ЧЕТИРИ ПРОДУКТА, КОИТО НЕ ДЕЙСТВАТ ДОБРЕ НА ТЪКАНТА НА БЕЛИЯ ДРОБ
Благодарение на белия дроб ние получаваме кислород за организма си; той му помага да се освободи от въглеродния двуокис. Белият дроб поема много вредни вещества, които постъпват в него, включително и с храната. Някои наши любими продукти могат да му навредят.
Сладки газирани напитки
Газирани напитки обичат не само деца, но и възрастни, които често злоупотребяват с тях. Те са вредни не само защото могат да предизвикат напълняване и диабет, но и за това, че съдържат много вредни оцветители и други химически добавки, които се отразяват негативно на здравето като цяло. Но съдържащият се в газираните напитки подсладител аспартам може да предизвика рак на белия дроб. Затова препоръката е те да се ограничат или да се откажем напълно от тях.
Алкохол
Както е известно, алкохолът се отразява негативно на нервната система и здравето на човека като цяло. Той предизвиква зависимост, разрушава черния дроб и вреди на пълноценното функциониране на много други органи, имунитетът отслабва и става по-уязвим към различни външни фактори.
Освен това излишъкът на продуктите от разпада на етиловия спирт разрушава ресничестия епителий на белия дроб, което води до негативни последици.
Люти подправки
Трябва да се помни, че всеки продукт в голямо количество може да навреди на здравето. Подправките са много полезни; с тяхната помощ ястията придобиват наситен и богат вкус. С подправки могат да се излекуват много болести. Затова се ползват с голяма популярност в страните от Изтока.
Лютите подправки обаче трябва да се употребяват с повишено внимание. Те могат да предизвикат възпаления, затова с тях не бива да се злоупотребява, особено при проблеми с белия дроб и стомаха.
Шоколад
И деца, и възрастни обожават шоколад. Но и с него не бива да се злоупотребява. Шоколадът е опасен не само с многото захар, която съдържа, но и с това, че изработва в организма хистамин, който в излишък става токсичен и негативно се отразява на белия дроб. Хистамин съдържат и кафето, бананите и доматите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар