА ОТ ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ, ЗАЩОТО Е ОРГАНИЗИРАНА ОТ СВЕТОВНИТЕ КУКЛОВОДИ КОИТО ТАКА ИСКАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ РАЗПАДАНЕ НА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ И САМО ИЗБИВАНЕ НА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ.
ТОЗИ ПЪТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДИШНИТЕ КРИЗИ НЯМА ДА ИМА НИТО РАБОТА И ПАРИ, НИТО ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ. А ТОВА ЩЕ ПРИНУДИ ВСИЧКИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ, БАНДИ И РАДИКАЛНИ МИГРАНТИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА НАПАДАТ И ИЗБИВАТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ЗА НЕГОВА СМЕТКА ДА СИ ОСИГУРЯВАТ НУЖНАТА ИМ ВОДА, ХРАНА И РЕСУРСИ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар