Заливат пазарите ни, а даже не подозираме опасността! Кои са най-опасните хранителни продукти, внос от Китай? Не ги яжте
https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjO8eGWj6zTAhVBLhoKHf_FAeEQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.bgnow.eu%2Fnews.php%3Fcat%3D2%26cp%3D0%26newsid%3D89351&psig=AFQjCNHFSe_DDBKB-TnK93xSg18GjZdO8g&ust=1492540061274182
Китай – страна, която играе важна роля в световната търговия . Тя купува и продава милиарди продукти, услуги и храна годишно. Сред хилядите добри продукти, обаче, се е наместила цяла ескадрила подлежащи на брак и негодни продукти .
Всяка година обемът на износа на хранителни продукти от Китай се разраства. Приготвили сме ви списък на най-опасните хранителни стоки, внос от Китай. Това са продуктите, на които трябва да обърнете специално внимание!
Опасни продукти от Китай
Чесън
80% от световното производство на чесън идва от Китай. Учените казват, че китайският чесън е пълен с пестициди , тежки метали и други опасни вещества. Преди да го изпратят в другите страни, той е напояван с хлор. Така той по-дълго запазва търговския си вид. За да се предпазите, бъдете осторожни и четете етикетите!
Черен пипер
Черният пипер е една от най-популярните подправки. За да се намали цената на този продукт, към него често се добавят лесно скриваеми примеси. В най-добрия случай това са оцветено нишесте и тебешир.
Преработени гъби
Почти 35% от консервираните и мариновани гъби произхождат от Китай. Първо за токсичността в тези гъби се заговори през 2006. След ядене на гъби, отглеждани в близост до Пекин, 16 души били хоспитализирани. Проблемът е високото ниво на замърсяване на въздуха в някои части на Китай.
Риба (тилапия и треска)
Тилапия и треска – едни от най-популярните видове риби, внасяни от Китай. При тяхното развъждане се използват високи дози хормони на растежа и силни антибиотици. В допълнение, повечето от рибата се отглеждат в малки басейни, във вода, която е силно замърсена.
Китайско зеле
Безскрупулни фермери пръскат зелето с формалдехид, за да понесе по-добре транспортирането. Последиците от използването на такъв продукт може да бъдат трагични: дразнене на кожата и храносмилателни проблеми.
Зелен грах
Фалшив грах започнаха да произвеждат в Китай през 2005 година. Той е изработен от соя, зелен оцветител и натриев метабисулфит (вредни консерванти). Последното е забранено вещество, тъй като то може да доведе до рак и метаболитни нарушения. Как да го проверим? Такъ грах не омеква при варене и водата се оцветява в бледо зелено.
Ориз
Продукт, който често се подлага на фалшификация, е оризът. Състои се от картофено нишесте, към което се добавя пластмаса, за да се придаде желаната форма. Да го ядете е все едно да ядете пластмасови пликчета. За да избегнете това, проверявайте винаги внимателно.
Вземете предвид тази информация и да бъдете внимателни. В супермаркетите четете етикетите и проверявайте продукта вкъщи, доколкото е възможно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар