Звездни Цивилизации

събота, 8 април 2017 г.

Търсачи на призраци заснеха на черен дух


Британски търсачи на духове смятат, че са успели да запечатат в кадър призрак на монах. Изследователите на паранормални активности предлагат видео, заснето в изоставено здание, на което се вижда мистериозен черен образ.
За самата случка разказва и главата на групата – 36-годишният Дан Личфилд. Той и съмишлениците му се заинтересували от страховитата постройка заради купищата легенди, носещи се за нея. В миналото в това забравено място първо се е помещавала кланица, а след това и кръчма.
Смята се обаче, че през Средновековието постройката е била обитавана и от монашеска общност. След като седем от членовете ѝ били заклани, над мястото сякаш започнало да тегне проклятие.


Легендата разказва, че от този ден досега вечер може да се чуят писаците на убитите, а техните души да се видят, докато бродят наоколо.
И въпреки че по разкази на местни жителите призрачни силуети тук са регистрирани няколко пъти, нито веднъж досега и седемте призрака не са били забелязвани заедно.
Снимка: Mercury Press
Именно това пробужда любопитството на Дан и колегите му. Те проникнали в призрачното помещение с фенерчета и камера, която да запише активностите, които се случват около тях.
Търсачите на приключения оставили в сграда и мека играчка, надявайки се, че тя може да омилостиви духовете или просто привлече вниманието им. И точно в този момент камерата им успяла да заснеме движеща се черна фигура в далечината.
Изследователите не забелязали привидението по време на престоя си в помещението, но след като по-късно разглеждайки кадрите, попаднали на находката, се убедили в съществуването на призраци там.

Няма коментари:

Публикуване на коментар