Звездни Цивилизации

неделя, 25 февруари 2018 г.

ЗАПЛАШВА НИ ОГРОМНА ПЛАНЕТАРНА  КАТАСТРОФА  НО ВСИЧКО СЕ ПРИКРИВАСветовно известният 71-годишен американски физик с японски корени Митио Каку даде пресконференция, посветена на неговата нова книга „Бъдещето на човечеството“. Авторът на научнопопулярни бестселъри, който е наричан „експерт по онова, което все още не се е случило“, призна, че гледа на съдбата на човешката цивилизация без особен ентусиазъм. По думите му, една или друга гибел със сигурност ще ни застигне в бъдеще, пише Езорейтер.
Ученият съобщи, че 99,9% от всичките биологични видове, някога живели на Земята, са измрели, и съществуването ни на „Синята планета“ е само малка троха в пясъчния часовник, ако се погледнат хилядите видове, обитавали земята преди нас.

Заплашват ни изригване на слънцето, метеорити, климатични промени, изригването на Йелоустоунския супервулкан и други катаклизми, епидемии, агресията на изкуствения интелект и, най-накрая, ядрена война.

С една дума, Митио Каку е убеден, че нашата раса няма да може вечно да живее на Земята. Физикът разказва:

Великата история на живота на Земята показва, че всичките организми, сблъскали се с неблагоприятни условия, имат три варианта за действие: да напуснат враждебната среда, да се адаптират към нея или да измрат. При това, може с висока точност да се прогнозира, че някога човечеството непременно ще се окаже пред лицето на толкова голяма катастрофа, че физически няма да е възможно да се адаптира към нейните последствия.
Тогава нашите потомци ще трябва или да напуснат тази среда, или да загинат. По този начин единственият шанс за спасение за тях ще бъде колонизацията на други планети. Просто хората няма да имат къде другаде да се дянат.

За нещастие, силните на света не бързат нито да предотвратяват наближаващите катаклизми, нито да спасяват човечеството извън пределите на Земята.

Митио Каку предполага, че човечеството ще трябва да колонизира Луната, Марс или други подобни небесни тела от Слънчевата система. Друг вариант ще бъдат пътешествията през така наречените „къртичи дупки“, които ще позволят на земляните да заобиколят законите на пространствено-времеви континуум и буквално да се телепортират към далечни екзопланети, годни за живот.

Американецът даже смята, че първооткривателите на бъдещето ще могат на теория да пътуват и до други измерения, които въобще не приличат на нашия свят. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар