ЗАЩО МИКРОВЪЛНОВИТЕ ПЕЧКИ СА ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО
Микровълните са една от формите на електромагнитната енергия като светлинните вълни или радиовълните. Микровълните са много къси елекромагнитни вълни, които се движат със скоростта на светлината – 299 792 км в секунда. Те се използват в микровълновите печки, междуградските и международните телефонни връзки, телевизиите, интернет на Земята и чрез спътниците.
Всяка микровълнова печка има магнетрон, който преобразува електрическата енергия в свръхвисокочестотно електрическо поле с честота 2450 мегахерца, или 2,45 гигахерца, което взаимодейства с молекулите на водата в храната.
Микровълните бомбардират молекулите вода в храната и ги карат да се въртят с честота милиони пъти в секунда, като създават молекулярно триене, което нагрява водата. Това триене нанася вреда на молекулите в храната, като ги разкъсва или деформира, създавайки структурни изомери.
Изомерията на химическите съединения е явление, при което съществуват вещества, еднакви по състав и молекулярна маса, но различни по строеж или разположение на атомите в пространството и вследствие на това по физически и химически свойства. Такива вещества се наричат изомери.
Казано по-просто, микровълновата печка предизвиква разпадане и промяна в молекулярната структура на хранителните продукти.
Микровълновата печка е създадена от нацистите за приготвяне на храна за войската на фронта по времето на Втората световна война. След войната изследванията на микровълновите печки, които немците провели, попаднали в САЩ и Съветския съюз. Руснаците провели задълбочено изследване на биологичното им въздействие и ги забранили в Съветския съюз през 1976 г.
Други източноевропейски учени също открили вредното въздействие на СВЧ-излъчванията и създали много строги екологични ограничения в използването им.
Микровълновите печки са много опасни за децата!
Някои от аминокиселините, които се съдържат майчиното мляко и в млечни смеси за деца, под влияние на микровълните се превръщат в изомери, които са невротоксични – деформират нервната система, и нефротоксични – отровни за бъбреците. Това е много опасно, защото много деца се хранят с изкуствени заместители на млякото, които стават още по-токсични с помощта на микровълновата печка.
Научни данни и факти
В изследването „Приготвяне на храната в микровълнова печка”, публикувано през 1992 г., пише: „От медицинска гледна точка се смята, че когато в организма влязат молекули, подложени на влиянието на микровълните, те нанасят по-голяма вреда, отколкото полза. Храната, приготвена в микровълнова печка, съдържа микровълнова енергия в молекулите си, която не се съдържа в хранителните продукти, приготвени по традиционния начин...”
Изкуствено създадените в микровълновата печка СВЧ-вълни, на базата на променливия ток, произвеждат милиарди променени полярности във всяка молекула за секунда. Деформацията на молекулите в този случай е неизбежна. Аминокиселините, които храната съдържа, се подлагат на изомерни промени и се превръщат в токсични форми под действието на микровълните, произведени от микровълновата печка. В изследване станало ясно, че се променя съставът на кръвта на деца, които употребяват загряти в микровълнова печка мляко и зеленчуци. Нивото на хемогломина им било намалено, а холестеринът им се повишил.
През 1991 г. било публикувано изследване, проведено от големи швейцарски компании, което доказало, че употребата на продукти, приготвени в микровълнова печка, въздействат злокачествено върху кръвта.
Д-р Хертел за пръв път провела клинично изследване за влиянието на микровълните върху храните. Изводът й бил, че готвенето в микровълнова печка променя състава им.
Микровълновата печка създава нови съединения, които не съществуват в природата, наречени радиолитични; те създават молекулярна гнилоч като пряко следствие от радиацията.
Канцерогените в микровълновата печка
В статия в списанието «Earthletter” през март и септември 1991 г. д-р Лита Ли посочва някои факти за работата на микровълновите печки. Тя заявява, че във всички микровълнови печки има изтичане на електромагнитно излъчване, в тях се влошава качеството на храната и веществата в нея се превръщат в токсични и канцерогенни съединения.
В изследвания, публикувани в «Atlantis Raising Educational Center” в Портлънд, щата Орегон, се споменава, че канцерогени са открити във всички храни, подложени на микровълново излъчване.
Резултати от изследването
Месото, приготвено в микровълнова печка, отделя канцерогена d Nitrosodienthanolamines;
Някои от аминокиселините, които се съдържат в млякото и зърнените храни, приготвени в микровълнова печка, се трансформират в канцерогени;
Размразяването на замразени плодове в микровълнова печка образува канцерогенни вещества;
Дори краткотрайното въздействие на микровълните върху пресни, сготвени или замразени зеленчуци предизвиква преобразуването на алкалоидите в канцерогени;
Облъчването на кореноплодите с микровълни образува свободни радикали.
Руски учени открили, че под влияние на микровълновите печки хранителната ценност на продуктите спада с 60-90%.
Промените в хранителните вещества, облъчени с микровълни, предизвикват разстройства в храносмилателната система, най-вече нарушения на метаболитните процеси.
Химическите промени в храните под въздействието на микровълните предизвикват сривове в лимфната система, които водят до дегенерация на имунната система.
Приемането на облъчена храна предизвиква повишен процент ракови клетки в кръвта.
Вследствие храненето с продукти, приготвени в микровълнова печка, възниква предразположеност към рак на чревните тъкани, обща дегенерация на периферните тъкани с постепенното разрушаване функциите на храносмилателната система.
Статията е подготвена по материали на Антъни Уейн и Лоурънс Нювел, Християнски институт по правата, САЩ
Няма коментари:
Публикуване на коментар