Звездни Цивилизации

петък, 12 февруари 2016 г.

Мистичната „Зона на мълчанието“ в Мексико – прокълната земя или площадка за извънземни!?
Taзи зона се намира на границата между 3 щата – Дуранго, Чихуахуа и Коахуила, недалече от тексаското градче Ел Пасо. В тази пустинна местност, където практически няма големи населени места, не работят телевизорите, по неизвестни причини часовниците спират, а стрелките на

компасите се въртят и танцуват, като объркват посоките на света. Там и радиоприемниците обикновено мълчат, но има места, където така може да се насочи антената, че даже и радиоприемник с ниска мощност може да „оживее“ и да хваща станции примерно и от Япония или Китай. По непонятни причини тази безлюдна местност е „обикната“ от метеорити. Освен това са зарегистрирани невероятни мутации у представителите на местната флора и фауна, макар и да не е регистрирано радиоактивно излъчване. Например учените –еколози са открили там огромна сухоземна костенурка, най-голямата в света, а от горе на всичко – с жълти очи. Предполага се е приспособила към слънчевото лъчение, където тук е по-силно отколкото на всяко друг място на планетата.
Интересното е, „зоната на мълчанието“ е разположена между 26 и 28 градуса северна ширина и 102 – 106 градуса западна дължина. Както е известно, именно на тези географски координати се намират и други загадъчни точки на нашата планета – Бермудския триъгълник, египетските пирамиди, будистките манастириХималаите, а също и мястото, на което (според преданията) някога е съществувала легендарната страна Атлантида. Местните жители разказват за „летящи чинии“ и даже за контакти с представители на извънземни цивилизации. Изследователите са намерили не малко физически доказателства за правдоподобността на такива истории.
Група учени, отправили се в Зоната на мълчанието след като им съобщили, че предишната вечер там се е приземил непознат летящ обект, открили в посочения от очевидците участък изгорена от огъня растителност, частици от неизвестно на науката горливо вещество и невероятно ниво на радиация. Десетки подобни „улики“ са получени благодарение на свидетелствата на очевидци и се пазят в научните лаборатории на Мексико и САЩ. С настъпване на сумрака в небето над „зоната на мълчанието“ се наблюдава ярко светене във вид на неголеми пръстени . Местните жители ги наричат „лудите огньове“, вероятно защото те хаотично се мятат над пустинята и никога не се доближават до хората.

Според свидетелствата на професор Сантяго Гарсия, необичайните свойства на „прокълнатата“ Зона на мълчанието са били забелязани още в края на деветнадесети век, когато група фермери, напразно опитвайки се да отгледат зърнени култури в безплодната земя, периодично попадали под градушка от горещ чакъл, който от време на време се стоварвал от небето. През 1930 година летецът Франциск Сарабия, жител на един от северните мексикански щатове, написал отчет за това, как по време на прелитане над Зоната на мълчанието, в самолета по най-тайнствен начин отказали всички прибори, а радиовръзката изчезнала. Той станал първата жертва на „прокълнатата“ земя.
В центъра на общественото внимание Зоната на мълчанието попаднала едва през 1970 година, когато американската ракета „Атина“, изстреляна от ракетна база „Бели пясъци“ се отклонила от курса си и съвсем неочаквано се отправила към тайнствената зона, където се взривила. Няколко години по-късно горната част на космическия кораб „Сатурн“ , използван от американците в проекта „Аполон“ паднала на същото място, предизвиквайки мощен взрив.Веднага след инцидента правителството на САЩ изпратило в Мексико група със специално предназначение, в задачите на която влизало изследването на загадъчните свойства на Зоната на мълчанието.


Съществува още една загадка на Зоната на мълчанието – невероятните древни руини, над които „блъскат глава“ много археолози и историци. И макар че учените и до сега не са успели да определят тяхната възраст, едно е ясно – те представляват уникална обсерватория , построена преди много хиляди години. Очевидно е, че на това място в древността е живял образован и отлично запознат с математиката и астрономията народ. Внимателно наблюдаващ небесните светила и обсебен от идеята за боговете, пристигнали на Земята от далечни звезди. Възможно е, да са били привлечени от загадката на произхода на разпръснати в огромно количество малки метеорити, които Зоната на мълчанието привлича като огромен магнит…
Независимо дали става въпрос за пътешестващи през времето и пространството НЛО, за които магнитните аномалии се явяват един вид ускорител на движението, или просто за неразбираема и малко известна част от нашата планета, притежаваща тайнствени свойства, няма да е лесно, да се разгадае тайната на Зоната на мълчанието.. Възможно е останките на тайнсвтените руини на обсерваторията да помогнат, да се стигне до истината….

Няма коментари:

Публикуване на коментар