Звездни Цивилизации

петък, 9 февруари 2018 г.

За преминаването на немезис и неговата следа от унищожение.
добър ден, приятели.
получих съобщението на арабски астроном, изследовател на навлизането на немезис в слънчевата система.
текстът е пълен с апокалиптичен видения. до тогава, добре.
знаем, че немезис (immaru, планета х и др.) може да причини огромни щети на земята, като най-ужасните ефекти: физическата полярна инверсия и пороя от камъни по главите ни.
магнитната сила на немезис е необикновена. но това е мъртва звезда. тя не произвежда ядрено горене, не е атомна електроцентрала като нашето слънце, това да, мощно и много активно.

това, което не се тревожи, не е фактът, че трябва да се докладва за големите планетарни разстройства, които немезис би причинил, но е крайно преувеличено от техните сметки. според неговата "визия" на темата, земята няма шанс да избяга от последния катаклизъм чрез преминаването на немезис през нашето обкръжение. идеята, която ми хрумна, като прочетох текста, е, че земята, ако не е счупена на няколко парчета, може да се превърне в първичен хаос, като се върне в цялата си еволюция като планета. нека бъдем ясни. това няма да се случи поради една причина:
земята остава за още няколко века, дори и след немезис! няма да има рязък край на планетата по този начин.

реших да отида в лагера и да получа някои отговори за това. всеки, който ме познава добре знае, че не гълтам нещо само защото някой е казал или е дошъл до заключението. с цялото уважение, което този изследовател заслужава, има и други по-добри или по-добри.

какво наистина може да се случи?

поради изключителната магнитна сила на това умиращо небесно тяло, ще има големи физически проблеми в климата и геологията на планетата. промени, които вече се случват. аз не съм астрофизик, но имам ум, който не разпознава тази лоша поличба, наложена от сензационни умове, които създават голям дискомфорт в хиляди хора. и на мнозина това им харесва.

както виждам и анализирам всичко това:

немезис е истински и е близо до слънцето. планетите ти танцуват около теб. и всеки си има собствен харем (луни)
тази система не е малка. напротив, тя е много голяма и обширна. той носи астероиди (камъни с различни размери) плазма и прах. отмъщението е студено и без светлина. три от техните планети се наричат "титани" по техния размер.
не е вярно, че може да се види само от сохо или сателитите, освободени за наблюдение, може да се запише от телескопите на големите университети и дори от аматьор телескопи, стига да са достатъчно силни. някои добри камери също правят добър улов.

може ли земята да спре?

вярвам, че ако има обръщане на полюсите, земята ще може да отнеме момент, земята е спряла в миналото, и въпреки мрачните прогнози на науката, унищожението не се е случило.

какво казва науката за това? прогнози за учените от областта на науката.

" е, оценката не е добра! на първо място всички същества, сгради, скали и така нататък ще бъдат хвърлени от земната кора със скорост, равна на 1675 км / ч или еквивалента на собствената скорост на нашата планета. аналогия, която може да илюстрира тази ситуация много добре, е когато спирачките на колата внезапно и тялото му са проектирани от него. само в този случай, с "малък" детайл от скоростта, която вече сме споменали.

въпреки че е изключително висока, тази скорост няма да ни позволи да бъдем изхвърлени от озоновия слой или в космоса, но ще позволи на някой, който е близо до екватора например, да бъде хвърлен с 465 метра за секунди в посока към на. поляци, или 368 метра в секунда, ако бяхте близо до сан франциско например.

през първите няколко секунди би било възможно някои хора да оцелеят, като тези, които вече са на един от полюсите на земята, или тези на самолет.
но не се настроение, защото това също ще бъде временно, тъй като масивни ветрове и бури ще се случат през следващите няколко секунди.

в този случай, тези бури ще бъдат по-бързи и по-силни от експлозията на атомна бомба и ще предизвикат пожари по цялата планета.
освен това, тези ветрове също ще могат да генерират огромни ерозии по цялата земна кора.
в резултат на това океаните също ще се се и гигантски цунами ще се появят на полюсите.

в последователност земното ядро на земята също ще спре да се върти, което ще предизвика прекъсването на магнитната бариера, която имаме и ще ни предпази от радиоактивните лъчи, които идват от слънцето."

както виждате, ще е трудно да оцелеем без значение къде сме.

но ще видим. има първичен фактор, който променя всичко. ще коментирам по-късно.

за полярната инверсия: какво може да се случи с нашата планета?.

" земята е замесена от важно магнитно поле, което ни предпазва от слънчева радиация. оказва се, че този " щит " е обект на промени във времето, когато северните и южните магнитни полюси обменят места - феномен, известен като " магнитно обръщане ".

" когато центърът на земята е стабилен, без големи промени, на на север и юг остава. но изведнъж нещо се случва, " буря " в центъра на земята, която влияе на този баланс ", обяснява професора и изследовател в университета в лийдс, фил ливърмор.

учените искат да знаят кога ще се случи следващото магнитно обръщане и как ще ни се отрази. според uol защитното поле се свива приблизително 5 % всеки век. по време на феномена "обмен на място" на полюсите това поле може да има само 10 % от силата си.

явлението се е случило напълно за последен път преди 780 години. струва си да се отбележи, че това обръщане на полюсите може да се появи и частично, когато полюсите достигнат екватора, но след това се връщат към първоначалните си позиции.

ливърмор гарантира магнитния обрат "няма да се случи утре".

" имаме само следи, оставени на скалите като следа, но въз основа на тях, ние смятаме, че е отнело хиляда години за (да се случи) последното пълно обръщане. така че, дори и да е започнала днес, ще отнеме много време ",

ученият добавя, че изследователите не знаят за последиците от пълното обръщане на планетата и хората. въпреки това е възможно да се направят някои прогнози.

тъй като магнитното поле отслабва по време на феномена, това обръщане ще доведе до увеличаване на нивото на радиация на земната повърхност.

освен това сателитът може да бъде засегнат. това означава, че банкови системи, комуникации, gps-базирани технологии, метеорология и други ще спрат да работят. с ангажимента на електрическата мрежа се спекулира, че отоплителни системи, транспорт, болници и повече ще преминат през нарушения.

някои експерти също така предполагат, че фауна може да бъде засегната, тъй като животни като китове и птици също ще бъдат засегнати.

" планетата земя е на сфера, която съдържа, вътре, нажежен течно желязо в постоянно движение и електрически заряд.
тези електрически течения генерират магнитно поле, което включва планетата и предпазва земята от космическа радиация - по-специално от слънцето.

за да имате представа за важността на този защитен щит, просто вижте какво се случва на други планети.
" марс например има много слабо магнитно поле, така че няма много атмосфера. слънчевите ветрове отнеха цялата атмосфера на планетата. това е съществена разлика между земята и марс. нашето магнитно поле създава защитен балон, в който всички можем да живеем ", обяснява на би би си бразилия на фил ливърмор, професор и изследовател в университета на лийдс в северна англия.

"защитни мехур" обаче е обект на нестабилност и промени постоянно. през цялата си история, планетата земя е преживяла стотици епизоди, известни като "магнитните обрати", в които на губи силата си, а северните и южните магнитни стълбове се сменят.

" когато ядрото на земята е стабилно, без големи промени, на на север и юг остава. но изведнъж нещо се случва, " буря " в ядрото на земята, която влияе на този баланс ", казва ливърмор.
според него бурите са като водовъртеж от течност - като бури, които се появяват в атмосферата - свързани с промени в местното магнитно поле.
" по принцип те влияят на баланса, както и на бурите в атмосферата."
" това причинява област на обратна полярност, която да расте. ако тази област порасне достатъчно, цялото ядро ще бъде обърнато ", казва експертът.
може да се появят временни и непълни промени, при които магнитните полюси се разстояние от географските полюси. понякога пресичат екватора и след това се връщат към първоначалните си позиции, сметка акаунт.

човешко оцеляване

" добрата новина, според експерта, е, че животът на земята е преживял стотици магнитни промени в историята на планетата.
" хората са оцелели след събитието (което не е било пълно обръщане) преди 41 години. това продължи хиляда години и промяната в полярността продължи около 250 години ", казва.
няма ток и няма gps

в статия, публикувана на мястото на разговора, ливърмор казва обаче, че не е възможно да се знае със сигурност истинското въздействие на пълното възстановяване на човешкия вид, тъй като съвременния човек не е съществувал по време на последното пълно магнитно обръщане, почти 800 хиляда години.
но учените правят някои предсказания.
промените в магнитното поле на земята по време на обръщане слаб ефекта на щита, което води до повишаване на нивата на радиация по земната повърхност.
ако това се случи днес, радиацията може да засегне флота от комуникационни сателити, самолети и електрическата мрежа.
няма сателити, банкови системи, метеорология, комуникации, военни операции, gps-базирани технологии, всичко това няма да проработи.
ако електрическата мрежа е компрометирана, отоплителни системи, климатици, транспорт, болници и индустрии също ще бъдат засегнати.
животни, които се предполага, че използват магнитното поле на земята за насоки - като китовете и някои видове птици - също биха били хит, предполагат някои експерти.

освен това, без защитния щит, ще бъдем много по-уязвими към така наречени слънчеви експлозии (наречени "слънчеви бури"), които бомбардират земята с енергия от слънцето.
през 2003 г. една магнитна буря, наречена хелоуин буря, предизвика спирания на тока в швеция и принуди авиокомпаниите да променят маршрутите на самолетите, за да избегнат радиационни рискове и проблеми с комуникацията сателитите и комуникационните системи също бяха засегнати."

" считан за " предстоящо " от учените, обръщането на северния и южния полюс ще убие най-малко 100 100 души годишно; изучаването на университета в колорадо показва, че радиацията duplicaria, увеличава нивата на рак.

" представете си за момент, че източникът ви на енергия е бил прекъснат за няколко месеца. климатът на земята ще се промени драматично. всъщност едно датско проучване посочва, че глобалното затопляне е пряко свързано с магнитното поле, а не с емисиите на въглероден диоксид ", каза научният професор на земята, океана и екологичното от университета ливърпул до дейли мейл.

за тях, ако магнитното поле продължава да намалява, и магнитните полюси се обърнат, земята може да свърши като марс - океан, който е станал сух, сух и не може да издържи на живота. но те казват - оптимистично - че скоростта на упадък е велика за земното ядро просто да завърши в пламъци."

***

открития и доклади

от томас о ' тул, уошингтън поуст, екипът за писане

" небесно тяло вероятно толкова голямо колкото гигантската планета юпитер и вероятно толкова близо до земята, което би било част от тази слънчева система, е намерено в съзвездието орион с телескоп в орбита на борда на американския инфрачервен астрономически сателит. сателитно -,. толкова мистериозен е обектът, който астрономите не знаят дали това е планета, гигантска комета, близка " прото-звезда която никога не е била достатъчно топла, за да стане звезда, далечна галактика, толкова млада, която все още е в процес на процес. формирането на първите звезди или галактика, така обвита в прах, че нито една от звездите му не се вижда.
" всичко, което мога да кажа е, че не знаем какво е ", каза в интервю, д-р джери neugebauer, главният учен на, в лабораторията на калифорния за реактивни двигатели и директор на обсерваторията " маунт паломар ", калифорния технологичен институт, на институт по технологии, на. най-очарователно обяснение на това мистериозно тяло, което е толкова студено, че не хвърля светлина и никога не е било видяно от оптични телескопи на земята или пространството, е, че това е газов гигант, толкова голям колкото юпитер и толкова близо до земята в, че той е толкова студен, че не е 50 трилиона километра. въпреки че това може да изглежда голямо разстояние в условията на земята, то е кратко разстояние от космологичен термини, толкова близо, че това би било най-близкото небесно тяло до земята отвъд външната планета плутон. " ако наистина е толкова близо, това ще бъде част от нашата слънчева система," каза д-р джеймс houck от университета " корнел юнивърсити,"

това, което е най-изненадващо за всичко това е, че не се споменава нищо за това небесно тяло отново в медиите или дори от наса. изследванията, свързани с намирането, просто изчезнаха от общественото мнение с години, без никой да задава въпроси.

също така ню йорк таймс говори за планетата х през 1983 г.

също през 1983 г. ню йорк таймс е напреднали възможността за голяма звезда, която причинява гравитационни смущения в орбитите на 2-те гигантски планети на нашата слънчева система (юпитер и нептун) (1).
по-скоро, през 2011 г също така и някои писмени медии говорят за това:

нова планета в слънчевата система е на път да бъде descobert o-O британска ежедневна поща напреднали през 2011 г. новини подобни на тези, които са били напреднали сега през 2016 г. като голяма новост (? (2)

и дори си ен ен (също през 2011 г.) спомена тази възможност, но също така се позовава на възможността да бъде кафяво джудже-звезда, а не планета:

сега, разбира се, ако главният учен на наса говори за това през 1983 г. е сигурно, че наса знае цялата истина за това дълго време, което трябва да е изненадващо (дори за човек отчужден от истината) това е. мълчанието ти по темата от 33 години...

очевидно, ако такова тяло съществува, наса е уморена да знае, но всичко, което имаме от тях са противоречиви новини... както обикновено...

и ако е било толкова дълго известно за съществуването на това небесно тяло, как така след толкова години все още ни казват същото (или още по-малко) от това, което вече е било известно през 1983 г?!?
ако това беше обикновена планета с безвредна орбита, нямаше ли да се предположи? забележете, че в новините от 1983 г. вече е прието, че това небесно тяло е било идентифицирано с инфрачервен телескоп.

https://www.facebook.com/notes/enael-pires/brown-dwarf-star-descoberto-no-sistema-solar-interior/180848372452404/

https://www.facebook.com/notes/enael-pires/um-novo-objeto-no-sistema-solar-descoberto-por-alma-atacama-chile/155591451644763/

https://www.facebook.com/notes/enael-pires/planeta-x-todo-mundo-que-sabe-est%C3%A1-mudando-para-o-interior/180489015821673/

опашката.

този сигнал, който наблюдаваме в небето, може да бъде ефективно описание на на система, съставена от космическо виждане на червено джудже с 7 планети в орбита около него и съответните му луни. всичко това може да прилича на червен дракон в небето ни.
забележете как се казва:
" опашката му завлече с него една трета от звездите на рая, хвърляйки ги на земята."

сега система от тези, поради гравитационната си сила, може да влачи с вас голямо количество космически отломки като комети, метеорити и др. ако тази система наистина завладява вътрешността на слънчевата система, ще бъде сигурна, че можем да минем през тази "опашка" на отломките. очевидно това би било космическо бедствие за нашата планета. едно нещо е сигурно, според библията, нещо ще удари планетата ни, причинявайки масово унищожение:

" третият ангел докосна тромпета си и падна от небето велика звезда, изгаряща като факла, над една трета от реките и водните източници ;"
откровение 8:10

също така:

ветровете могат да унищожат повърхността на земята, вулкани и цунами, движение на чинии и атмосфера на атмосфера. суха, гладна и студена... поредицата от последствия може да е дълга. това е, за което много и много хора говорят. аз особено не вярвам в такова преувеличение. знам, че ще има големи промени и милиони може да са реколта, но вярвам, че това не представлява края. все още не.

апокалипсисът не е последна история. това е откровение. че можем да започнем на чисто този път по прекрасен начин. значи е написано.

нашето красиво лайно остава в края на краищата. няма да е този път.

в притчи 2-21 той говори, че на и искрен ще останат на земята, но грешниците ще бъдат откъснати от земята. 2-22)

това е думата и аз го вярвам.

англииски  -

SOBRE A PASSAGEM DE NEMESIS E SEU RASTRO DE DESTRUIÇÃO
Boa tarde,amigos.
Recebi pelo whats um texto atribuído á um astrônomo árabe, pesquisador da entrada de Nemesis em nosso sistema solar.
O texto é cheio de visões apocalípticas. Até aí, tudo bem.
Sabemos que Nemesis ( Immaru,Planeta X,etc.) pode de fato causar enormes danos á Terra, sendo os mais terríveis efeitos: a inversão polar física e a chuvarada de pedras em nossas cabeças.
A Força magnética de Nemesis é extraordinária. Mas é uma estrela morta. Não produz combustão nuclear, não é uma usina nuclear como nosso Sol, este sim, poderoso e muito ativo.
O que incomodou não é o fato de relatar os grandes transtornos planetários que Nemesis "causaria", mas o exagero extremo de seus relatos. Segundo sua "visão" particular do assunto, a Terra não tem nenhuma chance de escapar do cataclismo final pela passagem de Nemesis pelas nossas imediações. A ideia que me ocorreu lendo o texto, é que a Terra, se não for partida em alguns pedaços, pode se transformar em um caos primordial, voltando atrás em toda sua evolução como planeta. Ora, sejamos lúcidos. Isso não acontecerá por única razão:
A TERRA PERMANECE POR MAIS ALGUNS SÉCULOS,MESMO DEPOIS DE NEMESIS! Não há um final abrupto do planeta dessa forma.
Pensando assim, resolvi ir á acampo e buscar algumas respostas á respeito. Quem me conhece bem,sabe que não engulo algo só por que alguém disse ou chegou á conclusão. Com todo o respeito que tal pesquisador merece, existem outros tão bons quanto ou melhores.
O QUE PODE REALMENTE ACONTECER?
Devido á força magnética extraordinária desse corpo celeste moribundo, haverá grandes tribulações físicas no clima e na geologia do planeta. Mudanças essas, que já estão á acontecer. Não sou astrofísica, mas tenho uma mente pensante que não reconhece esse mau agouro imposto por mentes sensacionalistas que estão gerando grande desconforto em milhares de pessoas. E muitos parecem gostar disso.
Como eu vejo e analiso tudo isso:
Nemesis é real e está junto do Sol. Seus planetas estão dançando em sua volta. E cada um deles tem seu próprio harém ( luas)
Esse sistema não é pequeno. Ao contrário, é muito grande e extenso. Carrega asteroides ( pedras de diversos tamanhos ) plasma e poeira. Nemesis é fria e sem luz própria. Três de seus planetas são chamados Titãs, pelo seu tamanho.
Não é verdade que só pode ser visto pelo SOHO ou pelos satélites lançados para observação, pode ser registrado pelos telescópios das grandes universidades e até pelos telescópios amadores desde que sejam potentes o suficiente.Algumas cams de bom alcance também fazem, boas capturas.
A TERRA PODE PARAR?
Acredito que se houver a inversão polar, a Terra poderá dar uma parada de instantes, A Terra já parou no passado, e apesar das funestas previsões da ciência, o extermínio não aconteceu.
O que diz a ciência sobre isso? Previsões de cientistas da área.
"Bom, a estimativa não é nada boa! Em primeiro lugar todos os seres, edifícios, rochas e etc, seriam arremessados da crosta terrestre em uma velocidade equivalente a 1675 km/h ou seja o equivalente a própria velocidade de rotação de nosso planeta. Uma analogia que pode ilustrar muito bem essa situação, é quando um carro freia de repente e o seu corpo é projetado para fora dele. Só que nesse caso, com o "pequeno" detalhe da velocidade que já citamos anteriormente.
Apesar de extremamente alta, essa velocidade não permitiria que nós fossemos arremessados para fora da camada de ozônio, ou seja para o espaço, mas permitiria que alguém que está próxima a linha do equador por exemplo, fosse arremessada a 465 metros por segundos em direção aos polos, ou 368 metros por segundo se você estivesse próximo a São Francisco por exemplo.
Nesses primeiros segundos seria possível que algumas pessoas sobrevivessem, como as que já estão em um dos polos da terra, ou as que estivesse em um avião.
Mas não se anime não, pois isso também seria temporário, visto que ventos e tempestades gigantescas aconteceriam nos próximos segundos.
Neste caso, essas tempestades seriam mais rápidas e intensas do que a própria explosão de uma bomba atômica, e causariam incêndios por todo o planeta.
Além disso estes ventos também seriam capazes de gerar erosões gigantescas por toda a crosta terrestre.
Consequentemente os oceanos também se locomoveriam, e tsunamis gigantescas ocorreriam em direção aos polos do planeta.
Em sequência o núcleo de ferro da terra também iria parar de girar, o que desencadearia o rompimento da barreira magnética que temos e que nos protege dos raios radioativos que vem do sol."
Como podem ver, seria difícil sobreviver á isso, não importa aonde estivéssemos.
Mas... veremos. Há um fator primordial que muda tudo. Comento mais tarde.
SOBRE A INVERSÃO POLAR : O QUE PODE ACONTECER COM NOSSO PLANETA?.
"A Terra é envolvida por um importante campo magnético, que nos protege da radiação solar. Acontece que este "escudo" está sujeito a mudanças ao longo do tempo, quando os polos magnéticos norte e sul trocam de lugar - fenômeno conhecido como "reversão magnética".
"Quando o centro da Terra está estável, sem grandes mudanças, a polaridade norte e sul se mantém. Mas, de repente, acontece alguma coisa, uma 'tempestade' no centro da Terra, que afeta esse equilíbrio", explica o professor e pesquisador da Universidade de Leeds, Phil Livermore.
Cientistas procuram saber quando acontecerá a próxima reversão magnética e como ela nos afetará. De acordo com o UOL, o campo protetor encolhe aproximadamente 5% a cada século. Durante o fenômeno de 'troca de lugar' dos polos, este campo pode chegar a ter apenas 10% de sua potência.
O fenômeno ocorreu, de forma completa, pela última vez há 780 mil anos. Vale ressaltar que esta inversão dos polos pode ocorrer também de forma parcial, quando os polos chegam a cruzar a linha do Equador, mas depois retornam às suas posições originais.
Livermore assegura que a reversão magnética "não vai acontecer amanhã".
"Só temos os vestígios deixados nas rochas como pista, mas, com base neles, calculamos que levou mil anos para (ocorrer a) a última reversão completa. Então, mesmo se ela começasse hoje, ainda levaria um bom tempo", ressalta.
O cientista acrescenta que pesquisadores não sabem ao certo os efeitos de uma reversão completa sobre o planeta, e os humanos. É possível, contudo, fazer algumas previsões.
Como o campo magnético enfraquece durante o fenômeno, esta reversão vai gerar um aumento no nível de radiação na superfície terrestre.
Além disso, a frota de satélites poderá ser afetada. Isso significa que sistemas bancários, comunicações, tecnologias à base de GPS, meteorologia, e outros, deixariam de funcionar. Com o comprometimento da rede elétrica, especula-se que sistemas de aquecimento, transportes, hospitais, e mais, passariam por transtornos.
Alguns especialistas sugerem ainda que a fauna poderia ser afetada, já que animais como baleias e pássaros também seriam atingidos.
"O planeta Terra é uma esfera rochosa que contém, em seu interior, ferro líquido incandescente, em constante movimento e carregado eletricamente.
Essas correntes elétricas geram um campo magnético que envolve o planeta e protege a Terra contra a radiação espacial - mais especificamente, do Sol.
Para se ter uma ideia da importância desse escudo protetor, basta observar o que acontece em outros planetas.
"Marte, por exemplo, tem um campo magnético muito fraco, por isso não tem muita atmosfera. Os ventos solares levaram embora toda a atmosfera do planeta. Essa é uma diferença crucial entre a Terra e Marte. Nosso campo magnético cria uma bolha protetora dentro da qual todos nós podemos viver", explica à BBC Brasil o geofísico Phil Livermore, professor e pesquisador da Universidade de Leeds, no norte da Inglaterra.
A "bolha protetora", no entanto, está sujeita a instabilidades e muda constantemente. Ao longo de sua história, o planeta Terra vivenciou centenas de episódios conhecidos como "reversões magnéticas", nos quais a bolha perde força e os polos magnéticos norte e sul trocam de lugar.
"Quando o núcleo da Terra está estável, sem grandes mudanças, a polaridade norte e sul se mantém. Mas, de repente, acontece alguma coisa, uma 'tempestade' no núcleo da Terra, que afeta esse equilíbrio", diz Livermore.
Segundo ele, as tempestades são como redemoinhos de líquido - tal qual as tempestades que ocorrem na atmosfera - associados a mudanças no campo magnético local.
"Basicamente, elas afetam o equilíbrio, assim como tempestades na atmosfera."
"Isso faz com que uma área de polaridade reversa cresça. Se essa área cresce o suficiente, (a polaridade de) todo o núcleo será revertida", afirma o especialista.
Também podem ocorrer reversões temporárias e incompletas, nas quais os polos magnéticos se distanciam dos polos geográficos. Às vezes, chegam a cruzar o Equador - e depois voltam para suas posições originais, conta Livermore.
SOBREVIVÊNCIA HUMANA
"A boa notícia, segundo o especialista, é que a vida na Terra sobreviveu a centenas de reversões magnéticas ao longo da história do planeta.
"Humanos sobreviveram ao evento Laschamp (que não foi uma reversão completa) há 41 mil anos. Ele durou mil anos e a mudança na polaridade durou cerca de 250 anos", afirma.
Sem eletricidade e sem GPS
Em artigo publicado no site The Conversation, Livermore diz, no entanto, que não é possível saber ao certo o real impacto de uma reversão completa sobre a espécie humana, já que o homem moderno não existia durante a última reversão magnética completa, há quase 800 mil anos.
Mas os cientistas fazem algumas previsões.
As alterações no campo magnético da Terra durante uma reversão enfraquecerão seu efeito de escudo, levando a um aumento nos níveis de radiação na superfície da Terra.
Se isso acontecesse hoje, a radiação poderia afetar a frota de satélites de comunicações, aviões e a rede elétrica.
Sem satélites, sistemas bancários, meteorologia, comunicações, operações militares, tecnologias à base de GPS, tudo isso deixaria de funcionar.
Com a rede elétrica comprometida, sistemas de aquecimento, aparelhos de ar-condicionado, transportes, hospitais e indústrias também seriam afetados.
Animais que, supostamente, usam o campo magnético da Terra para orientação - como baleias e algumas espécies de pássaros - também seriam atingidos, sugerem alguns especialistas.
Além disso, sem o escudo protetor, ficaríamos muito mais vulneráveis às chamadas explosões solares (chamadas em inglês de "tempestades solares") que bombardeiam a Terra com energia vinda do Sol.
Em 2003, uma tempestade magnética batizada de Halloween Storm provocou apagões na Suécia e obrigou companhias aéreas a alterarem rotas de aeronaves para evitar os riscos causados pela radiação e problemas de comunicação. Satélites e sistemas de comunicação também foram afetados."
"Considerada "iminente" por estudiosos, inversão dos polos Norte e Sul mataria ao menos 100 mil pessoas por ano; estudo da Universidade do Colorado mostra que radiação duplicaria, aumentando taxas de câncer
"Imagine por um momento que sua fonte de energia elétrica tenha sido interrompida por alguns meses. O clima da Terra mudaria drasticamente. Na verdade, um estudo dinamarquês aponta que o aquecimento global está diretamente relacionado ao campo magnético e não às emissões de dióxido de carbono”, disse o professor de Ciências da Terra, do Oceano e da Ecológica da Universidade de Liverpool ao Daily Mail .
Para eles, se o campo magnético continuar a diminuir, e os polos magnéticos virarem, a Terra pode acabar como Marte - um mundo oceânico que se tornou seco, árido e incapaz de suportar a vida. Mas, afirmam – otimistas – que a taxa de declínio é grande para o núcleo terrestre simplesmente terminar em chamas."
***
AS DESCOBERTAS E RELATOS
Por Thomas O’Toole,Washington Post, da equipe de redação –
“Um corpo celeste possivelmente tão grande como o gigantesco planeta Júpiter e, possivelmente, tão perto da Terra que seria parte deste sistema solar foi encontrado na direção da Constelação de Órion por um telescópio em órbita a bordo do satélite astronômico infravermelho dos EUA (Infrared Astronomical Satellite-IRAS). Tão misterioso é o objeto que os astrônomos não sabem se ele é um planeta, um cometa gigante, uma ”proto-estrela” próxima que nunca ficou quente o suficiente para se tornar uma estrela, uma galáxia distante tão jovem que ainda está em processo de formação de suas primeiras estrelas ou uma galáxia tão envolta em poeira que nenhuma das suas estrelas ainda é visível.
“Tudo o que posso dizer é que não sabemos o que é”, disse em uma entrevista, o Dr. Gerry Neugebauer, o cientista chefe do IRAS para o JPL-Laboratório de Propulsão a Jato da Califórnia e diretor do Observatório Monte Palomar, do Instituto de Tecnologia da Califórnia, a explicação mais fascinante deste misterioso corpo, que é tão frio que não lança luz e nunca foi visto por telescópios ópticos na Terra ou no espaço, é que ele é um planeta gigante gasoso tão grande como Júpiter e tão perto da Terra em 50 trilhões de quilômetros. Embora isso possa parecer uma grande distância em termos terrestres, é uma curta distância em termos cosmológicos, tão perto, de fato, que seria o corpo celeste mais próximo da Terra além do mais externo planeta Plutão. ”Se ele esta realmente tão perto, seria uma parte do nosso sistema solar,” disse o Dr. James Houck do Centro de Rádio Física da Universidade Cornell.
O que é mais surpreendente sobre tudo isto é que mais nenhuma menção foi feita a este corpo celestial novamente na mídia ou mesmo pela NASA. A pesquisa associada ao achado simplesmente desapareceu da vista do público durante anos sem que ninguém fizesse perguntas.
Também o New York Times falou sobre o planeta X em 1983
Também em 1983 o New York Times avançou a possibilidade de um grande astro estar a causar perturbações gravitacionais nas orbitas dos 2 planetas gigantes do nosso sistema solar (Júpiter e Neptuno) (1).
Mais recentemente, em 2011, também alguma imprensa escrita falou sobre o assunto:
Novo planeta no sistema solar está prestes a ser descoberto-O britânico Daily Mail avançou em 2011 uma notícia semelhante às que foram avançadas agora em 2016 como sendo uma grande novidade (?) (2)
E até a CNN (também em 2011) chegou a mencionar essa possibilidade, mas também referindo a possibilidade de ser uma uma estrela anã marrom e não um planeta:
Ora, como é óbvio, se um cientista chefe da NASA falou nisto em 1983 é certo que a NASA sabe de toda a verdade sobre o assunto há muito tempo, o que deverá ser de estranhar (até para um humano alienado à verdade) é o seu silêncio sobre o assunto durante 33 anos…
Obviamente que se tal corpo existir a NASA está farta de saber, mas tudo o que temos deles são notícias contraditórias...como de costume...
E se já há tanto tempo se sabe da existência deste corpo celeste como é que passados tantos anos ainda nos dizem o mesmo (ou até menos) do que já se sabia em 1983?!?
Será que se este fosse um simples planeta com órbita inofensiva já não teria sido assumido? Repare-se que na notícia de 1983 é já assumido que o tal corpo celeste foi identificado por um telescópio de infravermelhos.
A CAUDA
Ora este sinal que observaremos no céu pode muito bem ser a descrição efetiva de um sistema exoplanetário composto por uma visão cósmica de uma anã vermelha com 7 planetas orbitando a mesma e as suas respectivas luas. Tudo isto a ser visível poderá se assemelhar a um dragão vermelho em nossos céus.
Reparem como é dito:
"Sua cauda arrastou consigo um terço das estrelas do céu, lançando-as na terra."
Ora um sistema exoplanetário destes, devido à sua força gravitacional, poderá arrastar consigo uma grande quantidade de detritos espaciais, como cometas, meteoros, etc. Se realmente este sistema invadir o interior do sistema solar será uma certeza que poderemos vir a passar por esta “cauda” de detritos. Ora como é óbvio isto seria realmente um desastre cósmico para o nosso planeta. Uma coisa é certa, segundo a Bíblia algo vai embater com nosso planeta causando massiva destruição:
"O terceiro anjo tocou a sua trombeta, e caiu do céu uma grande estrela, queimando como tocha, sobre um terço dos rios e das fontes de águas;"
Apocalipse 8:10
E AINDA:
Ventos podem arrasar a superfície da Terra, vulcões e tsunamis, movimentação das placas e atmosfera irrespirável. Seca, fome e frio...a série de consequências pode ser longa. É isso que muitos e muitos vem falando. Eu particularmente,não acredito em tal exagero. Sei que haverão grandes mudanças e milhões podem vir a ser ceifados, mas acredito que não representa o fim. Não ainda.
O apocalipse não é uma história de desfecho final. É uma Revelação. Que podemos ter um recomeço,desta vez, de uma forma esplendorosa. Assim está escrito.
Nosso lindo planetinha permanece apesar de tudo. Não será desta vez,podem ter certeza.
Em Provérbios 2-21, fala que os retos e sinceros permanecerão na terra (herdarão a terra), mas os pecadores serão arrancados da terra (Prov.2-22)
Essa é a Palavra e é nela que acredito.

Няма коментари:

Публикуване на коментар