Звездни Цивилизации

вторник, 30 април 2024 г.

 ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ СОК ОТ ЦВЕКЛО



Не съм голям фен на цвеклото, но ако то намали кръвното ми налягане и намали възпалението ми по естествен път, така че няма да имам нужда от лекарства за кръвно налягане, тогава съм готов.

„Сокът от цвекло не е просто жизнена и вкусна напитка; това също е мощен здравен еликсир, който може да помогне за намаляване на кръвното налягане и възпалението. Ако търсите естествен начин да подобрите здравето си, тази проста рецепта за сок от цвекло може да е билетът. Приготвя се лесно и е пълен с предимства, които могат да подобрят цялостното ви благосъстояние. Ето как да приготвите тази питателна напитка в собствената си кухня.

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ СОК ОТ ЦВЕКЛО

Сокът от цвекло е богат на нитрати, които в тялото се превръщат в азотен оксид. Този процес помага за разширяване и отпускане на кръвоносните съдове, което от своя страна може да понижи кръвното налягане. Освен това цвеклото е пълно с антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и защита на клетките от увреждане.

СЪСТАВКИ ЗА НАЙ-ДОБРИЯ СОК ОТ ЦВЕКЛО

2 големи цвекло: Това са звездите на рецептата, осигуряващи сладък вкус и много хранителни вещества.

1 средна ябълка: За добавяне на естествена сладост и допълнителни ползи за здравето.

1/2 лимон (обелен): Добавя освежаващ аромат и витамин С.

1 инч пресен корен от джинджифил: Известен със своите противовъзпалителни свойства и ползи за храносмилането.

Шепа магданоз: По желание, за допълнителен тласък на витамини и свеж вкус.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СОК ОТ ЦВЕКЛО

Пригответе вашите съставки:

Измийте старателно всички продукти.

Обелете цвеклото и го нарежете на малки парчета, които лесно могат да минат през сокоизстисквачката.

Почистете ябълката и я нарежете на резени.

Обелете половината лимон.

Нарежете джинджифила.

Изцеждане на сок:

Започнете с изцеждане на сок от цвеклото, тъй като то е най-твърдата съставка.

Следвайте ябълката, лимона, джинджифила и магданоза, ако използвате.

Редуването на по-меки съставки с цвеклото може да помогне за изтласкването на целия сок.

Насладете се на свежо:

Изсипете сока в чаша и разбъркайте добре.

Изпийте веднага, за да се насладите на най-много хранителни ползи.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар