Звездни Цивилизации

петък, 3 април 2020 г.


15 най-добри алкални храни на земята. Те ще ви спасят от рак, затлъстяване и сърдечни проблеми.


Нашето тяло първоначално има алкална среда и трябва да остане такава. Но увеличената консумация на преработени и нездравословни храни драстично промени нивото на pH на човешкото тяло. Това води до нарушаване на имунната система, причинявайки различни заболявания, включително затлъстяване, сърдечни заболявания и рак. Ето 15 алкални храни, с които трябва да се сприятелите, за да поддържате тялото си тонизирано.

Швейцарски Чард

Тези листни зелени зеленчуци са един от най-добрите източници на алкали на тази планета. Това може да помогне на тялото ви да стои далеч от радиация, вредни бактерии и вируси.

Елда круши

Време е да се откажем от редовната употреба на пшеница и любовна елда. Елдата е богата на протеини и е отличен източник на витамини и желязо. Известно също като отлично подхранване за вашата енергия, средство за подобряване на сърдечното състояние и предотвратяване на развитието на диабет.

пъпеш

Пъпешът може не само да поддържа водния баланс, но и да премахва токсините от тялото ви. Стойността му на pH се изчислява на около 8,5, което го прави алкална среда. Известно е, че всички видове пъпеши са големи източници на алкали, а също и съдържанието на вода е много високо.

Зехтин

Ако зехтинът никога не е бил в ТОП списъка ви със здравословни храни, тогава е време да го добавите. Известно е, че е богато на антиоксиданти, мононенаситени мастни киселини и витамин Е. Освен това може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания и регулиране на кръвната захар.

Ленени семена

Богати на антиоксиданти, витамин Е и фибри, ленените семена се считат за ТОП източник на алкали. Известно е, че помагат да поддържате сърцето си здраво, да намалявате възпалението и да контролирате зачервяването на жените в менопауза.

банани


Този плод има влакнеста структура и съдържа няколко важни хранителни вещества като витамини от група В, манган, магнезий и калий. Бананите балансират кръвната захар, подобряват храносмилането, поддържат работата на сърцето ви здрава и регулират метаболизма ви.

авокадо

С участието на разнообразни хранителни вещества, мононенаситени мастни киселини и фибри, авокадото може да укрепи сърцето ви, да контролира холестерола и да помогне за усвояването на хранителни вещества от плодове и зеленчуци.

моркови

Морковите са богати на бета-каротеноми, група пигменти, които спомагат за подобряване на зрението. Те са известни и с високото си съдържание на фибри, витамин А, витамин В8, витамин С, витамин К, калий и желязо. Морковите могат да подобрят вашите мисловни процеси и да неутрализират свободните радикали.

плодове

Наситени с антиоксиданти и фибри, горски плодове поддържат вашата активност в паметта, забавят промените, свързани с възрастта, подобряват храносмилането и намаляват риска от рак и някои хронични заболявания.

броколи

Броколи има изобилие от витамин В6, витамин С, витамин Е, витамин К, фибри, калий и мед. Той понижава холестерола, действа като силен антиоксидант, подобрява здравето на костите и поддържа сърцето ви.

грозде

Гроздето е изпълнено с антиоксиданти, полифеноли, за които е известно, че намаляват риска от заболявания на белите дробове, панкреаса, хранопровода, рака на ендометриума, дебелото черво и простатата. Те също могат да помогнат за намаляване на хипертонията и тревожността при много пациенти.

карфиол

Една порция карфиол може да представлява около 77% от дневния прием на витамин С. Да не говорим колко са богати на витамин К, тиамин, рибофлавин, магнезий, калий и манган. Освен това има противовъзпалителни свойства и може да укрепи сърцето ви.

лимони

Хранителните вещества, открити в лимона, включват витамин С, витамин А, витамин В6, витамин Е, рибофлавин, мед, калций, калий и цинк. Лимоновият сок може да помогне за лечение на камъни в бъбреците и също така да намали риска от инсулти. Други ползи от лимона, не по-малко важни, са предотвратяването на запек, високо кръвно налягане и борбата с рака.

киноа

Известна като една от най-богатите на протеини храни в света, киноа ви снабдява с фибри два пъти повече от останалите зърнени храни. Освен това е богат на желязо, лизин, магнезий, рибофлавин и манган. Киноа може да ви помогне да поддържате нивата на кръвната захар, глюкоза и холестерол в тялото си.

спанак

Спанакът е продукт с нисък холестерол и мазнини, богат на цинк, ниацин, желязо, магнезий, калций, калий, витамин А, витамин В6, витамин С, витамин Е и витамин К, богат на антиоксиданти. Той неутрализира свободните радикали, стимулира мозъчните функции, подобрява паметта ви и поддържа сърдечната дейност.


Източник: http://ecology.md/page/15-luchshih-shhelochnyh-produktov-na-zemle-oni-spasut-ot-raka-ozhirenija-i-serdechnyh-problem

Няма коментари:

Публикуване на коментар