Звездни Цивилизации

понеделник, 5 август 2019 г.

ЗЕМЯТА СЕ ЗАТОПЛЯ КАКТО ОТ ВЪТРЕ ТАКА И ОТВЪН  А ЛЕДЕНАТА ПОКРИВКА НА ПОЛЮСИТЕ СЕ ТОПИ ВСЕ ПО БЪРЗО

Температурите над арктическия регион са рекордни през тази година. За пореден път видяхме, че нашите струйни потоци изтласкват южното екваториално високо налягане през северните трансакваториални райони в по-хладния въздух.
Само това е причинило повече топене на лед за месец в сравнение с предишните месеци в предходни години. Друг признак за нарастващото глобално затопляне (не причинено от хората).
На 1 август спътникът Copernicus Sentinel-3 направи този образ на западна Гренландия. Вляво от ледената покривка на острова гори активна дива пожар. Междувременно изобилни езера (които изглеждат като сини петна) се събират върху самия лед, още един ефект от рекордни температури.
Това е значително. Нашата космическа радиация ще продължи да се повишава, а температурите ни в океана ще продължат да се затоплят, докато магнитосферата ни продължава да се изчерпва.
Топлината води до покачване на показанията на Co2 също поради пожари.
Нивото на морското налягане над Арктика видя някои от най-високите налягания, които сме виждали.
Това не е никаква изненада, когато имаме най-горещия юли, записван някога. Медиите започват да го признават сега, защото много хора забелязват климатичния хаос.
Земята се нагрява отвътре и отвън. Космическото излъчване е непрекъсната барада от заредени частици, бомбардиращи нашата магнитосфера. Ето защо нашата магнитосфера се изчерпва и вредните лъчи пробиват все повече и повече всяка година. Колкото повече се изчерпва нашата магнитосфера, толкова повече стратосферно излъчване виждаме, толкова повече температурата ни в морето се затопля и толкова повече се стопяват нашите ледени шапки.
Следвайте тенденцията. Нашите ледени шапки наистина се топят.
Можете да прецените само загубата на лед за дълъг период, а не месечно или година. Както вече казах - морската ни степен ще натрупва лед периодично през зимните месеци и растежът се колебае, което ще изглежда, че имаме огромни печалби от лед, но това е периодично / временно. Винаги следвайте по-дългата тенденция, за да получите истински показания.
Морските ни нива наистина се повишават, постепенно.
Има много от този експеримент „лед във вода“, обикаляйки там, където заявяват, че ако сложите лед във вода и оставите леда да се стопи, нивото на водата остава същото. Тогава хората сравняват този експеримент с това как се стопяват нашите ледени шапки и как нивата на морето трябва да останат същите.
Нека обясня-
Морската и сладката вода са много различни. Нашата морска вода има около 35 грама разтворена сол на литър морска вода, това прави морската вода много по-гъста от прясната.
Нашите ледени шапки задържат около 70% от сладката вода на земята, когато топенето на прясна вода изтича в съотношението на съдържанието на солена вода, нивото на водата ще се повиши поради слабата вода, тъй като е по-малко гъста, следователно морските нива се покачват.
Когато кубчета сладка вода се прибавят към чаша прясна вода, ледът ще се стопи в същото съотношение като съществуващата прясна вода, което означава, че буквално просто водата се добавя към водата.
Крайбрежното наводнение се е увеличило драстично през последните 30 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар