Звездни Цивилизации

петък, 12 февруари 2016 г.

Загадъчните изчезвания в Мичиганския триъгълник


С аномалната зоната на триъгълника в Мичиган, който се намира на територията на езерото Мичиган, са свързани много мистериозни изчезвания на кораби и самолети.

Той се простира от Людингтън до Бентън Харбър, Мичиган и Maнитоуки, Уисконсин. На територията на езерото Мичиган, чиято дължина е около 500 км, често бушуват силни ветрове, които могат да достигнат скорост до 120 километра в час.

Някои изследователи смятат, че тези ужасни метеорологични условия са причина за необяснимите изчезвания. Независимо от това, дори и най-мощният вятър не обяснява напълно причината за тези мистериозни събития.

Най-мистериозното изчезване в небето над езерото Мичиган е през 1950 г., когато 58 души от полета Flight Northwest Airlines 2501 загиват.

Самолетът DC-4 с 55 пътници и трима членове на екипажа, летящ от Ню Йорк до Сиатъл, изчезва на 23 юни 1950 г.

По това време случаят се смята за “най-голямата търговска катастрофа на самолет в историята на САЩ.” Летейки над езерото в района на Benton Harbor, поради силни гръмотевични бури и силни пориви на вятъра, пилотът поискал разрешение да намали височината от 1066 до 762 метра, но не успял да направи това, защото самолетът изведнъж изчезва от екрана на радара.

Независимо от факта, че в района на изчезването на самолета на дъното на езерото издирванията са се водели с използване на сонар, не са открити негови фрагменти. Намерени са само малки части от самолета, които плували на повърхността на водата, както и фрагменти от човешки тела.

Тъй като останките на самолета не са открити, причината за инцидента все още е неизвестна. Предполага се, че самолетът може да е ударен от мълния или силни ветрове са го повредили.

Мистериозното изчезване на капитан Донър

Мистериозното изчезване на капитан Джордж Донър на 28 април 1937 г. от заключена кабина на товарен кораб също се смята за едно от най-загадъчните изчезвания в историята.

Донър не слизал от мостика в продължение на няколко часа, наблюдавайки как корабът маневрира сред ледените полета на Големите езера. След като корабът вече бил вън от опасност и навлязъл във водите на езерото Мичиган, умореният капитан влязъл да почива в каютата си. Той поискал да го събудят, когато корабът пристигне в пристанището на Вашингтон.

Около три часа по-късно асистентът му решил да събуди капитана, защото корабът се приближавал до пристанището. Той почукал на кабината, но никой не отговорил, а вратата била заключена отвътре. Разбивайки вратата моряците открили, че капитанската каюта е празна.

Членовете на екипажа преобърнали целия кораб, но капитан Донър така и не бил намерен. Досега все още е загадка това, което може да се е случило с Джордж Донър. Знае се само, че в момента на изчезването на капитана, корабът е бил в Мичиганския триъгълник.

В допълнение към мистериозните изчезвания на кораби и самолети в Мичиганския триъгълник също така са документирани и многобройни съобщения за НЛО. Езерото Мичиган отдавна се смята за най-посещаваното място от НЛО, но причините за необяснимите изчезвания все още са неизвестни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар