Звездни Цивилизации

събота, 28 януари 2017 г.

Жива отрова ни трови всеки ден, а ние изобщо не сме наясно!Ароматът на свежо изпраните дрехи, вероятно ни е  любимо чувство. Вземаме любимата тениска от гардероба и се радваме на нейната свежест. Затова винаги се стремим разумно да изберем омекотителя, защото ще омекоти дрехите и ще ги направи да миришат хубаво с дни.

Трябва да знаете, че омекотителя съдържа дълъг списък от токсини и химикали, които могат да влязат в организма през кожата или вдишването и да предизвикат множество здравословни усложнения. 
Това специално е вредно за малките деца и бебетата, защото те са особено чувствителни към химикали.
Това са най-честите химикали, които са открити в почти всички омекотители на пазара:
-Алфа Терпениол - това е отровен химикал, който може да доведе до редица здравословни проблеми като световъртеж, главоболие, глад, загуба на паметта, сковаване на лицето, шията и болки в главата.
-Бензил Ацетат - доказано е, че от него се предизвиква рак на панкреаса. Неговата пара може да предизвика дразнене на очите и дихателни проблеми, а лошата  новина е, че може да се абсорбира през кожата.
-Бензил Алкохол - причинява увреждане на централната нервна система, главоболие, гадене, повръщане, виене на свят и драстична промяна на кръвното налягане.
-Клорофром - канцерогенен невротоксин, който може да доведе до загуба на съзнание, гадене, главоболие, повръщане и световъртеж и сънливост.
-Линанол - още една опасна съставка известна с това, че причинява респираторни проблеми и дори да доведе до т.нар загуба на координация на мускулите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар