Опасни антибиотици
Опасностите от антибиотиците, силно засягащи човешкото здраве
Антибиотиците са едни от най-често изписваните лекарства в света! Доказателства за това колко вредна е тази практика съществуват отдавна. Приемът на антибиотици доведе до опасни странични ефекти, които силно влияят на човешкото здраве ...
Какво наистина се случва, когато приемате антибиотици
От Ралука Шахтер
Антибиотици : Някои от най-често изписваните лекарства в света днес! Доказателства за това колко вредна е тази практика съществуват от доста време. Приемането на обичайния курс на антибиотици и освен това добавянето им към храната ни доведе до някои сериозни и опасни странични ефекти, които силно засягат човешкото здраве и имунитет и създават много устойчиви бактерии в процеса. Има моменти, когато антибиотиците могат да бъдат животоспасяващи, така че те имат своето място. Но преходът от специфична, добре дефинирана и епизодична употреба към широко разпространение и, още по-лошо, към използването на антибиотици като „ профилактична “ мярка при хора и животни е пълна лудост.
Нека да разгледаме доказателствата в подкрепа на моите твърдения:
Антибиотици като лекарства с рецепта
Хората в наши дни се чувстват толкова неудобно, когато имат хрема или инфекция . Всички те искат той да изчезне, веднага, на всяка цена! Незабавно облекчение за живота с увредено здраве. Но често срещаната инфекция не е същото като антибиотиците! Нашето тяло просто не работи така.
Целият ни храносмилателен тракт е покрит с бактериален слой, който осигурява естествена бариера срещу нашественици, несмляна храна, токсини и паразити. Ако това „покритие“ (лигава бариера) се повреди, е ... вие получавате картината! Тези полезни бактерии, които защитават чревната стена, работят и срещу инвазивни патогени, като произвеждат антибиотикоподобни вещества, противогъбични летливи вещества, антивирусни средства. Те ангажират имунната система да реагира адекватно на нашествениците. Нашата здравословна местна флора има добра способност да неутрализира токсичните вещества от нашата храна и околната среда, да дезактивира хистамина и хелатира тежки метали и други отрови. Отново всичко това е възможно АКО „бариерата“ е непокътната ... Без добре функционираща чревна флора, чревната стена е не само незащитена, но и недохранена.
Разнообразието от функции и основната роля на непокътната лигавична бариера, здравата чревна флора, правят това коренът на нашето здраве . Ние просто не можем да процъфтяваме без здрава храносмилателна система.
Каква е клиничната реалност днес? По-голямата част от хората са увредени чревната флора, а основният виновник е АНТИБИОТИЦИТЕ!
Д-р Наташа Кембъл Макбрайд предлага добре проучено мнение за най-честите катастрофални ефекти върху здравето, които са пряко свързани с антибиотиците:
унищожават полезните бактерии в човешкото тяло , не само в червата, но и в други органи и тъкани;
те превръщат бактериите, вирусите и гъбите от доброкачествени в патогенни , като им дават способността да проникват в тъканите и да причиняват заболявания;
те правят бактериите устойчиви на антибиотици , така че индустрията трябва да работи върху все по-мощни нови антибиотици, за да атакува тези нови модифицирани бактерии. Добър пример е туберкулозата, където широкото използване на антибиотици създаде нови разновидности на Mycobacterium tuberculosis, които са устойчиви на всички съществуващи антибиотици;
те имат директен вреден ефект върху имунната система, което ни прави по-уязвими към инфекции, което води до порочен кръг от повече антибиотици и повече инфекции .
Тъй като бебетата се раждат със стерилна чревна флора, майката по същество „зарежда“ здравето / флората на червата си в бебето чрез кърмене. Не е изненадващо, че храносмилателните проблеми обикновено се влошават с всяко поколение, като се има предвид лошото здраве на червата и храненето на майката.
Пеницилините и други антибиотици с "-цилин" в края на името им имат вредно въздействие върху две основни групи от нашите пребиваващи бактерии: лактобацили и бифидобактерии. Тази група антибиотици позволява на бактериите, които обикновено се намират само в дебелото черво, да пътуват до тънките черва, което предразполага човек към IBS (синдром на раздразненото черво) и други храносмилателни разстройства.
Тетрациклините и други „-циклини“ имат особено токсичен ефект върху чревната стена, променяйки структурата на протеина в лигавиците, правейки ги уязвими за инвазия от патогенни микроби и подтиквайки имунната система да атакува променените протеини, стартирайки автоимунна реакция в организма срещу собственото му черво. Те също така стимулират растежа на патогенна кандидоза, стафилококи и клостридии.
Аминогликозидите (Гентамицин, Канамицин, Еритромицин) имат разрушителен ефект върху полезни бактерии като физиологични Е. coli и ентерококи. Продължителното лечение с тези видове антибиотици може напълно да елиминира тези полезни бактерии от храносмилателната система, оставяйки го отворен за инвазия от патогенни видове Е. coli и други микроби.
Антибиотици в храната
Проблемът с прекомерната употреба на антибиотици всъщност се е разраснал до такава степен, защото идва не само от лекарства, отпускани по лекарско предписание, но и от обикновена храна навсякъде! По този начин ние сме косвено изложени на антибиотици от раждането си и отрицателните ефекти са реални.
Селскостопанските животни и домашните птици редовно получават антибиотици, така че всички храни, направени от тях (месо, мляко, яйца), също така ще ни осигурят постоянна доставка на антибиотици и устойчиви на антибиотици бактерии, произведени от животните в техните тела, заедно с токсините, които тези бактерии произвеждат.
Много големи производители на месо и птици хранят антибиотици със своите здрави животни, просто за да компенсират ефектите от пренаселеността [животни за производство] и лошите санитарни условия и да насърчат по-бърз растеж. Всяка година близо 30 милиона паунда антибиотици се продават за използване в храни за животни. Всъщност до 70% от всички антибиотици, продавани в САЩ, отиват за здравословни храни за животни.
Отглежданите във ферми риби и черупчести съдържат антибиотици, както и различни плодове, зеленчуци и зърнени храни, бобови растения и ядки, които се напръскват с антибиотици за борба с болестите.
Антибактериални почистващи препарати
„Микробите не причиняват болести! Природата никога не е обграждала децата си с врагове. Самият индивид прави болестта възможна в собственото си тяло поради лоши навици на живот ... Комарите правят водата застояла или застоялата вода привлича комари? Всички ние трябва да бъдем научени, че микробите са приятели и чистачи, привлечени от болести, а не врагове, които причиняват болести ... Както тяхната вътрешна среда, така и привличането за всеки конкретен микроорганизъм ... Микробната теория и ваксинацията се подкрепят от комерсиализма. - Д-р Робърт Р. Грос
Новата ера донесе общоприетото убеждение, че всичко трябва да се дезинфекцира и стерилизира. Но многобройни проучвания са доказали, че последователната употреба на обикновени дезинфектанти и антибактериални сапуни също убива полезните бактерии, които съществуват в ръцете ни, като ефективно ни предпазва от болести . С други думи, ще се развият устойчиви бактерии - „ супербуболечки “ и бившата обикновена настинка ще се превърне в много по-вирулентна и неразрешима инфекция.
Прекомерна употреба на антибиотици и решения за надвисналата глобална заплаха
Д-р Томас Фриден, директор на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, наскоро публикува нови статистически данни на CDC за напредъка на силно устойчиви на лекарства бактерии, известни като CUE (Carbapenem-Resistant Enterobacteriaceae). Тези съобщения са страшни:
В момента здравните заведения в 4 2 държави са идентифицирали поне един случай на CUE .
Честотата на тази резистентност в общото семейство на бактериите се е увеличила поне четири пъти за 10 години .
В мрежите на CDC, според наблюдения през първата половина на 2012 г., 4,6% от болниците и 17,8% от заведенията за дългосрочни грижи са диагностицирали този неуспех .
Главният медицински директор на Обединеното кралство, професор Даме Сали Дейвис, публикува доклад, в който тя нарича [бактериалната] съпротива "катастрофална заплаха", която представлява заплаха за националната сигурност толкова сериозна, колкото тероризма. Тя предупреждава, че ако резистентността не бъде ограничена, „ще се озовем в здравна система, не по-различна от началото на 19 век“, при която трансплантациите на органи, химиотерапията на рака, заместването на ставите и дори малките операции са животозастрашаващи.
През март 2012 г. изследователи публикуват доклад, показващ връзка между бактериите в пилешкото месо и устойчивите на антибиотици инфекции на пикочните пътища (ИПП). Те сравняват пробите от Е. coli от животински преработвателни предприятия с щам на Е. coli, който причинява инфекции на пикочните пътища, и установяват, че източникът на бактерии е пилето. Тази история придоби голяма популярност миналото лято със свързано проучване на някои от същите изследователи, които установиха, че пилетата на дребно имат много високи нива на устойчива на антибиотици Е. coli; около 85% от инфекциите с МР произхождат от този щам на Е. coli .
Друго публикувано проучване от Германия показа, че устойчивият на метицилин Staphylococcus aureus (MRSA) е рядък при свине, отглеждани без антибиотици . По същия начин фермерите, които живеят и работят с тези свине, са по-малко склонни към щама MRSA, обикновено свързан с добитъка, отколкото фермерите, които са работили със свине, които редовно са били инжектирани с антибиотици. Като един от най-известните устойчиви на много лекарства „супербуболечки“, MRSA е отговорен за приблизително 19 000 смъртни случая и 360 000 хоспитализации всяка година само в Съединените щати .
През септември 2012 г. изследователи от Станфордския университет стигнаха до заключението, че хората, които ядат месо и птици, отглеждани без антибиотици, са с 33% по-малко склонни да заразят антибиотично-резистентни инфекции, отколкото тези, които ядат храна, отгледана по сегашния начин.
Имайки предвид всичко това, как ВАС можете активно да участвате в промяната на тези сериозни събития?
... СПРЕТЕ приема на антибиотици при първите признаци на инфекция и разчитайте на ЕСТЕСТВЕНИТЕ, ефективни, безопасни и мощни антибиотици без странични ефекти. Любимите ми са суров прополис, екстракт от семена на грейпфрут, масло от риган, ехинацея, мед от манука (чаено дърво) . Винаги, когато наистина трябва да вземете курс на антибиотици, винаги следвайте курс на пробиотици, за да противодействате на негативните ефекти и да поддържате здрава чревна флора.
... купувайте и яжте само БИОЛОГИЧНО месо, яйца и млечни продукти или поне нещо, в което няма добавен антибиотик (сега това може да се намери на много етикети на храни)
... поддържайте чистота, използвайки натурални зелени почистващи продукти за тялото и дома си и избягвайте антибактериални сапуни и сурови токсични химикали.
... водете здравословен начин на живот , яжте пълноценни храни и поемайте отговорност за ценното си здраве, за да не попаднете в болниците и заведенията за дългосрочни грижи, най-склонни към безкрайни заболявания.
Няма коментари:
Публикуване на коментар