Звездни Цивилизации

неделя, 11 август 2024 г.

 ПОТВЪРДЕНО ОТ НАУКАТА: КУРКУМАТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ В ЛЕЧЕНИЕТО НА 14 БОЛЕСТИ



Куркумата е подаръкът на Природата за човека
В Индия има най-малко болни от рак на белия дроб, дебелото черво, простатата и на гърдата.
Индийците наричат куркумата "халди" и за тях тя има важно духовно значение и се включва в много религиозни ритуали. Тя е отлично средство за пречистване на организма като надежден източник на противогъбични, противомикробни и антибактериални вещества; куркумата помага на организма да се справи с инфекциите и да засили имунитета му.
За да получи нашият организъм максимална полза от нея, следва да се употребява с мазнини. В индийската кухня куркумата винаги се съчетава с растително масло.
Биологично активният куркумин в куркумата се използва от хилядолетия в аюрведа - древната форма на индийската медицина.
Науката доказа, че куркумата може да замени 14 лекарства. Тя съдържа много противовъзпалителни средства и антиоксиданти, бори се със свободните радикали, подмладява клетките, очиства черния дроб, защитава сърцето, подобрява настроението и стимулира мозъка.
Изследвания показват, че куркумата повишава нивата на норадреналина, допамина и серотонина, които ни карат да се чувстваме щастливи.
Тя оказва невропротекторно действие по десетки направления, развива паметта, концентрацията и познавателната функция, подобрява метаболизма на мазнините, помага при разстройства на червата, регулира отделянето на жлъчка, намалява болките в ставите и придава блясък на кожата.
Лечебната сила на древното лечебно средство, наречено "златно мляко"
Смесват се половин чаена лъжичка куркума, половин чаена лъжичка джинджифил, една щипка канела, по една щипка мускатов орех и кардамон в една чаша горещо бадемово, оризово или конопено мляко. Всеки ден се изпива по една чаша от "златното мляко" за здраве и енергизиране на организма.
За да се засили ефектът, куркумата се смесва с малко черен пипер.
Куркумата може да се добавя и в плодови коктейли. Една пълна чаена лъжичка куркума и една щипка черен пипер се добавят в горещо кокосово масло и се добавя в плодов сок или смути.
Куркумата може да се добавя в зехтина и други масла за подправяне на салати и зеленчукови ястия. С нея може да се посипва авокадо, когато се използва за закуска.
Какви са ползите от куркумата
1. Тя е антисептично и антибактериално средство, полезно при рани, порези, изгаряния;
2. В съчетание с цветно зеле, куркумата предпазва от рак на простатата и забавя растежа на раковите клетки.
3. Изследвания показват, че куркумата предпазва от рак на гърдата и рак на белия дроб при мишки.
4. Куркумата може да предпази от меланом и да унищожи съществуващите клетки на меланома.
5. Куркумата намалява риска от детска левкемия.
6. Тя извежда токсините от черния дроб.
7. Куркумата предпазва от болестта Алцхаймер; разтваря амилоидните плаки в мозъка.
8. Тя предпазва от метастази при много онкоболести.
9. Куркумата притежава противовъзпалителни свойства и действа не по-зле от лекарствата без странични ефекти.
10. Куркумата забява развитието на множествена склероза. Доказано в опити с гризачи.
11. Тя е естествено обезболяващо и инхибитор.
12. Куркумата стимулира метаболизма на мазнините и помага в отслабването.
13. Благодарение на противовъзпалителните си свойства куркумата е полезна в лечението на артрит и ревматодоиден артрит.
14. Мазило от куркума лекува порези, рани и изгаряния.
Противопоказания
Не бива да употребяват куркума страдащи от жлъчни камъни и обструкция на жлъчните пътища. Тъй като тя е стимулатор на матката, бременни също не бива да я използват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар