Звездни Цивилизации

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Случая Розуел - разсекретени документи за катастрофата на НЛО
Един от най-известните случаи на наблюдение на НЛО е ,,Случаят Розуел", наречен още ,,Мистерията Розуел" . Мястото на действието е САЩ, щата Ню Мексико, близо до градчето Розуел, а времето на действие - 1 юли, 1947 година.

   Тогава летецът-ветеран Ричард Ренкен наблюдава полета на кръгли обекти, летящи със скорост 50 мили в част, подредени във формата на буквата ,,V". Същото нещо видяла и някаква жена от същия град. По-късно, на 2 юли 1947г., около 21.50 часа семейство видял ярко свещен овален летящ обект, оставящ след себе си червена светлина и летящ на северозапад от Розуел.

   Фермер пък чул точно по същото време мощен взрив. На следващия ден - 3 юли, той заедно с малкия син на съседите си, забелязали на пасището във фермата, ,,леки метални парчета", които били разпръснати безразборно върху немалка площ.

   Оказало се, че обектът, видян от семейната двойка е катастрофирал в ранчото на фермера, след като преди това експлодирал във въздуха през нощта на 2 юли 1947г., поради лоши метеорологични условия и магнитни бури.

   След като взел няколко парчета, за да ги покаже на съседите си, фермерът ги отнесъл в градчето Розуел, отстоящо на около 130км. от фермата му и ги показал на шерифа, който направо се изумил от това, което видял. Парчетата не се подлагали на никакви деформации, дори при удар с чук, освен това, по някои от тях имало странни йероглифи.

   От своя страна шерифът веднага се свързал с командващия елитната база на американските ВВС. След като командващия внимателно разгледал парчетата, веднага назначил специална група от офицери, която фермерът отвел в своето имение. Там били намерени още метални отломъци, а на около две мили бил намерен и корабът, частично забил се в земята. Около него разпръснати лежали четири мъртви тела на екипажа, за които по-късно е направено предположението, че са катапултирали само миг преди катастрофата. Гледката била покъртителна. Телата на пилотите били облечени в еластични сребристи комбинезони и изглеждали ужасно, защото не приличали на хората. Те заедно с останките на кораба били натоварени на два камиона и откарани в базата още същата вечер.

   Изпраща се специализирано подразделение от военни полицаи, които отцепват целия район около фермата. Изпраща се и съобщение до пресата на странната находка. Същата вечер обаче, командващия на 8-ма въздушна армия свикал пресконференция, за да опровергае разпространеното вече съобщение, тъй като от Вашингтон било разпоредено случаят да бъде веднага потулен.

   Опровержението е остро, унизително и особено критично за офицерите от военновъздушната база в Розуел. То веднага е публикувано във всички вестници, с което възбудените духове били укротени, а военните, пуснали първото съобщение, са подложени на унижение и присмех.

   По-късно останките от кораба заедно с мъртвите тела на извънземните са откарани с транспортен военен самолет във Военно въздушна база ,,Райт Патерсън" за изследване. Там се намирал най-развитият научно-технически изследователски център на САЩ по това време.
   Именно там специалистите установяват, че корабът е произведен по извънземна технология.

   Получени от 1947г. насам сведения за НЛО са твърде много. Тези обекти са заснети на снимки и филми. Между януари 1947г. и декември 1952г. са открити още 16 разбити извънземни кораба, 65 тела на извънземни и 1 жив извънземен, който оцелява след катастрофа. От тези инциденти 13 стават в границите на САЩ, а 3 в чужди страни - Норвегия и Мексико.

   ,,Розуел" е епохално събитие, макар историята с катастрофата да е потулена. Тя не се споменава никъде в ,,Синята книга" на военновъздушните сили, където са включени всички доклади за НЛО. Липсата на всякакви сведения за случилото се в Розуел доказва, че там наистина се крие нещо необичайно.

   По случая ,,Розуел" е образувана комисия, известна като ,,Маджестик 12" (Още за Маджестик 12 ТУК). Тя се състои от 12 изтъкнати военни, разузнавачи и учени и е имала за задача да проучи и открие епохално събитие в историята на човечеството - контакт с извънземни. Според доклада на комисията, изготвен за Дуайт Айзенхауер още преди встъпването му в длъжност като президент, четири ,,извънземни биологични същества" са открити на около 3 км от мястото на катастрофата. Някои твърдят, че две от тях са били още живи и едното е оказало съпротива. Смята се, че труповете на извънземните са запазени и се намират в Лос Аламос, Ню Мексико.

   И в друг официален документ се споменава ,,Маджестик 12" - това е анализ на заснети на филм НЛО от ноември 1980г., направен от военновъздушните сили. От него става ясно, че правителството ,,все още проявява интерес" към срещите с НЛО, които се проучват в ,,най-дълбока тайна".

   Да се отрече съществуването на необясними или извънземни явления, свързани с НЛО, едва ли е удобно прикритие. Очевидно е, обаче, че НЛО застрашават интересите и сигурността на властващите, както и научните и религиозните догми. Затова се прикрива всичко и се отричат каквито и да било контакти с извънземни.

   Не само случаят Розуел заслужава внимание. Има още десетки, не по-малко интересни, случаи, които остават скрити. Говори се, че президентът Кенеди е бил убит, защото имал намерение да разсекрети ,,Случая Розуел".

   Напоследък ФБР разсекрети документ, който за радост на уфолозите, разказва за тайнствените събития в Розуел. Много скептици смятат, че случаят ,,Розуел" е измислица, но сега им е предоставен документ с дата 1950г. , в който констатира, че някакъв агент на ФБР (името му е внимателно прикрито) е съобщил за откриването в пустинята на три летящи чинии, в които е имало тела на човекоподобни същества в сребристи костюми, които били високи само един метър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар