Звездни Цивилизации

понеделник, 7 август 2017 г.

ЗА  СЛАДКИТЕ, ГОРЧИВИТЕ,   КИСАЛИТЕ   СОЛЕНИТЕ И  ЛЮТИ  ХРАНИ




Най-силните храни са сладките, но трябва да знаете как да преработите тази сладчина. Ако организмът не може да я обработи, тя ще причини в него захарна болест диабет.

Не бива да се ядат само сладки храни. Горчивите работи лекуват болестите. Горчивите работи и горчивините предпазват човека от много злини.

Горчивият вкус на някои растения показва, че те се отнасят към солите. Солите са солени, или солено-горчиви, солено-кисели или стипчиви.

Който употребява водни храни, лесно затлъстява. За да дойде в нормалното си състояние, той трябва да яде повече кисели храни, после сладки и след това да употребява в малко количество вода, главно водни храни.

Тези, които затлъстяват, имат излишна влага в себе си. Щом в човека има повече вода, образува се езеро, а щом се образува езеро, ще дойдат много животни да живеят там.

Мазнини няма да ядете, защото те са причина за разни болести.

Като ядеш сухия хляб, ти ставаш нервен, а като ядеш влажния, ставаш по-разположен. Какъвто е хлябът, такъв и ти ставаш. Ако хлябът е сух, попари го с вряла вода.

Има теории, според които студеният хляб е по-здравословен. Според мен топлият хляб е по-здравословен. Студеният хляб за пълните хора е на място, но за сухите не е на място. За сухите мекият, топлият хляб е на място, току-що изваденият от фурната.

Полезна е лимонената киселина, но взета в умерено количество, ако се взима повече, отколкото трябва, ще се отнеме топлината на организма, ще се наруши кръвообращението, ще се свият капилярите. Повече от един лимон на ден да не се употребява и то изцеден в една чаша гореща вода.

Причината, загдето българите обичат да ядат кисело е, че те живеят в гъстата материя, за разработването на която са необходими киселини.

Солта носи живот, в малки количества, разбира се. Като яде солено, умът на човека се прояснява. Киселите и солени работи събуждат активност. Горчивите събуждат енергията.

Малко сол ще ядете.

Сол ще вземете на върха на една игла, в микроскопическо количество. Колкото се закачи на върха на иглата, толкова сол ще сложите в яденето. Многото сол изсушава.

Без сол ще приготовлявате яденето оставете всеки сам да си соли яденето колкото иска.

Хора, които ядат люти чушки, люти храни, лесно се гневят.

Да си близнеш лютиво за цяр може, за треска може, но ако мислиш, че след като ядеш люто, човек ще станеш, празна работа е.

Лютите чушки помагат против треска, но за здрав човек те не се препоръчват. Също така не се препоръчват и много кисели, и сладки храни. Ако човек прекара целия си живот в охолност и безгрижие, той ще придобие голяма мекота, която не е на място. Това е мекота без пластичност. Такава мекота разваля човека. Ако пък употребява много кисели храни, човек придобива повече енергия, отколкото му трябва, вследствие на което става много остър. Всяка храна трябва да се употребява в такова количество, каквото е нужно за организма. Всеки трябва да познава организма си и да го храни със съответна храна както във физическо, тъй и в психическо отношение, в смисъл на добри мисли и чувства към хората.

Нетърпелив си ще поемаш храна, която съдържа метали, в малко количество, разбира се. Ще вземеш и малко храна, която съдържа киселини, ще ядеш и храни, които образуват основи, за да се образува едно съединение сол, да станеш по-търпелив; ще правиш ред опити, докато стигнеш до тези храни, които ще са най-добри за тебе. Ученият знае кои храни са полезни за него. Някой яде само сладкиши и сладки работи, но това е крайност. Друг пък не яде сладко това също е крайност. Сладките храни правят човека мек, основа има повече. Киселите храни правят човека активен, но трябва да се образува между сладките и киселите сол, равновесие да има. Лютите храни правят човека буен, решителен, смел, енергичен, гневлив. Важно е да мине храната в твоята мисъл и чувство. Ако ти след като ядеш не усещаш, че енергиите на влязлата храна не са изменили твоята мисъл, не са изменили твоите чувства, ти още нямаш основа.

Хората имат достатъчно сол в своето тяло. Солта произвежда онова вътрешно здраве, тя пази едно равновесие или един баланс в кредита, който човек има. Който има сол в организма си, не е изложен на големи катастрофи. Щом обезсолее, той умира. Смъртта ще дойде, но да не е рано. След 120 години ще дойде.

Няма коментари:

Публикуване на коментар