Звездни Цивилизации

понеделник, 11 април 2016 г.

Всеки плод крие в себе си лечебна сила, която трябва да се използва
Колкото по-пресни са плодовете, толкова повече живот съдържат. Яжте само пресни и узрели плодове.

Като ядете от всички плодове, вие се запознавате с Бога. Чрез крушите, чрез ябълките, гроздето, вие ще опитате Божията благост. Ако ядете както трябва, ако влизате в света на тази храна и разбирате езика й, ще бъдете здрави.

Сладките храни смекчават характера. Ябълките, крушите, черешите и другите плодове ще внесат в характера ви такива елементи, каквито съдържат. Ябълката прави човека мек, снизходителен към хората, лицето придобива свежест. Ако искате да бъдете сладък, яжте грозде. Плодовете изразяват Словото Божие или Словото е създало плодовете. Когато ядете даден плод, трябва да знаете какво е вложил Бог в него. Бог е внесъл Словото си в тях.

Витамините са кондензирана жизнена енергия, прана.

Ще дойде време, когато хората ще ядат само плодове. Плодоядството ще бъде режим на храненето в новата култура. При плодовете ние се храним с кондензирана светлина.

Висшата математика изключва употребата на лука, чесъна, праза, на различните пържени масла и т.н. Който иска да се занимава с висша математика и да стане математик в пълния смисъл на думата, той трябва да се храни с плодове, току-що откъснати от дървото.

Грубият да яде плодове и да отглежда цветя.

Ако искаш да знаеш как да работиш с хората, яж дини.

Дините внасят бодрост и разположение.

Динята дава настроение и действува на ума.

Яжте дини, които са изложени на юг, за да видите разликата между тях и тези, които са изложени при растенето и зреенето на север, запад или изток. Яжте само горната част на дините, а не и долната (таз, с която е лежала на земята).

Пъпеш ще ядеш, ако искаш да бъдеш внимателен, да имаш маниер, обхода.

Щом узрее, пъпешът започва да мирише, привлича, кани да го откъснат, готов е да дава, докато динята е много горделива, тя още не е научила закона на даването. В културно отношение пъпешът седи по-високо от динята.

Динята е много горделива, затова дава голям плод да се изтъкне, да се покаже. Динята, тиквата, пъпешът са тщеславни, правят големи плодове.

Който няма развито честолюбие и достойнство, да яде дини, ако тщеславието е слабо развито, да яде пъпеши. Миризмата на пъпеша сякаш казва: „Ето ме, вижте ме, как така ще ме подминавате?“

Щом искате да изядете една ябълка, ще я държите известно време в ръката си, ще й се порадвате, ще я помиришете, ще се поразговаряте и тогава ще я изядете.

Ябълката се е създала в астралния свят, а крушата и лимона в умствения.

Който иска да е красив, да яде ябълки.

В пътя на развитието си ябълката се е движела по най-малкото съпротивление, стремяла се е към красота и удоволствие.

Ако искаш да придобиеш маниер, да имаш добра обхода, яж ябълки. Те придават нещо в характера на човека.

Ябълката придава следните качества на човешкия характер: прави го благ, мек, снизходителен към хората. Лицето му придобива свежест.

Ябълките възстановяват добрата обхода в човека, внасят лекота, възстановяват чувствата.

Ако детето ви е грубичко по характер, хранете го с ябълки, ако му липсват благородни чувства, хранете го с череши, които едновременно укрепват стомаха.

Ако искате да създадете един мек, благороден характер, яжте много ябълки. Ако искате хубава форма на мислите си да дадете, яжте круши. Човек се храни с плодове, за да развие качества.

Крушите са за ума.

Ако искаш интелигентност, ще ядеш круши.

От крушата нищо не хвърлям. И дръжката запазвам, употребявам я за лекуване.

Ябълката ще я белиш и тогава ще ядеш, а кората на крушата ще ядеш, но ще броиш крушите, много от тях няма да ядеш.

Зарзалата също ще броиш и ще ядеш. Косъмчетата на зарзалата имат известна киселина, която произвежда цяла пертурбация в организма.

На които вярата е слаба, да ядат сини сливи, не зелени, не презрели, но точно узрели.

Ако искаш да бъдеш сладък, благ, яж грозде.

Грозде, зряло на Слънце, а после сушено на Слънце, е една отлична храна, кондензирана слънчева енергия ще си имате.

В люспицата на гроздето се намират много витамини, които могат да се използуват само при много дъвкане. Добре е семките на гроздето да не се гълтат.

Салициловата киселина, с която пресичат виното, не е добра, отровна е. Гроздето да се изсуши на Слънце и да се яде, е най-добрата храна.

Люспите на гроздето трябва да се дъвчат дълго време и тогава действуват лечебно. И корицата на зарзалите трябва да се дъвче дълго време.

Ако искаш да се усили надеждата ти, яж череши. Черешите внасят радост и веселие в човека.

Черешите внасят жизнерадост, повишават чувството на надежда, внасят радост и веселие. Добре действуват на сърцето и кръвта.

Който иска да бъде весел, жизнерадостен, нека да яде череши, които зреят рано, в началото на май. Който иска да бъде философ, мъдър да яде грозде късен плод.

Ако искаш да мислиш малко по-хубаво, яж лимони и портокали.

Който иска да мисли, да яде лимони, орехи, варени картофи.

Лимонът е плод на умствения свят, който се е самопожертвувал, слязъл е от полето на Мъдростта, затова е облечен в жълта дреха. Когато някое същество обезсоли поради греха, неговите мисли и чувства не са тъй активни, необходима е за него лимонената киселина, за да събуди активността.

Лимонът се е развивал в такава епоха, когато киселините са имали надмощие. Той е образувал достатъчно киселина в себе си, представлява незавършен процес, не е разполагал с повече материя да завърши процеса на развитието си, затова е стигнал до умствения свят. Който иска да мисли, да яде лимони, който е апатичен също.

Какво дават дренките? Ако сте безхарактерни и отплеснати, като ядете дренки, придобивате устойчивост и издържливост в характера. Бих желал да имате устойчивостта на дренките.

Дренките лекуват много болести, освен това придават на човека устойчив характер, твърдост.

И листата, и кората, и корените на черницата са полезни. Чрез яденето на плодове Бог изпраща своето благословение за всички удове и органи.

Орехите карат човека да мисли.

Можеш да ядеш орехи, колкото искаш, на детето по-малко ще давате, те съдържат органически йод, който в по-голямо количество причинява отравяне. Добре е сухата кожица на ореха да се маха.

Лешникът е магнетично растение.

Всички ядки са крайно полезни, те имат извънредно ценен елемент за поддържане на живота.

Силно калорични храни са всички видове ядки. Бързаме ли, можем прекрасно да се нахраним с десетина ореха, бадеми или фъстъци.

• Ябълките създават добрата обхода в човека. Те внасят мекота, възпитават чувствата. Крушите са за ума.

• Черешите - внасят жизнерадост, повишават чувството на надежда, внасят веселие, действат на сърцето и кръвта.


• Ягодите и малините - пречистват кръвта и укрепват нервната система. Препоръчват се при неврастения и ревматични смущения. Докато трае сезона, можете да си направите режим - до обед на три пъти да изяждате един килограм - значи на три пъти по 300 грама, като спазвате интервал от един час между всяко ядене. С пречистването на кръвта се повишава и самочувствието на човека.
• Дините - внасят бодрост и добро разположение на духа. Сутрин да се изяжда по един килограм диня. Те пречистват бъбреците и жлъчката и са великолепни бани за всеки организъм. През целия сезон приемайте диня преди закуска - половин или един час, в зависимост от стомаха. Най-добре е да се изчака един час, за да могат да преминат през червата. Не е добре да се ядат непосредствено преди ядене.• Лимоните са богати на витамин С, а в кората им има рутин и употребата на кората заедно със сока е равностойно на употребата на други лекарства, които се препоръчват при склерозата. Лимонът се измива добре и се изяжда половината от него. Понеже витамин С не издържа на светлината, останалата половина се захлупва с чинийка, за да се запази за следващия ден. Сутрин една чаша вряла вода с изстискан половин лимон и лъжица мед ободряват човека, а понякога действат очистително, ако е с повече мед. Взема се един час преди закуска. За 10 дни човек може да изяжда по половин лимон на ден, а като си почине (няколко дни) отново може да си направи режима от десет дни. Може също така десет дни да се употребява по един лимон, а следващите десет дни (след почивката) да се употребява по половин лимон. А като лечебно средство за сърцето, човек може да употребява десет дни по два лимона на ден и по 150 - 200 гр. мед, като ги изяжда на обед и вечер един час след ядене, а може и само вечер, в зависимост от състоянието на стомаха. Изобщо, лимонът трябва да замести употребата на оцет и лимонтузу в салатите, защото те се отразяват зле върху витамините. Щом излязат пресните домати, те отчасти заместват лимоните. Лимоните са чиста храна и не оставят утайки в организма.
• Медът е богата на витамини храна. Той също не дава никакви утайки в организма. Съвременните хора упорито държат на употребата на захарта, но има вероятност медът и някои други подсладители да я заместят. За предпочитане е човек да изяжда по една лъжица мед, вместо захар. За успокояване на нервите добре е вечер преди лягане да се изяжда по една лъжичка мед. Най-много медът е необходим през пролетта и през зимата, когато липсват плодове. За укрепване на организма през пролетта човек може да изкара режим от 10 дни, като приема по два лимона и 150-200 гр. мед.


• Портокалите - освен витамините, имат и органично злато, те превъзхождат лимоните. Също и мандарините, чиято кора е много полезна. Добре е да се нареже на ситно, да се постави в мед и да се взема по една лъжичка след ядене. Може за вкус да се постави и малко лимонов сок. Те са богати плодове и не трябва да се скъпим за тях. Ще дойде време, когато хората ща избягват храна, в която не могат да се запазват витамините и жизнените сокове.
Далеч е от нас мисълта да посочваме един напълно точен режим на храните, чрез които човек да поддържа живота си. Това са само известни насоки за по-природосъобразен начин на хранене, при който човек може да избегне много нарушения на здравето и живота си. Прекрасно е човек да може да се храни само с плодове и хляб, но организмът на човека не е пригоден за такъв начин на хранене. Затова е нужен и по-друг начин на живот, т.е. условията на живота трябва да се променят. Проблемът за храненето, за начина на приготвяне на храната, за това какви материали трябва да се употребяват за направата на съдовете, занимават науката. За изменяне на състоянията си, човек може да прави известни опити, когато има плодове и да поддържа режим с даден плод само за една седмица, но с хляб. Изобщо, добре е човек да яде плодове с хляб, не само плодове. За вегетарианството назряват ред възможности и условия: много болести медицината вече лекува чрез вегетарианския режим.
За болни - картофена супа с моркови и гулия. Болният да пие житена вода. • Жито - една чаша, четири чаши вода, варене един час. Захлупва се с хартия, отгоре с кърпа. Консумиране след 4 часа. През месец февруари, когато почне разсипа на луната, може да се изкара за 10 дни житен режим с по 200 грама жито на ден, с малко мед, лимон, орехи и гореща вода. Това е прекрасен режим за пречистване от зимните утайки. Добре е врялата вода да се употребява 15-20 минути преди ядене на житото и най-много до един литър.
• Дюлятa - Полезна е за компот. Печена на фурна, семената спират кашлицата и премахват раздразнението на трахеята. Те се сваряват добре и водата се пие топла.


• Сините сливи разхубавяват човека. Ако стомахът е нередовен, накисват се 30 сушени сливи и се изяждат сутрин половин час преди закуска. Добри са и сурови, и на компот.

• Прасковите правят човека разположен, подобряват и намаляват кръвното налягане.• Кайсиите са полезни за сърцето. Обновяват и целия организъм. Яжте повече и през целия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар