Звездни Цивилизации

събота, 17 август 2019 г.

Шунгит - природният лечител


За пречистване на вода с помощта на Шунгит
Минералът Шунгит има способността да пречиства водата от почти всички органични вещества (включително нефтопродукти и пестициди), от бактерии и микроорганизми, тежки метали, радиация. Фулерените попаднали във водата придобиват свойствата на катализатор и подпомагат за окисляването на активните химични съединения. Чистата и мека вода на дълбините на Онежкото езеро в Карелия, която отговаря на всички строги хигиенни изисквания, може да се пие директно без никакво пречистване - в резултат на взаимодействието на тази хилядолетна вода schungite. Днес, лечебните свойства на водата в това езеро се приписват на шунгитовите пластове през коитито тя преминава.
Макар че силиций, магнезий, метални сулфати, да не говорим за желязото, съдържащо се в тези води, се намират във водите и на други водни източници, то водата на Онежкото езеро е уникална по своето въздействие върху човешкото тяло, и следователно нейните лечебни свойства би трябвало да идват от шунгита, който се мие в езерните води през хилядолетията и отделя древните въглеводороди и уникалните фулерени.
Промишленото производство на филтри, базирани на минерала шунгит, започна през 1990 г., през което време са проведени множество проучвания за ефектите на пречистената и структурирана вода върху човешкото тяло. Проведени са тестове върху животни и се е стигнало до извода, че шунгитовата вода е абсолютно нетоксична. По-късно, във Военно-медицинска академия в продължение на няколко години се изучава влиянието на водата върху болни хора като я причисляват към водите с лечебно и профилактично действие. Доказано е, че тази вода може да се пие без преваряване, още повече че при варене, в обикновената вода се увеличава количеството на вредните хлорорганични съединения. Изследвайки водата, която е преминала през шунгитовите скали, учените са доказали, че тя има бактерицидни свойства. Експериментът се свежда до това, да се постави във водата прах от шунгит или големи парчета от минерала. Водата се заразява с микроби стрептококи от група A (причинители на ангина, скарлатина, ревматизъм) и стрептококи от група D (ентерококи) - това е един от микробите, които характеризират годността на водата за пиене.
Експериментът показал, че водата в която шунгитът е престоял в продължение на три дни, е придобила ярко изразени антибактерицидни свойства срещу тези микроорганизми. Половин час след поставяне на шунгита във водата, концентрацията на стрептококите от група D намалява 10 - 100 пъти, и от групата А - 900 пъти, в сравнение с първоначалните стойности.
Шунгитът пречиства водата от различни примеси хлорорганични съединения, нитрати и нитрити, излишък от мед, манган, желязо, напълно унищожава яйцата на хелминтите (безгръбначни паразити - червеи), премахва мътността, привкус и миризми. Той насища водата с калциеви и магнезиеви соли и микроелементи, с оптималната за човешкия организъм концентрация, дезинфекцира водата, без използването на хлор или ултравиолетово облъчване.
Освен това, шунгитът придава на водата уникални лечебни свойства. Учените са установили неоспоримия факт, че шунгитът изпуска във водата водоразтворимите въглеродни фулерени в хомеопатични дози и я превръща в силно лекарство. Природата, както вече се изясни, столетия и хилядолетия наред, "произвежда" в Онежкото езеро разтвор от уникалните и вълшебни фулерени, върху създаването на които досега безуспешно се бори съвременната наука.

Профилактика и лечение на заболявания, които лекува шунгитовата вода:
анемия
алергии от различни видове
бронхиална астма
гастрит
диспепсия
бъбречни заболявания
Чернодробни заболявания
диабет
камъни в жлъчката, заболяване на жлъчния мехур
отслабена имунна система
заболявания на панкреаса
настинки
сърдечно-съдови заболявания
холецистит
Синдром на хроничната умора
Водната настойка от шунгит се превръща не само в чиста питейна вода, но също така и в молекулярно-колоиден разтвор наситен с фулерени, които се отнасят към едно ново поколение от лекарствени и профилактични средства с многостранен ефект върху организма. Един пример на такова въздействие е антихистаминовия ефект, който притежава шунгитовата вода. Установено е, че при употреба на шунгитова вода, нивото на хистамин в кръвта, който играе важна роля в развитието на по-голямата част на алергичните заболявания, значително се намалява.
Как да си приготвим шунгитова вода у дома
Изворна, преварена или предварително филтрирана вода, се налива в емайлиран или стъклен съд (бутилка, буркан) и към нея се добавят предварително измити от праха парченца шунгит в пропорция 100 г. шунгит на 1 литър вода. След половин час водата придобива изразени антибактериални свойства, а в продължение на три денонощия придобива всички лечебни свойства. Престоялата вода внимателно се прелива в друг съд, като се оставят няколко пръста в съда, на дъното на който се намират утайките. Доливате съда с нова порция вода. Не се притеснявайте, ако водата е черна, поради недоброто изплакване на парчетата шунгит. От тази черна вода, след няколко минути мътилката се утаява, а водата се избистря. В селските райони, където питейната вода се добива от кладенци, достатъчно е да се поставят в кладенеца 20-30 кг. шунгитови камъни, за да се пречисти водата от бактериалното замърсяване, от нитрати, нефтопродукти, и водата придобива активни свойства.
Профилактика и лечение на заболявания с шунгитови бани:
алергия
варикозни язви
пърхот, косопад
гинекологични заболявания (в комбинация с промивки с шунгитова вода)
хипертония
заболявания на стомашно-чревния тракт: диспепсия, гастрит, ентерит, колит
заболяване на жлъчния мехур
холелитиаза
акне
заболявания на кръвта и лимфата
уролитиаза
заболявания на пикочо-половата система, на бъбреците
невропсихиатрични разстройства, депресия, стрес
заболявания на панкреаса
настинки
сърдечно-съдови заболявания
синдром на хронична умора, преумора
Имайте предвид, че колкото са по-малки парченцата шунгит, толкова по-бързо ще стане пречистването. Например, ако се вземат парчета шунгит с размери 1 - 2 см. и се поставят във вода, тя е вече готова за пиене само след 10-15 минути, като може да престои във водата не повече от два дни. Колкото е по-ситна фракцията шунгит, толкова по-скоро тя реагира с водата и отдава лечебните си свойства, подмладява, лекува, успокоява...
Въздействието на шунгита върху организма е наистина фантастично: той лекува, предпазва и подмладява, облекчава болката, неутрализира вредното въздействие на електромагнитните вълни и геопатогенните зони.
Лекарите забелязали, че пациентите, подложени на въздействието на Марсиалните води (Република Карелия), най-малко 2-3 седмици веднага започват да се чувстват по-добре. Нормализира се работата на кръвоносната, нервната, храносмилателната и сърдечно-съдовата система, лекува заболяванията на кожата, облекчава се състоянието на болни от шизофрения и психични заболявания.
Да разкрият мистерията на лечебните свойства на шунгитовата вода все още не успяват нито лекарите, нито физиците. Установено е, че при въздействието на шунгита върху организма, в клетките на тялото протичат регенеративните процеси. A биоенерготерапевтите твърдят, че е достатъчно да се поноси за 5-10 дни медальон на врата от едно неголямо парче шунгит (между другото, полираният шунгит е много красив) и биополето на човека, нарушено от стрес и негативни емоции, се възстановява. Хармонизират се енергиите в организма и се отпушват запушените чакри.
Въпреки че използването на шунгитова вода практически няма противопоказания и е показана за профилактика на много заболявания, преди да започнат да я пият хора, които имат множество здравословни проблеми, доколкото е възможно, най-добре е да се консултират с лекар, който е запознат с действието на този минерал.
Шунгитова вода се използва за пиене и готвене, за лекуване на заболявания на храносмилателната система, опорно-двигателния апарат, нервната система, пикочно-половата система, кръвоносната система. За лечебни цели се препоръчва да се изпиват най-малко три чаши шунгитова вода на ден (800-900 г).
Шунгитовата вода притежава общо оздравяващ и подмладяващ ефект върху тялото. Лицето се изчиства, шунгитовата вода премахва бръчките по лицето, успокоява раздразнението, сърбеж, обрив, придава еластичност и гладкост на кожата. Укрепва скалпа, премахва пърхота, появява се здравословен блясък на косата.
Шунгитовата вода лекува заболявания на бъбреците, черния дроб, холелитиаза, киселини в стомаха. Тя е ефективна при вегетативно-съдовата дистония, при заболявания на стомашно-чревния тракт, опорно-двигателния апарат, пикочно-половата система и кръвоносната система. Водата облекчава алергичните състояния и подобрява общия тонус на тялото.
Да пием и се мием с шунгитова вода
За здрав човек е достатъчно да пие на ден по половин чаша шунгитова вода за да поддържа своя организъм в добро състояние. През есента и пролетта, за профилактика за простудни заболявания и грип, трябва да се пие 1,5 - 2 чаши шунгитова вода дневно в продължение на 2 месеца.
При рани, порязвания и ожулвания измийте засегнатия участък с шунгитова вода .
При термични или химически изгаряния обливайте често с шунигтова вода изгорялото място.
При слънчево изгаряне накиснете в шунгитова вода памучна тениска и я облечете върху голото тяло.
За болки в гърлото, ларингит, стоматит, пародонтоза, правете гаргара с подгрята шунгитова вода.
При хипертония, атеросклероза всяка сутрин се обливайте с шунгитова вода (или може да обтривате цялото тяло с такава вода, с помощта на навлажнени кърпи).
При възпалителни гинекологични заболявания ежедневно правете седящи вани с нагрята до телесната температура шунгитова вода. Нужен е един курс от 15-20 бани.
При заболявания на стомашно-чревния тракт пийте шунгитова вода, гответе с нея и измивайте с тази вода чиниите, плодовете, зеленчуците.
За кожни заболявания (атопичен дерматит, екзема и др.), както и ожулвания, рани, кожни раздразнения отлично помагат шунгитовите бани. Нагрейте водата във ваната до температура от 40 градуса и поставете в нея памучна торба с шунгит (тегло 250-300 г). Изчакайте, докато водата се охлади до 36 градуса и се потопете във ваната в продължение на 10 - 20 минути. След процедурата, изплакнете се под душа и намажете болезнени места с ланолинов крем.
При акне и проблемна кожа на лицето, измивайте се с шунгитова вода два пъти на ден (сутрин и вечер) и оставете лицето да изсъхне на въздуха, без да се подсушава с къпра. Ако обривът е тежък, правете компреси с напоена в шунгитова вода кърпа всеки ден в продължение на една седмица.
При пърхот, цъфтящи, чупещи се косми, изтощена коса, алопеция (косопад), след измиване изплакнете косата с шунгитова вода и овлажнявайте кожата на главата всеки ден с малко количество от тази вода.
Да се поразтъпчем върху шунгитов чакъл
Всеки знае, че върху стъпалата на краката са разположени активни зони, точки (т.нар проекция) на всички органи на тялото ни. Затова лекарите препоръчват ходене боси върху пясък, чакъл, трева сутрин. По този начин се получава стимулация на всички зони, и организмът получава тласък от енергия. Ако походите по шунгитов чакъл, веднага след това в тялото ще се образува енергийна буря: достатъчно е да се потъпче за 3-5 минути и умората ще изчезне, ще почувставте лекота и бодрост.
Освен това, тъпченето върху шунгитовия чакъл ще премахне болката от ишиас, хемороиди, разширени вени, ще се подобри притокът на кръв към всички органи. При умора, намалена работоспособност, постойте върху шунгитовия чакъл и потъпчете върху него в продължение на две минути. Направете тази процедура сутринта за да се отърсите от сънливостта, а при завръщането си от работа - за да се избавите от умората, но не по-късно от един час преди лягане, защото експлозивното активиране на точките на стъпалата няма да ви позволи да заспите бързо.
Поставете шунгитовия чакъл в картонена кутия от обивки или върху картон и стъпете с боси крака върху него, като имайте предвид, че той оставя черни въглеродни петна. Можете да симулирате ходене, може просто да стоите върху шунгитовия чакъл в продължение на 1- 5 минути. Тъй като тази процедура може да е болезнена, времето си се регулира индивидуално.
Когато става въпрос за възрастни или сериозно болни хора, възможно е да се извърши тази процедура, докато седи на един стол и тъпчете краката си върху шунгита. За хората със здравословни проблеми, се препоръчва да се прави масаж на краката върху раздробен шунгит, като се контролира кръвното налягане. Та не трябва да се промени значително преди и след процедурата.
Ефектът на тази процедура е много разностранен. Въздействието върху рефлексните зони, разположени върху ходилата, ще помогне за подобряване на кръвоснабдяването на органите и тъканите на тялото . Премахва болката в краката на хората в напреднала възраст и спортистите, повишава общия енергетичен тонус, веднага премахна напрежението, лекува ишиас, гръбначния стълб, неутрализира и освобождава от вредните за човека енергии.
Много ефективен е така също и масаж, направен с помощта на нагорещени шунгитови камъни обработени в специален барабан. Той бързо облекчава болката в гърба, при редовна употреба лекува ишиас. В основата на лечението с шунгитов чакъл лежи рефлексотерапията. Стъпалото е една от рефлексните зони на човешкото тяло, върху него са точките, които съответстват на почти всички системи и органи.
Внимание! Говори се, че 90% от това, което сега се предлага в интернет и магазините, няма нищо общо с истинския Шунгит. Предлагат се изделия от базалт, мрамор, каменни въглища и други фалшификати, които потребителите, които не са запознати добре с шунгита, не могат да установят и биват грубо излъгани ощетявани от мошениците-търговци. Примерно сега е хит един биоенергиен квантов медальон-талисман, произведен с магии и добавена при изработката скаларна енергия, съдържащ няколко метала, като продавачите твърдят, че съдържа и шунгит. В началото цената му бе висока - 60-70 лв., после падна до 30, а в момента и на 9.99 лв. Любопитното е, че малоумните търговци бяха написали, че е произведен от японски шунгит, което по-късно премахнаха от рекламите си, след като са прочели присмеха на познаващите шунгита за тези твърдения.
Проверявайте при възможност дали закупените шунгитови изделия са електропроводими, ако не са - това са просто някакви черни камъни. По истинския шунгит се наблюдават сребристи или златисти ивички и е матов, а при полиране става лъскав. При елитния шунгит няма такива ивици, а той е естествено лъскав и не цапа при допир до кожата и почти задължително има следи от ръжда, поради високото съдържание на желязо в него. Допитвайте се до добре запознатите с шунгита специалисти преди да си купите нещо предлагано от търговците за шунгит!
Пазете се, сестри и братя, от търговците без срам и чест, защото демокрацията е техният рай!
А шунгитът наистина е вълшебен и ценен минерал и нека носи здраве и да пази тези, които го притежават!

Няма коментари:

Публикуване на коментар