Звездни Цивилизации

сряда, 6 ноември 2024 г.

 ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА СТАФИДИТЕ И СТАФИДЕНАТА ВОДА



Стафидената вода има много полезни свойства: очиства кожата и организма от шлаки и токсини. Всички знаем, че гроздето е изключително полезно за организма. Това важи и за стафидите, които са още по-полезни, ако се накисват във вода.

Стафидите подобряват храносмилането

Те са богати на целулоза, която очиства от шлаки и токсини и подобрява работата на стомашно-чревния тракт, а това води до очистване на кожата от пъпки и подобряване на състоянието й.

Подобряват работата на имунната система

Стафидите съдържат витамините В и С, които са мощни имуностимулатори. Витамините от групата В са полезни за нервите. Препоръчва се употребата на стафидена вода всеки ден.

По-здрави кости

Стафидите са богати на калций, което означава, че са изключително полезни за костната система, за предпазване от остеопороза и други сериозни болести.

Защитават от анемия

Стафидите са богати на желязо. Ако се употребяват стафиди или стафидена вода, кръвообращението се подобрява, организмът се напълва с полезни вещества и болестите отстъпват.

За здрав черен дроб

Стафидите са едни от най-полезните сухи плодове, които активизират защитните сили в организма и процесите на отстраняване на отровите от него. Те престават да се задържат в черния дроб и той се предпазва от болести.

Защита от умора

В стафидите има голямо количество глюкоза и захароза, които попълват запасите от енергия в организма на човека, т.е. предпазват от умора.

Подобряват състоянието на кожата

В стафидите се съдържат витамините А и Е, които активно стимулират изработването на здрави кожни клетки.

Неутрализират киселините в стомаха

В стафидите калцият и магнезият неутрализират киселините в стомаха и по този начин предпазват от много болести, особено от ацидоза, която води до акне, фурункули, главоболие, слабост и дори псориазис.

Приготвяне на стафидена вода

150 грама стафиди се насипват в дълбок съд и се заливат с две чаши вода. Преди това се измиват добре. Сместа се вари 20 минути и се оставя да престои една нощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар