Звездни Цивилизации

понеделник, 2 ноември 2020 г.

 

Десет лесни начина да проверите качеството на храните, които ядете всеки ден

   


Има много начини да проверите качеството на храната, но повечето от тях са сложни и може да изискват професионална помощ. Bright Side се е въоръжил с тези, които можете да използвате сами, у дома или дори в магазин.

Кокошка



Обърнете внимание на  бели ивици  и твърде  много мазнини . Това означава, че птиците са били хранени за кратко време с фураж с хормонални добавки. Такова месо определено не е полезно.


Цветът на месото също е важен:  жълтината показва застоялост . Пилешкото месо трябва да е розово и стегнато.


Извара



Нишестето и растителните мазнини често се добавят към изварата. Можете да проверите дали те са в състава с помощта на капка йод . Ако има нишесте, изварата ще  посинее , ако не, йодният цвят няма да се промени.


Оставете малко извара на стайна температура. Ако съдържа растителни мазнини, след няколко часа изварата  ще промени цвета си  и ще  се покрие с жълта кора. Редовното извара ще се подкисели, но  цветът няма да се промени.


Пчелен мед


Вижте как медът капе от лъжицата. Сурогатът тече в  прекъсващ поток , разпространява се в локва, добър мед - в еластичен поток, който образува хълм.


Карамелният вкус на меда  показва, че той е бил загрят, а прекомерното затваряне показва   наличието на захар.


Сметана



За да проверите дали заквасената сметана съдържа растителни мазнини, разбъркайте лъжица заквасена сметана в чаша гореща вода.  Продукт с лошо качество  ще падне на люспи , истинската заквасена сметана ще се разтвори до хомогенна мътна течност.


Замразени зеленчуци, плодове и плодове


Потърсете лед и сняг върху замразени храни  . Ако е така, продуктът не се съхранява правилно. Изберете такъв, който е леко замръзнал.


Риба



Застоялите риби имат  помътнени очи и тъмни хриле . При свежите люспите са лъскави, без слуз и отпаднали люспи.


Месо


Когато избирате месо,  натиснете върху него с пръст:  прясното месо е твърдо и бързо се връща в първоначалната си форма.


Изрежете парче:  ако месото е тъмно в средата и има лек контур, то е било накиснато за изкуствено „подмладяване“. Почистете  повърхността със салфетка - прясното месо не оставя силна влага и изразени следи от кръв.


Зелените


Вземете пачката. Ако зелените са свежи, но висят силно  отстрани , цветът е  твърде тъмен и стъблата са  твърде дълги , тогава най-вероятно е било "помогнато" да расте с помощта на нитрати. Добрите зелени са твърди, естествено зелени.


Сирене


"Изчислете" сирене с растителни мазнини съгласно следните критерии: некачественият продукт се  рони при нарязване  (това не се отнася за твърди сортове като пармезан) и бързо изветрява и се напуква на открито  .


Оставете резен на слънце и гледайте: доброто сирене омеква, лошото сирене се втвърдява и на повърхността се  появяват мазни капки .


Сладолед


Оставете парче върху чиния - растителният продукт ще се  стопи дълго време , след което ще се превърне в  полупрозрачна локва . Натуралният сладолед ще стане мек, но ще запази плътната си кремообразна текстура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар