Звездни Цивилизации

неделя, 14 януари 2018 г.

Еленко Ангелов за федералния резерв, Световната банка,МВФ и БНБ,  а Паметникът на Левски е масонски„Има два начина да завладееш и поробиш една нация. Единият е чрез меч. Другият е дълг.”

Джон Адамс (вторият американски президент, 1735 – 1826г.)

В края на деня, за кого всъщност работите? За банките! Парите се създават в банката и неизбежно се връщат в банката. Те са истинските господари, заедно с корпорациите и правителствата, които подкрепят.

Физическото робство изисква хората да бъдат подслонени и нахранени.

Икономическото робство изисква хората да подслонят и нахранят сами себе си. Това е най – изобретателната измама за социална манипулация, създавана някога. И по своята същност представлява невидима война срещу населението.

Дългът е оръжието за завладяване и поробване на обществата, а лихвите са неговите амуниции.

И докато мнозинството не осъзнава тази действителност, банките заедно с правителствата и корпорациите продължават да усъвършенстват тактиката си за икономическа война, изграждайки нови бази, като Световната Банка и Международния Валутен фонд (МВФ).

“Машинации, интриги, военна намеса като крайна мярка, ето по този начин ние създадохме Империя, но го направихме много, много деликатно, заявява Джон Перкинс , бивш шеф в корпорация ”Т. Мейн” и автор на книгата „Изповедите на Икономическия Убиец”. Мнозинството от хората, в САЩ, си нямат представа, че живеем от благата на нашата тайна империя. Че днес има повече робство по света, от когато и да било. “

И следва да се запитате…. Ако това е Империя, кой е Императорът? Еквивалент на Император е това, което наричам „Корпоратокрация”. Това са тези, които управляват най – големите корпорации. Те контролират медиите, повечето политици защото им финансират кампаниите. Никой не ги избира, не служат ограничен мандат, не отговарят пред никой. На практика, постановленията на правителството се правят от „Корпоратокрацията” и стават държавна политика. Този процес на манипулация на „Корпоратокрацията” чрез използване на дълга, подкупите и политическите преврати се нарича – Глобализация.

Точно както Федералния резерв държи американския народ в позицията на крепостни селяни, посредством вечен дълг, инфлация и лихва, така Световната банка и МВФ изпълняват тази роля в глобален мащаб. Основната измама е проста! Поставяш една страна в дълг, или чрез собствената й недалновидност, или като корумпираш лидерите й. След това налагаш „условия“ или „политика на изменение на инфраструктурата“ често свеждащи се до обезценяване на валутата. Когато цената на валутата пада, с нея пада и цената на всички стоки които тя замества. Това прави местните ресурси достъпни за хищнически Държави на части от реалната им пазарна цена. Големи финансови съкращения за социални програми, обикновено включват образованието и здравеопазването, компрометирайки добруването и интегритета на обществото, оставяйки населението податливо на експлоатация.

Приватизация на държавни фирми… Това означава, че важни за обществото системи могат да бъдат купени и управлявани от чужди корпорации, с цел печалба.

Дори Обединения Икономически Комитет на САЩ признава, че едва 40% от всички проекти на Световната банка са успешни. Защо ли?

Важно е да се разбере – Световната Банка е всъщност банка от САЩ, защитаваща US интереси, защото САЩ притежават правото на вето над нейните решения, като най-големия доставчик на капитал.

И откъде банката е взела тези пари? Взела ги е „от въздуха“ чрез банковата система за частичен резерв. От стоте най-силни световни икономики, на базата на годишен БВП(брутен външен продукт), 51 са корпорации, 47 от тях са базирани в САЩ.

Вижте колко е просто

Така, какво е централна банка? Централната банка е институция, която произвежда валутата на дадена държава. Базирайки се на историята, две определени функции стават присъщи за централната банкова система. Контролът над лихвените нива и контролът върху паричната наличност, или инфлацията. Централната банка не просто осигурява с пари правителствената икономика, тя й ги дава на заем с лихва. След това, чрез увеличаване или намаляване на притока на пари, централната банка регулира стойността на издаваната валута. Много важно е да се разбере, че цялата структура на тази система, може да произведе едно, единствено нещо в дългосрочен план – Задлъжнялост. Не е необходимо да си гений, за да се разбере Измамата. Всеки един долар, произведен от централната банка, се дава назаем с лихва. Това означава, че всеки един произведен долар е всъщност долара плюс определен процент дълг върху този долар. И след като централната банка има монопол върху печатането на пари за цялата държава и те дават като заем всеки долар с прикачен към него дълг, то откъде идват парите за изплащането на този дълг? Те могат да дойдат само от същата централна банка. Което означава, че централната банка трябва непрекъснато да увеличава производството на пари за да може временно да се покрие създадения дълг, което на свой ред, тъй като новите пари също се дават назаем с лихва, създава още повече дълг! Неизбежният резултат от тази безотказна система е Робство, тъй като е невъзможно за правителството, а също и за обществото, да излязат някога от този самоувеличаващ се дълг. Разберете, че Федералният резерв на САЩ е централната банка на САЩ и най-голямата частна корпорация. Собственоста й няма нищо общо с Американското правителство. Тази частна корпорация има право да емитира парични знаци – долари. И съответно доларовите банкноти са частна собственост предоставена на американското правителство срещу годишна лихва.

Как може да има Федерален резерв в САЩ, който да е частна корпорация, да е независим от Правителството и в същото време да говорим за демокрация и върховенство на парламента и закона? Същото е и в България с БНБ (Българската народна банка). Те поставят на колене цялото общество и свят… Има една тънка подробност, която заобикаля всяка национална банка и тя е, че централната банка на дадена страна е „неинституционална организация“, тоест правителството няма законното право да търси отговорност на действията й. Нашите левове се печатаха в Германия(сега у нас), централната ни банка слуша какво диктува централната европейска банка във Франкфурт. През месец май 1989 г. комунистическото правителство по указание на банкерите-лихвари издава в Държавен вестник един „Правилник за работа на банките“, с който на дело се отваря път за превръщането на държавните авоари в частни. Вече „юридически“ подготвени за ограбването на българите, банкерите – лихвари пускат в действие сценария „10-ти ноември“. Целта – отвличане на вниманието от същността на банкеро – лихварските мероприятия… Как стана така, че едно частно предприятие, на акционери, един истински съвремен Змей гнетящ хората, днес се поставя над съд, правителство и държава в нашата Родина? III… Но няколко пъти обявявам(Аз Еленко Ангелов, психолог, автор’на книгите „Лека Нощ Нещастие“ и „Добро утро Щастие“) в ефир(в предаване на Милен Цветков и в телевизия „Скат“) и съм писал, че така наречената БНБ – Българска Народна Банка днес е де факто „частна фирма“. Всичко е маска дори днес – 26.8.2009 г. топ новина е, че поредния или стар Минет майстор(Иван Искров – да пламне и той, народа става бензин а не вода) е избран от парламента за директор на БНБ… Това е маска – финансов неразбираем за хората банков жаргон, таблици, термини прави, криви линии, избор от парламента… Така – свалете си закона за БНБ от сайта им! Там в началото пише, че БНБ не може да дава пари на лихва на държавата… Така – а на края на закона пише, че БНБ може да дава пари на лихва на България – когато става въпрос да се взимат компенсаторки(специални книжа на тираж) от МФВ. Смях в залата…

От къде се трупат тези близо 37 милиарда дълг, който ние изплащаме с престъпни данъци /невъзможно е да се изплати и това е целта)? Международния валутен фонд(МВФ) и Световната 6анка(неин еничар сега е финансов министър в правителството на „Бодигарда на Симо“) са най-обикновени(най-престъпни) американски банки базирани в САЩ(затова САЩ има вето върху всички решения). БНБ дава пари на лихва на България, с които да купи(и на лихва) някакви подписани салфетки от МВФ(това са книжата със специален тираж)… И така им задължаваме и на МВФ и на БНБ… Така – Те се разпореждат с престъпната приватизация на жизнено-важни отрасли на нашата икономика – да се дадат за стотинки на чужди вампирски корпорации(които са си взаимно Минет майстори). Все едно утре да си регистрирам и направя – „Световна заложна къща“- само името ще и е Световна. Българи някъде да виждате на българските банкноти(не пари а бележки от банка) да пише, че са собственост на Република България? БНБ кое и е НАРОДНО? Тази мръсна организация закриля политиката на всички останали търговски банки. Лихвите, които изплащате сега са на пари, които не съществуват – те не са обезпечени с нищо.

„Съдиите ни пазят мафиотите, защото са братя в тайни ложи, твърди скандалният психолог“.

интервю на Деница Бояджиева

– Еленко, теориите, които проповядваш, излизат от рамките на ортодоксалната психология. Какъв си ти всъщност – психолог или мистериолог, който търси във всичко конспиративния елемент?

– Защо трябва да слагаме рамки. Официалната доктрина на психологията, която съм завършил, ми е помогнала страшно много, но тя е задминала по лицемерие религията. От векове науката си пее едни и същи псалми. Все още се гледа с насмешка на неща като телепатия, лечение с ръце… Само допреди 10 години отричаха хомеопатията и ирисдиагностиката. От гледна точка на историята хирургията и химията всъщност са алтернативни методи. Шаманизмът или пренасянето на положителна и отрицателна енергия е нещо съвсем нормално. Аз търся най-голямата истина, това е и посланието на трилогията ми.

– Кой ти я показва? Например, кои са източниците, от които черпиш информация за рептилската си теория?

– Имал съм страшно много време да се самообразовам и от дете се опитвам да сглобя пъзела за влечугоподобните, които ни управляват. Мои учители са хора, които са работили рамо до рамо с такива влечугоподобни в американски военни бази – Фил Шнайдер, Едуин Кастело. Те заплатиха с живота си заради разкритията, които направиха. Дейвид Айк също е говорил изключително много за това. След 11 септември, когато американското правителство си самовзриви кулите, с мен се случи нещо уникално. Започнах да сънувам изключително осъзнато ключови думи. В съня си разговарям с мои учители, съученици, които изглеждат като сияещи кълба от златиста енергия. Една нощ те ми подсказаха да отида в музея в Бояна. Там се натъкнах на фигурки на идоли, намерени в Курило. Те бяха глави на сънувани от мен влечугоподобни, точни образи на различни раси рептили, които са тук от зората на човечеството и са участвали в ДНК-инженерството на нашите тела.

От векове фолклорът на всеки паралел и меридиан – от Северна Америка до Африка, говори за едно и също – дракони и змейове, които могат да се превръщат в хора. Това е т.нар Shapeshifting (промяна на формата). В Азия и до ден днешен вярват, че е създадена от Нуа – богинята-дракон, и брат й Фукси.

– Но това е митология…

– Не е митология. Всъщност в нея се съдържат истинските ядра. Драконите, които стават царе и управляват цели държави. Неслучайно те се женят помежду си, за да запазят това рептилско ДНК. Погледни драконите, които красят фасадата на Народния театър „Иван Вазов”. Те са точни образи на Ариман – образа на сатаната в зороастризма. Знам колко параноидно звучи, но аз самият съм бил свидетел на много паранормални явления, наблюдавал съм всякакъв вид НЛО. Нека всеки търси сам своята „Най-голяма Истина”! Аз съм Подсказвач.

– Въпреки че не си финансист, имаш стройна теория и за конспирацията на МВФ, Федералния резерв на САЩ, БНБ…

– Все още много хора се присмиват на клишето за евреите и техния контрол над целия свят. Всъщност това е самата истина, само че не става дума евреите, а за ционистите. Още през 1913 г. прословутите еврейски фамилии Ротшилд, Рокфелер и Морган създават Федералния резерв на САЩ. Той не е федерален, а напълно частен и дава пари на лихва на собственото си правителство. Де факто ФЕД държи над 51% активи в най-престъпната двойка, огнището на раковата болест на Земята – Международния валутен фонд и Световната банка. България е заробена като крепостен селянин с 37 млрд. долара външен дълг, които дължи като лихви на тази огромна ракова клетка. Каквото кажат най-големите – Ротшилдови, Рокфелерови, Морганови, това се случва. Те взимат парите буквално от въздуха. Единственият човек, който се опита да се изправи срещу това чудовище, е президентът Кенеди. Той започна да печата долари, на които пише United states note, а не Federal reserve note. Така, на практика иззе частните функции на ФЕД и ги върна на държавата. В резултат на това те го екзекутираха, дори си оставиха визитната картичка. Ако погледнеш, ще видиш, че денят на покушението в Далас – 21 ноември, е и рожденият ден на ФЕД. Първото нещо, което прави Линдън Джонсън, след като поема функциите на президент, е да върне властта за печатането на пари в ръцете на частните банкери. И така Ротшилд продължава да командва цялата фондова борса и финансов пазар в света още от времето на Наполеоновите войни.

– Къде е България в този световен заговор?

– Стигаме и до България. В последното интервю на Тодор Живков във „Всяка неделя” казва пред Стойчо Керев, че България е имала не повече от 2,5 млрд. долара външен дълг, а не 12 милиарда, както после излъгаха Луканов и Младенов.

Тези хора са само видимата част, зад тях има много скрити сили. Не е тайна, че големите родни и световни политици участват в масонски кръгове или други тайни общества.

Къде обаче е проблемът с масонството? Там членуват депутати, министри, адвокати, съдии, прокурори, мафиоти – всякакви. Тези хора се кълнат във вярност на братството си в живота си и живота на близките си. Ето една от причините големи престъпници – всички знаем имената им, да бъдат на свобода. Просто, ако съдията е масон, той не може да го осъди, защото първо правило е да защитава интересите на своите братя по клетва.

Всъщност паметникът Левски е един масонски обелиск. Знае се от древността, че обелискът представлява половият член на бога на подземното царство Озирис. Впоследствие масоните го превръщат в свой основен символ. Другата голяма наглост е новият ни герб след 10 ноември. На него един лъв е изправен като циркаджийско животно на 2 крака на тъмночервено поле във формата на щит. Същевременно името на Ротшилд се превежда като „червен щит” (red shield). Гаврата е толкова голяма, че на институционално равнище признаваме, че тази еврейска фамилия ни управлява. Освен това на нашата Българската народна само името й е народна, на практика тя е Централна, и то подчинена на МВФ. – Все пак редица държави имат свои Централни банки, които регулират паричните и кредитните отношения и провеждат валутната политика на страната…

– Въобще не всяка. На Китай така ли е? Огнището на раковата болест е ФЕД. Навсякъде по света, където се казва Централна банка, това означава, че тя е в ръцете на частните банкери. Такъв е случаят и с БНБ. Никой не може да каже откъде взима парите, те са измислени буквално от въздуха. На какво се базират българските левчета? Някъде да виждаш тази банкнота да е обезпечена с нещо, да пише Република България? Помниш ли, че на старите пари пишеше, че са обезпечени със злато и всички активи. Така че, всички тези инфлации са абсолютно измислени и контролирани, за да ни държат като крепостни селяни. Инструментът за изнудване се нарича специални права на тираж или прословутите компенсаторки. Пак едни измислени цифри, напечатани салфетки, които не са обезпечени нито със злато, нито ресурс. Ротшилдови и Рокфелерови командват и у нас. В момента вицепремиер ни е най-големият еничар – г-н Симеон Дянков, чиновник от СБ. Още след избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов покани екип от Националната търговска камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят национална стратегия за прехода към пазарна икономика. Именно по плана „Ран-Ът” целенасочено се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България, за геноцида на българите.

Но най-голямата конспирация е инструментът приватизация. Когато не можем да си изплатим лихвите, агентите на МВФ идват и ни карат да приватизираме. Реално техни фирми взимат на безценица нашите ресурси, нашите инфраструктурни мрежи. Така е с ЧЕЗ, ЕОN, ЕVN. Костов продаде „Балкан“ за 150 хил. долара на Гад Зееви – на цената на 2 апартамента в София. За мен той е рептило-студенокръвен. Ренета Инджова пък продаде най-голямото предприятие за международни превози – „Сомат”, на пълна безценица. Подигравка – то само един гараж струва толкова! Ето така действат раковите клетки МВФ и СБ – заробват с пари и заграбват ресурсите на страната. Червени, сини, либерали, консерватори – всичко това е един огромен фарс. Кеч гледала ли си, колко е смешно? Тия кечисти са си първи приятели. Същото е и с политиците. Аз обикалям медиите и съм чест гост в различни предавания. Бил съм свидетел как пред камерата червени, сини, атакисти, гербери буквално ще се избият. Всичко това е постановка – на излизане си стискат ръцете и дружески се уговарят в коя кръчма да седнат.

Джордж Буш е наследник на влечугоподобни

По образование той е психолог, но отдавна не се занимава с традиционна психология, защото предпочита да разгадава тайните на медитацията, алтернативната медицина и уфологията. Твърди, че живеем в Матрицата, точно както са го описали братя Уашовски в едноименната кино трилогия и че единственият начин да бъдем щастливи е като се осланяме на древното индийско учение “тхарма”. Доказал е по свой начин, че повечето световни политици са наследници на влечугоподобни, в знака на Windows има скрита свастика, а символ в еднодоларовата банкнота “предсказал” събитията от 11 септември. Всичко това Еленко Ангелов, определящ себе си като “Подсказвач”, е описал подробно в първата си електронна книга “Лека нощ, Нещастие” , която вече може да се купи на диск в някои столични книжарници. Предстои излизането й и в книжен вариант.

Г-н Ангелов, кое ви кара да бъдете толкова убеден, че Матрицата съществува?

Ами помислете, не случайно филмът на братя Уашовски се превърна в такъв феномен и милиони хора го гледат и харесват- те просто усещат, че макар и да е хиперболизирано има огромни ядра истина в тезата за “Матрицата”. Тя е много видима особено в областта на банковата система и т.нар. ”работа”. Замислялили ли сте се, че думата работа произлиза от “роб”? Ние продаваме будния си живот срещу минимално заплащане. Всички сме заробени от безумни кредити, фирмени политики и нямаме избор, не можем да избягаме. Ами ето, това е Матрицата, тя е много видима – работа от – до, изкуствено създадена финансова криза и т.н.

Какво не ви достига в традицинната психология, че се обърнахте към мистиката?

Психологията, която се изучава у нас, а и по света, се присмива надменно на неща като телекинеза, телепатия, медитация, има подигравателно отношение към тези науки. Казано по друг начин психологията се опитва да впрегне една обикновено крушка в трифазен ток. Често парафразирам известния писател и теоритик на конспирацията Дейвид Дайк, който твърди, че религия и наука е едно и също, че всичко е свързано. Традиционната психология обаче прави точно обратното.Тя дели нещата на нормално- паранормално, земно- извънземно.

В интернет ваши почитатели определят книгата „Лека нощ, Нещастие“ като шокираща…

Да, има шокиращи неща.

Свързани ли са с НЛО?

За това смятам да пиша в следващите части от трилогията. Но ако въпросът е дали съм виждал, ще отговоря “да”. И не само аз – десетки мои съграждани от Тетевен са свидетели на неидентифицирани летящи обекти, като под това не се разбира само летящи чинии, а и явления, за които все още няма логично обяснение. Почти всички “истински” хора са ги наблюдавали, но имат амнезия за амнезията. Всичко това е част от конспирацията. Бомбардират ни от стотици години с филми за извънземни – е, не е ли странно? Но когато човек започне да говори за тях го мислят за луд. За това обаче са виновни медиите, които умишлено показват на преден план хора, които не изглеждат и не разсъждават нормално, а говорят за НЛО. Ето това е стопроцентова манипулация.

Има и друго смущаващо в книгата ви – откритието ви, че световни лидери, като Джордж Буш –младши, например, са наследници на влечугоподобни?

Изразът, че очите са прозорец на душата не е празен израз. Погледнете историята, която познаваме като такава или пък детските приказки- всичко е базирано на змийския култ. Така е в Китай, Европа, Централна Америка – всичко се базира на змиите. Престолонаследниците в Азия днес твърдят, че техните предци са били дракони. Същото е в Англия, дори в България. Доказателствата са десетки. Не само аз съм забелязал, че когато световни политици се разпалят в свои обръщения или интервюта, придобиват много интересни характеристика, като вертикалните змийски зеници , например, характерни за влечугите. Ясно ми е, че в 21 век, във времето на фотошопа снимките и видиата не са никакви доказателства, но е факт, че въпросните репортажи бързо биват изтеглени от интернет, за да няма много свидетели на явлението. То се среща и при други като Дик Чейни, Хилъри Клинтън, дори звездата Пол Макартни.

Имате ли подобни примери и сред българските политици?

Да, но с тях ще се занимавам в следващите книги. За сега мога да кажа само, че някои български владетели също влизат в групата на влечугоподобните. Да погледнем например пръстена на Калоян- много хора си мислят че е изобразен лъв, а то всъщност е змей. На Хан Аспарух пък е змия. Ами прическите на хановете с щръкналите опашки – хората си мислят, че това е конска опашка, символизираща свободния конен народ, а всъщност това е змия и то буквално излиза от фонтанелата. Египетските ореоли, които представляват кобра пък вече отвеждат по-скоро към символ на рептилско – влечугоподобно обсебване. Базирал съм се на доста символи от нашата столица, защото те имат огромна сила. За съжаление повечето хора не вярват, те са облъчени да не вярват. Аз обаче гледам доста земно и фактологически на нещата.

Съгласете се, че звучи странно и е нормално да има скептично настроени към теорията ви?

Разбира се, бих се притеснил, ако нямам такива и всичко се приема на доверие. Не съществува такова нещо като вяра, или ако аз я имам, то тя е на ниво знание. Аз признавам нещо първо на ниво убеждение. Трябва да има скептицизъм, но здрав, а не мнителност. И тук следва въпросът какво е истината. Защо хората базират истината върху ценностната си система, а не обратното – да базират ценностната си система на истината. Питаме се кое е реалното- ами което ви кажат, че е реално. И ще дам за пример един друг велик филм “Шоуто на Труман” – там всичко е показано добре. Труман е “истинският” човек –всички около него играеха роли. Същото е и в нашата действителнтст. Заобиколени сме от лицемерни колеги, досадни роднини, неискрени приятели –всички те играят роли и целят да привлекат вашето внимание

Аз и вие също играем роли ….

Така е….

Тогава кои са “истинските” хора, за които говорите?

Ще парафразирам един слоугън : “Това са недуховни същества с човешко преживяване, а не просто човешки тела с душевни преживявания, филтрирани от лъжетелевизия, религия и култура. Не отричам нито духа нито материята, не бива да се отделят духовно от материално, но все пак ние на първо място сме съзнание, наблюдатели, духовна същност.

Твърдите, че разкривате в книгата си и тайната на щастието- каква е тя?

Щастието е нещо много индивидуално. Човек спира да бъде щастлив още след като се роди, най-малкото самото му раждане е липса на свободен избор. След това се полагат толкова усилия, за да проходи, да проговори и защо, когато директивите цял живот са: “ не мърдай оттам и мълчи“. Лъжите също започват още от детството – представете си шокът за едно дете като разбере, че добрият белобрад Дядо Коледа не съществува и че всички около него са го лъгали… Трудно е да бъдеш щастлив. Изходът е да се замислим и да се запитаме няма ли нещо повече от това, което се учи в учебниците, което показват медиите. Най-добре го обяснява древното индийско учение “дхарма”, според което всеки човек има призвание и трябва да прави това което иска , а не това, което му налага обществото, системата, т.е. Матрицата. Ако си музикален по –добре да станеш музикант, макар и посредствен, отколкото да блестящ хирург, но пък нещастен.

Т.е. да слушаме не разума, а сърцето си?

Не бива да отделяме разума от сърцето – всичко трябва да бъде в една равнина, защото истината винаги е някъде по средата.

източник - https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjVrPSE_NfYAhVLKewKHXLEBTIQFggmMAA&url=https%3A%2F%2Fvemiplast.wordpress.com%2F2012%2F04%2F11%2F%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25BA%25D0%25BE-%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B3%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25BE%25D0%25B2-%25D0%25B7%25D0%25B0-%25D1%2584%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25BB%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%258F-%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B7%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25B2-%25D1%2581%2F&usg=AOvVaw2mK2n-vTLQ0e_hSYV21q2g

Няма коментари:

Публикуване на коментар