Звездни Цивилизации

четвъртък, 30 ноември 2023 г.

 НАСТОЙКИ С ЧЕСЪН И ЛИМОН ЗА ОЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО ОТ ТОКСИНИ И ЗА ПОДОБРЯВАНЕ РАБОТАТА НА ИМУННАТА СИСТЕМА



Настойки с чесън, лимон и мед лекуват различни заболявания, благодарение на лечебните си съставки.
Чесънът съдържа алицин, който влиза в състава на антибиотиците. Алицинът намалява налягането на съдовите стени, затова чесънът се препоръчва за предпазване от сърдечно-съдови заболявания. Другото вещество в чесъна – аджоенът, не позволява да се образуват тромби, които причиняват инфаркти и инсулти.
Чесънът съдържа и фитонциди, които имат уникални антибактериални свойства. Едва ли има човек, който да не знае, че той помага в борбата с вирусни и инфекционни заболявания, засилва имунната система.
Лимонът е богат на витамин С; има пикочогонни и потогонни свойства, извежда токсините от организма. Калцият в лимона укрепва костната тъкан, калият влияе благоприятно на мозъчната и сърдечната дейност. Лимонената киселина подпомага разтварянето на камъните в бъбреците.
Основното свойство на чесново-лимонената настойка е да очиства кръвоносните съдове. Холестеринът, който се образува в тях заради употребата на животински продукти, намалява еластичността им и води до повишаване на кръвното налягане. Чесънът и лимонът, действайки общо и поотделно, въздействат на процеса на разпадане на холестерина и не позволяват да се образуват холестеринови плаки.
Чесново-лимонената настойка извежда токсините от организма, подобрява метаболизма му и помага в отслабването.
Има три варианта на настойката. Първият включва само чесън и лимон, вторият – добавя се мед, третият – с добавяне на алкохол.
Как се приготвя чесново-лимонена настойка
Четири глави чесън и четири лимона се смилат, като предварително чесънът е очистен от люспите. Получената кашица се залива с три литра гореща вода и се оставя да престои в хладилник три дни. След това напитката се прецежда и се приема по половин чаша, три пъти на ден, преди ядене. Държи се в хладилник.
В приготвената настойка може да се добавят 200 г мед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар