Звездни Цивилизации

неделя, 24 април 2016 г.

ПРЕДСКАЗАНИЯТА НА ЕЛЕНА РЬОРИХ


През 1980 г. българската пророчица Ванга заявява, че картините на Николай Рьорих са закодирани, че съдържат специални откровения и важни предсказания за бъдещето на човечеството, а Рьорих не е само художник, но и пророк; ще мине време и по-малкият му син – Светослав Рьорих, ще се опита да разкрие тайния смисъл на учението и картините на баща си.
Семейство Рьорих преминава през богатството и бедността, славата и почитта, забравата и възвеличаването. Пътят му минава през Тибет и Хималаите. Той е сложен и трънлив, но Рьорихови познават тайната на познанието и източниците на мирозданието.
На 5 юли 1941 г. Елена Рьорих пише в писмо: „Човечеството навлезе в нова фаза на световната война и тази фаза ще донесе много неочаквани събития. Аз зная, че крайната победа ще бъде за моята страна, но зная, че ще има и трудности, които трябва да понесем... Ако съберем всичките пророчества на нашите старци, които бяха направени в миналото и днешното столетие, те всичките дружно посочват голямата война... след която ще възсияе „вълшебният Чертог”.И пророчеството за гибелта на Хитлер, след като нападне Русия, трябва да се изпълни. Първата част на пророчеството, въпреки всичките договорки, се изпълни, вече е ред на второто. Много промени ще донесе тази гигантска битка. Къде е онзи земен ум, който може да предскаже сега как ще се развие картата на Света през бъдещото десетилетие? Едно е неоспоримо. Неочакваните събития ще бъдат много и бедствията ще донесат очистване на духа, от което има нужда сега цялото човечество. Всичко ще се случи така, както трябва. Картата на Света отдавна е заложен във Висшите Светове. Явно Армагедон завършва в буря и мълнии и колкото повече наближава този момент, толкова по-яростна става борбата между Силите на Светлината и Тъмата. След великото огнено кръщение ще настъпи времето на новото строителство на основата на най-доброто сътрудничество между народите в името на общочовешката , а не на расовата култура...”
Агни Йога: „Чудо Божие ще настъпи – възкресението на мъртвата Русия! Както Христос възкреси Лазар от мъртвите, така и Русия ще възкръсне от мърквите с небивала сила под въздействието на лъчите на Второто Слънце. Тези лъчи Христос – Майтрейя ще концентрира над разбитата Русия!”
Писма до Махатмите: „Подобна Крал-звезда се намира зад Юпитер, която нито един смъртен не е виждал с физическо око в нашия кръг. Ако тя би могла да бъде открита, би се видяла през най-добрия телескоп...”
Елена Рьорих: „... и Земята наша ще се обнови под лъчите на Новото Светило, което приближава към нашата Слънчева система. Мощните му лъчи ще възкресят нашата Земя, която ще се превърне в приказна градина. Луната също ще възкръсне. Растителният живот на Луната ще бъде много пищен; цветът на Луната ще се промени – ще стане червено-кафяв...”
Елена Рьорих предсказва появяването на невидимо Слънце
„Космическото явление скоро ще стане видимо. Това явление ще се вижда няколко мига, но ще продължи седем дни...”
„Половината небе е изпълнено с необикновено знамение. Около невидимото Светило засиява необятен Кръг и лъчите се стрелкат по краищата му... Фуриите на ужаса излизат от пещерите и са удушени от сиянието на знамението... Това явление ще се появи скоро. Незримото светило – това е новото Слънце, което ще премине през нашата Слънчева система и за миг ще ни се покаже, за да се крие за милиарди години до своето ново посещение...”
„Възраждането на Русия е възраждане на целия свят. Гибелта на Русия е гибел на целия свят. Някой вече започва да осъзнава това. Макар че неотдавна всички мислеха обратното – че гибелта на Русия е спасение на света... Русия преминава през голямо изпитание и тя ще научи урока си по-рано от много други...”
„Аз вярвам в славянството и вярвам в победата на могострадалната страна... Дъга свети над нея...”

Няма коментари:

Публикуване на коментар