Звездни Цивилизации

четвъртък, 6 юли 2017 г.

КЛИМАТИЧНИ  ВОИНИ - ХААРП
Руснаците с незапомнено лято - сняг, бури, торнадо и градушки раздират страната

Русия не помни лято като това - през ден някъде в обширната страна има бури и наводнения. Само за месец в столицата Москва бяха изкоренени над 5000 дървата, бяха отнесени стотици ламаринени покриви и загинаха над 20 души.

В други части вали град с големината на мандарини и сняг. А е юли! Като никога средната температура не е повече от 15 градуса. И за първи път в Далечния изток и в Омск се появиха торнада. Ние да не сме Америка! Тук никога не е имало такова нещо, роптаят срещу времето руснаците.

Кой ни открадна лятото и ще имаме ли изобщо лято тази година, питат те и единствените виновници за тях засега са американците с възможното климатично оръжие и синоптиците, които “нищо не познават”.

Последните наводнения бяха в Ингушетия преди няколко дни. Водата стигна втория етаж на домовете. По същото време мощен циклон удави Комсомолск на Амур. Местните шегаджии вече наричат града си “Комсомолск на океана”.

Град овърша Кубан. В Норилск мериха снарядите от градушката с шублер и се оказа, че е колкото портокал. Ядът и иронията си от лошото време руснаците изливат в социлните мрежи вКонтакте и в Инстаграм.

“Презимувахме зимата, ще презимуваме и лятото”, написа хумористът Евгений Петросян. В мрежите обикаля карикатурен монтаж, на който домашна котка седи и си мисли: “Продадоха нефта и газа! А кога успяха да продадат и лятото, тези негодници!”

По националната телевизия ОРТ в предаването “Нека говорят” събраха на едно място синоптици, фермери и звезди, които да дъвчат отраднатото лято”.

И зам.-директорът на Хидрометеоцентъра Юрий Варакин обяви: “Ще имаме лято. Както сме обещали - някъде в началото на другата седмица няколко дена ще има лято”.

И цялото студио започна да му се смее. “Не - истината ви казвам - на 11 юли, някъде ще започне лятото. Обаче за няколко дни”, добави той.

Фермерът Олег Сирота му отговори: “А дотогава аз да ходя да кося тревата и да отглеждам зеленчуците си с лодка ли? Имам книга за метеопрогнози отпреди революцията и там познават повече от вас”.

На фона на това една рускиня се оплака, че от началото на годината страда от постоянно главоболие, а при последната буря, батутът за внуците й в двора, който бил захванат с дюбели за цимента, бил отнесен в съседната губерния.

Проблемът според синоптиците бил, че това лято, влажните маси от Атлантическия океан, вместо да тръгнат към централна Русия и Урал, по някаква си причина тръгвали от Великобритания диагонално нагоре към Скандинавия.

Не бяха подминати американците и тяхното предполагаемо климатично оръжие.


Вадим Бурлак, член-кореспондент на Руската екологична академияе заяви: “Климатичното оръжие съществува! Казва се HAARP и е най-строго охраняваният военен обект в Щатите. То е в Аляска и има 180 мощни антени, които създават магнитно поле”. Когато тези антени започнели работа, московчани се оплаквали от главоболие и започвали бури.

Синоптиците припомнят, че веднъж на 10-15 години в Русия има такова ненормално лято. Последното такова било през 2010 година - само дето руснаците бързо го забравили.


С лодка ли да ходя да кося, пита фермерът Олег Сирота


Климатичното оръжие съществува и е в Аляска, твърди, Вадим Бурлак

На пръв поглед съвсем безобидно думата ,,HAARP“ е обревиатура от израза ,,Високочестотна активност в авроралната област – програма“. Официалните документи сочат, че комплексът е построен за изследвания на йоносферата и развиване на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Предполага се, че HAARP може да се използва за откриване на подводници и за подземна томография в недрата на планетата. Но много специалисти са обезпокоени и твърдят, че ,,чудовището“ на Аляска има намерение да влияе на глобалните и локалните механизми на природата в районите, където живеят враговете на САЩ.
С оборудването на ХААРП могат да се създават плазмоиди и те целенасочено да се преместват във всяка точка на Северното полукълбо. Русия е изцяло покрита от това излъчване от запад на изток, от Калининград до Камчатка и от север до юг. Щатите не крият възможностите на комплекса.

