Изкуствените подсладители са химична отрова и пристрастяват
"АСПАРТАМЪТ е масов убиец! Той е невротоксин с невротоксични, метаболитни, алергенни, фетални и карциногенни ефекти.
Компонентите му лесно преминават кръвно-мозъчната бариера и увреждат нормалните клетъчни функции. Метанолът се разпада на формалдехид и мравчена киселина, водещи до мутации на ДНК.
Резултатът от тези реакции е некроза на нервните клетки и последващо разрушаване на системите от органи. Хипотоламусът - най-важният регулировчик на ендокринната система е
особено силно застрашен
Виждал съм с очите си проявленията на тези симптоми и тяхното изчезване, когато пациентите се откажат от изкуствени подсладители... За мое съжаление, немалко лекари, особено онези, които трупат печалба, борейки се с последиците от аспартама, биха предпочели да не знаем какви са ефектите му върху мозъчната химия! Вече над 20 години изследвам пандемията на аспартамовата болест, която взeма постоянно нови жертви" - свидетелства д-р Артър Еванджелиста, бивш експерт от американската Администрация за храни и лекарства към здравното министерство на САЩ. Еванджелиста е и директор на отдел
"Операции и изследвания"
на организацията "Обществено здраве и медицински измами", разследваща корупционни схеми и умишлени злоупотреби в областта на здравеопазването и хранителната индустрия.
След първоначалната зелена светлина за аспартама през 1975 г., американското министерство на здравеопазването и социалните грижи взема друго решение, което e отхвърлено бързо. "Одобряването на аспартама като хранителна добавка ще бъде оттеглено, докато не се реши въпросът с неговия канцерогенен потенциал като причинител на мозъчни тумори. Не бяха представени сигурни доказателства, че е безопасен за консумация" - заявява в решението си Съветът на независимите експерти към Администрацията за храни и лекарства от 30 септември 1980 г. То е
подписано от трима
лекари - председателя на борда Уейл Хоута от департамента по психология към Масачузетския технологичен институт, Питър Ламперт и Върнън Янг. През 1981 г. Администрацията за храни и лекарства отново го пуска за масова употреба. В следващите години той се появява като подсладител под различни търговски имена. В момента може да се открие в над 6000 различни продукта - напитки, храни, дъвки, витамини и лекарства. Според неврохирурга от САЩ д-р Ръсел Блейлок реакциите към аспартама не са алергични, а токсични и са сходни с тези от арсеник и цианид. "Говорим за химическо отравяне! - категоричен е той. - Когато го погълнете, той се разгражда на три аминокиселини плюс метанол, който е всъщност силно отровният метилов алкохол или дървесен спирт. Метанолът причинява слепота и смърт. В процеса на храносмилане се превръща във формалдехид, който е в една група с арсеника и цианида, за които знаем отлично, че са смъртоносни. Над 92 са документираните и изследвани симптоми на интоксикацията с аспартам. Повечето от тях са неврологични, тъй като аспартамът променя нивата на допамина (биологично активно вещество с функции на невромедиатор и хормон - б.а.), произвеждан от невроните в мозъка. Употребата му повишава концентрациите на формалдехид във всички тъкани, увреждайки завинаги ДНК и белтъците, а те са
основен градивен елемент на клетките със структурни, защитни, регулаторни, контролни и транспортни функции. Аспартамът се натрупва в сериозни количества при хора, които често го поглъщат чрез храни, напитки и лекарства. При тях наблюдаваме особено тежки увреждания на мозъка, ретината, черния дроб и други органи, при това дълъг период след като е прекратен приемът. Колкото повече аспартам поемате, толкова по-жестоки вреди си нанасяте. Не забравяйте, че формалдехидът е мощен карциноген!"
Диетичните продукти
с аспартам не само предизвикват отравяне, но и водят до клинично привикване и пристрастяване към тях. "33 души от 540 наши пациенти бяха изпаднали в наркомания. За тях бе изключително трудно или невъзможно да престанат да пият и ядат продукти с аспартам. Причината: жестока абстиненция, пълна биохимична и психична зависимост от подсладителя. Останалите, извън 33-мата, също показваха сходна симптоматика, но не бяха убедени, че той е факторът за привикването им. Аз, мои колеги и хиляди пострадали от него многократно настоявахме пред Администрацията за храни и лекарства и Конгреса да обявят стоките с аспартам като "абсолютна заплаха за общественото здраве", да ги забранят и изтеглят от пазара. Списъкът със страничните ефекти е безкраен: мигрени, депресии, неврологични заболявания - най-вече мултипленна склероза, хипертиреоидизъм, високо кръвно налягане, артрити, Алцхаймер, автоимунния лупус еритематозус, мозъчни тумори, повишаване на теглото, проблеми със зрението, алергии, усложнения при диабетици, рак... Като интернист и ендокринолог съм лекувал
стотици пациенти
със захарен диабет и хипогликемия (ниско ниво на кръвната захар). Доколкото и двете групи трябва да се въздържат от захар, първоначално се радвах на избора им да си купуват негови заместители. За нещастие по-голямата част от тях развиха метаболитни, неврологични и други усложнения, които свързахме единствено с аспартама. Изгубваше се напълно контролът върху кръвната захар, засилваше се хипогликемията, зачестяваха странични реакции, които в началото погрешно възприемахме за свързани с инсулина, задълбочаваха се всички проблеми, съпътстващи диабета, особено
отслабеното зрение
и невропатията, докато болният използваше храни и напитки с изкуствен подсладител" - разказва д-р Робъртс, лекар от болница "Сейнт Мери" в Уест Палм Бийч, и директор на Института за медицински изследвания в Уест Палм Бийл, Флорида. От 1988 г., 7 години след разрешението за свободното му използване, 80% от сигналите на потребители пред Администрацията за храни и лекарства на САЩ са срещу продукти, които го съдържат. До април 1995 г. регулаторният орган към здравното министерство получава 7232 жалби, свързани със страничните ефекти на аспартама.
Причинява мозъчни тумори
В РАЗСЛЕДВАНЕ на американския ежедневник "Уол стрийт джърнъл" от 1999 г. е описано масово натравяне на деца в Северна Белгия с еднакви симптоми - силна мигрена, стомашни болки и диария след употреба на безалкохолни с аспартам. Децата имали усещането, че езикът им гори. Причината е отново метанолът, който се превръща във формалдехид и мравчена киселина, предизвикваща изгарящи усещания. "Част от симптомите на аспартама са идентични с тези на синдрома "Войната в Персийския залив". Под силното арабско слънце този химикал в диетичните напитки се разпада и превръща в смъртоносен коктейл от бавнодействащи токсини. В експеримент Дженифър Коен от лаборатория "Уинстън" в Ню Джърси доказа, че в диетична напитка sugar free аспартамът се разпада на формалдехид и дикетопиперазин (DKP), причиняващ мозъчни тумори. Това се случва дори при стайна температура и в хладилника! Формалдехидът се натрупва в клетките и поразява ДНК с 50 токсичност за черния дроб, бъбреците, ретината и мозъка. Генетичните изменения при войниците, пострадали от войната в Залива, напомнят именно за механизма на действие на аспартама" - обяснява д-р Робъртс в изследването си "Болестта "Аспартам".
Вредността му е клинично доказана
“АСПАРТАМЪТ в храни и напитки, дори и поеман в майчината утроба, причинява рак на черния и белия дроб при лабораторни мишки" - предупреждават в изследване от декември 2010 г. учени от Онкологичния център към института "Рамазини", Болоня. "Изкуствените подсладители (захарин - Е954, ацесулфам К - Е950, цикламат - E952 и аспартам - Е951) водят до сериозно покачване на телесното тегло и затлъстяване" - категорични са в статия от декември 2010 г. Поляк, Гомбош, Хайнал, Боняр-Мюлер и др. от Института по физиотерапия и хранителни технологии към университет в Печ, Унгария. "Резултатът от продължителната употреба на аспартам са многобройни чернодробни увреждания при лабораторни животни" - четем в анализ от март 2011 г. на Абхилаш, Пол, Варгезе и Наир от Института по бионауки към университета "Махатма Ганди", Индия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар