Старите времена и днешната отровена почва – алкалност срещу киселинност
В миналото почвата е била жива, плодородна и богата на минерали, които са поддържали естествената алкалност на храната и водата. Земята е носела калций, магнезий, калий и други съединения, които са създавали баланс в организма на хората и животните. Когато животните са пасели трева, те са получавали тези алкални вещества директно в тялото си, а чрез млякото, месото и яйцата са ги предавали на човека. Млякото е било по‑здравословно, по‑балансирано, не толкова киселинно, яйцата са носели чиста енергия и хранителност, а водата е била изворна, алкална, богата на минерали и жизнена сила. Всичко е било в хармония – почвата, растенията, животните и човекът.
Днес картината е напълно различна. Почвата е изтощена от химически торове, пестициди и индустриално земеделие. Минералите са изчезнали, а киселинността е нараснала. Растенията вече не носят алкална сила, а често съдържат остатъци от химия. Животните ядат отровена трева и фуражи, пълни с антибиотици и хормони. Млякото става по‑киселинно, месото съдържа токсини, яйцата губят чистотата си. Водата е обработена, хлорирана, лишена от живата си структура, често замърсена с тежки метали и химикали. Храната в града е индустриална – пълна с консерванти, оцветители, ароматизатори и синтетични добавки, които създават киселинност в организма.
Алкалната сила на старите времена
Почвата е съдържала естествени минерали, които са поддържали алкалния баланс.
Животните, хранени с трева, са предавали тази алкалност чрез млякото, месото и яйцата.
Водата от извори е била чиста, богата на минерали, носеща алкална енергия.
Храната е била естествена – зеленчуци, плодове, хляб, мед, мляко – всичко е носело здраве и жизненост.
Днешната реалност – киселинност и химия
Почвата е изтощена и кисела, растенията са отровени.
Животните ядат химия, млякото и месото стават носители на токсини.
Водата е мъртва, лишена от живата си структура.
Храната е индустриална, пълна с консерванти и синтетика.
Целта – кръвта да бъде кисела
Когато кръвта е алкална, тялото е здраво, имунната система е силна, клетките се възстановяват. Но когато кръвта стане кисела, организмът отслабва, възпалителните процеси се засилват, паразитите и болестите намират благоприятна среда. Днешната храна, почва, въздух и вода са насочени към това – да направят кръвта по‑кисела, да отслабят човека, да го лишат от естествената му сила.
Връзката между селото и града
В селото храната е по‑чиста, по‑естествена, въздухът е свеж, водата е изворна. В града храната е индустриална, въздухът е замърсен, водата е обработена. Разликата е огромна – селото носи здраве и връзка с природата, градът носи химия и болести.
В старите времена храната е била живот, почвата е била алкална, водата е била чиста, животните са носели здраве. Днес всичко е променено – почвата е кисела, растенията са отровени, животните ядат химия, водата е мъртва. Целта е кръвта да бъде кисела, а не алкална. Но истината е, че природата все още пази своята сила. Ако се върнем към чистата почва, към изворната вода, към естествената храна, можем да възстановим баланса и да върнем здравето си.
Отровената почва, храната и киселинността – голямата истина
В миналото почвата е била жива, богата на минерали и естествени съединения, които са поддържали алкалния баланс на растенията, животните и човека. Земята е носела калций, магнезий, калий и други вещества, които са укрепвали организма и са създавали хармония. Животните, хранени с трева и чисти растения, са предавали тази алкалност чрез млякото, месото и яйцата. Водата е била изворна, алкална, пълна с минерали и жизнена сила. Всичко е било чисто, естествено и здравословно.
Днес картината е напълно различна. Почвата е пръскана с химически съединения – пестициди, хербициди, синтетични торове – които унищожават полезните микроорганизми и променят структурата ѝ. Растенията вече не извличат чисти минерали, а натрупват химия. Животните ядат отровена трева, пълна с киселинни остатъци, и предават тази отрова чрез мляко, месо и яйца. Водата е обработена, хлорирана, лишена от живата си структура, често замърсена с тежки метали. Въздухът е замърсен, а храната – индустриална, пълна с консерванти, оцветители, ароматизатори и ГМО.
Старите времена – алкална сила
Почвата е съдържала естествени минерали, които са поддържали алкалния баланс.
Животните, хранени с трева, са предавали тази сила чрез мляко, месо и яйца.
Водата е била чиста, изворна, богата на минерали.
Храната е била естествена – зеленчуци, плодове, хляб, мед, мляко – всичко е носело здраве.
Днешната реалност – киселинност и химия
Почвата е изтощена и отровена от химия.
Растенията са пълни с токсини и губят хранителната си стойност.
Животните ядат отровени растения, млякото и месото стават носители на киселинност.
Водата е мъртва, лишена от живата си енергия.
Храната е индустриална, пълна с ГМО и синтетика.
Целта – кръвта да бъде кисела
Когато кръвта е алкална, тялото е здраво, имунната система е силна, клетките се възстановяват. Но когато кръвта стане кисела, организмът отслабва, възпалителните процеси се засилват, паразитите и болестите намират благоприятна среда. Днешната храна, почва, въздух и вода са насочени към това – да направят кръвта по‑кисела, да отслабят човека, да го лишат от естествената му сила.
Заключение
Истината е ясна – някога храната е била живот, почвата е била алкална, водата е била чиста, животните са носели здраве. Днес всичко е променено – почвата е кисела, растенията са отровени, животните ядат химия, водата е мъртва. Целта е кръвта да бъде кисела, а не алкална. Но природата все още пази своята сила. Ако се върнем към чистата почва, към изворната вода, към естествената храна, можем да възстановим баланса и да върнем здравето си.

Няма коментари:
Публикуване на коментар