Звездни Цивилизации

вторник, 2 март 2021 г.

 С какво ни хранят 



Фалшифицирането на храни нараства с безпрецедентен мащаб

Стремежът към намаляване на разходите и по-добро представяне направи повечето хранителни продукти не само нездравословни, но и много опасни за здравето. Храната, която изглежда добре, често е истинска, смъртоносна отрова ...

През 30-те години английски учен сър Робърт Маккарисън прави експеримент. Той хранеше плъховете със стандартната човешка храна на обикновения западен човек. Точно две седмици по-късно плъховете започнаха да се ядат един друг.


 И така, експерименти за създаване на изкуствена храна започнаха да се провеждат в началото на миналия век, а оттам и хипотезата за ефекта на храната върху човешката психика. Не съм привърженик на конспиративните теории и дори не искам да говоря по тази тема. И ето какво В.И. Ленин:


"Маргаринът, както знаете, се нарича специално обработен бекон (от бекона се извлича стеарин). От този маргарин се произвежда изкуствено маргариново масло. Производството на маргарин в основните европейски държави е достигнало много високи нива. Германия произвежда I2V2 милиона паунда от маргарин годишно, Англия - 7V2 милиона паунда и др.


Маргаринът е по-евтин от истинското масло. По-голямата част от населението в капиталистическите страни не може да си позволи истинско масло. Работниците печелят толкова малко, че трябва да купуват евтина, нискокачествена, фалшива храна. Но основният потребител са работниците. Има милиони работници, стотици капиталисти.


И така, производството на евтин, фалшив продукт се разраства много бързо - заедно с нарастването на нечувания лукс на шепа милионери. Богатството на буржоазията расте. Бедността и липсата на пролетариат и масите на разорени дребни собственици, селяни, занаятчии и дребни търговци нарастват. Забележително е, че консумацията на маргарин е най-висока в онези страни, които са особено известни с „ PSS, v.21, стр. 465.

Бих искал да ви запозная с друга хранителна добавка - трансглутаминаза. Това е лепило за месо, което се използва в колбасите, като сгъстител, както и за фалшифициране на месо. 


Учените по храните ни уверяват, че трансглутаминазата е абсолютно безопасна хранителна добавка, като нитрати, нитрити и фосфати. По-конкретно, трансглутаминазата е естествен ензим за залепване на месо на молекулярно ниво, получен чрез изкуствени средства и следователно от химици.


Всеки от вас е хапвал известния хамбургер на Макдоналдс поне веднъж. Вкусен сандвич с котлет вътре. За да се получи такава перфектно кръгла пържола, към мляното месо се добавя трансглутаминаза, каймата се пълни в обвивка за колбаси и се изпраща в хладилника за един ден. 

След това питка кайма се нарязва на пържоли и се получават такива спретнати котлети със същия размер. В последната статия говорих за това как се произвежда мраморно говеждо. Процесът е доста скъп, това месо е много скъпо и ако откриете мраморно говеждо на плота на цената на обикновеното месо, тогава трябва да знаете, че е фалшиво.


 В най-добрия случай ще ви продадат залепване от различни сортове телешко месо, а може би дори по-лошо. Китайците отдавна са се научили да правят говеждо от свинско месо. За това китайците са изобретили екстракт от говеждо месо. Това е чудото на китайската индустрия: 


След час и половина няма да можете да различите фалшивото говеждо от свинското нито по вкус, нито по мирис:


По този начин с помощта на лепене китайците правят най-нежното, евтино мраморно говеждо месо. Или смятате, че китайската технология не е достигнала до нас?

Наскоро научих произхода на думата - „закон“. Има въображаема линия или ръб, наречен думата - "con". Пресичането на тази линия означава пресичане за Kon. Тоест, от една страна, има общество с морален и естетически мироглед или морален кодекс, а от друга страна, закон, който следи за прилагането на този кодекс. Заедно това се нарича закон.

Ако по-рано имахме стандарти на ГОСТ, които ограничаваха дейността на хранителната индустрия, сега има пълна свобода. Липсата на закон ни позволява да преминем тази граница. И колкото и да сме възмутени, няма да можем да направим нищо по въпроса, защото тези, които хранят тази индустрия, пишат и приемат закони.

 И те не се интересуват от вашето здраве и морални принципи, в бизнеса такива понятия не съществуват. И тъй като сме принудени да купуваме това, което произвеждаме, можем да разчитаме само на знанията си и ако не да подобрим, то поне намалете количеството вреда, която този продукт може да причини на вас и вашите близки. Не се заблуждавайте. 


И сега ще ви кажа с какво ни хранят производителите в ежедневието ни с вас.

Ако в СССР хранителната промишленост беше регулирана от ГОСТ, сега има пълна свобода.

Тя живее според собствените си концепции. Не от крадци (ако само), а от търговски (TU), така че нямаше да има кой да ги покаже, но няма никой, тъй като те самите са ги измислили, те самите живеят от тях.

Също така искам да разбера няколко концепции.

Първата концепция:

Обезкостяване: Обезкостяването е отделяне на месо (мускулна тъкан) от костите от трупа на заклано животно.

Концепция две: Обезкостяването на месото е ръчно и механично. Единствената разлика е, че месото се нарязва на ръка - най-полезното и качествено и механично - всички отпадъци, т.е. всичко, което е останало от месото (вени, съединителна тъкан, хрущял ...).

Третата концепция: Печалбата е преди всичко и нищо не е по свещено, освен печалбата.

За това дори са изобретили машини с пневматично задвижване, вакуумно отделение ... Мисля, че техническите възможности не ви интересуват, нито аз. Не искам да кажа нищо лошо. Колите са добри, напредъкът е очевиден. Но е по-добре да видите веднъж:


Както виждате костите са отделни, "месото" е отделно. Защо в кавички? Защото това не е месо. Ето още едно видео:


Всичко честно казано. И можете да го ядете, то е одобрено от Министерството на здравеопазването . Можете да си купите това "кайма" във всеки супермаркет ; свинско, телешко, пилешко. Смес от кайма, наречена "Дом".

Но това е за големи производители, които имат лиценз за занаяти и някой поне някак ги контролира, в което аз лично се съмнявам.

И има друг тип предприемачи, всякакви LLC "Pupkin", те са скандални, за тях понятията изобщо не съществуват и купувайки техните продукти рискувате живота си. На опаковката им също ще пише: „механично обезкостено месо“, те също пишат на оградата ...


И колкото и да се опитвате, колкото и подправки и ангелско търпение да вложите в този полуфабрикат, няма да получите вкусни котлети, кнедли, банички и т.н., защото това „кайма“ няма нищо общо с месото , дори не мирише на месо.

Но ако добавите нитритна сол (E-250), мононатриев глутамат (E-621), тогава може би ще постигнете същия вкус като в кнедли, котлети и др. И дори не ви съветвам да експериментирате, защото това смъртоносно е.

Именно това "кайма" в колбасите е около 25%, още 25% соев протеин, още 25% месна емулсия ... Всички останали компоненти изброих в предишната статия.

От всичко по-горе искам да задам въпрос на производителите на колбаси:

Какво право имате да наричате продуктите си колбаси и дори под съветски марки; "Doctorskaya", "Amateur", "Ostankinskaya", в края на краищата, нито по рецепта, нито по качество, те дори не приличат много на всичко по-горе? Защо да мамят хората?

Щели да измислят свои собствени имена, например: "Холопская", "Селянка", "Кренвирши за добитък" ... Не е ли сега модерно да се наричат ​​хората? Не е добре? Но честно казано.

Наскоро дъщеря ми купи тази глупост:


Изглежда, че опаковката не е мазе, това е направено професионално, изглежда вкусно. пушени колбаси. Няма да кажа нищо за други продукти на този производител и е малко вероятно да разбера, но ТОВА не може да се яде.

Как е на вкус? Тъкмо започвам да се разболявам от снимката. Господа! За кого е? Дори бездомните кучета, винаги гладни, не ядоха ИТ.

Затова си купете лупа (в който и да е павилион на Soyuzpechat), за да прочетете финия шрифт и внимателно проучете състава на продукта. Купувайте само от производител, на когото имате доверие.

Какъв е изходът? Гответе у дома. За съжаление нашите жени напълно забравиха как да готвят, прекалено заети са с нас, дори нямаме време да раждаме деца, така че вие, мъже, ще трябва да поемете това бреме. Искате ли да се храните вкусно?

Веднъж тръгнах да готвя истински узбекски пилаф. След като прегледах куп рецепти и видеоклипове, като избрах всичко най-добро за себе си, отидох на пазара за хранителни стоки. Намерена мазнина на опашка, истински ориз за пилаф.

Трябва да се отбележи, че тези неща не са на тезгяха, трябва да попитате хора с неруска националност, тъй като те сами имат всичко. И ако питате хубаво и учтиво, тогава ще преминете за своето. Оризът е почти 3 пъти по-скъп от този в магазина, но си заслужава.

Не посмях да си купя агнешко, отидох да избера говеждо месо (според рецептите се допуска подмяна). Продавачът на говеждо месо, възрастен арменец, дълго време се интересуваше как да помогна и след това ми предложи мраморно говеждо.

- Чия продукция? - Аз питам.

- Местен, току-що бях вчера, ще го дам евтино.

Беше неудобно пред гост от Кавказ, но не можех да не се смея. Продавачът, недоволен нещо си измърмори, и аз отидох при друг продавач. Спомних си един стар разговор с москвич, той дрезгаво се аргументира, че Мироторг храни бикове в чифлика си и е напълнил цяла Москва с евтино мраморно говеждо.


За съжаление не проверих информацията, ако някой в ​​курса се отпише.

Малко история:

Гобитата от мраморни породи се отглеждат по известната технология "Кобе". Японците рядко ядат говеждо месо, но след като американците се установяват там, развъждането на гобита е пуснато на поток. Първо биковете се хранят с майчино мляко, след това се пускат на зелени поляни, след което се прехвърлят в царевично зърно.

След това се прехвърлят в щандове, за да се ограничи физическата им активност. Диетата през този период се състои от царевица, пшеница, люцерна. Към фуража се добавят витамини. Гобитата се колят на възраст 19-30 месеца. Можете да прочетете повече за технологията тук:


Цената на такова месо в Япония достига 500 долара за килограм , а трупът на бик отива от търг за десетки хиляди долари.

Както може би се досещате, производството не е евтино и цената на такова месо трябва да се различава от обичайното с порядък. Затова имам много подозрения относно евтиното мраморно говеждо . Как китайците правят мраморно говеждо, ще ви разкажа друг път.

Американците са безспорните гастрономи на такова месо. Те отдавна са овладели производството в домашни условия, а лидерите в доставките на мраморно говеждо за други страни са Австралия .

Ако сте били на пазари за месо, няма как да не забележите, че месото изглежда много свежо, сякаш животното е заклано преди няколко часа. Но на някои плотове месото не е толкова лъскаво, изветряло и неописуемо.

Естествено, хората обръщат внимание на по-красиви стоки, но минават покрай тези гишета и това е абсолютно напразно. За да може месото да лежи красиво на витрината, то се подлага на химическа обработка, преди да бъде продадено. Тази адска кола:


Трудно е да се каже какво е включено в тази саламура, но това са консерванти, които запазват външния си вид дълго време и предотвратяват ферментацията. Това разбира се е одобрено от Министерството на здравеопазването , но аз и вие също бихме искали да знаем с какво ни хранят. Птиците и рибите се обработват по същия начин, само че машината за риба е по-сложна.

Как да се отървем от тази туршия при готвене?

При пържене правя следното. Поставям предварително нарязаното месо в предварително загрят тиган, разбърквам го, след няколко минути месото се покрива с течност. Отцеждам го, поставям отново на огъня, отцеждам отново, докато се изпари, след което добавя вряща вода, но след това според рецептата.

Правя това с бульони. Довеждам водата с месото до кипене и отцеждам, добавям прясна вода и готвя допълнително, ако е необходимо. По-трудно е с каймата, няма да се получи изпаряване на течността, затова изцеждам месото, доколкото мога, изцеждам течността и след това, с надеждата на Всевишния, правя каймата.

По-добре, разбира се, да купите това грозно месо, но това не винаги се случва. Възрастните хора помнят известните герои на анекдоти и карикатури, съветски сини и мъртви пилета. Така че, бульонът от такова пиле се счита за лечебен и се препоръчва от лекарите за възстановяване на тялото след сериозно заболяване и операции.

Да. Но с какво завърши пътуването с хранителни стоки? Купих си месо, всички подправки. Пилафът се оказа вкусен, истински узбекски, но миризмата (!) На агнешка мазнина в апартамента продължи много дни.

Това е последната статия от тази поредица. Може да се пише за хляб, който не застоява, за плодове, които не гният, за фалшив хайвер, за чипс, който децата ни толкова много обичат. Но все пак искам да науча готварство на онези, които не знаят как, но наистина искат.

Желая ви здраве и добра здравословна храна.

И още за  Месото .






Епизод от руската поредица "Околна среда" с български субтитри.
Как да разберем какви са измамите, които прилагат търговците, за да ни пробутат старо месо и как да разпознаем месото, което е годно за консумация



Източник



Защо Не трябва да ядем месо!


Информацията в това видео е изключително важна! 

Ако сте решили да тръгнете по духовния път на първо място трябва да се откажете от консумацията на месо.Освен това месото е изключително вредно за човешкия организъм!

Ако сте раздвоени или все още се чудите, дали да спрете да ядете месо, то това видео ще ви помогне да решите да се откажете от яденето на месо!

А тук вредата  от ЗАХАРТА . Тя също толкова опасна  както и готварската сол .

 


Горчивата истина за ЗАХАРТА/!Този клип може да ви помогне да се откажете от тази зависимост!




Преход от Месоядство към Вегетарианство, Веганство!

Няма коментари:

Публикуване на коментар