РАЗСЕКРЕТЕНИ ДАННИ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА СЪВЕТСКИ УЧЕНИ ЗА МИКРОВЪЛНОВИТЕ ПЕЧКИ
През 1976 г. микровълновите печки са забранени в Съветския съюз заради вредното им въздействие върху здравето. Забраната произтича от резултатите от много изследвания. Тя е премахната през 90-те години.
Ето някои резултати от тези изследвания. Микровълновите печки:
1. Ускоряват структурното разпадане на продуктите.
2. Създават канцерогенни вещества в млякото и зърнените храни.
3. Променят елементарния състав на хранителните продукти, което предизвиква разстройства в храносмилането.
4. Водят до увеличаването на раковите клетки в кръвта.
5. Променят химията на храната, което може да предизвика срив в лимфната система и разрушаване способността на организма да се защити от злокачествени тумори.
6. Водят до злокачествени тумори в стомаха и червата, обща дегенерация на периферните клетки, постепенно разрушаване на храносмилателната и отделителната система при голям брой хора.
7. Намаляват способността на тялото да усвоява витамините от група В, витамин С, витамин Е, нужните минерали и на веществата, които ускоряват разпадането на мазнините в организма.
8. Микровълновото поле предизвиква проблеми със здравето.
9. Нагряването на месото в микровълнова печка предизвиква появяването на известния канцероген d-нитрозодиетаноламин.
10. Микровълновото излъчване предизвика разпад на глюкозид- и галктозид-елементите в замразените плодове.
11. Предизвикват промяна в поведението на катаболитните растителни алкалоиди в суровите, сготвени или замразени зеленчуци, които са подложени за кратко на микровълновото облъчване.
12. Предизвикващи рак свободни радикали се формират в определени молекулярни структури на микроелементите във веществата от растителен произход, особено в пресните кореноплоди.
13. Онези, които приемат обработена в микровълнова печка храна показали по-високо ниво на стомашно-чревни ракови заболявания, постепенно разрушаване на функциите на храносмилателната и отделителната система.
14. Храната, облъчена в микровълнова печка, променя своето ДНК и става неузнаваема. В организма тази храна се обвива в мастни клетки, за да може той да се защити от тази мъртва храна или бързо да я отстрани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар