Звездни Цивилизации

понеделник, 19 април 2021 г.

 Питали ли сте се някога какво точно е Кока-Кола?



Колата е най-ценната марка в историята и ′′ Кока-Кола ′′ е втората най-известна дума в света след ′′ здравей Обаче самата напитка е абсолютна отрова за човешкия метаболизъм. Много киселинна, стойността на pH е с една точка по-висока от акумулаторната киселина. В резултат на това е подходящ за почистване на повърхности (и често по-добри), за които сме използвали токсични почистващи препарати за домакинство.


По-евтино и по-лесно се купува в някои страни от третия свят от чистата вода. Кока-Кола използва ′′ ПР пропаганда ", за да убеди потребителите и цели нации, че е ′′ екологично общество ", когато дейността ѝ всъщност е свързана със замърсяване, недостиг на вода и болести.


С хора, които пият безалкохолни напитки като Кока-Кола, рискът от инфаркт и инсулт е с 48 % по-висок от тези, които изобщо не пият такива напитки или поне ги пият всеки ден. Според изследването, публикувано в дневника Респирология, пиенето на белодробна напитка може да бъде придружено и от белодробни и дихателни нарушения, включително астма и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).


Въглеродната киселина в кола причинява загуба на калций в костите по време на 3-фазен процес:

✔ Карбоновата киселина дразни стомаха.

✔ Стомахът се опитва да ′′ излекува ′′ раздразненията, както може, което означава, че добавя единствената налична киселинна писалка: калций. Това е кръвта, която получаваш.

✔ Кръвта с нисък калций сега замества липсващия калций от костите. Ако не се прави това, ще увреди сериозно мускулната и мозъчната функция.

Но историята не свършва до тук. Другият проблем на Кола е, че съдържа фосфорна киселина (не е същата като въглеродна киселина, смесена с вода). Фосфорната киселина влияе и върху съхранението на калций в тялото.

И така Колата омекотява костите по 3 начина (всъщност ги прави по-слаби и крехки):

✔ Карбоновата киселина намалява калцият в костите.

✔ Фосфорната киселина намалява калция в костите.

✔ Напитката замества съдържащите калций алтернативи, като мляко или вода. Млякото и водата не са отлични източници на калций, но все още могат да се считат за източници.

Езофобският рак е бил много рядък преди две поколения, сега е често срещан. Основният механизъм работи по следния начин:

✔ Механичното увреждане на клетките е огромен рисков фактор за рака. Това е причината азбестовите частици да причиняват рак на белия дроб например.

✔ Всяка безалкохолна напитка причинява киселинен рефлукс (стомашната киселина се издига по-високо от клапана на хранопровода). Това е много по-подчертано, когато тялото е в хоризонтално положение (докато спи), но в повечето случаи количеството Кола и други консумирани безалкохолни напитки означава, че киселинен рефлукс е добре отвъд опасната точка. Винаги, когато пием приятна напитка, тя предизвиква раздуване и киселината влиза в хранопровода по този начин. Колко е твърде много? Изследванията не разкриват къде е линията, просто показват, че повечето от нас са далеч от нея.

✔ Стомашната киселина разтваря тъканта - това е нейното предназначение. Слузта на стомаха не се среща в хранопровода, така че увреждането на долния хранопровод е много по-често срещано за тези, които ядат киселинни безалкохолни напитки, отколкото за тези, които ядат не газирани напитки. Това води до радикален растеж на клетъчните мутации и много по-високо ниво на свободни корени.

И какво се случва с телата ни след пиенето на Кока-Кола?

След 10 минути: Десет чаена лъжичка захар се открива в чаша кокаин, която измерва опустошителен ′′ удар ′′ по тялото, а единствената причина да не повръщате е фосфорната киселина, която предпазва от захар.

След 20 минути: Има скок в нивото на инсулина в кръвообращението. Черният дроб превръща цялата захар в мазнини.

След 40 минути записът на кофеина най-накрая приключи. Очите се разширяват. Кръвното налягане се повишава, тъй като черният дроб добавя повече захар към кръвното. Аденозиновите рецептори се превръщат в пречка, която предпазва от сънливост. ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Koffein )

След 45 минути: Тялото увеличава производството на хормон допамин, който стимулира центъра на радостта на мозъка. Подобна реакция, каквато създава хероинът.

След 1 часа: Фосфорната киселина свързва калций, магнезий и цинк в тракта на стомашните черва, което дава допълнителен тласък на метаболизма. Калцият се евакуира с урината.

Повече от 1 часа по-късно: Пикочният ефект на напитката влиза в ′′ играта ". Калций, магнезий и цинк се отдалечават от тялото, които са компонентите на нашите кости и натрий. По това време можем да станем раздразнени или скучни. Цялото количество вода, което съдържа кокаинът оставя с урината.

Когато изпием студена бутилка кокаин и се насладим на неоспоримата му свежест, осъзнаваме ли химическия ′′ коктейл който влагаме в тялото си? Активната съставка в Кока-Кола е фосфорна киселина. Тъй като съдържанието на киселина е високо, резервоарите, използвани за транспортиране на химикала, трябваше да бъдат снабдени със специални контейнери, предназначени за материали със силно токсични ефекти.

Нека разгледаме ′′ анатомията ′′ на един от най-промотираните продукти на Кока-Кола, Кока Кола Лайт без кофеин. Тази напитка съдържа: вода, обогатена с въглерод, E150D, E99999999999, E3330, E211.

Вода, обогатена с въглеродна киселина - това е содената вода. Това разбърква стомашната секреция, увеличава киселинността на стомаха и причинява подпухване. Филтърна чешмяна вода се използва предимно за нея.

E190D - това е оцветяване на храна, което се печели с или без преработка на захар със или без химически реагенти. В случай на Кока-Кола се добавя амониев сулфат.

E99999999999999999999999999 - Натриев Цикламата е синтетичен химикал, сладък вкус, който е 200 пъти по-сладък от захарта и се използва като изкуствен подсладител. През 1969 г. FDA (American Food and Medicine Authority) го забранява, защото това, както и Sacharin и Aspartam, причиняват рак при плъхове. По-късно този материал отново беше узаконен по много подозрителен начин.

E99999990 - Ацесулфам калий. 200 пъти по-сладък от захарта, съдържа метилов етер. Това затруднява сърдечно-съдовата система. Съдържа и аспарагинова киселина, която също може да има вълнуващ ефект в нервната ни система и може да доведе до пристрастяване с времето. Ацесулфамът е зле решен и не се препоръчва за деца и бременни жени.

Е9999999999999998 Заместителят на диабета е химически нестабилен при високи температури и след това се разлага на метанол и фениламин. Метанолът е много опасен като увреждане на нервите от 5-10 мл и необратима слепота. В топлите безалкохолни напитки аспартамът ми се превръща във формалдехид, който е много силен рак. Сигналните симптоми на отравяне с аспартам са: загуба на съзнание, главоболие, умора, замайване, гадене, сърцебиене, наддаване на тегло, раздразнителност, тревожност, разстройство на паметта, неясно зрение, припадък, болки в ставите, депресия, безплодие, загуба на слуха и т.н. Аспартамът може да предизвика мозъчни тумори, СМ (склероза мултиплекс), епилепсия, болест на гроба, хронична умора, болест на Алцхаймер, диабет, умствен дефицит и туберкулоза.

Е339 - Фосфорна киселина. Това може да причини раздразнение на кожата и очите. Това се използва за производство на соли от амоняк, натрий, калций, алуминиева фосфорна киселина и в органичния синтез на въглен и филмови панделки. Използва се още при производството на топлоустойчиви материали, керамика, стъкло, торове, синтетични почистващи препарати, медицина, металообработване и в текстилната и маслиновата индустрия. Известно е, че фосфорната киселина нарушава усвояването на калций и желязо в тялото, което може да причини отслабване на костите и нарушаване на костите. Други странични ефекти са жажда и кожни обриви.

Е330 - Лимонена киселина. Широко използван във фармацевтичната и хранителната промишленост. Солите с лимонова киселина (цитрати) се използват в хранително-вкусовата промишленост например за киселини, консерванти, стабилизатори и медицинско пространство за запазване на кръвта.

Ароматите - непознати ароматни добавки

Е211 - Натриев бензоат. Това се използва при производството на хранителни продукти за антибактериални и гъбични убийства. Често се случва в конфитюр, сокове и плодово кисело мляко. Не се препоръчва за астма и за чувствителни към аспирин. Едно от проучванията на Питър Пайпър установи, че това съединение причинява значителни увреждания на ДНК-то. Според Петър натриевият бензоат, който е един от активните компоненти на консервантите, не унищожава ДНК-то, а го изключва. Това може да доведе до свиване на черния дроб и дегенеративни заболявания като болестта на Паркинсон.

Ако не можете да си представите живота без Кока-Кола, имайте предвид следното:

Много дистрибутори на Coca-Cola в Америка използват тази напитка за почистване на двигатели на камиони.

В много полицейски коли в Америка има бутилки от Кока-Колас и когато стане катастрофа, измиват кръвта от пътя.

Coca-Cola е чудесен инструмент за премахване на петна от ръжда по хромираните повърхности на автомобилите. За да свалите корозията от акумулатор на колата, просто трябва да излеете коката върху нея и корозията изчезва.

За да освободите ръждясал обрат, нарисувайте парче дрехи в Кока-Колаба и го увийте около обрат за няколко минути.

За да премахнете петната от дрехите - залейте Coca-Colat върху мръсни дрехи, добавете препарат и започнете пералнята, както обикновено. Ще се изненадате от резултата.

Някои фермери в Индия използват Кока-Кола вместо пестициди, за да обезпаразитят, защото е по-евтино и ефектът му е много сходен.

Кока-Кола несъмнено е много полезен продукт. Най-важното е да го използвате за цели, които не включват консумация!

Източник: Ново световно съзнание

Няма коментари:

Публикуване на коментар