Звездни Цивилизации

вторник, 9 януари 2018 г.

За вредата от млякотоИнтервюто с Робърт Коен, автор на книгата “Milk: the Deadly Poison”

Майк Адамс:

Би ли направил един общ преглед за хората, които не са запознати с истинската история на млечните произведения и на кравешкото мляко?


Робърт Коен:

Истинската история е, че млечните произведения са най-вкусните храни на планетата. Няма нищо по-вкусно от сиренето/кашкавала – един ден без тях е ден без слънчева светлина. Млякото е вкусно, особено ако вземете 5.4 килограма от него,махнете всичката вода и го смесите със захар, замразите го и му сложите черешка отгоре. Мляко, сирене, кашкавал, сладолед, кисело мляко – не знам как някога бих живял без тези неща. Може би бях най-големият консуматор на млечни произведения в щата Ню Джърси – където живеех; моите деца също бяха като мен в това отношение. Докато един ден нещо, наречено генно инженерство не се появи на трапезата ни и аз започнах да разследвам дали искам децата ми да пият доброто старо пълноценно мляко или генетично направеното мляко. Преди бях начело на една лаборатория – правех изследвания и се опитах доста честно да погледна на всичките спорни неща, касаещи генното инженерство. Това беше през1994 г. и започнах да чета научни статии от журнали за генно модифицираното мляко. Започнах да изследвам, да се обаждам на Монсанто (бел. пр. – една от главните компании на илюминати за производство и разпространение на генно модифицирани храни,създател на аспартама; разположена е в щата Мисури) и разговарях с техните учени. Един ден просто ми дойде изведнъж – след като бях правел изследвания в продължение на седмици, месеци и над една година – млякото е проблемът, глупчо! Всяка една глътка от кравешкото мляко съдържа вирус, гной, бактерии, мощни хормони на растежа,протеини, които причиняват алергии, антибиотици, пестициди, мазен холестерол идиоксин – кои от тези неща бихте искали във вашето тяло?


Майк Адамс:

Според мен чуването на подобна информация е един огромен шок за повечето хора.

Робърт Коен:

 Ами да ти кажа това не е точно голям шок, защото ако кажа на по-голямата част от слушателите ти: “Ето тук имам една хубава, ледено-студена чаша със свинско мляко, която да си изпиете със сладкото, което ядете”, или “Какво ще кажете за малко кравешко мляко с вашите шоколадови сладки”, на хората би им призляло. Биха казали: “Категорично не!” Инстинктивно биха знаели, че не трябва да го правят. Всъщност, вие не бихте ги изкушили дори и със студена чаша човешко мляко. Би им призляло на секундата, защото те знаят, че има вещества в онези млека, които са предназначени за младите животинчета от съответния вид. И тези вещества имат имена – лактоферини, имуноглобини – не е хубаво да приемате естроген ежедневно, прогестерон, проактин, мелатонин, окситоцин; мога да продължавам и да изброя 59 различни хормона във всяка глътка мляко. Точно това е млякото – една система за доставяне на хормони във вашето тяло. А вие не искате кучешки или свински хормони. Не искате и кравешки хормони. Вие, дори като пораснали хора, не желаете хормони от човешко мляко.

Майк Адамс:

Точно така – човешкото мляко е перфектна храна за бебенца, но не и за пораснали хора. Винаги ми е било интересно как порасналите хора са избрали да консумират храна, течна храна от друг биологичен вид.

Робърт Коен:

Това е интересно и в името на доброто здраве, поне ги направете здрави животни. Но 9-те милиона крави в САЩ в по-голямата си част, не са здрави. Половината крави от стадата в САЩ са инфектирани с вируса левкемия бовина (bovine leukemiavirus), половината от кравите са инфектирани с болест, наречена болестта на Крон, която е причинявана от една бактерия, наречена mycobacterium paratuberculosis, от която 40 милиона американци са засегнати със синдрома на раздразнените черва. Всеки човек с болестта на Крон дава положителен тест за бактерията mycobacterium paratuberculosis. До последния човек! 100 процента! И това беше публикувано през1965 г. за работата на националната академия на науката. Така че тук говорим за истинска наука, не си ги измислям тези неща. Разполагаме с хиляди изследвания, публикувани в научни вестници и списания, с хиляди отделни подкрепящи се доказателства, които ни казват, че млякото изобщо не помага на човешкото тяло. Ние пием телесни течности от болни животни.

Майк Адамс:

Какво ще кажеш за скритите източници на мляко, тъй като има много продукти, които съдържат мляко или млечни протеини – зная за доста протеинови напитки, които например са направени с млечни протеини.

Робърт Коен:

Разбира се. Когато видите на опаковките думата “суроватка” си казвате:“В никакъв случай!” Когато видите “казеин”, “натриев казеинат”, “калциев казеинат” –това е млечният протеин на прах, който вие не искате във вашето тяло. Когато вземете млякото и се отървете от мазнините, водата, и останете само с протеини, те на практика са само кръвни протеини: серумалбумин, млечен протеин, 90% от млякото е казеин. Когато казеинът се извлече от млякото, той всъщност е едно лепило, използвано да залепя лепенки върху бирени шишета. Той е едно лепило, използвано, за да крепи дървото във вашите мебели. Когато приемате казеин – това лепило от млякото,и тялото ви вижда този чужд протеин, то произвежда тези хистамини, които накрая стават на слуз. И ето защо млякото е слузoобразуващо. Отново – това е един процес,който отнема 10-12 часа.

Майк Адамс:

В кои други видове храни, протеинови напитки или продукти се съдържа казеинът?

Робърт Коен:

Понякога, да не повярва човек, се среща в консерви от риба тон. Понякога в определени зърнени храни – използва се като лепило, за да поддържа някои храни. Но това, което е за отбелязване е, когато разглеждате в супермаркети –например сметана на прах за кафе, отпред на опаковката на която е написано, “Не съдържа мляко”, а когато потърсите на гърба на продукта, с малки букви ще видите“натриев казеинът – производен на млякото”. Не зная как им се разминава да твърдят,че нещо не съдържа млечни произведения, когато то ги съдържа. Хората обаче трябва да се научат да четат малките надписи на стоките. Ако видите думата “казеин” в какъвто и да е вид или форма, като казеинът например – това е мляко от крави – не го яжте.

Майк Адамс:

Производителите на храни, да знаеш, са изключително съзидателни с техните надписи на продуктите им. Виждал съм паста от авокадо, без да съдържа никакво авокадо!

Робърт Коен:

Стига бе! Това е невероятно!

Майк Адамс:

Абсолютно! Съдържаше хидрогенирани мазнини и изкуствени оцветители.

Робърт Коен:

Това е плашещо.

Майк Адамс:

И така стоят нещата в по-голямата си част. Човек трябва да отиде на здравословен магазин или на някакво специално място...

Робърт Коен:

Проблемът тук Майк е, че нямаме силно лоби на производителите на авокадова паста. Но наистина имаме едно много силно лоби на собствениците на млечната индустрия. Това ти го гарантирам.

Майк Адамс:

Кое е това, което те накара да проявиш такъв интерес и енергия, за да преследваш истината за млякото и млечните продукти?

Робърт Коен:

Три малки момиченца с имена Дженифър, Сара и Лизи – дъщерите ми. Исках те да имат здрави тела. Исках да не изкарат 4 години гимназиален живот, с черни точки и пъпки по цялото тяло, както беше при баща им. И знаеш ли? Те нямаха никакви черни точки и пъпки! Никакви акнета, и ако разгледаш книгата ми “Milk A to Z”(Млякото от А до Я), вземам всяка буква от азбуката и попълвам нещо за млякото. П е за пъпки и ние знаем, че тези крави всъщност се доят преди да родят и това мляко е различно – това е мляко, нареждащо на млечните тъкани да растат. Малките момичета са се променили в наше време, но ние откриваме, че с отделянето на всички тези андрогени, кравите постоянно използват андрогените, за да произвеждат други хормони. Тинейджърските пъпки се подобряват в секундата, в която спрем да консумираме мляко.Отнема 2 седмици и акнето изчезва. И тези андрогени стимулират мастните жлези, които са жлезите, причиняващи акне и черни точки.Така че откриваме връзка между млякото и много човешки заболявания. И аз не съм първият, който твърди това – д-р Спок твърдеше това. Д-р Спок продаде 75 милиона бройки от книгата си за отглеждане на деца. Единствената книга, която е продавана повече в историята е Библията. Д-р Спок казваше, че никой човек на средна възраст, дете или възрастен няма нужда от кравешко мляко – това е измама от страна на правителството, за да поощрява консумацията на мляко. И ние се учим, както казах,повече доктори научават нещо, което не им е било преподавано в университета. Добре ще е да погледнете етиологията (бел. пр. наука, изучаваща причините за възникване на болестите) на алергиите и диабета! Ако решите да разгледате диабета, разгледайте New England Journal of Medicine, 31 Юли, 1992 г. (журнала за медицина на Нова Англия) –точно може да проверите това! Там се казва, че излагането на тези волски протеини, волският серум лактобумин (bovine serum lactobumin) е един активиращ механизъм за инсулин зависещия диабетов мелит, няколко месеца по-късно. Октомврийското издание на Сайънтифик Америка (Scientific America) от 1992 г. обсъждаше млечния лозунг: “Млякото е добро за тялото.” Там се казваше: “Млякото е добро за тялото – това звучи малко празно тези дни”.

Майк Адамс:

Би ли дал едно кратко резюме – ти спомена няколко по време на интервюто – диабета, пъпките, сърдечната болест се споменават доста изтъкнато в книгата ти. Но какви други хронични болести са да речем, влошавани или дори причинявани от продължителна употреба на мляко?

Робърт Коен:

Това е интересен въпрос, да знаеш. Нека разгледаме Голямата Петица – в САЩ убиец номер 1 е сърдечната болест, после е остеопорозата, ракът, диабетът и астмата. Разглеждаме нации, които пият мляко. Откриваме, че тези болести са често срещани. Когато разглеждаме нации, където консумацията на сирене се е утроила през последните 30 години, като Англия, Франция, Канада и САЩ – откриваме също утрояване на асматичните заболявания и видовете рак на гърдата. Познай коя страна има най-висок процент от болни от рак на гърдата? Номер 1 в това отношение е Дания,следвана от Норвегия, следвана от Холандия, следвана от Швеция – забелязваш ли тенденция?

Майк Адамс:

Консумацията на мляко.

Робърт Коен:

Хайде да поиграем още малко на изброяване на факти, Майк. Знаем за рака на гърдата – коя държава има най-високи показатели за сърдечни болести?

Майк Адамс:

Ами мисля си че е САЩ.

Робърт Коен:

Не е! Дания, Норвегия, Холандия и Швеция – рано или късно ще схванеш нещата! Костни болести, сърдечни болести, рак на гърдата – забелязваш ли накъде се насочваме? Най-високите нива на консумация на млечни продукти. Виждаме абсолютни корелации между тези болести и консумирането на млечни продукти и аз мога да ти дам причината за това. Съществува много повече от национални епидемиологични изследвания– имаме механизми, чрез които тези болести се получават. В рака на гърдата и във всеки вид рак, хиляди неща причиняват рак. Всеки път когато хванем вестник, има ново нещо, което е разпознато, че причинява рак. Но хиляди неща го причиняват – веднъж щом го получите в тялото си, едно нещо го кара да расте, а единственото нещо, което го кара да расте е най-мощният хормон на растежа, който тялото ви произвежда, наречен инсулин растежен фактор. И забележително – най-голямото чудо на науката на природата е, че този хормон в кравешкото тяло и в човешкото тяло е идентичен. Всъщност, от около 4 700 различни видове бозайници и стотици милиони различни протеини в природата, има само един хормон в цялото животинско царство, който е идентичен между два биологични вида –човешкият и кравешкият инсулин растежен фактор –1, който е бил наречен ключовият фактор в растежа и разпространението на рака на гърдата, рака на белите дробове,рака на простатата, всеки случай на рак при хората.

Майк Адамс:

Млечната индустрия твърди разбира се, че всичките тези хормони се унищожават по време на пастьоризацията и че те не се усвояват от хората,употребяващи продуктите и. Знаем, че това не е вярно, но защо е така?

Робърт Коен:

Нека анализираме това изявление, защото може би те са прави, а ако са прави, това значи, че кърменето не работи. Така че, ако си мислите, че кърменето не работи, тогава давайте и пийте кравешко мляко, но ако поради някаква малка вероятност си мислите: Е, кърменето може би наистина работи, тогава чрез пиенето на млякото на кравата, вие кърмите и приемате хормоните и то по един много ефективен начин, по-ефективен дори от този на природата, защото природата намира начин да създава от нещо по много. Например, ако разгледаме рибите –треската да речем. Рибата снася десетки хиляди яйца. Някои видове риби снасят над половин милион яйца,защото рибата някак си има вродено познание, което е определило, че огромната част от тези яйца ще бъде изядени от хищници. Повечето от тях няма да оцелеят, за да станат малки рибки. Ами, тялото работи по същия начин – произвеждаш милиони и милиони сперматозоиди. Произвеждаш милиони и милиони клетки. Произвеждаш достатъчно, така че нещо да оцелее. А в случая с този хормон – инсулин растежен фактор –1, тялото ти постоянно го произвежда и той се разлага много бързо или се свързва с други протеинови рецептори. Но в случая с кравешкото мляко, ние сме задминали природата – ние имаме краве мляко, където обикновено тези протеини са се разложили много бързо. Ние хомогенизираме млякото – с други думи, ние приемаме млякото и създаваме мастните молекули между 10 и 100 пъти по-малки.

Поемаме много повече от тях – 473 мл. Мляко може да съдържат трилиони малки мастни молекули. Те обхващат и защитават тези хормони, повечето от които са разбира се разрушени. Така че сега разполагаме с механизъм, чрез който удвояваме количеството от този мощен хормон в телата ни и където той обикновено се разлага за по-малко от секунда или две, сега остава активен до 30 минути. Когато той намери съществуващ рак, което също е често срещано нещо – това е механизмът на включване на рака. И ето защо нации, които пият най-големи количества мляко и ядат най-много сирене, са тези с най-високи нива на всеки човешки вид рак.

Майк Адамс:

Нека само разясним за консумиращите мляко, кои продукти съдържат в себе си тези хормони. Защото не само млякото ги съдържа, а всичко което произлиза от него, нали така?

Робърт Коен:

Точно така! Всичко, което произлиза от млякото съдържа тези хормони:сирене,кашкавал, краве масло, сметана и т.н. Това е мляко. Когато използвате 9.5 килограма мляко, за да направите 450 грама краве масло, или 4.5 килограма мляко, за да направите 450 грама кашкавал, или 2.8 килограма мляко, за да направите 450 грама шербет...

Майк Адамс:

Вие концентрирате всички тези...

Робърт Коен:

Вие концентрирате хормоните, концентрирате диоксините, концентрирате наситените мазнини, за които знаем, че са вредни за вас разбира се. Точно това е млякото и точно това са всички тези млечни продукти – концентрирани млечни продукти. Ако имате 1 единица от нещо лошо, не искате да имате 10 такива концентрирани единици.

Майк Адамс:

Точно така. Има компании, разбира се, независими млекопроизводители,които произвеждат мляко и пишат на етикетите, че то е произведено без волски хормони на растежа (bovine growth hormone).


Робърт Коен:

Но за мен няма реално никаква разлика между волския хормон на растежа,който е бил генетично създаден и естествено получаващия се хормон на растежа. Това е едно и също.

Майк Адамс:

Препоръчал съм на читателите да направят един 30 дневен тест, през който да не приемат никакви млечни продукти. 7 дни е също доста, ако сте осъзнати относно тялото ви, за да забележите разликата, но какво могат хората да очакват наистина да се промени? Ти спомена за някои от нещата, но какво ще кажеш за дълготрайните подобрения върху здравословното състояние на хората? Ако някой спре да консумира млечни продукти, какво може да очаква да се случи до един месец или една година?

Робърт Коен:

Интересно е, че ми задаваш този въпрос, защото Town send Medical Letter, което е докторско писмо, писано от лекари за лекари и над 180 хиляди доктори го получават, в броя си от Май 1995 г., пише за кравето мляко, за симптомите, с които са били свързвани множество различни здравни проблеми – производство на слуз, загуба на хемоглобин, алергии, като номер 8, 9 и 10 от списъка бяха смяна на настроенията, депресия и раздразнителност. Замислете се за хора на средна възраст, бидейки склонни към криза, които изпитват смяна на настроенията, депресия и раздразнителност и много от тях смятат, че това е предизвикано от вирусът Епщайн-Бар (Epstein-Bar virus). Смяна на настроенията, депресия и раздразнителност – вие приемате естроген всеки ден, с прогестереон (бел. пр. – женски хормон, участващ в цикъла на жените,бременността) мелатонин (бел. пр. – хормон, съдържащ се в епифизната жлеза, който подобрява съня и е мощен антиоксидант) и всички тези женски хормони, които идват от бременни крави и цялото това нещо здраво ще ви оплеска. Дори не мога да ви кажа какво ще ви причини. Но зная, че ставаме много управлявани от хормоните, депресирани, със смяна на настроенията, депресия, раздразнителност – просто откажете се от млечните продукти. Това наистина е едно лесно решение. Може да похарчите хиляди долари при вашия лекар и да вземете всякакви лекарства, и да давате риталин на децата си, но няма никаква нужда от това! Просто спрете да консумирате млечни продукти – тотално.

Майк Адамс:

Абсолютно! Това е невероятно – толкова често хората отиват при лекаря си и получават лекарства, които да скрият симптомите, причинени от вземането на прости избори – избирането с какво ще се хранят.

Робърт Коен:

И никой не преподава това на лекарите в медицинските институти, макар че много от тях научават това сами. Това става, защото те съветват пациентите си:“Спрете да приемате млечни произведения за известно време”. И те го правят и получават драстични резултати, особено при разстройство с дефицит на вниманието, аутизъм – наблюдаваме такива резки промени у деца, които изцяло спрат да приемат млечни произведения.

Майк Адамс:

Какво ще кажеш за дълготрайното предотвратяване на хронични болести?

Робърт Коен:

Има едно място на тази планета, където има повече столетници от всяко друго място, където средната продължителност на живота на жените е 86 години, където хората дори нямат нужда от рентгенови снимки, защото те не получават рак на гърдата или остеопороза. Това място са 160 острова между Япония и Тайван, казва се Окинава. Книгата е написана от Уилкокс и Сузуки и се казва “Планът Окинава” и ще прочетете,че тези хора приемат 1/20 от количеството калций, което ние приемаме, но въпреки това те не получават чупения на костите. Ще прочетете анализа за приетите количества калций по целия свят – в ЮАР приемат под100 мг. на ден, в САЩ 980 мг. на ден, но въпреки това имаме 14 пъти повече тазови счупвания. Не е калцият, който ядете, не е кравето мляко което е ядете, а е протеинът – животинският протеин, който причинява киселинното състояние в кръвта, което тялото ви трябва да неутрализира и то прави това, като извлича калция от костите ви. И това е истинската наука – това не са глупавите реклами и маркетингът за мляко – това е истинската наука, която ще намерите в сходни медицински вестници и списания, истината, която огромната част от американците не я получават.

Майк Адамс:

И въпреки това повечето американци смятат, че ако имаш чупливи кости или симптоми на остеопороза, трябва да пиеш повече мляко!

Робърт Коен:

Което ускорява загубата на костна тъкан, поради огромните количества аминокиселини, базирани на сярата.

Майк Адамс:

И разбира се има много лекарства с предписание, които хората вземат, още повече, за да се прикрият онези симптоми.

Робърт Коен:

Което е срамота, защото те водят до множество неща. Погледнете какво се дава на жените, за да се предотврати загуба на костна тъкан – премерин? Знаете ли какво е премерин? Това е едно от най-предписваните лекарства в САЩ. От това ли е направено наистина, от което звучи – премерин – урина от бременна кобила. То се добива от коне – държат ги завързани, оковани за устройства, които събират тяхната урина. Ако подраскате едно от тези малки жълти хапчета, то ще замирише точно на пикня. То е точно това, естрогенът от бременни кобили, и знаете ли какво? Ние не пием естроген от бременни кобили, а пием естроген от бременни крави, под формата на тяхното мляко. Отново, те имат мляко още преди да родят и това мляко съдържа женски хормони, които стимулират техните собствени гръдни тъкани да растат още повече. Това е причината нашите момичета да изглеждат по различен начин днес.


Майк Адамс:Нека видим – ние приемаме храната си от кравешка гной и лекарствата си от конска урина. Нещо е яко сбъркано във всичкото това, а?

Робърт Коен:

Живеем в прекрасен свят, нали? Направо напредваме!

Майк Адамс:

Нека поговорим за детската смъртност, причинена също и от кравешко мляко...

Робърт Коен:

Интересно е, че споменаваш това. Американските научни списания и вестници наистина не обичат да се заяждат с млечната индустрия и отхвърлят много от тези статии, но ние откриваме, че има един наистина страхотен журнал, един от световно уважаваните журнали, наречен Лансет (Lancet), британски журнал. И мисля, че беше Лансет от 4 юни 1994 г., в който беше публикувано едно изследване относно синдрома на внезапната детска смъртност, показващо, че белодробната тъкан в клетките показва бронхиално възпаление, подобно на астма, от млечните протеини. Така че децата приемат последното си ястие преди да умрат и какво е то – една бутилка мляко с кравешка формула. Относно децата, хранени с кравешко мляко, Лансет пише поредица от статии още от 60-те години, за внезапните детски смъртни случаи и в тези статии се показва, че свръхчувствителността към млечния протеин се подразбира като причина за синдрома на внезапните детски смъртни случаи.

Майк Адамс:

Нека поговорим за маркетинга. Млечната индустрия от много години се е фокусирала върху посланието, че млякото ви дава здрави кости. И сега от скоро се е фокусирала, че от млякото се слабее. От млякото се слабее – намирам това за много смешно...

Робърт Коен:

Естествено, че е смешно! Пиете нещо с много калории и с много мазнини в него, с хормони на растежа и вие естествено ще отслабнете! Направо изцяло се връзва. Всъщност, за малките бебенца се очаква да напълнеят с 50% от теглото си след първите три месеца – разбира се те удвояват теглото си за три месеца, нали така? Продукт, от който се отслабва – това е абсурдно!

Майк Адамс:

Как според теб на млечната индустрия и се разминава след правенето на такива заключения и твърдения в нейния маркетинг и реклама? Как постига това?

Робърт Коен:

 Разбери, че на тази планета имаме около 250 хиляди различни журнала и е наистина лесно да направиш така, че нещо да се публикува. И това, което различава една публикация от друга е PC – знаеш ли какво значи PC? Не значи персонален компютър, а пресконференция. Това, което правиш е организираш една пресконференция в хотел Плаза в Ню Йорк и поканваш ключовите членове на пресата и им съобщаваш, че на обед ще има огромен коктейл от скариди и телешко варено. Те ще се отзоват, за да отчетат събитието, а ти ще си им дал едно прекрасно подготвен материал и си го написал за тях и той ще е в утрешната преса, по телевизиите и точно по този начин възприятията на американците постоянно са галени. И когато имаш бюджет от 500 хиляди долара на година, постоянно за да поощряваш такива неща и да правиш подобни материали и тези фалшиви изследвания – ей, ама те точно това правят. И го правят добре.Но знаеш ли, забавно е понякога, когато млечната индустрия не уцелва точно. Сещаш ли се за онзи филм? С Робърт де Ниро, филмът е от 70-те за мафията и всичко, което те вършат, го правят по грешен начин. Млечната индустрия е направила тези реклами за мляко, като в една от тях, като стана на въпрос за здрави кости, хората, участвали в нея се появиха в едно от докторските шоута по телевизията, като тримата доктори,позираха с рентгенови снимки на телата си. И във всички тела, бедрата бяха разядени от костна болест – много забавно. Двама мъжки доктора и една жена доктор и сърцата им бяха съсухрени, това можеше да се види, както и разядената костна плътност.

Майк Адамс:

Но средният човек не би разпознал това, нали така?

Робърт Коен:

Не, но хората от млечната индустрия правят неща, с които сами си навреждат. Наемат пълни вегетарианци, с които снимат млечните реклами, наемат хора,които вече са се разболели от млякото. Лари Кинг – можеш ли да си представиш да правиш реклама на мляко, точно след като ти е правена операция за троен байпас? Всеки ден средният американец приема от млякото и млечните произведения същия холестерол, съдържащ се в 53 резена бекон. Ако правите това цял живот и навършите 53години, ще имате холестерол, съдържащ се в 1 милион резена бекон и после се чудите защо сърдечната болест е убиец номер 1 в САЩ.

Майк Адамс:

Какво ще кажеш за всичката наука, която млечната индустрия създава, за да твърди, че млякото е полезно за хората?

Робърт Коен:

Знаеш ли този интересен факт: млечната индустрия спонсорира изследвания и като изследовател, аз самият бих могъл да направя всяко едно изследване, което искам и да докажа всичко, което си искам, базирано на параметрите на изследването и на видовете бозайници, които използвам. Но хората от тази индустрия са правили изследвания с хора и твърдят: “Ето ви чаша мляко. Изпийте я.” Тестваният го прави и след 10 минути по-късно: “Как се чувствате? Имате ли слуз? Нямате? Страхотно.” И това отива да главните страници на вестниците и списанията, защото хората от млечната индустрия организират страхотна пресконференция: “Пиенето на мляко не причинява слуз”. Кажете това на всеки маратонец, три-атлет, оперен певец или звезда от Бродуей, те знаят, че употребата на млечни произведения причинява слуз. Те трябва да ги избягват, иначе няма да могат да се представят на ниво. И това не е научно изследване, това е просто нещо, което знаят. То си е аксиома! И въпреки това изследването и науката им показват, че млякото не причинява слуз. Вече ти казах за реакцията към волския серум лактобумин (bovine serumlactobumin), към казеина, млечният протеин казеин и за производството на хистамин (бел. пр. – вещества,отделяни от имунната система които могат да предизвикат каскада от алергични симптоми, които да поразят множество системи в организма), което отнема 12 до 15 часа. “Изпийте чаша мляко. Имате ли слуз? Не? Страхотно.” Разбира се, че млякото прави слуз! То също причинява астматични атаки и тези алергични реакции. А за аутопсията на Фло Джо посетете сайта ми http://www.notmilk.com/ и точно в средната колона ще видите Фло Джо с резултатите от аутопсията и просто е ужасно това, което се причинява и как убива 6-8 хиляди американци всяка година! Това няма да убие всеки, който яде пица, но всеки ще има хистамини и слуз.

Майк Адамс:

Хей, ами те и тютюневите компании твърдят, че никотинът не води до пристрастяване, захарните компании казват, че захарта не причинява диабет и прекалена пълнота – защо млечната индустрия да не твърди, че млякото не прави слуз в човешкото тяло, а?

Робърт Коен:

Ами, измъкват се от това и отново – другите индустрии не финансират същото количество изследвания – Робърт Хийни получава 7 милиона долара на година от университета в Крейтън, за да публикува подобна информация и всеки месец се прави поредното изследване – млякото не причинява рак на гърдата, не причинява алергии –това са глупости. Имаме хиляди изследвания, които показват, че млякото е нещо, което просто не трябва да употребяваме.

Майк Адамс:

Иначе по-добре ли ще е за потребителите, ако търсят така наречените натурални млечни произведения, като например органично мляко?

Робърт Коен:

Нека кажа нещо, което огромната част от хората просто не разбират. Няма да намерите една, ама дори нито едничка молекула от генетично направения волски хормон на растежа във всяка една чаша мляко в САЩ. Тъй като волският хормон на растежа, който е бил генетично създаден, се инжектира в бута на кравата. Когато започне да работи в мозъка на кравата, той я стимулира да прави мляко, съдържащо повече от тези естествено-срещащи се хормони. Така че дали пиете органично мляко или мляко от крави, третирани с този хормон, млякото, което се получава ще бъде абсолютно същото. Абсолютно същите хормони – кравите, при които е имало генетична намеса ще ви дадат мляко с повече хормони, но вие няма да пиете генетично направени хормони. Просто ще приемате повече от тези естествено-срещащи се хормони.

Майк Адамс:

Така че разликата е в концентрацията.

Робърт Коен:

Това е просто една разлика в броя на хормоните. Те са едни и същи –генетично направеното мляко не съдържа генетично направени хормони. Хормонът действа върху мозъка, за да стимулира кравата да прави мляко, съдържащо повече хормони. Но това са същите хормони, които бихте получили от една чаша с органично мляко и тези хормони са опасни. Добрите стари пълноценните млечни хормони са опасни. Онези, за които мислехме, че са толкова пълноценни, са толкова опасни и нямат място в тялото ви.

Майк Адамс:

Отказах се от млякото преди години и след като го направих синусите ми се прочистиха, храносмилането стана много по-лесно, имах повече енергия и по-малко умора.  Това беше една невероятна трансформация.

Робърт Коен:

Това е нещо, което си забелязал и нещо, което всеки ще забележи веднага. Можеш да четеш пропагандата на млечната индустрия или да посетиш сайта ми http://www.notmilk.com/ и да почетеш оттам. Пиша по една колонка там всеки ден от 5 години насам. Но когато нещата се свеждат до това – вие сте вашият най-добър лекар. Опитайте 7 дни – не яжте никакви млечни произведения – мляко, сирене, кашкавал и т.н. – 7 дни. И на 8-мия ден се почерпете с пица и хапнете сладолед за десерт и наблюдавайте какво ще стане на следващия ден – 9-ия.

Майк Адамс:

Ако ви стиска, нали?

Робърт Коен:

През първите 7 дни слузта и храчките – ще загубите 2.7-3.8 литра, които задръстват бъбреците, далака и панкреаса – всички ваши вътрешни органи. Вие дори не знаете, че тази слуз и храчки са там! Това е последица от ежедневното хранене на средния американец. Когато се прочистите, все едно една мъгла се вдига и си отива от тялото ви.

Майк Адамс:

2.7 литра ли каза – колко слуз каза?

Робърт Коен:

2.7-3.8 литра. Можеш ли да си представиш? Те са равномерно разпределени между всички ваши органи, така че бъбреците ви са една гъба за слузта. Имам една аутопсия на един много известна американска атлетка. Върни се назад във времето,когато Фло Джо спечели златен олимпийски медал и умря след като направи една реклама за мляко, след като беше яла пица – 15 часа след последното и ядене, тя умря и в стомаха и имаше 250 кубически сантиметра от несмляно сирене моцарела, 15 часа след като го беше яла и тялото й беше в такова страдание, защото не можеше да разгради това сирене, така че тялото и произведе огромно количество хистамини, които създадоха огромно количество слуз. Тя имаше само едно лекарство в тялото си –бенадрил (Benadryl), което е антихистаминно – тя знаеше, че беше задръстена. Следователят по смъртни случаи, който разряза бъбрека и, описа дебелата, гъста храчка, която излязла от бъбрека й; целите бели дробове, трахеята итрахиално-бронхиалното дърво – всички те били здраво, ама яко по думите му,задръстени от слуз. Тя дори имаше белези от пръсти по гърлото и пицата, която е изяла е било 15 ч., а умира в 6 ч. сутринта на другия ден – 15 часа по-късно тази моцарела не е била смляна, както и задръстването от нея. Ето защо казвам 7 дни без никакви млечни произведения, хапнете пица за вечеря и сладолед за десерт и на следващата сутрин ще се събудите толкова задръстени, толкова слузести. Депресиращо е това, което млякото ви причинява. Консумирайки млечни продукти, си намалявате капацитета на белите дробове, сексуалния си нагон, млякото ви оплесква като ходите до тоалетна – хубаво е да не приемате никакви млечни продукти за една седмица,защото веднъж щом видите двете крайности, не мога да си представя как някой би се върнал към използването на млечни произведения.

Майк Адамс:

Не е ли вярно, че пиенето на мляко дори увеличава мириса на тялото и причинява вонене?

Робърт Коен:

Японците преди наричаха американците “бутерните хора”. Защото можеха да ни помиришат – можеха да надушат гнилото и разлагащо се мляко и млечни произведения в кожата ни, аз ям изцяло растително-базирана храна сега и когато обикалям да изнасям лекции, мога да усетя хората и наистина е този тип миризма. Но човек не знае това, докато не заживее подобен начин на живот и тогава това е нещо като тайно ръкостискане, което пълните вегетарианци имат! Те могат да подушат други хора и знаят.

Майк Адамс:

Странно, че споменаваш това – точно за него си мислех тази сутрин, карайки по една колоездачна диря, можех да помириша хората докато преминавам покрай тях и това не е само от техния начин на хранене, а и от препарата им за пране, който те използват и е наблъскан с аромати.

Робърт Коен:

Можеш да го помиришеш, излизащ от тях. И това наистина е така. Ние сме това, което ядем. Осъзнавам, че ако ме попиташ кой е ключът към здравето, ключът към здравето срещу болестта е животинският протеин, който е много различен от растителния. Години наред вегетарианците твърдяха, че това е същият протеин –животинският – всичко е същото! Не е същият протеин. В животинския протеин има много повече относно 2-те аминокиселини – едната е метионин, а другата е цистеин и централният атом на тези 2 аминокиселини е серният. Представете си миризмата на гнили яйца как изпълва всяка клетка от тялото ви. Точно тази миризма е това, което пълните вегетарианци усещаме; както и при месоядците също. И колкото повече пиле ядете, толкова повече ще воните. И колкото повече воните, толкова повече течностите от тялото ви ще вонят. Телевизионният сериал “Сексът и градът” имаше един много специален епизод точно за това, но да не навлизаме в него точно в това интервю. А пълните вегетарианци ядат много чисто гориво за телата си. А разбира се млякото е течно месо. Млякото и млечните произведения са най-лошата форма от всички тези замърсяващи вещества. Не само с огромното количество диоксин, а с огромното количество сяра. Не искате да имате тази миризма на изгнило – това е нещото, ускоряващо сърдечните болести и загубата на костна тъкан. Ето защо откриваме, че хората живеещи в страни, където се ядат най-много млечни произведения, са тези с най-високи нива на остеопороза и сърдечни болести. Това е причината.

Майк Адамс:

Интересно е също, че когато спрат млечните произведения за период от няколко месеца, тя откриват, че вкусът им се променя и ако решат да отпият глътка мляко, ще го намерят за отвратително. Чувал съм това от много хора и съм го преживявал аз самият.

Робърт Коен:

Точно така. Това е вярно.

Майк Адамс:

Какво се случи с теб в това отношение? Опитал ли си глътка, след като небеше ял известно време?

Робърт Коен:

Не, не го направих, макар че 1 година след като направих откритието, все още ядях млечен шоколад и това беше слабостта ми, без да осъзнавам, че са нужни 1.8 килограма мляко, за да се направят 450 грама млечен шоколад. Така че приемах мляко под различни форми. От време на време ядях филия хляб, която имаше млечен прах в себе си. Сега съм доста вманиачен в това отношение. Не приемам абсолютно никакви млечни произведения и не съм ял от 6-7 години, но при някои случаи съм допускал грешки, но те не са отскоро. Потичат ли ми лигите, когато видя пица? Абсолютно. Спомням ли си колко вкусна беше? Разбира се. Правя си пица у дома, а и сега повечето ресторанти правят пици без сирене и кашкавал. Доста можете да се позабавлявате с такава пица.

Майк Адамс:

Ям соеви пици от време на време, но като цяло се опитвам да стоя настрана от пицата. Но съм съгласен с теб – идеята зъбите ти да потънат в парче сирене/кашкавал все още звучи добре.


Робърт Коен:Знаеш ли? Тези храни са вкусни, но не искам на всяка цена да те видя как доживяваш до 100. Да се доживее до 110 години не е първи приоритет. Важното нещо не е да живееш дълъг живот – а да умреш добре. Защото средният американец прекарва 10-20 години умирайки, страдайки и изхарчвайки си пари по доктори през този период.

Майк Адамс:

Каква допълнителна информация биха намерили хората на сайта ти: http://www.notmilk.com/ ?

Робърт Коен:

Ами можете да се позабавлявате малко като прочетете точно горе в средата средното преброяване на гной в млякото, което пиете. Ако извадех една чаша мляко пред вас и ви кажех: “Ето изпийте тази чаша, в нея има само 100 гнойни клетки”. Не бихте го направили, но средното продавано количество от 946 мл. мляко миналата година в САЩ съдържаше 319 милиона гнойни клетки. Това е средното количество. Но можете да слезете надолу в списъка, който съм включил в колонката и може да видите,че млякото в щата Мериленд съдържа 350 милиона гнойни клетки в 946 мл. мляко. Можете да видите, че в щата Мисисипи количеството е 442 милиона – това мляко би било незаконно да се продава, ако беше в Европа или Канада – 400 милиона е тяхното магическо число.

Майк Адамс:

Защо цифрите варират от едно място на друго, Робърт?

Робърт Коен:

Варират заради географските региони – като цяло колкото по-топло е,толкова повече бактерии ще има в млякото, повече язви ще имат кравите върху виметата си, толкова повече мастит (бел. пр. – възпаление на гърдите) и толкова повече гной ще добавят в млякото си. Те са болни животни.

Майк Адамс:

Мисля си, че повечето хора, които не са запознати с тази тема, очакват,че някой контролира нещата и прави така, че гнойта да не попада в млякото, което ще се пие.

Робърт Коен:

Но млякото е точно това. Вижте, една крава филтрира през вимето си 10 литра всеки ден. А млякото, бялото мляко са всъщност мъртви бели клетки и те са телесни клетки или гнойни клетки. Млякото е точно това – гной. Гнойта не е опасна– тя не е едно от най-опасните неща в млякото, тя просто е отвратителна. Но тя е вкусна – някога яли ли сте гной, смесена със захар и замразена? Това е сладоледът, но е сладък! Какво друго обаче могат хората да намерят в сайта ми? Има цяло разобличаване на глупавите реклами за мляко, което съм направил. Могат също да намерят едно великолепно писмо, написано от един хирург по рак на гърдата към пациентите му – д-р Робърт Краджан (Robert Kradjian). Наричам това писмо Фамозното писмо за млякото; то е точно на върха на страницата и там е обяснено с елементарни термини как млякото е нещо, което причинява множество неудобства и болести на хората. Корените на алергиите от детството: екземата, болки в ушите,нощно напикаване и отново не аз казвам това – аз съм просто един човек, който обединява всички тези неща заедно. Началникът на педиатричното отделение в медицинския институт Джон Хопкинс, д-р Франк Оски (Frank Oski) написа книга за млякото и тя беше със заглавие “Don’t’ Drink Your Milk” (Не си пийте млякото), дължаща се на това, което млякото е причинило на множество деца, които той е наблюдавал през цялата си кариера. Няма нищо добро в млякото.

Майк Адамс:

Като стана на въпрос за книги, кои твои книги хората могат да намерят чрез традиционните канали – Amazon, Barnes и Noble?

Робърт Коен:

 Току-що написах една книга със заглавие “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог). Итова е наистина една много специална книга. Тя се базира върху труда на най-превеждания автор в историята на американската литература – жена на име Елън Уайт (Ellen White), която преди повече от 100 години е писала за вегетарианството и правата на животните и тя всъщност е започнала движение в САЩ, което сега включва 13 милиона американци и се казва “Адвентистите от седмия ден”. Така че това е новата ми книга. Имам книга наречена “Milk A to Z” (Млякото от А до Я) и разбира се “Milk: the Deadly Poison” (Млякото: смъртоносната отрова), което е разбира се едно много фино заглавие. Имам нова, която ще излезе със заглавие “Food for Thought” (Материал за Размисъл). Така стоят нещата, а “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог) се продава много, много добре. Вече е бестселър.

Майк Адамс:

Смяташ ли, че твоето послание достига до все повече и повече хора? Успяваш ли да достигнеш до хората или те просто не искат да чуят това?

Робърт Коен:

В по-голямата си част хората не искат да чуят това. За повечето пицата и сладоледът са прекалено вкусни! Но тези хора, които наистина чуят и наистина приемат посланието, диабетът от тип 2 си отива. Сърдечната болест драматично се променя. Алергиите си отиват, задръстването си отива, а и ти самият си го изпитал това, Майк. Ти си един страхотен говорител за това. Хората,които правят това откриват, че нещата се променят.

Майк Адамс:

За да приключим, Робърт – сайтът ти е http://www.notmilk.com/. Имаш ежедневни статии там, а имаш ли бюлетин с новини?

Робърт Коен:

Имам и хората могат да се абонират за него – безплатно е и бюлетинът ми е може би най-големият ежедневен такъв в Интернет. Хиляди и хиляди хора го четат всеки ден и имам някои добри предстоящи да излязат колонки. Доста често моите колонки се озовават като новини на първите страници на различни вестници. Посвещавам доста време на това.

източник - https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjF07aJ58rYAhVJZlAKHVyqCoEQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fbradva.bg%2Fbg%2Farticle%2Farticle-134183&psig=AOvVaw2ZdkTc-UovDfV4k-GZidgr&ust=1515584680769886


ЗА ВРЕДАТА ОТ МЛЯКОТО И НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА Й КАТО ХРАНА ЗА ЧОВЕКАПроф. Валтер Вайт

Като цяло учените са почти единни  по въпроса за млечните. Най-общо тяхното мнение е следното : У човека липсват биологични механизми за пълноценно разграждане  на млечен белтък от чужд биологичен вид.  А след кърмаческата възраст – дори на собствения, човешкия белтък! Белтъкът е сложна храна, даже по-точно казано – той е „структура”, която трябва да се разгради на съставни части (аминокиселини), посредством ферменти, които са специфични за всеки конкретен  вид белтък. И  се отделят само там, където има нужда от тях.  Затова природата е дала  на котката едни ензими, на козата-други, а на човека-съвсем различни, защото не е предвидено котката да бозае от кравата, а кучето- от лисицата.
Резултатът  от заобикалянето на природните закони почти винаги е тъжен.
Затова млякото и млечните продукти  могат да бъдат и в различна степен винаги са вредни за: очи, имунна система ( най-вече диабет тип 1, ревматоиден артрит)  бели дробове (бронхити, хреми, възпаления), дебело черво (всякакви възпаления в него), кожа (екземи, обриви), за множество детски болести -  от бронхити  до бъбречни (товари силно нежните детски бъбреци,  които трябва да се справят с извеждането на 6 пъти по-голям излишък от калций и фосфор, съдържащи се в кравето мляко) отмива калция (остеопороза), сърдечни заболявания (заради големия процент наситени мазнини), онкологични заболявания – силно подкиселяване на организма, заради казеина в млякото – казеинът не може лесно да се разтвори в стомаха и организмът е принуден да отдели огромно количество солна киселина, която всъщност го и подкиселява излишно като допълнение към другите подкиселяващи храни с всички последствия от това – от отнемане на минерали и калций, остеопороза, до онкология- най-вече рак на простатата, на млечната жлеза, на яйчниците. (онкология не възниква при алкално-киселинен баланс 7.4, а само когато той се измести в посока киселинен, което се причинява в голяма степен и от млякото), цялостно объркване в баланса на хормоналните и половите жлези с непредвидими последствия  в държави (като USA) където той още не е забранен. По принцип се прилага само индустриално, и е забранен в Европа,  но както сме забелязали – в бизнеса моралът не е на първо място, така че  и всеки дребен производител би могъл да го набави и „вложи”. Може да съдържа гной, кръв, лекарства, хормони, пестициди, бацили, вируси – от кравата.

1. Казеинът е най-големият проблем в кравето мляко!  Млякото е различно при всеки биологичен вид и всяко животно  отделя различни  ензими за да го разгради.

За преработка на кравето мляко телето изработва ензима ренин. Като се отбие, телето вече не го произвежда и ако се продължи да му се дава мляко, то се разболява и дори умира!
При хората обаче нещата стоят по друг начин – за  преработка на майчиното мляко, при бебето отговорен е не ензимът ренин, а симбиотичните бактерии (бифидос), които се изработват В МАЙКАТА, и които са в самата кърма и чрез кърмата попадат в бебето!  А краве мляко то не може да усвоява дори и докато суче, защото му лисва съответният ензим – ренин. Ензимът ренин при бебето го няма или е в много малки количества до 2 год. възраст!  Затова една голяма част от казеина (от кравето мляко, което приема) остава неразграден!
Казеинът е сложно вещество с различна структура при различните биологични видове. И всеки животински ( или човешки) вид е създаден така, че да преработва неговия си казеин!  А казеинът  от други , (несъответстващи) биологични видове  не може да се разгради напълно. Само че точно в това непълно разграждане е  големият проблем, четете внимателно:

Човекът, а и други бозайници имат способността да усвояват  и непреработените остатъци от казеина. ЗАЩО?:  След раждането си, бебето приема първото си мляко от майката, което обаче е особено, защото в него се съдържат много антитела, които са извънредно важни за имунната система на бебето. Тези антитела също са протеини! Но за да достигнат до предназначението си , за да попаднат в кръвопотока, природата е направила така  те УМИШЛЕНО ДА НЕ  БЪДАТ РАЗГРАДЕНИ от храносмилателната система на бебето! Тази способност  -известно количество неразградени белтъци да попадат в кръвта се запазва не само при детето, а даже и при възрастните! Това не е проблем, стига обаче да се употребяват човешки белтъци! Ако се приемат обаче белтъци от чужд животински вид (краве мляко), организмът ги приема, но може да почне да ги разпознава като ЧУЖДИ ЗА НЕГО ВЕЩЕСТВА. А какво прави имунната система с чуждите вещества? Правилно – атакува ги! Изработвайки собствени антитела срещу чуждият белтък. Причината е в това, че тези чужди белтъчни структури могат да се окажат много подобни  на някои от собствените ни клетки и тогава  нашите антитела да се насочат към унищожаване на нашите си клетки, а не на чуждите! Това се нарича автоимунна реакция. И затова приемът на мляко от чужд вид може да предизвика автоимунни заболявания. (за които се търсят какви ли не други причини)

Количеството белтък в човешкото мляко е 1.2 гр/л. И бебето удвоява теглото си за 120 дни.
Белтъкът в кравето мляко е 3.3 гр/л. А теленцето удвоява теглото си за 47 дни.
То веднага след раждането скача на крака и се придвижва само. Високото белтъчно съдържание в млякото на неговата майка( кравата) е важно за бързото му укрепване и развиване на мускулатура, костна система. Само че при човешкото бебе нещата стоят съвсем по друг начин. При него акцентът не е да се развият бързо костите и да наддаде на ръст, при него най-важен е един друг орган – МОЗЪКЪТ. От какво най-вече се състои мозъкът? От белтъци? НЕ. Състои се най-вече от мазнини! Затова съотношението между белтъци и мазнини в храната на човешкото бебе трябва да е съвсем различно, в сравнение с храната на телето. Установено е, че децата хранени предимно с краве мляко имат по-малък коефициент на интелигентност, в сравнение с тези, хранени с майчино мляко!  И това е логично, защото на телето не е заложено от природата да ходи на изпити по математика, а за човек  развитието на мозъка е приоритет и това развитие трябва да започне максимално от рано без да му се пречи. Затова кравето мляко е добро за телето, а човешкото – за човека.

Могат ли децата да се развиват, пиейки краве мляко? Разбира се , че могат. Даже изглеждат и по-развити на външен вид, в сравнение с тези, които са били  на майчино мляко.  Но тези последните  компенсират с по-развит интелект. Така че нещата с  белтъка не са на принципа „колкото повече –толкоз по-добре”  дори за малкото дете.
Цитирам статията „Никакво кисело мляко за бебетата „от изданието на  MEDICAL TRIBUNE от 25.10.2002, за което ще стане дума по-нататък). Цитирам и от Журнал за Педиатрична Гастроентерология и Хранене 1993: „ Би трябвало да се потрудим да използваме храни, които отговарят на потребностите на децата, но и храни, които нямат вредни въздействия. Кравето мляко не отговаря на тези  изисквания.”

Както се вижда, някои неща са известни отдавна на научния свят, но рекламата не ги признава вече 100 години.

Статията продължава: „Бебета, които са хранени с краве мляко през вторите си 6 месеца  имат около 30 %  загуба на кръв  и чувствителна загуба на желязо, чрез дефекацията, (изпразването на дебелото черво). Механизмът е следният:  Твърде голямото количество белтък поставя повишени изисквания  към храносмислателната система – за да го разгради, тя трябва да отдели повишено количество солна киселина . Тази солна киселина идва в повече за нежното още детско чревце, което още не е приспособено. В резултат от нея  чревните стени се разраняват и започват да кървят! Така с кръвта си отива и желязото с изхожданията.
В MEDICAL TRIBUNE (от 20.09.1996) се казва – „Кръв в изпражненията на малкото дете – това може да е заради млякото.”
Следващи статии – от Postgraduate Medicine 95/1994 и  Digestive Disease and Sciences 1982.

2.ГАЛАКТОЗА. Очните проблеми, като катаракта и др., могат да имат за причина употребата на мляко. Тук виновникът е галактозата , която спира да се разгражда от човека, от момента когато той спре да суче! Какво е пък това? Кърмачето получава енергията си под формата на млечна захар, състояща се наполовина от глюкоза и галактоза. Млечната захар се нарича ЛАКТАЗА. Тя се разгражда до ГЛЮКОЗА и ГАЛАКТАЗА посредством ензимът лактаза.  У малка част от хората той запазва действието си и през годините.  ГАЛАКТАЗАТА обаче се разгражда чрез ензимът Б-галактозидаза, който при всички хора спира да действа след кърмаческата възраст!
Галактозата е нещо като резерва към глюкозата, организмът посяга към нея, когато има недостиг от глюкоза. Но след отбиването на кърмачето, генът , който отговаря за преработката на галактозата вече не е активен! (точно както и ензимът ренин за преработка на казеина от млякото). Възрастният човек не може да преработи галактозата! Или генът е дотолкова дезактивиран , че практически процесът не работи.
Какво се случва: Организмът лесно се справя с глюкозата от млякото , но с галактозата не знае какво да прави!  А все някъде трябва да я  сложи. И той започва да я складира, да я отлага на различни места в тялото: 1. В кожата или в подкожието (което е всъщност ЦЕЛУЛИТ) 2. В очите ( настъпва катаракта) 3. В ставите, което съкращава тяхната подвижност и води до болки в тях. Отлага я и на други места по тялото, което се характеризира със съответната симптоматика, която лекарите  щамповат с някаква „диагноза”).

3. Млечните продукти са много богати и на мазнини и холестерин. Само че мазнините са такива, че холестеринът в тях е оксидиран, т.е окислен. Заради контакта му с въздуха при преливане на млякото, преработката и разнасянето му, е много по-вреден от обикновения холестерин. Защо? Заради свободните радикали, които се образуват точно при окисление на мазнините. Този лош холестерин по-нататък  си знае работата – склеротични плаки в артериите, инфаркт, инсулт. Свободните радикали също си знаят тяхната – преждевременно остаряване, някой ден- рак, и т.н. При кърменето това не се случва, бебето го поема директно, без да се стига до окисляването му.

Мазнината в млякото е много  и  това означава – повече калории. Които е по-добре да се приемат под формата на сложни въгрехидрати, защото те се разграждат лесно и също така – засищат! А мазнината  не засища толкова и провокира към още по-голяма консумация на мляко.  Някой сигурно си мисли, че калориите са си калории, без значение от къде ги набавяме. Но не е така! Калориите от въглехидратите са по-важни за организма (заради глюкозата в тях) и той ги преработва първо тях, а чак след това започва да преработва калориите от мазнините!  И ако няма нужда от всичките калории, които са в мазнините, той просто „ги зарязва” и ги отлага някъде по тялото. На практика производителите на мляко ни лъжат в процента масленост. (Отново жонглиране  с  терминология ). Те измерват сътношението на мазнината към водата, а не към целия продукт! И затова четем че млякото съдържало 2-3% , като на практика това е съвсем иначе – чаша мляко – до 49%, „обезмаслено” – 20% , сладолед , кисело мляко – до 50%, мазно сирене – до 65%. В среднодневното потребление на мляко се съдържа толкова холестерин ( 160 мг), колкото при 50 резенчета колбас.

4. Лекарите отдавна свързват употребата на краве мляко в детска възраст и с диабет тип1. Механизмът беше разгледан по-горе – организмът атакува собствените си клетки, които не успява да разграничи от чуждите, които много наподобяват неговите. Оказва се, че структурата на казеина е много подобна на структурата на клетките на панкреаса. Организмът разпознава казеина като антиген ( чужд агент) и отделя антитела  за да го обезвреди. Но се случва в един момент тези антитела да се насочат към клетките на панкреаса  и ги разрушава.  Разбира се, това не се случва винаги, но може да се случи!  Особено при повишена и продължителна консумация на мляко. За това докладват различни изследвания, публикувани в различни научни списания:  „ diabetologia” 1994 /,бр. 37, Am J Clin Nutr.  стр. 381-387, 1990 51 стр 489-491,   DIABETES Care 1994 , New England Journal of medicine 1992 302-307 )
Практически, това се оказва основната причина за диабет тип 1 !

Във Финландия потреблението на млечни продукти е 2-3 пъти по-голямо от това в Испания. Диабет :  във Финландия – много високи нива, в Испания – много ниски. (Изследвания на учени от Хелсинги. В публ.02.11.2000 в Германия – Arzte Zeitung немски лекари правят също връзката между сухо краве мляко и диабет тип 1). В Лансет медицински журнал се съобщава пак същото – употребата  на млечни продукти  в ранна възраст може да е причина за диабет в по-късна възраст.
Намерили се критици, които издирили в Япония деца,  страдащи от диабет тип1, които не били употребявали краве мляко. Обаче при по-детайлно изследване на „случая”, се оказало, че самите майки са употребявали много млечни и организмът им по описаната вече логика, е решил да се освободи от натрупания неразграден казеин посредством кърменето! И по този начин  този казеин, дошъл от майката, на практика е провокирал диабета у децата , неупотребявали краве мляко.
Медици в Рим и Лондон изследвали 47 пациенти с диабет тип1. Оказало се , че 51% от тях имат имунни клетки,  активирали се и причинили заболяването, при срещата си с Бета-казеин  протеина от кравето мляко. От контролната група само 2.7% от хората имали такива клетки. Има расови различия в неспособността за преработка на лактазата от млякото. Например в  Дания това са 2%, индианците – 50%, американските негри 70% , Гърция 85%  и в Азия – 85-90 %.

5. ОСТЕОПОРОЗА – причините за нея са комплексни, но една от най-определящите е твърде много протеин в храненето!
American Journal of Clinical Nutrition 1974, 27 (9)    Journal of Nutrition 1981 ,111,(3), Science 1986 ,233

Калцият е много необходим за борбата с остеопорозата. ДА,НО… В кравето мляко наистина има много калций.  Но може ли да считаме  млякото за негов добър източник?  Не! В млякото калцият съжителства с голямо количество животински белтъчини. Правени са стотици изследвания с един и същ извод: „Жените , които си набавят калция от животински белтъчини имат 3.7 пъти повече счупвания от тези, които използват растителни източници.” American Journal of Clinical Nutrition 2001.

Причината е, че растителният белтък не провокира отделяне на такова голямо количество киселина. А подкиселеният организъм  връща баланса чрез изземване на калция от костите!
Което води до загуба на костна маса. Най-силно това се проявява при жените през менопаузата.
Съществува парадокс – на хора страдащи от дефицит на калций  предписват допълнително количество  калций – (напр. – да пият мляко). Само че тук отново има проблем и той не се състои в недостиг на самия минерал, а в компрометираната вече система за усвояване и ВГРАЖДАНЕ на калция, а именно –  клетките-остеобласти. При нарушен киселинен баланс + влиянието на неусвоения казеин тези клетки спират да функционират. При връщане на алкално-киселинния баланс в норма тези клетки отново стават активни. И тогава няма нужда от таблетки или животински продукти с калций.
Дори да се приемат 1400 мг калций на ден, човек приемащ голямо количество протеини на ден, ще губи до 4% от костната си маса всяка година. American Journal of Clinical Nutrition 1979;32.

Интересна е таблицата за чупливост на костите при жени в различните държави. Най-малко счупвания има в Южна Африка  (не се употребяват млечни)  - 5 на 100 000. Най-много – в скандинавските страни  (Норвегия и Дания) – 200 на 100 000 . А там е най-голямата консумация на млечни продукти! Въпреки това, лекарите им, когато установят дефицит на калций, предписват употреба на колкото се може повече … млечни продукти. От статистиката се вижда обаче, че това май не им помага много!

6. Има изследвания , че в области с разпространена кравешка левкемия числото на болните от човешка левкемия също е много високо. Установено било също, че пренасящата  вируса на левкемия  крава дава много повече мляко от здравата! (коя от двете би избрал производителят на мляко?) НЕ е задължително кравата  да е болна, въпреки заразоносителството, но още не е проучено добре как процедира вирусът, когато попадне в човешкия организъм посредством млякото й.
American Journal of Epidemiology 1980; 112  Science 1981;213.

Канадски учени установяват през 2001 много тясна имунологична връзка между множествената склероза и диабет тип 1. И при двете заболявания имунните клетки реагират силно на млечни белтъци от краве мляко.
Много болести като туберкулоза, бруцелоза, дифтерит, ку-треска, скарлатина, чума,  гастроентерит могат да се пренасят чрез кравето мляко. Journal of  Dairy Science 1988 ;71.

Млякото е превъзходен носител на инфекции! Заради  мазнината му бацилите, попаднали в организма, са защитени от стомашните  сокове, а  понеже то е течност – в нея те удобно се придвижват извън сектора, където се отделят тези стомашни сокове и се настаняват в безопасното дебело черво. Journal Of the American Medical Associacion 1984;252.
Направени са опити, при които се установява следното: Преди пастьоризацията в млякото нормално присъстват малко количество патогенни бактерии, успешно потискани от млечните бактерии (лактобацилос и др.) Обаче след пастьоризацията полезните бактерии почти измират, а патогенните – не.  Останали без естествения си враг патогенните започват бурно размножаване!  Така в млякото може да има и салмонела, и стафилококи. (Пастьоризираното мляко оставено на топло гние, а не вкисва, както ако не бъде пастьоризирано). New England Journal Of Medicine 1985;312.
Детската смъртност до 9 месеца е 8,5 % в страни, където на бебетата се дава краве мляко и 0,15% в страни , където то не се употребява. Освен това лекарите наблюдават, че в страните където се употребява краве мляко, нивото на всевъзможни болести и инфекции е много по-голямо!

Болести, които медиците свързват с употребата на краве мляко: Хронична умора, диария, хиперактивност, алергии, астма, ранна атеросклироза, диабет1, 2 , ревматоиден артрит, акне, обриви, понижен коефицент на интелигентност. Рак на простатата, на правото черво, на млечната жлеза.

7. АЛЕРГИИ. Около 90% от алергиите се причиняват от употреба на краве мляко ( астма, мигрена , кожни проблеми). Само чрез прекратяването на приема му, може да се постигне пълно излекуване.
Израелско медицинско списание твърди , че млечните продукти са основната причина за алергии, астма, проблеми със съня, мигрена. Israel Journal of Medical Science 1983 ;19   ,  Pediatrics 1989 ;84
В таблица от American Cancer Society са представени случаите на рак на простатата и на млечната жлеза в различните страни. Както може да се предположи – страните с най-голяма честота на тези заболявания са Швейцария и Норвегия – най-големите производители и потребители на млечни продукти в света.
В друга таблица е представена статистическа информация за  рак на простатата в Америка, по слоеве. При чернокожите този показател е два пъти по-голям, защото те имат генетична непоносимост към млякото. Чернокожите също така страдат 4 пъти повече от сърдечни заболявания. Причината е същата. Знае се, че в Африка е пълно с гладуващи и умиращи като мухи деца. Въпрос- какво им праща милостивият Запад като хранителна помощ? Как какво – сухо мляко на прах!!!

Калцият от кравето мляко се усвоява на 25%. ( и заради това че в него няма достатъчно магнезий, необходим за разграждането на калция). Останалите 75% отиват да неутрализират повишената от самото мляко киселинност. Обаче не всичките 75% се разграждат, причинявайки допълнителни проблеми на организма с извеждането на неразградения калций  Най-често се кашира в някоя тъмна нишичка – в някой кръвоносен съд.

8. Кравето мляко прави и  ХОЛЕСТЕРОЛНИ ПЛАКИ по кръвоносните съдове. В които отлагания има холестерол и КАЛЦИЙ! Същият калций, който е иззет от костите за да неутрализира  подкиселяванията от млякото! Обаче остатъкът от него не може да бъде нито изведен от бъбреците ( заради свръх количеството му), нито вграден обратно в костите (защото остеобластите на са в състояние за това) и организмът решава да го отложи тъкмо в съдовете и ставите.

Какво си доставяме от „купешкото краве мляко” – допустимо е определено съдържание на фекалии, вируси, бактерии, хормони, антибиотици, органични пестициди ( Хиляда пъти по-концентрирани, от колкото са били в храната на животното, защото се натрупват в кравата)

Малко и накратко за  сиренето и кашкавала:  в процеса на производство глюкозата се усвоява от бактериите, остава само галактозата ( която не се преработва от организма), оксидиран холестерин ( най-лошия),  казеин, голям процент мазнини.  Попаднали в стомаха сиренето и кашкавалът стоят там много дълго, защото много бавно и трудно се разграждат, (затова  създават чувство за ситост). Това, което идва от стомаха и попада  в червата е високо концентрирана  и силно киселинно-образуваща смесица от казеин, галактоза, холестерин. Кашкавалът е възможно най-киселинно-образуващият от всички възможни хранителни продукти.

9. БЕЗПЛОДИЕ: Екип  учени от Америка и Финландия докладва, че в области, където се потребява много краве мляко, съществува и голям процент жени с проблеми в това отношение. При това –още във възрастта 20-24 години. SCIENCE NEWS 12.03.1994
Причината отново е лактозната непоносимост. С възрастта проблемът става още по-изразен. Неразградената галактоза се напластява в тръбите и така се затруднява или прекъсва достъпът до яйчниците! Цифрите са много показателни:  В Тайланд, където  98% от жените са с лактозна непоносимост,  способността за забременяване (на жени  35-39г.) е  само 26% под оптималната стойност. А в Англия и Австралия, където лактозната непоносимост се среща само при 5% от жените , този процент е цели 82%.
При мъжете положението също не е цветущо. Тук експериментите са направени не с хора, а с маймуни. Резултатите – при употребяващите мляко маймуни – подвижност на сперматозоидите  3 пъти по-малка + голям брой дефектни такива.
При това всичко казано дотук се отнася за суровото мляко! Ако то се приема сварено или на кашкавал, тогава положението е много по-лошо, защото над 70 градуса настъпва денатурация на белтъка, смърт на клетката. Това изисква още по-големи усилия от страна на организма (за да изведе отпадните продукти) и е свързано с още повече зашлаковане  (от отпадните продукти , които не е успял да изведе, както и трупна отрова- отпадни продукти от  бактериите-редуценти, които разлагат мъртвия белтък). Част от тези шлаки се отлагат в кисти, миоми, полипи, в междуклетъчното пространство, в дебелото черво под формата на фекални камъни.  Да, това се случва при  разпада на  кравешкия ( или козия или овчия)  млечен белтък, за които по природа човек не е пригоден! А такива зашлаковани тъкани  после стават благодатна среда за заселване на всякакви бацили, микроорганизми и паразити , за което обвиняваме всичко друго, но не и млякото.

източник - https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiZk9j_58rYAhWPalAKHVKOC2gQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.yoga108.info%2Fzdravoslovno-hranene%2Fza-mlyakoto-2&psig=AOvVaw24gC80xf87vtnXYXV6OY-6&ust=1515584919613835

Няма коментари:

Публикуване на коментар