Звездни Цивилизации

петък, 1 април 2016 г.

НЛО инциденти

През м. февруари 1945 г. в западните части на Тихия океан американският линеен кораб "Ню йорк" и екскортиращите го съдове открили огън по сребрист обект, който с цел да бъде предотвратена паника сред екипажа бил обявен за планетата Венера. На 07 януари 1948 година щат Кентъки - САЩ загива летецът от американските ВВС капитан Мантела, преследвайки НЛО на голяма височина.Официалната версия по случая е, че пилота загива вследствие на кислородна недостатъчност.

На 02 юни 1952 г. над градчето Утека САЩ НЛО с лъчев огън сваля единя от двата изстребителя на американските ВВС, изпратени да го преследват. През м. октомври 1956 г. над военната база на остров Окинава, по време на преследване на НЛО загива пилота на самолета.

На 09 юни 1974 г. над градчето Бин - Южна Корея, дискообразен НЛО с диаметър около 27 метра се приближил до зенитната батарея на ПВО.Срещу него е запусната ракета "Хок", която е била мигновено разбита от лъч, насочен от обекта.НЛО насочил втори лъч срещу пусковата установка, в резултат на което тя била буквално стопена заедно с останалите две ракети "Хок", намиращи се на нея.

На 29 ноемри 1972 година над Ханой - Виетнам, три зенитни снаряда неуспели да поразят НЛО, прелитащ над военна част на виетнамските въоръжени сили.

На 18 септември 1976 година иранските имперски ВВС докладват за НЛО, които били толкова ярки, че осветявали земята под себе си, разтревожени граждани от цял Техеран звънят на властите за наблюдаваното явление, а на 21 септември агенция "Франс Прес" предава следното съобщение:

".....Техеран. 21.09.1976 г. 08.20 часа.Иранските власти тук вчера вечерта потвърдиха, че два реактивни изстребителя, тип "Ф-15" на иранските ВВС в събота над столицата са преследвали "летяща чиния".

Двамата пилота съобщили, за това, че този загадъчен обект след това преследвал тях. Двата изстребителя били вдигнати във въздуха от базата в Махрабат, след като от контролния пункт засекли обекта, който излъчвал червени, сини и зелени светлини...."

Във връзка с този случай иранските власти отправиха официално запитване до САЩ и СССР дали свръхсилите не изпитват "нов вид техника" над тяхна територия.На запитването първи отговорили съветите, което беше официално съобщено от ТАСС с инициали на съобщението "ИГ. КБ. 039. ЕА" от м. септември 1976 г. След това отговорили и САЩ.Отговорите били категорични, че такова нещо те не можели да си позволят.

Техеранските вестници публикували дословно думите на летците, които освен това заявили, че когато настигнали "чинията" на височина 1 800 метра, тя им избягала, развивайки свръхзвукова скорост и след като им излязла "в тил", на свой ред започнала да преследва техните самолети. Когато летците избегнали атаката се опитали да открият огън, в този момент електронните ситеми и на двата самолета излезли от строя, а радиовръзката била "парализирана". "Чинията" била колкото "лунния диск, гледан от земята", но светещта многократно по-ярко.

Съгласно съобщенията обектът бил с размери около 15 фута в диаметър, който след схватката се приземил в околностите на Техеран и от него излезли две човекоподобни същества високи по 2,5 - 3 метра, които били облечени в еластични сребристи комбинезони. Единят от тях се обърнал към местен жител на някакъв странен език, но не получавайки отговол двамата се върнали в "чинията" и отлетели.

Другият - изключително фрапиращ случай "на отработване на интервенция" от страна на неканени гости е от м. октоври същата година.По материали на щаба на НАТО в Брюксел, където на най-високо равнище е обсъждан проблема с интервенцията на НЛО в света, както и в заключетелния доклад на заседанието се казва: " .....Една от нашите бази в Средиземно море, на о-в Сардиния е водила истинки огневи дуел с ракети по НЛО.През ноември 1975 г.НЛО зависнал точно над базата и стоял там с часове без да отговаря на никакви запитвания. Тогава от базата започнали да го обстрелват с ракети, които достигайки до определена височина и като, че ли блъскайки се в някаква невидима стена експлоадирали.

Контролните снимки по стрелбата показвали покъртителна картина. След изстрелването на ракетата от купула на обекта, имащ дискообразна форма излизал лъч и взривявал ракетата на безопасна за него дистанция ....."

По този случай щаб квартирата на НАТО изпрати до Пентагона обстоятелствен доклад, в който инцидента е описан с всички подробности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар