Звездни Цивилизации

неделя, 22 януари 2017 г.

Интересът на масоните към египетските пирамиди
Специалният интерес на масоните към пирамидите е безспорен. Дори банкнотата от един долар на САЩ, върху която е изобразена пирамидата, говори за тяхната идеология. Не трябва да забравяме и морският орел, който също е изобразен върху банкнотата и който е пряко свързан с древноегипетския феникд и по-късно с тайните на древния жречески център Хелиопол, също както и с обелиските. Днес египетски обелиски има не само в големите градове по света, но и пред големите ,,центрове на властта" в Лондон (Ситито), във Вашингтон, в Ню Йорк и на площада ,,Св. Петър" в Рим.

Това, което важи за световната политика, отчасти засяга и Египет, тъй като през изминалите години, десетилетия и столетия интересът на определени влиятелни групи към Египет и преди всичко към платото Гиза значително нарасна. През последните два века това са масоните, които подпомагат финансово изследователите. Американският египтолог проф. Хенри Бристед (1865-1935) следвал при известния немски филолог проф. Адолф Ерман. Последвалата му успешна научна кариера е била подпомагана не от кой да е, а от масона с най-висша степен Дж. Д. Рокфелер, с който поддържат приятелски отношения. Рокфелер младши прави възможно и създаването през 1924г. в САЩ на първата катедра по египтология. Чрез по-нататъшна финансова подкрепа Бристед успява да направи Института по ориенталистика към Чикагския университет един от водещите факултети в света.

И други известни британски изследователи, като например У. М. Флиндърс Петри, баща му Уилям Петри или полковник Хауърд Вайс и неговия изследователски екип, също принадлежат към това братство.

И други известни британски изследователи, като например У. М. Флиндърс Петри, баща му Уилям Петри или полковник Хауърд Вайс и неговия изследователски екип, също принадлежат към това братство.

През лятото на 1906г. Флиндърс Петри се среща с Джеймс Х. Бристед в Лондон. Бристед е придружаван от млад мъж на име Джон Ора Кинеман, който също се запознава с Флиндърс Петри. Петри и Бристед стават известни египтолози, които и до днес формират образа на консервативната теория.


Археологът Джон О. Кинеман (1877-1961) също имал много успешна и сериозна кариера. Малко преди смъртта си той основава фондация, която днес се нарича ,,Фондация Кинеман за библейски и археологически изследвания", ръководена от Албърт Дж. Макдоналд. Във връзка с Кинеман е интересно да отбележим, че при ревизията на неговото наследство са открити голям брой скици и разкази, и по-специално от изследователските пътувания на археолога, сред които са и тези до Египет. При осемте си престоя там, започнали от 1929г., той се среща шест пъти с Флиндърс Петри и два пъти с Дж. Х. Бристен. Първоначално никой не отдава голямо значение на тези срещи, докато отнякъде не се появява магнетофонна лента със запис на гласа на Кинеман. Речта е записана през август 1955г. на среща а масонска ложа на Северна Калифорния, на която той изнася лекция на тази тема. В нея се говори за откритията, които Кинеман искал да направи в Голямата пирамида през пролетта на 1928г. заедно с Флиндърс Петри: ,,В голямата пирамида съществуват доказателства отпреди 45 000 години."

Кинеман твърди, че още през 1925г. заедно с Петри отварят едно помещение в Голямата пирамида. В него имало две съседни камери, които водели на юг. Съхранявало планини от свитъци с йероглифи и някаква друга писменост, както и непознати технически прибори, ,,..непринадлежащи на този свят". Всички тези артефакти давали точна информация за истинските строители на пирамидата.

Сега сигурно ще се запитате защо досега не е съобщено за това сензационно откритие? Самия Кинеман обяснява, че и той, и Петри са стигнали до убеждението, че човечеството не е дораснало за подобен род информация: ,,Ние се заклехме да не разгласяваме пред обществото това, което сме открили, докато сме живи."

Следователно връзката между идеологията и символизма на масонството и Голямата пирамида не трябва да се игнорира. Тя може да се възприеме като косвено доказателство, че Бристед, Петри и Кинеман наистина са направили значимо откритие, което са спестили на обществото.

Преди всичко ни вълнува къде са изчезнали намерените от тях технически прибори и текстове? Съхранени ли са от тайните общества, а може би дори са анализирани?

Не е тайна, че предимно заможни и влиятелни хора от различни тайни общества са онези, които спонсорират различните проучвания в Кайро. Следователно е съвсем вероятно през изминалите столетия да са направени други открития и да са намерени още артефакти, които да се пазят до днес в тайна от споменатите организации. И без това отдавна е известно, че важни и значими артефакти, открити по време на разкопки в Египет, често не стигат до обществените музеи, където им е мястото, а остават в частните колекции на състоятелни хора.

Защо великите сили по света са поставили египетски обелиски в техните столици? Заради разпадащите се мумии и древните легенди? Не, те, както и ние, изследват тази тематика - Атлантида, пирамидите, древните високоразвити цивилизации, извънземните форми на живот, анунаките..

И ако разказите на тези членове на ложите (илюминати) са верни, значи сме успели да осъществим контакт с тези вестители на културата, тези ,,богове" от древните предания


Няма коментари:

Публикуване на коментар