Звездни Цивилизации

понеделник, 19 март 2018 г.


Трансхуманизмът   и  целите  на елитаТрансхуманизъм - това е система от възгледи, която има за цел да се преодолее човека, преодоляване на човешката природа и създаването на постчовек чрез преходна фаза на трансхуманизъм. Постчовекът е човек, който ще има нови възможности чрез новите технологии. Това са различни импланти и т.н. Това ще бъде безполово същество, което ще се възпроизвежда изкуствено. Това е човек, който ще има "безсмъртие" поради това, че ще достигне способността да премества съзнанието си в нова "цифрова" форма.
Това би могло да се разглежда като вид маргинално направление на изследвания, ако с него не се бяха ангажирали от най-високо ниво държавни ведомства, предимно от западните страни и разбира се - Съединените щати, ако за целта не отиваха огромни ресурси от частни фирми, от частния бизнес, които се занимават с това.
Целта на всичко това е да се създаде постчовек с помощта на НБИК технологии. Какво представляват тези технологии? Това е Нано- Био- Информационни- Когнитивни технологии. И то не просто НБИК технологии, това е конвергенция на НБИК технологии. Това е нещо ново. Конвергенцията на НБИК технологии говори за това, че основната задача е върху промяна на човешката природа, както и промяна на облика на човешката мисъл, самосъзнанието на човека.
Защо казвам, че това се прави на високо ниво? Защото за първи път терминът "НБИК технологии" е въведен в САЩ през 2002 г., след като Националната научна фондация на САЩ, занимаваща се със субсидиране на научни изследвания в страната, поръча на група от 50 американски учени да създаде проект за бъдещето. Този проект е съставен и публикуван през 2003 г. Освен това, при разработването на проекта присъстваха и представители на най-новите тенденции в областта на науката и технологиите, включително и представители на направлението за трансхуманизъм ....
Тези мисли и идеи присъстват в такъв документ като "Стратегия за развитие до 2020 г.". Този документ е разработен от Националния съвет по разузнаването на САЩ, и там е написано много ясно, че задачата на елита е - използване на нови технологии, за да се създаде двустепенно общество: тези, които могат да се превърнат в постчовек и тези, които не ще могат ... Първите - това са хората, които имат необходимите знания и съответните финансови ресурси. Това означава, че те съвсем ясно са намерили такава брилянтна форма, за да обосноват своята "избраност".

Създава се постчовек със свръхразум, а тези, които не се вписват в този "свръхразум", както казваше един от представителите на трансхуманизма, ще бъдат третирани като "неуспешен експеримент" ... "
Нещо наистина всичко започва да прилича на фантастичното произведение на Хърбърт Уелс "Машината на времето", където главният герой посети бъдещето на човечеството, в което има две класи: управляващата, която живее за своето удоволствие на земната повърхност, и така наречените "обслужващ персонал", който работи в полза на управляващия "eлит" под земята. Но изглежда, че именно тази фантастика световния "eлит" с помощта на новите технологии и трансхуманизма иска да превърне в реалност.

Налице са истина и някои от новите моменти на това бъдеще, което ни подготвят трансхуманистите, които не са включени в произведението на английския автор на научна фантастика - това всъщност е превръщането на управляващата класа от живи хора в киборги, у които дори мозъците са съставени от чипове и микросхеми. Освен това ще бъдат сменени със синтетични и различни части и органи на тялото. Планира се въвеждане на чипове и за "обслужващия персонал", но не и за псевдоразвитието на техните способности за сметка на електронните "патерици" и "мозъци", а за тотален контрол върху дейността им, която ще бъде напълно регламентирана и контролирана именно от този глобален "изкуствен интелект", създаването на който през 2020 г. вече усилено се ПиАри в контролираните от световния "eлит" медии и информационни портали като "добро" за човечеството.

Но наистина ли имаме нужда от такова "бъдеще"? Дали някой може да се заинтересува от съществуване в качеството на напълно контролирани био-роботи, които служат на интересите на псевдоразумни киборги? И не забравяйте, че дори в броя на тези био-роботи ще попаднат, според плановете на световния "eлит" само 500 млн. хора, чиято робска психология напълно ще задоволява "господарите". Всички други трябва да бъдат унищожени с помощта на войни, революции, бунтове, тероризъм, изкуствено създадени епидемии, изкуствени и природни бедствия, с разпространението на ГМО, пропагандата на хомосексуализма, злоупотребата с наркотици и т.н. Но дали вие лично сте съгласни на такова бъдеще за себе си?

И още - Трансхуманизмът и милитаризацията и значението им за Новия Световен Ред
https://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/397-2012-03-02-18-34-06.html

1 коментар:

  1. Те нещата вече са направени и сега само гледат да ги узаконят ... вие к'во искате?!?
    Нали си спомняте какво са казали? Аз друго не мога да разбера - канала е около 3,82 GHz - 5,12 GHz (канала за предаване на информация между човека и околния свят) - защо не ползват това? Всички го имаме...
    АААААААААааааа....май ми стана ясно - защото ако се започне да се ползва, той ще се развие и тогава нищо друго нема да ни требе и пак техните боклуци ше отидат в кофата за смет...

    ОтговорИзтриване