Звездни Цивилизации

четвъртък, 8 февруари 2018 г.


КЪДЕ ИЗЧЕЗНАЛИ ХОРАТА ГИГАНТИ


В древни паметници на устното и писменото наследство се съдържат различни митове, легенди и предания, в които се говори за много високи хора – циклопи, гиганти, великани. Тези „грамадни“ хора са вписани в много религиозни поверия и култове.
За тях се говори в началото на Стария завет – в книгата „Битие“. „В това време на земята имало исполини, особено от времето, когато синовете Божии започнали да посещават човешките дъщери и те започнали да им раждат – това били силни и славни хора…“
В религиозните доктрини великаните титани били сред боговете или се борели с тях. Те помагали или вредели на обикновените хора.
В Средновековието също имало великани. Славянският богатир Святогор – другар на Микула Селянинови и Иля Муромец, бил много висок и притежавал свръхчовешка сила. В писанията и сказанията за него пише, че бил по-висок от дърветата и толкова тежък, че Земята не издържала на такава тежест и пропадала под краката му.
Официалната наука отрича да са съществували гиганти.
Че на Земята живели хора гиганти, чийто ръст бил по-висок от този на съвременния човек, показват археологически находки в целия свят.
Останки от великани са открити на всичките континенти – Испания, Грузия, Тунис, Пенсилвания, Тексас, Мексико, Перу, Филипините, Сирия, Мароко, Югоизточна Азия, Австралия и дори на островите в Океания.
Следи от съществуването на гиганти постоянно ни съобщават археолози и учени. Черепи или кости с огромни размери от време на време се появяват от различни части на Земята – Египет, Етиопия, Испания, Армения, Китай, Индия, Монголия, острови в Тихи океан и др.
Снимки от 19 век показват хора с ръст под три метра. Великан е запечатан в японска императорска кинохроника.
През 1911 г. около Лавлок в Невада открили човешки скелети с ръст 3,5 метра. Археолозите били шокирани от челюстта им, която била три пъти по-голяма от челюстта на днешните хора.
В Южна Африка бил открит фрагмент от череп, висок 45 см; археолозите посочили вероятната му възраст – около девет милиона години.
В Австралия също били открити останки от хора с ръст над три метра. Истинска сензация бил зъбът с височина 67 мм и ширина 42 мм. Неговият собственик би трябвало да е около шест метра.
През 2000 г. в Източна Грузия археолози открили скелети на четириметрови гиганти. През 2008 г. край град Боржоми е открит триметров скелет.
Най-грандиозната находка била открита в отдалечения район на Индия „Празната четвъртина“ . Добре запазените скелети достигали височина 12 метра.
Като по команда обаче в много СМИ започват да се появяват статии с опровержения и разобличания и това е странна тенденция. Навсякъде всичко става по еднакъв сценарий: на мястото на разкопките пристигат военни, отцепват района и скриват находката. Вероятно тези организирани действия показват, че властите и подконтролната им наука се стремят да скрият истината от обществото.
Че е имало на Земята динозаври и огромни животни е факт. След това те загинали или избити. Дали не се е случило същото и с хората гиганти?

Няма коментари:

Публикуване на коментар