Научни издания твърдят, че с помощта на ХААРП могат да се предизвикват изкуствени северни сияния, да се нарушава работата на радиолокационните станции за ранно откриване на пусковете на балистични ракети, да се осъществява връзка с подводници в океана и дори дас е откриват подземни секретни комплекси на противника. Радиоизлъчването на установката може да прониква под земята и да проучва скритите бункери и тунели, да поврежда електрониката, да изважда от строя космически спътници.

В средата на 80-те години на миналия век в много американски щати, Австралия и Пуерто Рико се провеждат експерименти с предаването на мощна електромагнитна вълна от разстояние. Опитите са осъществени в щата Колорадо, близо до селището Плетсвил. Дали е случайно съвпадение, но близо до това място се намирала лабораторията на прочутия Тесла? Възможно ли е нещо от трудовете на прочутия изобретател да са използвани от някои кръгове в САЩ?

В края на 80-те години на миналия век компанията ,,Атлантик“ патентова откритието ,,Методи за промяна в слоевете на атмосферата, йоносферата и магнитосферата на Земята“. Това откритие заляга в основата на новата програма ХААРП, която е плод на съвместната работа между военноморското и военновъздушното ведомство в Щатите.

На 22.01.1999г. американците провеждат експеримент в йоносферата с цел откриване на бойни глави на балистични ракети. С управляем взрив над тихоокеанското крайбрежие на Аляска те предизвикват мощно изхвърляне на плазма в йоносферата на 270км. височина, в района на северния магнитен полюс на Земята.

Днес вече е напълно възможно по изкуствен начин да се задвижи ледник. За целта е достатъчно той да бъде облъчен с инфрачервени лъчи, които ледът пропуска, но се поглъщат от скандалната основа. Така се образува пълзяща водна възглавница, която предизвиква откъсването на ледника. По тази причина вероятно прилагането на ХААРП е засекретено от 1997г.

Около 2000г. са извършени монтажните работи и първичният пуск на техническата система. Но строежът на полетата от излъчватели продължава и досега.
Какви са възможностите на HAARP?
Официално се посочват следните възможности на тази техническа система: създаването на вълни със свръхвисоки честоти за връзка с подводници, провеждани на тестови геофизични експерименти, създаване на нови технически средства за реализиране на посочените задачи. Така в йоносферата на Земята се създават ,,лещи“, които концентрират високочестотни магнитни вълни, и те създават устойчиви блокове от излъчвания.
ХААРП може да създава магнитни полета в йоносферата, които могат да отразяват или поглъщат радиовълните; изследва слънчевото излъчване, което може да влияе на разпространението на вълните с различна честота.

Вече посочихме, че полето от антени ХААРП генерира мощно радиоизлъчване с висока честота. Специалисти определят ХААРП като най-новия вид оръжие – климатичното, макар че създателите й я определят като една от защитните точки в системата на въоръженията по време на ,,звездните войни“. Предвижда се установката ХААРП да бъде защитена от своеобразна решетка от високотемпературна плазма в йоносферата, която ще я защитава от свръхдалечни балистични ракети (става дума за руски ракети, насочени през Аляска срещу Щатите).

В годините, когато се създава ХААРП, Щатите преговарят за промяна на някои пунктове в Договора по противоракетната отбрана (ПРО), който е сключен през 70-те години. След това американците стигат до извода, че ХААРП е по-сигурна от всякакви договори, възможността на системата ХААРП да усилва многократно акустичната и гравитационната вълна.

Резултати от въздействието на ХААРП
Създадените от системите на ХААРП плазмени решетки, или ,,лещи“, които според някои данни могат да достигат при съответната мощност на антените до сто километра в радиус, позволяват ,,да се организират“ дребни неприятности с времето:

дъжд с различна сила до мощни проливни валежи;

движения на лавини;

камъни и кални маси в неустойчиви зони;

големи разрушителни вълни – цунами;

създаване на високо-ниско атмосферно налягане;

засушаване;

свърхгорещи и свръхстудове.

Възможността да се създадат плазмени ,,лещи“ в сферата на Земята, които да влияят върху йоносферата със свръхвисоки честоти, създава ефекта на усилване на радиовълните (с помощта на електромагнитни вълни) и акустичните (звукови) вълни – така например може да се управлява времето. Тези изкуствени ефекти могат да доведат до разрушителни последици.

Какво означава ,,топло или свръхгорещо“, създадени от системата ХААРП?

Това е създаването на условия в йоносферата за минималното преминаване на топлинното инфрачервено слънчево излъчване или разсейването му чрез йоно-атмосферните ,,лещи“.Какво означава ,,студ или свръхстуд“, предизвикани от системата ХААРП?

Това е създавнаето на условия в йоносферата за минималното преминаване на топлинното инфрачервено слънчево излъчване или разсейването му чрез йоно-атмосферните ,,лещи“.

Какво означава ,,ураган и смерч“, предизвикани от ХААРП?

Предизвиква се силно атмосферно движение на въздушните маси.

Цунами? То означава създаването на гигантски вълни под влиянието на движението на въздушните и водните маси с различна температура (на границата между топлината и студа).

Чрез ХААРП се задвижват лавини и маси от клан и сняг, които се намират в неустойчиви зони, под влияние на най-малкото външно въздействие. Например, със силна акустична вълна… Или под влияние на рязко увеличаване на влажността в атмосферата.

Какво е земетресение, предизвикано от ХААРП?

Земната кора не е еднородна, някои точки в нея (тектоничните разломи) се намират под въздействието на гигантско напрежение както от гледна точка не енергийните електромагнитни полета, така и от гледна точка на налягането на плочите на земната кора една върху друга (т. нар. точки на сеизмично напрежение). За сравнение може да се вземе дървена пръчка, която се огъва в двата края. Тя започва да пука в точката на най-максималното напрежение.

При достигането на най-голямото ниво на напрежение (това се нарича ниво на бифуркация – според Уикипедия това е качествено изменение на обект или процес, който се раздвоява) пръчката се счупва. А на земната повърхност се предизвиква земетресение или изригване на вулкан. За да бъде предизвикано земетресение, е достатъчно да се въздейства върху точки на бифуркация с резонансни акустични и електромагнитни излъчвания. Или чрез резонанс в нужната точка изкуствено се получава точка на бифуркация…

И още едно въздействие, което може да окаже ХААРП – влияние на вълните с различен диапазон върху психичното състояние на хората. В това техническо съоръжение се съдържат две направления на новите перспективни въоръжения: отдел С (времето) и отдел Р (политиката, или управлението на масите). ХААРП може да предизвика изкуствена ,,магнитна буря“ и да насочи излъчванията в нужните точки на планетата, които излъчват вълни с различна честота и дължина; така могат да настъпят разстройства в работата на главния мозък и сърдечно-съдовата система.

Чрез ХААРП се появява възможност да бъдат предизвикани изкуствено състояния на страх, паника, неувереност в себе си или агресия, възбудимост, безразсъдност, апатия сред облъченото население. Съответно ,,на тази вълна“ в прекия и преносния смисъл могат да се организират ,,революции“ като ,,Революцията на розите“ в Грузия, ,,Оранжевата Революция“ в Украйна, масови безредици в страни от Близкия изток, Алжир, Египет и Либия през 2011г. Липсва външна политическа намеса, а ,,метежите“ изглеждат естествени и предизвикани от ,,гнева на народните маси“.Друго направление в работата на ХААРП е нарушаване на работата на системите на ,,вероятния противник“: комуникацията, връзките, навигацията, спътниковата апаратура, радиопредаванията на ,,враговете на демокрацията“.Досега естествените източници на енергия се смятаха за най-мощните на планетата – цунами, термоядрената енергия в слънчевите протуберанси и пр. Но сега нещата се промениха. Според специалисти излъчването на ХААРП на Аляска надвишава мощността на естественото излъчване на Слънцето от сто хиляди до един милион пъти. Излъчвалите ХААРП са проблем за земната цивилизация; с тях САЩ застрашават цялото човечество.

С мощното си излъчване ХААРП модифицира преди всичко йоносферата на Земята – слоя на околоземното пространство, който е пълен с активни йонизирани атоми. Лъчите на ХААРП въздействат върху атомите и ги зареждат с допълнителна енергия; така техните електронни обвивки се увеличават около 150 пъти. Този процес се нарича зареждане. В резултат възникват плазмоиди, които добре се виждат на радарите. Изкуствено създаденият плазмоид може да се използва за мирни и военни цели. При определено ново на презареждане плазмоидът може да прекрати всяка радиовръзка. Ако се създадат условия йонизираният атом да ,,изхвърли“ допълнителната енергия, ще се получи лазерно излъчване. С него може да се поразят електронните системи на противника.

По-нататъшните дейности по програмата ХААРП ще дадат на американците не само геофизично и климатично, но и психотронно оръжие, а хората дори няма да разбират, че мислите, желанията, вкусовете им, изборът на храна и дрехи, настроението и политическите им възгледи се определят от оператора на установката от типа ХААР.

