Звездни Цивилизации

понеделник, 4 декември 2017 г.

Пророчествата на Леонардо -  Приближаването на звездата Немезида и ефекта която  тя ще  предизвика  на ЗемятаМоже би в следващите предсказания става дума за появата на неутронна звезда („ще дойде от небето някой”), изместване на земната ос, както и за катастрофалните последствия, предизвикани от гравитацията на звездата – промяна в релефа на повърхността, отнемане на част от земната кора, атмосферата и хидросферата на нашата планета…

Това  пророчество  на Леонардо, най вероятно в свързано с приближаването  на системата  Немезис, а тя се състои от  звезда кафяво джудже Немезида и 7 планети по голямата е Нибиру.
Леонардо  споменава тази звезда какви последствия ще предизвика на Земята, когато още повече ни наближи.

В своите трудове Леонардо споменава за огън от небето: „На хората ще им се струва, че виждат в небето нови бедствия; ще им се струва, че те излитат на небето и в страха си го напускат, спасяват се от огъня, който то изригва…”.

943. Ще има бурни ветрове, за които източните ветрове ще станат западни, а обедните в голямата си част ще се смесят, ще ги следват в много страни (въздействието на привличането на звездата върху атмосферата на Земята, вследствие на което по цялата планета ще започнат силни урагани).

Той споменава за невероятно силни бурни  урагани ветрове които ще помитат всичко по пътя си както, дървета, гори така и хора, животни  а цели градове и села ще бъдат пометени  унищожително от тези ветрове.

942. Ще се вижда как дърветата на великите гори Тавър и Синай, на Апенина и Атланта ще се носят по въздуха от изток на запад, от север на юг; и ще носят много хора. О, колко обети! О, колко мъртъвци!

О, колко раздели с приятели, роднини! И колко ще има, които повече няма да видят своя край, нито родината си и които ще умрат без погребение, с кости, разпръснати по различни части на света!

910. Мнозина ще загинат с разбити глави и очите им ще изскочат от орбитите…

875. Мнозина ще изгубят зрението си, а скоро и всичките си сетива.

Може би в предсказания №910 и №875 Леонардо да Винчи предсказва гибелта на хората заради рязкото понижаване на атмосферното налягане в резултат на привличането на земната атмосфера от неутронната звезда.

1011. Високите планини, макар и отдалечени от морските брегове, ще изместят морето…

1007. Голяма част от морето ще се издигне към небето и няма да се върне дълго време (захващане на част от хидросферата на Земята).
1017. И много наземни и водни животни ще се издигнат към звездите…

923. Стремително ще падне на земята този, който ни дарява храна и светлина (повишаване на слънчевата активност).

924. Дървета и храсти ще се превърнат в пепел.

951. В края на краищата, земята ще почервенее от нажежаване и камъните ще се превърнат в пепел.

912. Водните животни ще умират в кипящата вода.

982. Хората ще спят и ще се хранят, и ще обитават между дърветата, родени в горите и полята.

ЗАГАДКИ БЕЗ ОТГОВОР

Сред прозаичните произведения на Леонардо са и неговите загадъчни „Предсказания”, представляващи своеобразна игра на гатанки и отговори. Най-вероятно ги е създал за развлечение на придворното или светското общество.

В неговите загадки дори най-обикновените предмети и явления се превръщат в своята противоположност. Слушателят трябва да ги познае и назове по име. Задачата на Да Винчи е, от една страна, колкото се може повече да отдалечи описанието на признаците на предмета от действителния му облик, а от друга – да не прекъсне връзката между тях.

Ето например как Леонардо да Винчи зашифрова загадката за повитите бебета: „О, римски градове! Виждам вас, вашите граждани – както мъже, така и жени, със здраво завързани ръце и крака, които не могат да разбират вашата реч. Можете да облекчите страданията си и изгубената си свобода само с жаловити оплаквания, въздишайки, защото този, който ви е завързал, няма да ви разбере, нито вие ще го разберете”.

Нещо подобно е написано за кърмачетата: „Мнозина Франческо, Доминико и Бенедето ще ядат това, което неведнъж са яли другите, и ще минат много месеци, преди да могат да говорят”.

В много от загадките има зашифрован пророчески смисъл. Изследователи смятат, че са успели да разгадаят някои главоблъсканици. Например:

„Из въздуха ще се носят зловещи пернати; те ще нападат хора и зверове и ще се хранят с тях с високи крясъци. Ще изпълнят търбусите си с алена кръв”. Познавачи смятат, че предсказанието много наподобява създаването на въздушни летателни апарати – самолети и вертолети.

„Хората ще разговарят помежду си от най-отдалечени страни и ще си отговарят един на друг” – какво е това, ако не предсказание за изобретяването на телефонната, телеграфната и радиовръзката?

„Мнозина ще виждат носещите се върху големи животни в бърз бяг на погибел на собствения си живот и близка смърт. По земята ще се виждат животни с различен цвят, носещи хора към унищожаването на живота им” – автомобили и всевъзможна бронирана техника.

„Мнозина ще се движат един срещу друг, държейки в ръце остро желязо; те няма да си причиняват никаква вреда освен умора, защото колкото единият се навежда напред, толкова другият ще се отклонява назад. Но горко на онзи, който попадне по средата, защото в края на краищата той ще се окаже разкъсан на парчета” – трион за рязане на дърва (бичкия).

„Мнозина ще изяждат майка си, преобръщайки кожата й, използвайки за това ужасен звяр” – селскостопански машини. Към същото се отнася и друго изречение: „Ще се вижда как се преобръща земята и ще гледат противоположни полусфери и ще отварят дупките на свирепи зверове”.
„Кожите на животните ще изваждат хората от мълчанието със силни викове и ругатни” – топки за спортни игри, направени от кожа.
А ето и предсказания за възможни катаклизми, свързани със затоплянето.

„Морската вода ще се издигне до върха на планините, към небесата и отново ще падне върху жилищата на хората. Ще се вижда как най-големите дървета в гората ще се носят от неистовия вятър от изток на запад.”

Но Леонардо да Винчи има и загадки, пред които изследователите са безсилни. Може би вие ще успеете да ги разшифровате?

– Ще излязат от земята зверове, облечени в тъмнина, които с удивителни скокове ще подскачат върху човешкия род, а той със зверски захапвания, с проливане на кръв ще се храни с тях.

– Хората ще ходят, но няма да се движат; ще говорят с тези, които ги няма; ще чуват това, което не е изречено.

– Ще бъдат погубени безброй животи и на земята ще бъдат направени безброй дупки. Тогава голяма част от хората, останали живи, ще изхвърлят от домовете си събраната храна на волните птици и животните, без да се страхуват от тях. Хората ще изхвърлят припасите, предназначени за поддържането на живота им.

– Ще се върне времето на Ирод, защото невинните деца ще бъдат отнети от своите майки и ще умрат от големи рани от ръцете на жестоки хора.

– Ще има такива народи, които ще крият себе си, децата си и припасите си в дълбоки тъмни пещери и там, в мрака, ще се хранят в течение на много месеци без всякаква изкуствена или естествена светлина.

– Ще се вижда как във въздуха, на голяма височина, огромни змии ще се сражават с птици.

- На голяма част от мъжкия род няма да бъде позволено да се размножава.

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване