Звездни Цивилизации

вторник, 29 октомври 2019 г.

ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕНибиру е име на вавилонската астрология, понякога свързана с бог Мардук . Нибиру се появява като второстепенна фигура във вавилонската поема Енума Елиш от Асурбанипалската библиотека , цар на Асирия (668-627 г. пр.н.е. ).

В действителност, тя е разпространено е схващането, че в вавилонската митология , Нибиру , Neberu или Neburu е името, с което са искали:

или звезда , свързани с бог Mardouk  ;
да бъде самият бог Мардук .
В днешно време една теория иска да я направи непозната планета в Слънчевата система .

Някои автори като Зекария Сичин и Бурак Eldem  (в) 1 поддържа друг теория, смята псевдонаучни от астрономите 2 , която включва идеята, че Нибиру е небесен обект все още неидентифициран от астрономия модерен. Тази уж неизвестна звезда - планета X , щеше да премине близо до Земята на всеки 3 600 години и в момента би се намирала отвъд Плутон . Понякога се оприличава с хипотетичната планета Персефона (звезда, предполагаема от някои астрономи, базирана на аномалии в орбитата на Нептун ).

Sitchin 3 предполага, че древна легенда, „Епопея на сътворението“, открита в руините на библиотеката на Асурбанипал в Ниневия , не описва символични небесни битки, противопоставящи се на божествата, а реални астрономически факти, като всяко божество представлява планета. Правейки това, той забеляза, че неизвестна планета е спомената като Тиамат . Той твърди, че сблъсък на Тиамат и Нибиру, наричан също Мардук , е причинил Земята и астероидния пояс  ; Тиамат бе напълно унищожен по време на сблъсъка.

Следвайки своята орбита, Нибиру ще преминава близо до Земята само на всеки 3 600 години, всеки път причинявайки големи смущения и разрушения, 4 комбинация от фактори с драматични ефекти: земетресения , цунами , вулканични изригвания, преобръщане оста на полюсите, потънали земи, изменение на климата, изчезване на някои животински, растителни и човешки видове 5 .Вече ви разказах за Захария Ситчин.

Работата на Захария Ситчин - преразгледанаТой направи добро проучване на Нибиру. Обобщавам заключенията му:

- Нибиру е планета с размерите на Юпитер

- Неговата орбита е много сплескана елипса

- Посоката му на въртене е противоположна на тази на планетите на Слънчевата система

- Периодът му на въртене е 3600 години

- В древни времена тя удари планета, разположена между Марс и Юпитер, от която остава само астероиден поясЗаключенията му са точни, но той направи монументална грешка.

Нибиру не е планета на Слънчевата система!И НАСА знае всичко за орбитата на Нибиру, но го скрива. Всъщност всичко, свързано с Нибиру, е тайно от началото на времето.

Ако наистина искате да отключите тайните на Нибиру, липсва ви съществен елемент от ЧЕРНИЯ СЪН.

Още веднъж, нека да видим какво ни казва Wikipedia:

The Black Sun е кръгла цифра се състои от продължително зъбно колело дванадесет лъчи. Този символ би бил исторически езически и би се намерил под формата на бронзова фибула от периода Меровинг , интерпретиран като видимо изображение на расата на слънцето или сезоните.

Черното слънце е символ на нацисткия мистицизъм, създаден от Карл Мария Вилигут 1 , той е съставен от три свастики , религиозен символ, открит от Европа до Океания, тясно преплетен или дванадесет пъти над символа Sōwilō на рунически азбука , обозначаващ Sól , олицетворение на Слънцето в скандинавската митология . Подобно на тези два символа, той може да бъде срещнат и в двете посоки на въртене.

Подобно на свастиката, Swwilō и слънчевото колело, които тя групира заедно, са използвани като символ от нацистите по време на Втората световна война . Има само две представи на Черното слънце от нацистите. Но едно е важно: това е символ, нарисуван от SS в замъка Wewelsburg в мраморния под на бившия обергруппенфюрерсаал (буквално: зала Obergruppenpenführer - зала на генералите) на Северната кула. Това е тъмнозелен орнамент, кръгла мозайка , чиято среда беше върху златен диск.

Езотерично-неонацистката концепция за Черното слънце е разработена в кръга около Вилхелм Ландиг от 50-те години на миналия век. на Tempelhofgesellschaft, немско-австрийска компания 2 , 3 , 4 .

Поради тази белязана история, свързаната употреба на термина и символа изглежда се използва главно в неонацистките движения, както и в нео-езическия контекст . Въпреки това, терминът Черно слънце ( Вижте омонимите ) и символът, взет независимо, нямат тази нацистка конотация.

Представяне на Черното слънце в бившия Obergruppenführersaal на Wewelsburg.


И така, какво е Черното слънце?

Кафяво джудже е все едно има милиони във Вселената.

С други думи, изчезнала звезда и Нибиру е в орбита около тази звезда.

Хората винаги са склонни да се превеждат като символика, която не разбират. Докато Черното слънце е черно слънце в буквалния смисъл на термина.Друг символ на Черното слънце е Свастиката или Свастиката.

Това е много стар символ, който бе превзет от нацистите.Няма коментари:

Публикуване на коментар