Звездни Цивилизации

вторник, 6 март 2018 г.

ГОЛЯМАТА  ИЗМАМА С БИО ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИУчени твърдят, че органичната храна не е по-полезна!


Въпреки, че е с по-висока цена, изглежда, че органичната храна всъщност няма толкова висока стойност

Въпреки, че е с по-висока цена, изглежда, че органичната храна всъщност няма толкова висока стойност. Изследователи твърдят, че тя не е по-здравословна и хранителна от плодовете и зеленчуците, които са отгледани, използвайки се пестициди и химикали. Според тях, органичните храни няма да направят нищо специално за вашето здраве.

Много хора плащат с почти 1/3 повече, за да си купят биологични храни, убеждавайки се, че те са по-здравословни и по-безопасни. Въпреки това, д-р Дина Бравата и колегите й от Медицински център на Станфордския университет в Калифорния не намерили ясни доказателства за значителни добавени ползи за здравето от използването на така наречените „био продукти”.

Те също така установили, че всъщност вие нямате никаква гаранция, че органичната храна, която ще си закупите, ще бъде без пестициди. Това е основната атракция за много потребители, която ги кара да си купуват био храна. Всъщност изследователите открили, че в органичната храна има 30% вероятност тя да съдържа пестициди, което може и да е малко и много – зависи от гледната точка. Въпросът е, че органичната храна се оказва с нулево предимство пред конвенционалната, поне що се отнася до ползите за здравето.

Резултатите, публикувани в списанието Annals of Internal Medicine, идват от най-голямото изследване провеждано досега, което сравнява двата вида храна. Великобританската опозиция обаче твърди, че изследването не е било оборудвано за откриване на реални различия.

Изследването обаче включва наблюдения върху хора с органични и конвенционални диети, както и изследвания на хранителните стойности на храните, както и тяхното бактериално, гъбично или пестицидно замърсяване.

Изследователите са открили, че няма значителни разлики в съдържанието на витамини и минерали при различните храни. Тоест вие не получавате нищо в екстра, освен по-големи сметки.

Учените също така открили, че няма разлика в съдържанието на протеини или мазнини при органичното и конвенционалното мляко.
Скъпи Приятели
След дълги проучвания, съвети и проверки за Био (Органик) продукти, установихме, че услуга с Био –Органик Меню (изцяло) не можеш да Ви я представим.
Голямата измама с Био продукти (месо, зеленчуци, плодове и др.), която се извършва с цел забогатяване на търговците на гърба на потребителите, продавайки био храни няма да има нас като съпричастници.
80-90% от най-големите производители на така наречените био храни, както и търговците използват и обикновенни зеленчуци, плодове, месо и др.
Как става това?
В повечето случай измамата започва от производителите.
Те имат малки ферми в които се произвеждат Био продукти за проби, които те самите дават за контрол и то за съжаление само веднъж и то в самото начало, за да получат сертификат за Био продукт.
В последствие на това или те самите имат друго по-голямо производство (в повечето случай на друго място) за предпазливост, за всеки случай от проверка – която е почти невъзможна и не се прави- или на същия обект на производството.
Произвеждането на Био продукти освен по-скъпа процедура за производителя е и много “бедна“ на производство. Всичко това отгоре, продуктите без химикали и др. са по-непредпазливи от различни болести и има вероятност да губят почти цялото производство.
Това накара производителите да “компесират“ всичко това произвеждайки нормални плодове, зеленчуци и др.
Разговорите ни с честни производители, които не искат и да участват в тази измама срещу крайния потребител бяха втрещяващи, както и подробностите които научихме.
Освен че 80-90% от био продуктите, които са днес на пазара не са истински био, има и други разкрития за плодовете и зеленчуците.
Знаете ли че, повечето банани пристигайки от Африка или други държави са зелени, стоят на контейнери или на специални складове и когато искат да ги пускат на пазара ги пръскат с един химичен препарат-вреден за здравето и получават този познатия за нас жълт цвят и излизат на пазара?
Всичко това има логика ако помислим, че гледаме някакви черни банани, които са по-стари и не ги купуваме. Знаете ли, колко голяма загуба щеше да е това за търговците, ако всичките контейнери с банани, които пристигат за продажба закъсняваха да се продадат. Правете сами заключение!
Знаете ли че, с помощта на химията, производителите, вече могат да произвеждат домати на какъвто размер, вид и вкус искат?
Старите критерии за хубав и качествен домат вече не съществуват.
Вече изкуствените домати могат да са с вкус и мирис като на нашата градина.
Същото важи и за почти всички плодове и зеленчуци.
Съвет от производител беше да избираме кривите краставици, които вече по наредба са недопустими за търговия – точно поради тази причина.Те са повечето естествени без химикали и са от такъв тип производство.Също натуралните краставици имат тази грапава и шестоъгълна повърхност.
Същото важи и за тиквичките.
Както разбирате Био Меню не може да съществува.
Освен това няма как да се направи изцяло както трябва (говорим за сол, подправки и т.н), все -нещо няма да е Био. Някои може в последствие и постепенно с цел по-голяма печалба, или понеже не се използват много и се развалят да ги замени с нормалните и Вие да мислите че ядете Био-Органична храна.
Разберете, че е почти невъзможно в кухня, която предлага нормална храна и едновременно и Био-органична да се получава това 100%. Правете изводите сами.
В повечето случай проблема не е в търговецът, а в производителя.
Това, естествено, не важи за всички производители.Със сирурност има и една част от тях които спазват изисванията.
Основният проблем, за допусната измама срещу всички нас е в проверяващите органи и в цялостната система за контрол на хранителни продукти.
Също продуктите, които са внос от други държави не подлежат на контрол от съответните органи, а вземат разрешения според документите, които се представят от държавата- производител.
Не си мислете че в по- “сериозни“ страни производители, като Германия, нещата стоят по друг начин. Там е същата работа.
В европейските държави като Германия освен всичко което ви казах по-горе за меса, плодове и зеленчуци има и други измами още по втрещяващи за крайния потребителя – ЗА ВСИЧКИ НАС! Понеже ние мислим, че държави като Германия, Великобритания, Австрия и други строго спазващи законите си страни, с почти невъзможна корупция са с по-достоверни и качествени продукти от нас.
Ще Ви кажа следното, да се убедите, че не е така:
От 12 до 15 Февруари екипът ни, присъстваше на BIOFACH 2014 в Нюнберг-Германия (световна изложба само за Био продукти). Там по-време на вечери и кафета се запознахме с доста производители и търговци.Това което ни разкриха е, че колко “тъпи“ са другите държави, които купуват и вярват в немските продукти.
Германците вкарват всички “болкуци“ от Китай и Индия, пакетират ги в тяхната държава, вкарат го в България и българският потребител, чете на етикета ПАКЕТИРАНО В ГЕРМАНИЯ!!! (даже някои път минава и номера произвежда се и се пакетира в Германия) и мисли, че продукта е немски – значи хубав, достоверен и т.н. По същата схема се работи и във Великобритания и т.н.
В държави, като Китай и Индия произвеждане на хранителните продукти е мащабно, което го прави неконтролируемо и в повечето случай опасно за организма ни. Ще се върна скоро в тази тема за още по шокиращи разкрития.
Ние от наша страна, като отговорна фирма в произвеждане на здравословна и диетична храна, искаме да Ви уверим, че търсим и зареждаме за нашата кухня най-добрите и най- качествените продукти.
Нашата храна и нашите продукти, които стигат и до Вас се консумират от самите нас, от нашите родители, деца приятели и близки.
ПОДБИРАЙТЕ ПРЕЦИЗНО НА КОГО ДОВЕРЯВАТЕ ЗДРАВЕТО СИ И ПРОВЕРЯВАЙТЕ ПРОИЗХОДА НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ КОИТО УПОТРЕБЯВАЙТЕ ВИЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА.

Измамници са започнали да фалшифицират изключително модерния напоследък като здравословна храна лимец. В търговските вериги вече има пакети, които се предлагат като брашно или зърно от лимец, а всъщност съдържат друг вид пшеница, известна у нас като динкел или спелта. Тя е много по-евтина и с голямо съдържание на глутен и може да застраши здравето на хората, чувствителни към него.
За това предупреди Елена Славчева, която от 5 години отглежда лимец и много добре разпознава продукта, ". Цената за килограм брашно от лимец върви средно около 4,80-5 лв. Въпросната спелта, която също се продава в пакети, струва 2,50 лв. за килограм. Като я маскират като лимец, обаче търговците й вземат двойна цена.
"С това фалшифициране на лимеца се вкарва в заблуда клиентът, тъй като не се посочва истинското съдържание на глутен", разкриват производители. По думите им все повече хора у нас са чувствителни към глутена и затова четат подробно етикетите. Той се съдържа от 0,01% до около 2% в лимеца и до 36% в спелтата. Когато обаче последната се продава за лимец, хората чувствителни към глутен, без да знаят, консумират повече от него и това може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Над 50% от търговците на екологично чисти храни са измамници. Те спекулират с производството на био храни, но няма нормативна база, чрез която те да бъдат санкционирани. Основно измамите с храни започват от етикета–името и съдържанието, които са написани така, че потребителят да бъде подведен и да закупи нискостойностен продукт срещу висока цена.
„Лавинообразно се разраства търговията с храни по интернет и лавинообразно нарастват жалбите на потребителите от този вид търговия. Анонимен уеб сайт рекламира храна с чудесни качества – сиренето на баба и леля, колбаса на вуйчо, след което купувачът подава жалба – няма етикет и мирише”, каза д-р Любомир Кулински от БАБХ.

Затова според него в новия закон за храните трябва да има текст, че търговия с храни по интернет могат да извършват само търговци или производители с реални обекти. „Потребителите у нас системно са заблуждавани, че купуват изворна вода, а на практика им пробутват минерална, която не е подходяща за ежедневна употреба от деца и бременни. В някои минерални води има високо съдържание на хлор, което може да застраши здравето на подрастващите”, каза Таня Стоилова от Съюза на производителите на безалкохолни напитки.

Напоследък на пазара се появили варено-пушени пилешки бутчета от крила. Сред рибните деликатеси оцветен ерзац хайвер се предлагал като натурален черен или червен хайвер. Примерите даде проф. Йордан Гогов - член на Експертния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България. „Различни океански риби се обявяват като черноморски. Рибните филета от акула се представят за филета от есетрови риби. Примерите могат да продължат с фалшификациите на многозърнест и ръжен хляб, имитации на пчелен мед, шоколад, маслиново масло и винен оцет”, каза проф. Гогов, който уточни, че освен в наименованието на продукта, измами има и в съдържанието на вложените в него съставки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар