РЕЦЕПТИ ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА ПРОТИВ ТРОМБОЗА
Тромбозата е голяма група болести, свързани с нарушения в баланса между съсирването и разреждането на кръвта. Тя предизвиква образуването на тромби в съдовете. Според статистиката от тромбоза страда всеки осми жител на планетата. Тя е опасно заболяване и може да предизвика остра гангрена, инфаркт и инсулт.
Лекарите не отричат народните рецепти за лечение на тромбоза. Народната медицина предлага огромно количество рецепти с настойки от билки, които помагат на човека да се спаси от нея.
На първо място в този списък е копривата.
Настойка от коприва
Една чаена лъжичка счукани листа от коприва се залива с една чаша гореща вода. Сместа престоява няколко часа, прецежда се и се пие на глътки през деня.
Ментата също е билка, която разрежда кръвта.
Настойка от мента
Една чаена лъжичка листа от мента се заливат с една чаша вряла вода. Сместа престоява половин час, прецежда се и се приема сутрин, преди закуска.
Настойка от билкова смес
Други билки, които помагат за разреждане на кръвта, са белият равнец, листа бреза, листа малина, вратига, дъбова кора. От всичките компоненти се вземат равни количества. Една супена лъжица от сместа се залива с една чаша вряла вода, престоява пет часа, прецежда се и се пие три пъти на ден, по 100 мл.
За пречистване на кръвта и разтваряне на тромби се прилагат също маточина, борови шишарки, салвия. Приготвя се смес от равни колиества от тези съставки. Една супена лъжица от сместа се залива с една чаша гореща вода; престоява два часа и се пие на малки глътки през деня.
Черната боровинка нормализира гъстотата на кръвта, както и чайовете от лайка и медът.
Народната медицина предлага и универсален коктейл против тромбоза
В една бутилка се наливат настойки от валериана, глог, божур и дяволска уста. В сместа се добавят 10 карамфилчета. Престоява две седмици. От коктейла се приема по една трета чаша, разтворен във вода, три пъти на ден, по една чаена лъжичка.
Това лечебно средство помага при главоболие, шум в ушите и при метеорологична зависимост. То предпазва от образуването на тромби и облекчава състоянието при сърдечно-съдови заболявания, нарушения в мозъчното кръвообращение и неврози. Коктейлът снижава вътрешночерепното налягане и укрепва нервите.
Кои храни повишават съсирването на кръвта
Ядки
Банани
Червеното грозде
Пушените храни
Колбасите
Мазни видове меса
Пълномаслени млечни продукти
Краве масло
Яйца
Няма коментари:
Публикуване на коментар