Русия е една от най-застрашените страни, които могат да се окажат жертва на ХААРП. Ето защо оттам се чуват все по-силни гласове, че ако международната общност не вземе под контрола си американската програма ХААРП, Русия ще има готовност за адекватен отговор.

Както се вижда, геофизичното оръжие вече влияе на климата на земята. Върху климата въздействат още парниковият ефект, предизвикан от производствената дейност на човечеството, междуледниковия период на затопляне, който ще продължи много хиляди години, и периодът на слънчева активност с продължение от 1850 години, чийто пик ще настъпи през 24-ти век.

Директорът на Националния център на ураганите в САЩ Макс Майфилд заяви, че върху Ню Йорк може да се стовари мощен ураган, който ще предизвика страшни разрушения и напълно ще парализира живота в мегаполиса. Ураганът ще вдигне нивото на водата в някои райони на града с 8-10 метра, ще залее линиите на метрото и ще наруши сериозно инфраструктурата. В Ню Йорк вече са се случвали сериозни катаклизми – през 1938, 1985 у 1991г. Според изследване на Инженерния корпус на съхопътните войски в САЩ Ню Йорк заема четвърто място в списъка с най-уязвимите на урагани градове в страната.

Така, че новият вид оръжие заплашва и създателите си – американците. Но човечеството трябва да е наясно каква заплаха е надвиснала над цивилизацията.

Никой обаче не се наема да каже какво ще се случи с околоземната обвивка на земята, ако се включи ХААР на пълна мощност. Вероятно ни чака поредица от сменящи се екологични катастрофи, които ще доведат до постепенното отмиране на човечеството като вид. Ако изчезне йоносферата, към планетата ще се насочи голям брой свободни електрони, които не само ще преместят, но дори ще променят магнитните полюси на Земята. Заради използването на ХААРП е възможна непредсказуема промяна в климата на всички континенти, което неизбежно ще доведе до края на света.  ХААРП е най-страшното оръжие за изтребване на човечеството, и  обикновените хората не знае как да се защитят от този нов вид климатично оръжие.

Обясненията

Йоносферата е горният слой на атмосферата, пълен с йонизирани атоми. Авроралните течения са потоци от заредени частици от Космоса, слънчевият вятър, който ,,духа“ край линиите на магнитното поле на Земята. Тези течения предизвикват северните сияния в полярните ширини на планетата. Северните сияния напомнят на хората за йоносферата. Отдавна изследователи и обикновени хора наблюдават странни небесни светлини преди земетресенията. А влиянието на слънчевите бури върху самочувствието на хората и състоянието на радиовръзката познава всеки човек.

Но   ХААРП  е  просто прикритие  и почти  всички природни   катаклизми по  земята не са свързани  с  ХААРП  преди сме говорили затова. Илюминатският  сатанински   елит   използва   ХААРП  да си прави своите  експерименти с климата.  Или  дадена страна като  САЩ например  да накаже  друга страна    като  Русия  с огромни  природни  бедствия като жестоки урагани  ветрове, потопи, трусове  или жеги. затова  ХААРП  е оръжие използващо се да се наказват страни които не се подчиняват на заповедите на големите страни като САЩ  и да им сринат икономиката и да  сипят селското им стопанство с природни стихии. За това се води и климатична  воина с дадени страни. Но ХААРП рано или късно ще излезне извън контрол  които  вреди на природата рано или късно си плаща  и САЩ ще бъдат ударени от ужасяващи природни бедствия. И  така  ХААРП  е просто прикритие   повечето хора да си казват че засилването на природните бедствия по света е дело на ХААРП но  това не цялата истина.  Истината  за засилването на природните  катастрофи  по  света  е защото  от Космоса ни наближава  огромни космически  обекти. Тъмната звезда  Немезида  и нейните  седем планети по голяма която  е Син  Качин още наречена древността и сега  Нибиру, все повече ни наближават  а планетата земя усеща тяхното приближаване. И затова  разрушителните бедствия  по света се засилва ту  суша и жеги ту потопи, и урагани бури, ту   силни земетресения  ту вулканични изригвания. А  за всички тези бедствия сега ще се обвинява  ХААРП  а преди беше  човешката дейност   обвиняваха. Дали това е целта  да обвинят за засилването на   катаклизмите по света   че  дадени държавите имат климатични оръжия и взаимно се атакуват. Така ще отклонят темата  за истинската заплаха от  Космоса и че засилването на бедствията по света  повечето случаи не дело на ХААРП  а на приближаването  на тъмната звезда Немезида  и Нибиру. Ако се каже  наистина че от години се използват климатични  оръжия повечето хора по спокойно ще го възприемат отколкото заплаха идваща от Космоса и се собщи че Нибиру се завръща  и ще донесе гибелни  катаклизми на  Земята.
Също масово се  пръска с опасни химикали  в атмосферата ни тези кемтреил  пръскания  служат за много неща  освен да ни разболяват блокирват и космическите лъчи идващи от Космоса  но също се пръска масово при  изгрев и залез  когато Немезида  се показва до слънцето ни  пръска се също да се блокирва  видимостта   на червеникаво - розовото небе което става все по очевидно най вече следобедите когато слънцето вече се скрило да приятели, небето ни става червено - розово а това се дължи на  червеният железен оксид от Немезида , червени прахови частици покриват  земната атмосфера и болести като  Асма  и задушавания ще се засилват тепърва. ще дойде  и ден когато цялото ни небе ще стане кърваво червено както и водните ни извори по земята. Но  НАСА,  правителствата  и медиите се опитват да прикрият тези фактори като казват не се тревожете всичко е наред това е нормално. Нищо не нормално не се залъгвайте  не вярвайте на медиите те са корумпирани  и целта им е да ви лъжат и да казват че всичко е наред.
Световният елит иска   Нов  Световен  Ред и как мислите ще го създадат, ще ви кажа как  първо ще се въведе военно положения  най вече в големите градове целият свят. После когато почнат малко по малко да разкриват истината  за приближаването  на  Немезида  и Нибиру и какво ни чака. Всичко  това  ще предизвика паника и пълен фалит по света и тогава военно положение ще бъде въведено целия свят а които не се подчини ще бъде  убиван. Ще  кажат че  Немезида  и  Нибиру идват.  А бедствията  по света стават все  по разрушителни, и единственият начин  е света и всички правителства по земята да се обединят в едно световно правителство в  един Нов  Световен  Ред  да се справят с заплахата от  Космоса. Илюминатите дори  планират да ни представят и тъмните  им извънземни господари като светли а тези хора  които са чипирани или не се подчиняват да се качат на техните космически кораби уж  да бъдат спасени от тях но това ще голяма грешка ако се качите на тези кораби ще бъдете изядени от тъмните им господари като кръвожадните  извънземни рептили и грейове. Всичко тече по техният план а той трябва да съвпадне с  разрушителните природни катаклизми предизвикани от Немезида  и Нибиру.
А  сега нека  отново да поговорим за  ХААРП

От обикновени дъждове до мощни земетресения, урагани, наводнения и други природни катаклизми. Да, тези бедствия съществуват от създаването на планетата, но дали могат да бъдат манипулирани те и защо зачестяват все повече напоследък в точки от света, където не се очакват?

Какво представлява климатичното оръжие и как то може контролира природата ?Климатичното оръжие е средство за масово поразяване, основано на технологиите за геофизично въздействие върху природата. Чрез него може да се влияе върху количеството валежи, преместването на земните пластове, преместването на въздушните маси и т.н. Въздействието върху природата може да бъде извършено във всяка една точка на света и за броени минути може да причини катастрофи с милиони жертви.

Контролът върху климата се осъществява чрез въздействие върху йоносферата.

САЩ използва три съоръжения за контрол на йоносферата: ХААРП (намира се в Гакона, Аляска), ХИПАС (намира се близо до Феърбанкс, Аляска) и третото съоръжение се намира в Обсерватория Аресибо в Пуерто Рико.

Европа притежава EISCAT. Съоръжение за манипулация на йоносферата, която може да предава близо 1 GW (1,000,000,000 W) ефективно излъчена мощност (ERP). Намира се близо до град Тромсьо в Норвегия. Важно е да се отбележи, че EISCAT се финансира и управлява от изследователските институти и съвети на Норвегия, Швеция, Финландия, Япония, Китай, Великобритания, Франция и Германия.


                              ХААРП буря                                                                                                

Русия притежава Сура -изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни Новгород, Русия.

Според официалните източници, целта на съоръжението е да се изследват възможностите за разработка на технология, която да използва йоносферата за подобряване на комуникациите и наблюдението.
Най-известният инструмент, използван в станцията на ХААРП, е Инструментът за изследване на йоносферата (ИИЙ) — мощен радиочестотен предавател, работещ на късите вълни (HF). ИИЙ се използва за временно възбуждане (намагнетизиране) на ограничена зона от йоносферата. Други инструменти, като VHF и UHF радари, магнитометър на енергийния поток, диджисонда и индукционен магнитометър, се използват, за да се изследват физичните процеси, протичащи във възбудената зона.

Освен промени в климата и природни бедствия като свръхгорещини, свръхстуд, ураган, торнадо, цунами, земетресения, лавини (от кал и сняг) и т.н има още едно нещо на което е способен ХААРП. Той може да е влияе на вълните с различен диапазон върху психическото състояние на хората.

ХААРП има две направления: отдел C за влияние върху времето и отдел P за управление на масите. Това става чрез излъчване на вълни с различна честота и дължина като по този начин могат да настъпят разстройства в работата на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Възможно е създаването на изкуствени състояния на паника, агресия, страх и т.н

Виж специалните статии за ХААРП, с пълна информация за обекта и неговата дейност
Според официалните източници, проектът СУРА е започнат с цел да се научи повече за горните слоеве на земната атмосфера и за начина, по който промяната в тях влияе върху по-долните слоеве и съответно върху земния климат. Предмет на изследванията в Сура са атмосферната акустика, поведението на плазмата на големи височини, промяната на йоносферните течения чрез излъчване на нискочестотни сигнали, процесите в земната магнитосфера и влиянието на Слънцето върху планетата. Комплексът се използва и за нагряване на йоносферата.

Скоро след построяването на комплекса през 1981 г. учените получили сериозни резултати при изследване на въздействието на атмосферата. Бил е открит и ефектът на нискочестотното излъчване при модулацията на йоносферните токове.

Интересно е да се отбележи, че Сура е един от първите такива комплекси в света. ХААРП се създава през 1993 г.


                           СУРА


Отначало предназначението на Сура по изучаване на йоносферата било предимно във военната област. В края на 60-те години на 20 в. много страни са се опитвали да намерят начини за манипулиране на климата и метеорологичните условия. А при война – възможност да се извежда от строя техниката на противника, намираща се във всяка точка от земното кълбо, да се изпраща разрушителен електромагнитен импулс, да се предава мощен поток от енергия на всяко разстояние (в рамките на Земята).


 
Сура от поглед на птицата ..
Сокол, Нижни Новгород, Русия +55 ° 55 '26 .15 "до +36 ° 49 '10 .97                                                                  


В края на март2011, руският министър на отбраната Анатолий Сердюков е направил изявление, че до края на 2012 г., Русия ще бъде готова да създаде физически, radijacijy, вълни, психо-физически и генна пушка. Министърът заяви, че задачата за създаване на оръжия, въз основа на нови принципи, вече включени в програмата за развитие на въоръжените сили в периода 2011-2020 година. Това твърдение не е реалистично, защото руснаците са усвоили този вид оръжия, дори и по-рано. Владимир Путин в предизборната си статия, казва: " Бъди силен - гарант на националната сигурност на Русия ", че Русия ще в дългосрочен план създаване на оръжия въз основа на нови физически принципи. Това, заедно с ядрени оръжия се превръща в нов инструмент за постигане на стратегическите и политически цели на Русия
Руската система сура - Tesla генератор Sičevka при +55 ° 55 '26 .15 "до +36 ° 49 '10 .97                                          


След трагедията на урагана "Катрина" Американците се изпрати предупреждение от заместник-председател на руската Държавна Дума Владимир Жириновски  до американския президент Джордж У. Буш през септември 2002.g.посещение в Ирак. Жириновски заяви: "През нощта, нашите учени леко променят гравитационното поле на Земята, и вашата страна ще бъде под вода. 24 часа (Жириновски) "... - и цялото ви страни ще бъдат под вода на Атлантическия океан и в Тихия океан."    
                                                                                                                                             Сура, както и американската и версия ХААРП, могат да възбуждат определени участъци от йоносферата, чрез „нагряване“ като по този начин се образува плазмоид (или сгъстяване на материята, състояща се от магнитни полета и плазма). По официални данни, радиокомплексът СУРА може да „подгрява” атмосферата до 300 км. височина.

В началото проектът е бил финансиран главно от съветското министерство на отбраната като част от програмата за геофизични оръжия. След разпада на СССР комплексът работи активно 100 дни в годината поради намаления бюджет на управляващия го Институт за радиофизични изследвания (ИРФИ).


                          ХААРП

Американският метеоролог и синоптик Скот Стивънс, известен със своите теории за управление на времето за военни цели, обвинява Русия, че посредством Сура е предизвикала урагана Катрина.

Според Юрий Токарев, оглавяващ катедрата по слънчеви и земни процеси към ИРФИ, контролирането на времето е възможно, но не и със средствата, с които Русия и САЩ разполагат, включително и по новия проект на САЩ в тази насока.

Едно от новите устройства на Сура е тествано през 2004 с такава цел и според академик Михаил Шахраманян са постигнати интересни резултати. Чрез насочване на поток от кислородни йони е било възможно разкъсването на облачността или сгъстяването и. Акад. Шахраманян също твърди, че впоследствие, между 15 и 16 април, над Ереван е имало валежи от 25-27 милиметра.                                                                                                  ХААРП

През 2011 г. Владимир Жириновски, лидер на Либерално-демократическата партия в Русия направи сензационно изказване.

Твърдейки, че правителството на САЩ във Вашингтон „няма бъдеще и се разпада“, Жириновски споменава за превъзходството на Русия в космоса и казва, че страната му има „много пари, ресурси и нови оръжия, за които никой не знае.“

„С него ние ще унищожим всяка страна, в рамките на 15 минути“, предупреждава той.„Това не е взрив, не са някакъв вид лъчи или избухване, това е доста тихо, спокойно оръжие“, добавя Жириновски , предупреждавайки, че „цели континенти ще заспят завинаги“ и че ще умрат „120 милиона“, ако някой се намеси в претенциите на Русия за Курилските острови, които са обект на териториален спор с Япония.През 2012 г. Федералният секретар на Пакистан по изменението на климата Мохамед Джаваид Малик обвинява САЩ в използването на климатично оръжие срещу страната. Той заявява пред журналисти, че неговата страна е една от осемте държави на планетата, уязвими в най-голяма степен от климатичните промени.

Федералният секретар посочва и редица стихийни бедствия, случили се през последните години в страната, както и авиационни катастрофи, станали при загадъчни обстоятелства.
ХААРП

Малик уверява, че разполага с информация за това, че при неотдавнашните произшествия на ледника Сиачен, в който загинаха пакистански военни, виновни били не лавини и виелици, а лазерни лъчи, насочени към ледника от един от спътниците на НАСА.Днес САЩ оказват огромна финансова подкрепа за провеждане на изследователска работа и усъвършенстване на програмата HAARP. По неофициални данни, оборудването на полигона сега работи 2000 часа в годината, а за поддържане на комплекса ежегодно се отделят около 300 млн. долара.

Да си играеш с природата не е шега работа. Време е правителствата играещи си на Богове да разберат, че рано или късно всичко ще излезе извън контрол и няма да има връщане назад.
>Технологията ХААРП не е от днес/Асурите са причинявали разрушителни наводнения                                                                                                                    

На сегашния етап в България, подобно на наводненията в Крим, се провеждат експерименти по усъвършенстване, на предизвикване на локални бури.                                                                                        

                   
>ПАДАЩИ ОБЛАЦИ ПО МАГИСТРАЛИ- КАТАСТРОФИ-НАМАЛЯНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА                                                                                                                                                                  
Нещо повече за проекта ХААРП

                                                                                    Йоносфера - това е горният слой на атмосферата, състоящ се от йонизирани атоми.

Авроралните течения представляват потоци от йонизирани космически частици, слънчев вятър, "духащ" по посока на линиите на земното магнитно поле, предизвикващи северните сияния в полярните ширини на планетата.

За какво става въпрос:

ХААРП (HAARP) е програма за високочестотни активни аврорални изследвания.

Опити за влияние върху състоянието на йоносферата с помощта на апаратура, монтирана в ракети и изкуствени спътници, са правени и преди, но темата придоби широк обществен резонанс едва в средата на 90-те, когато САЩ започват реализация на програма за високочестотни активни аврорални изследвания - HAARP (harp - арфа (англ.)).Колкото и да е странно, основата на ХААРП е заложена от руско-френския експеримент "Аракс", проведен още в началото на 80-те. Тогава от френски спътник, прелитащ над остров Кергелен в индийския океан, е бил изстрелян сноп електрони успоредно на геомагнитните линии, а съответните реакции на йоносферата са се регистрирали от селището Согра, Архангелска област, където е била разположена станция с френска апаратура.

Следва да отбележа, че ръководителят на съветската част от "Аракс", професор Троицкая, емигрира от страната през 1986 г.

Изобщо казано, съществуват два принципни начина за въздействие върху йоносферата - разпръсване в нея на химически реагенти и "напомпване" на избрания участък с помощта на фокусирани радиовълни, възбуждащи атомите. По този начин може да се въздейства на авроралните потоци заредени частици в района на Северния полюс (тези частици по-късно се придвижват по магнитните силови линии на Земята на огромни разстояния), или да се създават локализирани високойонизирани участъци на йоносферата - плазмоиди (с размери най-често от около няколко десетки километра).

Плазмоиди

По принцип плазмоидите не са нещо екзотично. Ежедневно в атмосферата се регистрират няколко такива естествени образувания, породени от слънчевия вятър, които бързо изчезват. Но изкуствените плазмоиди имат следната особеност: докато не се прекрати "напомпването", те са стабилни и притежават специфични, зададени отвън характеристики.

Например, изкуствените плазмоиди може да се използват за подобряване на радиовръзките, тъй като при определени параметри на възбуждащото излъчване те се превръщат в гигантски огледала, отразяващи радиовълните. Но това е само едната страна на въпроса. Ако променим параметрите на напомпването, то получаваме гигантски "заглушител", a ако накараме възбудените атоми синхронно да излъчат енергия, получаваме множество атомни лазери, поразяващи електронните системи на потенциалния противник.

Между другото, въпреки че плазмоидите визуално не се наблюдават, те ясно се прихващат от радарите. Случвало се е към района на опитите да се насочват изтребители. Долитат, а небето е чисто. Как да не си помислиш за НЛО...

Но да се върнем към ХААРП. Най-често, когато става въпрос за този проект, споменават грандиозния комплекс за йоносферни изследвания, изграден на територията на военния полигон Хакон (Аляска).Комплексът наистина е потресаващ. Върху 60 квадратни километра е разгърната гигантска фазирана антенна решетка, фактически - мрежа от триста и шестдесет антени, които заедно съставят исполински свръхвисокочестотен излъчвател. Те излъчват радиовълни в диапазона 2,8-10 мегахерца, с обща мощност 1,7 млрд вата (по други източници - 10 гигавата), което надхвърля нивото на слънчевото излъчване в този честотен диапазон с 5-6 порядъка.

В ХААРП се включват не само антените, но и радар с некохерентно излъчване и антена с диаметър 20 метра, лазерни локатори, магнитометри, мощни компютри за обработка на сигналите и за управление на антенното поле. Комплексът се захранва от собствена електростанция и шест допълнителни дизелови генератора. За развитието на комплекса и за изследванията отговаря "Лабораторията Филипс", намираща се в базата на ВВС на САЩ в Къртленд, щат Ню Мексико. На нея са подчинени лаборатории по астрофизика, геофизика и лаборатории към Центъра за космически технологии на ВВС.

Но това не е всичко. Под егидата на проекта ХААРП функционира отделна станция в Скандинавия (Тромсьо, Норвегия), а е предвидена още една в Гренландия.

Официално комплексът за йоносферни изследвания ХААРП е построен с цел изучаване природата на йоносферата и развитие на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Предполага се използването на ХААРП за откриване на подводници и за подземна томография. В същото време много изследователи твърдят, че истинската задача на комплекса е въздействие върху глобалните и локални природни процеси в границите на противниците на САЩ. На сегашен етап, използвайки оборудването ХААРП, може да се създават плазмоиди и целенасочено да се преместват в почти всяка една точка от Северното полукълбо. За Русия това значи практически пълно покритие от запад на изток - от Калининград до Камчатка, и от север на юг - приблизително до 45 паралел. Ако американците изградят комплекс ХААРП и в Южното полукълбо, то ще могат да покрият и всички страни, разположени на юг от екватора.На 22 януари 1999 г. американците провеждат експеримент по иницииране на колебателни процеси в йоносферата, целящ засичане на бойни глави на балистични ракети. Посредством управляема експлозия на височина 270 км над тихоокеанското крайбрежие на Аляска е инициирано мощно плазмено изригване в близост до северния магнитен полюс на Земята. Между другото, генераторът за този експеримент е продаден на американците от Института по динамика на геосферата на Руската Академия на науките. Беше доказано, че параметрите на инициираното излъчване могат значително да се различават от параметрите на напомпването. Така че не е изключена възможността да се използва ХААРП като психотронно или климатично оръжие. Към сегашния момент съществуват методи, изкуствено предизвикващи свличане на ледник. За целта е достатъчно да го облъчим с инфрачервено излъчване, за което леда е прозрачен, но се поглъща от скалната основа. При тези условия се формира воден слой с нисък коефициент на триене, по който ледникът се срива към долината. Вероятно военните аспекти на прилагането на ХААРП са главна причина всички резултати от изследванията да са засекретени от 1997 г. насам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар